2013-09-19, 17:06
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Cytat:
Napisane przez oliwka__
Dzięki za linka i w ogóle za pomysł ja jednak od kiedy mała na świecie zacofana jestem i nie miałam pojęcia że istnieje coś takiego heh
oldzinx proszę mi stąd wyjść ! Ważyć mniej niż przed ciążą i to po 5 miesiącach tak nie może być
Ja 5 miesięcy po ciąży a dalej mam 7-8 kg do zrzucenia 
|
już uciekam, ale to wina Tomka jest ...
Książka super sprawa. Polecam
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo
zapuscilam i na Milusia nie dziala 
my juz po 2 drzemkach po 30min kazda ... wstawilam ciasto do lodowki zrobie se rogaliki  haha, za okenm o dziwo slonce dalej sie utrzymuje ... ale minus taki ze wieje zimny wiatr ...
no i dawno nie bylo kawalu . wiec prosze bardzo :
Przychodzi syn do ojca i mówi:
- Tato, zakochałem się! Umówiłem się na randkę ze świetną dziewczyną!
- To świetnie, synu. Kim ona jest? -Odpowiedział ojciec.
- To Sandra, córka sąsiadów.
- Muszę ci coś powiedzieć, ale obiecaj, że nie powiesz mamie! Sandra jest twoją siostrą.
Chłopak oczywiście się wycofał. Po kilku miesiącach poszedł do ojca:
- Tato, znowu się zakochałem, a ona jest jeszcze ładniejsza!
- To świetnie, synu. Kim ona jest?
- To Asia. Córka sąsiada .
- Och... Ona też jest twoją siostrą.
Sytuacja powtórzyła się kilka razy, syn wkurzył się
na ojca i pobiegł do matki.
- Mamo, jestem taki zły na ojca!
Zakochałem się w sześciu dziewczynach, ale nie mogłem się z nimi umawiać, bo tata jest ojcem ich wszystkich!
Matka przytuliła go i powiedziała:
"Kochany, możesz umawiać się z kim tylko zechcesz. Nie musisz go słuchać, on nie jest twoim ojcem."
|
Leje deszcz.
I u nas będą rogaliki a dowcip, muszę mężowi przeczytać 
Cytat:
Napisane przez Moderna
No i Marcelek sie obudzil.. ja nie wiem jak to jest - jak jestem sama to spi tyle co nic - po 20-30 minut drzemki, jak jestesmy oboje w domu, ja i maz to maluszek drzemie nawet i po 2 godziny
ahh i mialam wstawic gadzety, kupilam juz z mysla o rozszerzaniu diety kubeczek doidy do nauki picia z kubka, sliniaczek z rekawkami i ten gryzak co polecalyscie na owoce (kupilam z koncowka silikonowa, te z siateczka podobno odradzane sa ze wzgledu na utrzymanie czystosci, ciezko sie je myje).
Dzisiaj byl test, ugotowalam jabluszko na parze - chyba mu smakowalo  cos tam chyba nawet polknal
mam tylko jakies takie dziwne mysli, ze to silikonowe, jak smoczek - czy nam nie zaburzy ssania/jedzenia, czy ma wplyw na pozniejszy zgryz ?itp. no i dziecko nie ma okazji dotnkac "jedzenia".. na razei tylko testowalam, moze bede uzywac oc jakis czas, bo marcelowi sie raczej podobalo
a jaki macie teraz rozmiar ubranek? 
ja na dzien stosuje 3+, a na noc 4 - ale chyba juz przejde calkiem na czworki, bo te 3+ musze w necie zamawiac i wychodza mnie chyba nawet lekko drozej niz 4.. 
|
dla Marcelka jeszcze raz. Ślicznego masz synka 
Co do spania mamy to samo, jak dużo ludzi w domu to śpi nawet godzinę. Jak sami jesteśmy 20min. Pewnie chłopak ma więcej wrażeń do przetworzenia i dlatego dłużej śpi 
Rozmiar ubranek 74 a czasami nawet 80 dobre są. TŻ kupił dady 4. Założyłam ale jakieś wielkie są! 3ki za małe znowu. Któraś ma 4ki Pampersa? Porównywalne do Dad czy mniejsze?
Fajne zakupy, muszę też zaopatrzyć się w tego smoka do jedzenia i chyba jabłko podam Tomciowi. Mam też ziemniaki od dziadka, może ugotuję jutro, zobaczymy co Tomi z nim zrobi A ten kubeczek pierwszy raz widzę. Ciekawy sprzęt, aż na all zerknęłam. Śliniaki z kieszonką też fajne a na pewno praktyczne.
Miałam pytać, mięso z królika od kiedy dziecku można podawać?
Cytat:
Napisane przez Agateczka*
oldzix pytanie ty brałaś tą fotoksiążkę z dopłatą?
Aha i pytanie, czy jeśli nie podaję jeszcze glutenu to mogę podać deserek z biszkoptami?
|
Bez dopłaty. 20zł za przesyłkę tylko ta podstawowa książka w twardej oprawie 26stron.
|