|
|
#1081 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Cytat:
słodziak Cytat:
ja nawet do piwnicy nie pójdę jak jestem sama hehe w tym roku pierwszy raz Julke zostawiłąm na chwile jak szłam do piwnicy a tak zawsze ją ciągnełam ze sobą ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
|
|
#1082 |
|
Raczkowanie
|
Witojcie
Mamy się dobrze, Tomaszek zdrowy i zadowolony z życia byłam na lumpkach wczoraj, trafiłam na promocję akurat, parę ciuszków wpadło. Zimno u nas, wieje strasznie. Pampki się nam skończyły, trzeba biedre odwiedzić. Chyba już w 4ki się zaopatrzę, 3ki obciskając na nóżkach.2 dni do nadrobienia, jak zwykle nie wiem gdzie skończyłam czytać ![]() Do później ![]() ![]()
|
#1083 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
też kiedyś tak miałam. Z tym że ja prasuję wszystkie ubrania (oprócz elastycznych dopasowanych bluzek i jeansów), ale bezpośrednio przed włożeniem. Najczęściej na łóżku, bo nie mam czasu deski rozstawić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A i Małpka - super reakcja Karola na ćwiczenia. Mój uwielbia patrzeć jak ćwiczę. Nie wierzę w wymówki: "Mam dziecko, nie ćwiczę"
|
|
#1084 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() cudny! 100000 lat! musiałabym sobie pampersa założyć ![]() no i dla Róży, że ma takie dobre spanie Cytat:
dla mnie same hity. kubeczka nie znam ![]() śliczny kidsme. my mamy takiego klasycznego klaskia ![]() według mnie nie zaburza. tak jakby wszystko co mój syn ma zaburzało. bo on memla wszystko.
|
|
|
#1085 | |||||
|
Zakorzenienie
|
BYou sto latek dla Zosi
Cytat:
![]() ja na dzien stosuje 3+, a na noc 4 - ale chyba juz przejde calkiem na czworki, bo te 3+ musze w necie zamawiac i wychodza mnie chyba nawet lekko drozej niz 4.. ![]() Cytat:
![]() mimo tej patologii ![]() ojj tak - ja jak rano wstaje to nawet nie potrafie powiedziec ile razy to bylo ![]() Cytat:
(czy mi sie juz wszystko pomieszalo?)my tez zwolnilismy na przybieraniu i spadamy w siatce (w ostatnim miesiacu mamy 100g na tydzien) Cytat:
Cytat:
(no i nie prasuje wszystkiego, tylko rzeczy, ktore tego wymagaja )
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-09-19 o 15:00 |
|||||
|
|
|
#1086 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Moderna;42889588]
o chyba w tym sedno.. ja tylko strzepuje i moze za malo rozciagam [QUOTE]
15-07-2006 od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2013-09-19 o 15:03 |
|
|
|
#1087 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1088 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Też myślałam o początku października. cdn.
|
|
#1089 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bo juz zaczynalam sobie wymyslac, czy to aby jest ok
|
|
#1090 | |||
|
Raczkowanie
|
A ja akurat nie puszczam do spania, tylko w ciągu dnia i jak jest marudny to się uspokaja.
A nie słyszałam o tym zwyczaju, to ja powinnam mieć już 2 sukienki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wynika to z tego, że okres zasiłkowy rozmija się z rokiem kalendarzowym i trwa od 1 listopada jakiegoś roku do 31 października roku następnego, czyli teraz jesteśmy w okresie zasiłkowym 01.11.2012 - 31.10.2013, a więc pit poprzedzający okres zasiłkowy będzie z 2011 r. A tak na marginesie, to jak ktoś ma wyższe zarobki w picie za 2012 niż w 2011 to lepiej, zeby się pospieszył z becikowym i dołączył ten wcześniejszy pit (do 31.10), żeby np. się nie okazało, że już ma za duże zarobki i się nie łapie na becikowe. Mam nadzieję, że w miarę jasno to napisałam
|
|
|
#1091 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a po za tym to ja zazwyczaj szybkoschnące lakiery używam i jeszcze sprayem wysuszającym psikam![]() Cytat:
![]() Maria ty to miksera nie masz, deski też a żelazko to masz? ![]() ![]() Cytat:
reszta również fajna kidsme też planuję![]() Dziewczyny z tym prasowaniem to wiadomo jak kto lubi ja prasuję wszystkie rzeczy Małego bo lubię, a nasze nie wszystkie zwykle koszulki a resztę jak trzeba założyć to dopiero. Więc jak komu wygodnie![]() oldzix pytanie ty brałaś tą fotoksiążkę z dopłatą? Aha i pytanie, czy jeśli nie podaję jeszcze glutenu to mogę podać deserek z biszkoptami? |
||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dwa razy juz przy obiedzie marcel na moich kolanach przy stole dostal dwa kawalki marchewki i ziemniaczka i uczyl sie chwytac nawet i cos tam liznal raz sprobowalismy troszke pasternaka i dyni ze sloiczka - ale on nie umie jeszcze polykac - na razie tylko testy - moze w porywach udalo sie 1 ml polknac no i dzisiaj dostal kawalek ugotowanego jablka w siateczce i chyba cos tam trafilo nawet do brzuszka ![]() dziecko potrzebuje troche czasu, zeby sie nauczyc memlac, polykac, zgarniac z lyzeczki, chwytac kawalki i kierowac do buzi itp. dlatego juz teraz zaczelam minimalnie go do tego przyzwaczajac (ma juz parcie przy stole )i raz tez (patologicznie gdzies tez byc musi, a co!) dostal kawalek chleba i to byl hit dla niego, latwo sie chwyta, miekkie w buzi, przyjemnie sie ssie ![]() a tak na powaznie to ruszymy wlasnie gdzies w pazdzierniku, na razie to tylko zabawa ![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
a kubeczek jest po szostym miesiacu
|
|
#1093 |
|
Zakorzenienie
|
a czy ktos zna opinie o tych sliniaczkach z kieszonka, do ktorego wpadaja okruszki?
(ciekawe, czy to sie sprawdza)
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-09-19 o 15:40 |
|
|
|
#1094 |
|
Zakorzenienie
|
słyszałam o takich z Tommiego (to chyba to samo-tylko tamte bez wzorów)- ostatnio pytałam w sklepie i jaka s mama mi powiedziała,ze ma wiercipięte, nie sposób go nakarmić, bez uwalenia wszystkiego bo ze śliniaka zwykłego roztrzepie na wszystkie strony, a tu wpada i dziecko nie wyciagnie. Kusi mnie
|
#1095 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Matka nakupiła 3 śliniaczki, jeden jeszcze dostała w jakimś tam gratisie i wszystkie leżą w szafie. Śliniaczki są chyba dla dzieci, które jedzą nieruchomo ![]() Byłam właśnie na spacerze całe dłuuuugie 10 minut... Dłużej mi zajęło szykowanie siebie i młodego i znoszenie wózka, poszłam naokoło bloku, a tu deszcz
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1096 |
|
MBZ♥
|
Monna z tym becikowym i terminem składania nie zalezy od aty urodzin dziecka?w sensie, że jak dziecko urodzone do 31.10.13 to pit za 2011, a jak po to za 2012?
Moderna, wg mnie nie zaburzy a taki śliniak mamy z ikei-jeszcze nie próbowałam![]() I ![]() Maria odważna jesteś ja z piechem jak lecę to biorę nianie elektro bo Roszpunka to ma jakiś czujnik mojej nieobecności w domu chyba A w tesco nie zamawiasz zakupów czy w innej almie ?Kasia, kawał bomba ![]() Agatko za bioderka![]() Jak macie zaległości w prasowaniu to dawać do mnie ja uwielbiam prasować![]() Malpko, za każdym rzem jak piszesz o Karolku:wstał, poszedł itp to myślę kurdebele ale On szybki ![]() Despa ![]() Dziękujemy za wszystkie ciepłe słowa na 6 miesięcy Roszpunki Byłyśmy dziś u pediatry bo robiłam Małej wyniki siuśków i wyszło ph zasadowe-ale tak może być bo Ona jeszcze je w nocy mleko, a ono alkalizuje także ufffff
|
|
|
|
#1097 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Książka super sprawa. Polecam ![]() Cytat:
I u nas będą rogaliki ![]() Cytat:
dla Marcelka jeszcze raz. Ślicznego masz synka Co do spania mamy to samo, jak dużo ludzi w domu to śpi nawet godzinę. Jak sami jesteśmy 20min. Pewnie chłopak ma więcej wrażeń do przetworzenia i dlatego dłużej śpi ![]() Rozmiar ubranek 74 a czasami nawet 80 dobre są. TŻ kupił dady 4. Założyłam ale jakieś wielkie są! 3ki za małe znowu. Któraś ma 4ki Pampersa? Porównywalne do Dad czy mniejsze? Fajne zakupy, muszę też zaopatrzyć się w tego smoka do jedzenia i chyba jabłko podam Tomciowi. Mam też ziemniaki od dziadka, może ugotuję jutro, zobaczymy co Tomi z nim zrobi A ten kubeczek pierwszy raz widzę. Ciekawy sprzęt, aż na all zerknęłam. Śliniaki z kieszonką też fajne a na pewno praktyczne.Miałam pytać, mięso z królika od kiedy dziecku można podawać? Bez dopłaty. 20zł za przesyłkę tylko ta podstawowa książka w twardej oprawie 26stron.
|
|
#1098 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki Cytat:
Zapodać zdjęcie porównawcze? ![]() A mięsko królicze chyba od początku już: http://www.jedzonkomalucha.pl/schemat-zywienia/ ![]() Porządki ubrankowe zrobione, mam cały wór do wystawienia
|
|
#1099 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() nadrobilam. dziecko na spacerze z ciocią a ja ide spac bom chora
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1100 |
|
Zadomowienie
|
hej!
dla naszych dzisiejszych solenizantów Zosi i Marcelka ![]() |
|
|
|
#1101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() marchewka czesto dziala zestalajaco na kupki, wiec uwaga (dziewczyny tu na watku czesto daja jako deser dodatkowo np. jablko, ktore rozluznia )
|
|
#1102 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
puściłam dziś muzykę Karolowi jak się bawił w salonie to zabrał się i poraczkował na korytarz Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() chociaż dzisiaj stanął przy kanapie i trzymając się jej przemaszerował wzdłuż kanapy kroczek po kroczku
|
|
#1103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- oijejj zdrowka ![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- a cos sie dzialo, ze robilas badania czy tylko rutynowo?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1104 |
|
MBZ♥
|
Dragusiu zdrówka
Jola Malpko za kroczki przy kanapie![]() Moderna, rutynowo pediatra chciał zobaczyć wyniki po 6 msc
|
|
|
|
#1105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja kochana Tosieńka miała takie i tylko to przy jej jedzeniu zdawało egzamin ![]() póki co jesteśmy zadowoleni z takich kaftanów do karmienia ze Smyka (kupiłam na próbę, dość szmatławe, ale sprawdza się genialnie) Cytat:
|
|
|
#1106 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
BYou dla Roszpunki za pół roczkuFilip dzisiaj pochwalił się nową umiejętnością. Zaczął piszczeć! Nie miałam pojęcia, że dzieci mogą aż tak piszczeć, szok! Uszy mnie bolały Owszem wcześniej krzyczał, jęczał, marudził ale te piski dzisiejsze to śpiewaczka operowa by się nie powstydziła![]() Dzisiaj byłam u fryzjera podciąć końcówki a jutro przychodzi Pani zrobić mi paznokcie
|
|||
|
|
|
#1107 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1108 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2013-09-19 o 20:38 |
|||
|
|
|
#1109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki ![]() sprawdzilam siatke WHO i lecimy od urodzenia mniej wiecej jednostajnie na 50 centylu - na polskich siatkach spadlismy z 50 centyla na 25 ... czyli jednak jedziemy dobrze - mamy karmiace kp sprawdzajacie siatki WHO
|
|
#1110 |
|
Przyczajenie
|
Kilka słów o nas.... Moja córeczka skończyła wczoraj 5 miesięcy. Kiedy się urodziła, miała 56 cm długości i ważyła 3290, poród naturalny. Od początku karmimy się tylko mleczkiem z piersi- i chyba bardziej jest uzależniona od cysia niż mleczka
bo próby karmienia odciągniętym mlekiem z piersi nie udają się. Marysia jest bardzo radosnym dzieckiem. Ostatnio nawet więcej się śmieje niż gaworzyTak jak wiele z Was, ja także mam wrażenie, że moja córeczka nudzi się już ze mną, chociaż ciągle staram wymyślać się coś nowego. Za to jak wraca Tż to wystarczy, że cokolwiek do niej powie a ona śmieje się do rozpuku... Dzisiaj byłyśmy cały dzień u dziadków i była zupełnie innym dzieckiem. Widać, że mamusia już jej nie wystarcza pod względem rozrywki Na razie tylko jesteśmy przy piersi, za jakieś niecałe 3 tygodnie zamierzam zacząć wprowadzać powoli stałe posiłki- liczę tu na Wasze wsparcie jako bardziej doświadczonych w temacie ale to w swoim czasie. No to się rozpisałam... Miłego wieczorku
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.

że malowałam paznokcie siedząc na kiblu (jeszcze książeczka do tego i zdażyły wyschnąć)
słodziak 
ja nawet do piwnicy nie pójdę jak jestem sama hehe w tym roku pierwszy raz Julke zostawiłąm na chwile jak szłam do piwnicy a tak zawsze ją ciągnełam ze sobą
05.07.2008 

(czy mi sie juz wszystko pomieszalo?)

haha, za okenm o dziwo slonce dalej sie utrzymuje ... ale minus taki ze wieje zimny wiatr ...