![]() |
#1081 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1082 |
Raczkowanie
|
Witojcie
![]() Mamy się dobrze, Tomaszek zdrowy i zadowolony z życia ![]() 2 dni do nadrobienia, jak zwykle nie wiem gdzie skończyłam czytać ![]() Do później ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1083 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A i Małpka - super reakcja Karola na ćwiczenia. Mój uwielbia patrzeć jak ćwiczę. Nie wierzę w wymówki: "Mam dziecko, nie ćwiczę" ![]()
![]() |
#1084 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() cudny! ![]() ![]() ![]() no i ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() dla mnie same hity. kubeczka nie znam ![]() śliczny kidsme. my mamy takiego klasycznego klaskia ![]() według mnie nie zaburza. tak jakby wszystko co mój syn ma zaburzało. bo on memla wszystko.
![]() ![]() |
![]() |
#1085 | |||||
Zakorzenienie
|
BYou sto latek dla Zosi
![]() ![]() Cytat:
![]() ja na dzien stosuje 3+, a na noc 4 - ale chyba juz przejde calkiem na czworki, bo te 3+ musze w necie zamawiac i wychodza mnie chyba nawet lekko drozej niz 4.. ![]() Cytat:
![]() mimo tej patologii ![]() ojj tak - ja jak rano wstaje to nawet nie potrafie powiedziec ile razy to bylo ![]() Cytat:
![]() my tez zwolnilismy na przybieraniu i spadamy w siatce (w ostatnim miesiacu mamy 100g na tydzien) Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-09-19 o 14:00 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1086 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Moderna;42889588]
o chyba w tym sedno.. ja tylko strzepuje i moze za malo rozciagam [QUOTE] ![]() ![]()
15-07-2006 ![]() od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2013-09-19 o 14:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#1087 |
Zakorzenienie
|
#1088 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też myślałam o początku października. cdn.
![]() |
#1089 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1090 | |||
Raczkowanie
|
A ja akurat nie puszczam do spania, tylko w ciągu dnia i jak jest marudny to się uspokaja.
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wynika to z tego, że okres zasiłkowy rozmija się z rokiem kalendarzowym i trwa od 1 listopada jakiegoś roku do 31 października roku następnego, czyli teraz jesteśmy w okresie zasiłkowym 01.11.2012 - 31.10.2013, a więc pit poprzedzający okres zasiłkowy będzie z 2011 r. A tak na marginesie, to jak ktoś ma wyższe zarobki w picie za 2012 niż w 2011 to lepiej, zeby się pospieszył z becikowym i dołączył ten wcześniejszy pit (do 31.10), żeby np. się nie okazało, że już ma za duże zarobki i się nie łapie na becikowe. Mam nadzieję, że w miarę jasno to napisałam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1091 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Maria ty to miksera nie masz, deski też a żelazko to masz? ![]() ![]() Cytat:
![]() reszta również fajna ![]() ![]() Dziewczyny z tym prasowaniem to wiadomo jak kto lubi ![]() ![]() oldzix pytanie ty brałaś tą fotoksiążkę z dopłatą? Aha i pytanie, czy jeśli nie podaję jeszcze glutenu to mogę podać deserek z biszkoptami? |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1092 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dziecko potrzebuje troche czasu, zeby sie nauczyc memlac, polykac, zgarniac z lyzeczki, chwytac kawalki i kierowac do buzi itp. dlatego juz teraz zaczelam minimalnie go do tego przyzwaczajac (ma juz parcie przy stole ![]() i raz tez (patologicznie gdzies tez byc musi, a co!) dostal kawalek chleba ![]() ![]() a tak na powaznie to ruszymy wlasnie gdzies w pazdzierniku, na razie to tylko zabawa ![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
![]() a kubeczek jest po szostym miesiacu ![]() ![]()
![]() |
#1093 |
Zakorzenienie
|
a czy ktos zna opinie o tych sliniaczkach z kieszonka, do ktorego wpadaja okruszki?
![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-09-19 o 14:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1094 |
Zakorzenienie
|
słyszałam o takich z Tommiego (to chyba to samo-tylko tamte bez wzorów)- ostatnio pytałam w sklepie i jaka s mama mi powiedziała,ze ma wiercipięte, nie sposób go nakarmić, bez uwalenia wszystkiego bo ze śliniaka zwykłego roztrzepie na wszystkie strony, a tu wpada i dziecko nie wyciagnie. Kusi mnie
#1095 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Matka nakupiła 3 śliniaczki, jeden jeszcze dostała w jakimś tam gratisie i wszystkie leżą w szafie. Śliniaczki są chyba dla dzieci, które jedzą nieruchomo ![]() Byłam właśnie na spacerze całe dłuuuugie 10 minut... Dłużej mi zajęło szykowanie siebie i młodego i znoszenie wózka, poszłam naokoło bloku, a tu deszcz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1096 |
MBZ♥
|
Monna z tym becikowym i terminem składania nie zalezy od aty urodzin dziecka?w sensie, że jak dziecko urodzone do 31.10.13 to pit za 2011, a jak po to za 2012?
Moderna, wg mnie nie zaburzy ![]() ![]() I ![]() ![]() Maria odważna jesteś ![]() ![]() A w tesco nie zamawiasz zakupów czy w innej almie ![]() Kasia, kawał bomba ![]() Agatko ![]() ![]() Jak macie zaległości w prasowaniu to dawać do mnie ![]() ![]() Malpko, za każdym rzem jak piszesz o Karolku:wstał, poszedł itp to myślę kurdebele ale On szybki ![]() Despa ![]() ![]() Dziękujemy za wszystkie ciepłe słowa na 6 miesięcy Roszpunki ![]() Byłyśmy dziś u pediatry bo robiłam Małej wyniki siuśków i wyszło ph zasadowe-ale tak może być bo Ona jeszcze je w nocy mleko, a ono alkalizuje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1097 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Książka super sprawa. Polecam ![]() Cytat:
I u nas będą rogaliki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do spania mamy to samo, jak dużo ludzi w domu to śpi nawet godzinę. Jak sami jesteśmy 20min. Pewnie chłopak ma więcej wrażeń do przetworzenia i dlatego dłużej śpi ![]() Rozmiar ubranek 74 a czasami nawet 80 dobre są. TŻ kupił dady 4. Założyłam ale jakieś wielkie są! 3ki za małe znowu. Któraś ma 4ki Pampersa? Porównywalne do Dad czy mniejsze? Fajne zakupy, muszę też zaopatrzyć się w tego smoka do jedzenia i chyba jabłko podam Tomciowi. Mam też ziemniaki od dziadka, może ugotuję jutro, zobaczymy co Tomi z nim zrobi ![]() ![]() Miałam pytać, mięso z królika od kiedy dziecku można podawać? Bez dopłaty. 20zł za przesyłkę tylko ta podstawowa książka w twardej oprawie 26stron.
![]() |
#1098 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A mięsko królicze chyba od początku już: http://www.jedzonkomalucha.pl/schemat-zywienia/ ![]() Porządki ubrankowe zrobione, mam cały wór do wystawienia ![]()
![]() |
#1099 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() nadrobilam. dziecko na spacerze z ciocią a ja ide spac bom chora ![]()
![]() |
#1100 |
Zadomowienie
|
hej!
dla naszych dzisiejszych solenizantów Zosi i Marcelka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() marchewka czesto dziala zestalajaco na kupki, wiec uwaga ![]() ![]()
![]() |
#1102 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() chociaż dzisiaj stanął przy kanapie i trzymając się jej przemaszerował wzdłuż kanapy kroczek po kroczku ![]()
![]() |
#1103 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- oijejj zdrowka ![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- a cos sie dzialo, ze robilas badania czy tylko rutynowo?
![]() |
#1105 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja kochana Tosieńka miała takie i tylko to przy jej jedzeniu zdawało egzamin ![]() póki co jesteśmy zadowoleni z takich kaftanów do karmienia ze Smyka (kupiłam na próbę, dość szmatławe, ale sprawdza się genialnie) Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1106 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() BYou ![]() Filip dzisiaj pochwalił się nową umiejętnością. Zaczął piszczeć! ![]() ![]() ![]() Dzisiaj byłam u fryzjera podciąć końcówki a jutro przychodzi Pani zrobić mi paznokcie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1107 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1108 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2013-09-19 o 19:38 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() sprawdzilam siatke WHO i lecimy od urodzenia mniej wiecej jednostajnie na 50 centylu - na polskich siatkach spadlismy z 50 centyla na 25 ... czyli jednak jedziemy dobrze - mamy karmiace kp sprawdzajacie siatki WHO ![]()
![]() |
#1110 |
Przyczajenie
|
Kilka słów o nas.... Moja córeczka skończyła wczoraj 5 miesięcy. Kiedy się urodziła, miała 56 cm długości i ważyła 3290, poród naturalny. Od początku karmimy się tylko mleczkiem z piersi- i chyba bardziej jest uzależniona od cysia niż mleczka
![]() ![]() Tak jak wiele z Was, ja także mam wrażenie, że moja córeczka nudzi się już ze mną, chociaż ciągle staram wymyślać się coś nowego. Za to jak wraca Tż to wystarczy, że cokolwiek do niej powie a ona śmieje się do rozpuku... Dzisiaj byłyśmy cały dzień u dziadków i była zupełnie innym dzieckiem. Widać, że mamusia już jej nie wystarcza pod względem rozrywki ![]() Na razie tylko jesteśmy przy piersi, za jakieś niecałe 3 tygodnie zamierzam zacząć wprowadzać powoli stałe posiłki- liczę tu na Wasze wsparcie jako bardziej doświadczonych w temacie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:40.