|
|
#931 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
śliczna
Cytat:
Cytat:
a co do tych kolorów heh musze mojemu wierzącemu tżtowi wysłać ciekawe czy wiedział ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kawał dziewczyny więc czemu mało kaloryczne?Cytat:
![]() Cytat:
haha właśnie popiłam kanapeczki colą za czekolade za robienie smaka
|
|
#932 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny!
ale czytania ![]() Kasia ja uwielbiam rybę (choć w ciąży nie mogłam jej nawet widzieć na oczy) teraz mogłabym pochłaniać dziennie aa jeszcze do ubierania- jak malutka była mała to niechcący jej gdzieś w rękawie zaklinował się kciuk i od tamtej pory prawie zawsze ryk ;/ Oldzinx- masz piękne zdjęcia, z ciekawości zapytam- Twój mąż robi? ![]() ja Ewę kładę na pleckach, daję smoczka i bawi się przez jakiś czas moimi palcami (przewraca, ciągnie, ja jej macham).. pomaga nam też głaskanie ale całą ręką od czubka głowy aż na oczy.. jak płacze jest marudna to słyszałam że pomaga jak dziecko bierze się na ręce, przytula i znowu powolutku odkłada.. żeby poczuło, że mama jest przy zasypianiu.. u nas parę razy podziałało.. daję też pieluszkę przytulić albo kocyk do rączek to też się bawi bawi aż padnie Strippi- jesteś! zakupy cudne, mnie wpadł w oko ten sweterek w panterkę patologiczna Barbie zdrówka dla Julki i Michasia ![]() Klementyna- ta historia to jakiś koszmar; ktoś powinien za to odpowiedzieć.. taka tragedia dla całej rodziny ![]() i super że sobie radzisz ![]() Moderna- cieszę się, że po wizycie wszystko dobrze i doczekałaś się wrzasków Marcelka dziecko poznaje swój głos my też planujemy małą włożyć ze mną do wanny mała za bardzo szaleje już w małej wanience.. my mamy taką miseczkę dwukomorową i Ewcię przemywam na wieczór czy jak widzę że już umazane rączki to też.. bardzo to wygodne.. ja pamiętam z dzieciństwa że kąpiel z mamą była super! a tata nam robił zjeżdzalnię z wanny ![]() i jeszcze mam pytanie do Ciebie- robiłaś może fotoksiążkę w dm'ie? albo może wiesz jak wygląda? Tasia- migrena po sexie- tez się dziwiłam.. myślałam, że raczej przed w ramach wymówki :P a te wygibasy u dzieci to rzeczywiście czasami niemożliwe.. my z mężem ostatnio sprawdzaliśmy czy damy radę wyrzucić wyprostowane nogi za głowę ![]() córko rosy- u nas tez paznokcie tak z dwa razy w tygodniu Małpka- zaczęło się właśnie zaraz po tej stopie w buzi.. głowa do tyłu na maksa, brzuch do przodu i wygibas na brzuch wszystko już chce oglądać z perspektywy na brzuchu a na plecach marudzi![]() kwiatuszek- u nas też plamka sucha się zrobiła na policzku, muszę obserwować.. |
|
|
|
#933 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super a i nowy awatar ekstra Cytat:
Cytat:
![]() i mam ogromne wyrzuty sumienia, że nie poszłam od razu z tymi policzkami do lekarza (myślałam, że od śliny) i z tymi plamkami... może to by się aż tak nie rozwinęło Cytat:
![]() Cytat:
Kąpiemy w oilatum codziennie. do tej spory nie smarowałam niczym (tylko te plamki bepanthenem), płynu do płukania też nie używam a ciuchy nastawiam zawsze na podwójne płukanie maści zaraz wkleję, tylko ściągnę z maila zdjęcia. są bez sterydów, bo lekarz powiedział że dla niego to ostateczność, bo co prawda efekty widać bardzo szybko ale potem może się pogorszyć i pokazał nam plakat na którym była taka okropna skóra jak u kogoś kto miał straszny trądzik i zrobiły się takie dziurki w skórze u nas były suche policzki, często zaczerwienione (ale np jak spał to były bledziutkie) ale to wyszło akurat jak się zaczął ślinić więc myślałam, że od tego ( z resztą był na szczepieniu ze 2 razy od tamtego czasu i lekarz nie zwrócił uwagi- swoją drogą włąśnie ten na nfz powiedział, że te plamki to zwykłe podrażnienie). żółtych strupków nie było. ciemieniuche miał raz podczas tych okropnych upałów, bo pocił się na potęgę i podejrzewam, że od tego
|
|
#934 | ||
|
Kniaginia
|
Cytat:
Cytat:
Ja miałam różne etapy - kiedy AZS atakowało różne partie ciała. To jak ruletka. Lekarze twierdzili, że przejdzie wraz z okresem dojrzewania (podobno czasem przechodzi), jednak nie w moim przypadku. |
||
|
|
|
#935 | ||||
|
Zakorzenienie
|
słodko
Cytat:
za organizację bo wiem ze to ciężko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za serduszko i nową umiejetnosc
|
|
#936 |
|
Zadomowienie
|
mam smarować na zmianę, jednego dnia jedną, drugiego dnia drugą. to te maści:
|
#937 | |
|
Kniaginia
|
Cytat:
Kwiatuszek, to są łagodne, nieinwazyjne maści. Cholesterolowa natłuszcza, a ta druga to nie wiem, ale skład ma delikatny, też natłuszczający i łagodzący podrażnienie i świąd. Edytowane przez maria28 Czas edycji: 2013-09-17 o 10:33 |
|
|
|
|
#938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).Piszesz, ze te zmiany sa nieswedzace - wedlug mnie to dobrze, bo szansa, ze to azs jest mniejsza U nas sa suche plamy na szyi i dekolcie i na buzce jedna, ale to od sliny (wyglada jak lekkie poparzenie - ciezko opisac)
|
|
#939 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zdrówka dla tżta Cytat:
Cytat:
babcia jedna od tżta też już mało kogo poznaje Cytat:
![]() florek ma wieloryba https://encrypted-tbn2.gstatic.com/i..._T-Wpz3NAdVDXA Cytat:
Cytat:
![]() dalej nadrabiamy. a teraz idziemy na barwy
|
|
#940 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze do swojego dziecka ok... ale do wnuka to już z okrycia![]() Cytat:
Drogie?Cytat:
Cytat:
Ja nie mogę czytać takich rzeczy ... Szczególnie odkąd jestem mamąCytat:
![]() A co do tych odgłosów, które maluchy teraz wydają... To mój Tż nieraz mówi, że to odgłosy dzieci z japońskich horrorów popieram ![]() Tym bardziej, że nie wiem co było, bo mnie nie było ![]() Cytat:
![]() chciałam... ale nie widzę by ten sprzedawca teraz coś wystawiał. To był chyba jakiś foto_digital czy jakoś tak ![]() Ogólnie byłam zadowolona z kontaktu, wykonania, itp. Tyle, że zamówiłam odbitko na papierze Fuji bo był tańszy... Pomyślałam, że nie zrobi różnicy... Ale jednak te kolory nie są aż takie soczyste. Dlatego radzę dołożyć 2 grosze i zamawiać na papierze kodak Cytat:
A olejki lubię ale jakoś zawsze zapominam o ich istnieniu. Już szybciej kadzidełka. Muszę nabyć nowy komiek do olejków... idą chłodne dni a wtedy fajniej się wdycha różne zapachy
|
|
#941 |
|
Przyczajenie
|
Oldzinx – my podobnie usypialiśmy Hanię niemal do czwartego miesiąca. Usypianie na rękach na noc mamy z głowy, ale niestety ta butelka to kolejne przyzwyczajenie, tyle, że mniej uciążliwe… U nas to mąż oduczył Hanię zasypiania na rękach na noc. Podobno tak jest, że często łatwiej dziecko zasypia samodzielnie przy kimś innym niż przy matce. Hania np. w dzień nie chce zasypiać inaczej niż przy piersi (nawet, kiedy jest najedzona, to rwie się do cycka, kiedy jest śpiąca) ewentualnie lulana na moich rękach. Wszelkie próby głaskania, podsuwania przytulanek itp. kończą się u nas płaczem. Kiedy mała zaczyna się już nim zanosić (czasem trwa to niecałą minutę) kapituluję i biorę ją na ręce albo do piersi. I niestety mój brak konsekwencji chyba jest najgorszy. Teściowej, mężowi i innym osobom, które nie kojarzą się z kojącą mocą piersi mała nie urządza takich histerii… Mam mocne postanowienie, żeby ją tego oduczyć.
Malpka – nie wiem nic o tych warsztatach… Kiedy to? kwiatuszekkk21 - Hania ma stwierdzone AZS chyba od pierwszego miesiąca - miała uporczywie nawracającą ciemieniuchę, ciągłą wysypkę na twarzy, uszach i delikatniejszą na całym ciele. Podobno miało to związek z alergią na mleko krowie. Rzeczywiście jestem na diecie całkowicie beznabiałowej i z jej skórą jest całkiem dobrze. Tylko raz używaliśmy maści ze sterydem pod szyją - ale tam nic nie pomagało, a strasznie się drapała. |
|
|
|
#942 |
|
MBZ♥
|
Despa, ja mam ściągawkę od Koleanki z innego wątku:https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3490
mam 1 i 2 ostatnie i podobają mi się![]() Oldzinx oj to faktycznie cięzkie usypianie u Was wypróbuj rady Moderny![]() Kwiatuszku oby to nie było azs:/ Najlepsza czekolada na świecie?:czeska studencka ![]() Roszpunka pełza do tyłu
|
|
|
|
#943 | ||
|
Zakorzenienie
|
tylko się cieszyć
![]() o raju... muszę tak robić podczas histerii Michała ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
przy Michasiu pokazuje swoje tkliwe oblicze ![]() Byłam w Lidlu. Oczywiście po sówkach ani śladu nic to - obkupiłam się w ryby mój syn - z czujnikiem ruchu - obudził się oczywiście odrazu... i zaczął zdzierać folię z wózka (w Krk mocno padało). Od środka. Jednocześnie tak tłukł stopami, że odpadł samolocik (wczoraj kupione skarpety z Soxo). Ale z kulturą się zachował - syrenę włączył dopiero poza sklepem
|
|
|
#944 | ||
|
Zadomowienie
|
Tussidrill
On jest tylko na suchy kaszel, jesli jest jakakolwiek wydzielina to nie można brać (a ja miałam mokry ale dr nawet nie spytał, nie mówiąc już o zajrzeniu w gardło) Cytat:
Cytat:
co do drugiego to oby oby
|
|
#945 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
kurde a wystarczyło zwykłą cesarke zrobić i życie by uratowali skąd tacy ludzie sie biorą Cytat:
![]() Cytat:
jeszcze 2 strony ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nadrobiłam wróciliśmy. odebrałam decyzje o becikowym do konca wrzesnia na byc kasa. paszporty odebralam. dzisiaj trzeba jechac do sklepu bo lodowka pusta. czekolada niby jest ale wolałabym inną ![]() aha za 5 mc Adasia polejmy colico do kciuków dzieki dziewczyny, chodziło o prace tż, hah przeszedł rekrutacje ale dziady oferują mniej niż ma więc niech się pocałują w hm...chyba tyle
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#946 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też polecam stojak gimnastyczny ![]() ![]() Cytat:
![]() dla RoszpunkiCytat:
![]() dla Michasia że pozwolił Mamusi zrobić zakupy![]() Witam w ponury i deszczowy dzionek ![]() no cóż trzeba by się wziąć za prasowanie bo kolejne pranie się pierze i znowu się uzbiera ![]() Ogólnie nic mi się nie chce przez okres który pojawił się wcześniej niż powinien Ale coś ostatnio Naayę wcięło klawiatura jej się popsuła i już nie zagląda
|
|||
|
|
|
#947 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ponoć nie Cytat:
Cytat:
Moja od wczoraj też- tam smiesznie ręce na boki i w tył Cytat:
|
|
#948 | ||
|
Wtajemniczenie
|
To tylko trzeba się cieszyć - smakoszka
![]() Cytat:
Oj nieeee... Kojarzy mi się tylko z bardzo ciężkimi zapachami, a takich nie trawię. No właśnie ![]() Zdrówka dla Was! Cytat:
|
|
#949 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kg są bo tylko 10 min nosisz ![]() Cytat:
![]() Co do ciuszków NEXTa, na szmateksach jest tego od groma. Często kupuję, w stanie idealnym, piorę dużo razy i faktycznie jakość jest fajna, nie niszczy się szybko. Sweterków jeszcze nie mam żadnych, trzeba by zrobić mały szoping. Cytat:
głąb nie lekarz. Cytat:
tak TŻ jest amatorem-fotografem. Robi nam duużo zdjęć Myślą z kolegą o założeniu firmy i fotki po weselach robić. Byli już na kilku ale tak po znajomości. Jestem po pierwszej próbie odkładania Tomka. Krzyk i awantura odkładała i brałam na ręce. W końcu dałam za wygraną i ululałam ...Cytat:
Oglądałam ten link co podesłałaś i właśnie takie solidne się wydaje. Super że synek fajnie się bawi Ja kupiłam badziew, leży pod stołem i się kurzy.Nie znam się na AZS i tak tylko napiszę że też się wystraszyłam co jest Tomkowi bo miał suche plamy na brodzie i na policzku. Ale to faktycznie od śliny było, posmarowałam bepanthenem i zeszło po 1 dniu już. A teraz nie ma nic. Tak z innej beczki, czy małe czerwone krostki na szyi (tylko) to jakieś uczulenie czy raczej od potu i śliny?
|
|
#950 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kupiłabym ci te pudełka u siebie, ale te z sowami wzięłam wczoraj ostatnie niestety. Kulturka rzeczywiście ![]() To smacznych rybek, mnie wczoraj naszło na śledzie i tez zakupiłam sobie w sosie salsa a do tego makrele w oleju
Nasza kochana córeczka Hania 04.04.2013 Mój BLOG, zapraszam Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2013-09-17 o 12:55 |
|
|
|
|
#951 | |
|
Zakorzenienie
|
super
![]() Cytat:
https://mamotoja.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html tu sie można zapisać ![]()
|
|
#952 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
Moja też tak krzyczała, ale teraz chyba zapomniała, że tak potrafi ![]() Cytat:
Zdrowia dla Michałka ![]() Cytat:
Moja pierwsza Barbie skonczyła targicznie...Zostawiłam ją w trawie na ogrodzie i tato kosząc trawę skosił jej cycki Cytat:
Bardzo lubię ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#953 | |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
dzięki Cytat:
no ja nowe rzeczy rzadko kupuję, bo często coś jest albo niedostępne w Polsce, albo już dawno sprzedane
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#954 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Biedna Barbie- Barbie bez cycków to nie Barbie ![]() Mamo- (skracam Cię) ja z Pracowni Snów zamiawialam- bo to krakowska forma, gość nam przywoził nawet do pracy, ale w róznych drogeriach też są dostępne ( na Pracowni są opisy wosków zobacz sobie) Cytat:
, teraz już wiem nówki nieopłacalne
|
|
#955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2800g |
|
|
|
|
#956 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki, zobaczę sobie
|
|
#957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zapomniałam powiedzieć że Florek już kosztował oprócz marchewki brokuły i dziś zielony groszek. marchewka była najgorsza ale za 3 razem już ładnie zjadł a nowa mamusia z Wrocławia to skąd jest? ( w sensie dzielnica)
|
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
korzystam z krótkiej chwili wolnego więc pisze co u nas bo do nadrobienia mam 3 strony. My dziś byłyśmy na ostatnim 3 szczepieniu Anielka waży 7130 i ma 66 cm Dopiero w 11 miesiącu na bilans a kolejne szczepienia na koniec maja 2014r. ![]() My w sobotę byłyśmy na zakupach tz. ja, Anielka i moja przyjaciółka która była przy porodzie ostatnio raz jechałam na Malte w sobotę normalnie nie ma miejsc parkingowych Obkupiłam siebie i Anielkę kupiłyśmy tak bez okazji prezenty dla tż i tż chrześniaka o kwocie którą zostawiłam nie wspomnę no ale mało też nie kupiłam. Dla Małej: kurteczkę, czapkę i szalik, 2 pary spodenek, 2 sweterki, 3 bluzki z długim rękawem, 3 pary śpiochów/pajaców, 4 pary skarpetek. Dla siebie 2 pary spodni, kurtkę, 3 sweterki i buty,Dla tż poduszkę i kubek A dla chrześniaka 4 koszulki z długim rękawem ![]() Wszyscy zadowoleni i szkoda że wszystko takie drogie bo bym częściej mogła jeździć na takie zakupy ![]() Jak po szczepieniu nie będzie źle to na dniach jedziemy na basen ![]() Ogólnie u nas brakoczas jak nie sprzątanie to gotowanie z przerwami na karmienie i bawienie spacerki itp. a w domu i tak sajgon także bywało lepiej od października może wrócę do pracy na parę dni w miesiącu Klementynka opisana historia wstrząsnęła mną normalnie My zabawek nie mamy póki co ale trzeba by było zacząć jakieś interaktywne kupować. idę nadrabiać póki moje wymęczone dziecię po szczepieniu śpi
|
|
|
|
#959 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oldzinx - a może suszarka pomoże? Mój Wiktorek co prawda zasypia sam położony u siebie w łóżeczku (mówię o nocy, w dzień zawsze go usypiam w gondoli), ale czasem, jak jest marudny, to go nie noszę, bo już jest za ciężki i ręce opadają, tylko włączam suszarkę na chwilę i mały jeśli przy tym nie zaśnie, to przynajmniej na tyle się wyciszy i uspokoi, że zaraz potem zasypia sam. A my dzisiaj kończymy 5 miesięcy
|
|
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
akcja żółtko zakończona sukcesem
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.

mała za bardzo szaleje już w małej wanience.. 
za organizację bo wiem ze to ciężko
05.07.2008 

tak mnie krepel napierd.... ze masakabra
tak TŻ jest amatorem-fotografem. Robi nam duużo zdjęć