Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
Napisane przez perfuzja
Na razie na usg Mlody wychodzi równo po środku przedzialow centylowych, wiec mam szczera nadzieję, ze urodzi nam się średniak.
Kupuje i 56, i 62, pojedyncze 50 na wszelki wypadek.
I tak mam poczucie, ze co ciuch to inna rozmiarowka...
|
to niestety prawda, kupiłam kilka ubranek na 68 (w pepco) i po przyłożeniu okazało się, że pepcowe 68=standardowe 62. Więc w sumie mam wszystko na 62, i 2 x półśpiochy na 56.
Tak właśnie mi się wydaje, że dziecku wsioryba czy leży w dobrych, czy ciut za dużych ubrankach, które można popodwijać, a szybko do nich dorośnie.
Cytat:
Napisane przez zonka Tomaszka
ja dziś w nocy się obudziłam bo oczywiście mąż mój chrapał jak traktor... więc musiałam go szturchnąć pod żebra  hi hi hi no i tak sobie leżałam z ręką na brzuchu i rozmyślałam jaki ten mieszkaniec mojego brzucha jest  no i nagle zaczęło się kopanie i rozciąganie no i poczułam jak normalnie podskakuje mi brzuch  niewiarygodne uczucie  chciałam obudzić męża żeby też poczuł ale pomyślałam, że jak tylko się ruszę to się skończy przeciągać, więc postanowiłam delektować się chwilą sama  wiem, wiem trochę to egoistyczne ale co mi tam 
|
mój tż by mnie zabił, gdybym go obudziła z takiego "błahego" powodu.
Ostatnio go zmolestowałam, żeby potrzymał rękę na brzuchu i poczuł syna... uparcie twierdził, że nic nie czuje, chociaż ja czułam wyraźne kopnięcia. Dałam za wygraną.
Cytat:
Napisane przez perfuzja
emma ja mam trochę ubranek, chustę, pieluchy wielorazowe. I tyle. Żadnego wózka, łóżeczka, nic dla mnie do szpitala. Ba, nawet mieszkania 
|
mieszkanie na papierze już masz  
Spoko, pieluchy najważniejsze, w najgorszym wypadku flanelowe mogą też robić za ubranko 
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;42887181]Muszę poszukać na allegro takich rajstop. Muszę też powoli zacząć poszukiwania kurtki, już teraz nie dopinam płaszczy które mam - na szczęście nie jest jeszcze bardzo zimno.[/QUOTE]
Rajtki polecam z pepco, bylam mile zaskoczona ich jakością. 120 DEN, 12 zł. Nie są ciążowe, tylko takie zwykłe, kupiłam rozmiar większe, niż zazwyczaj noszę (zazwyczaj mam 4, te wziełam 5) i są rewelacyjne!
Cytat:
Napisane przez magnusia
jedziemy dziś do teściów się wykąpać po tym remoncie i wiecie co- teściowa mi zrobi leniwe na kolację 
|
Ty nadal z tymi leniwyni aż chyba je w końcu sama zrobię...
Cytat:
Napisane przez Magdalennas
Byłam dziś w Rossmannie na dzieciowych zakupach, bo podczytując Was trochę się przeraziłam, ze nie mam nic oprócz kosza Mojżesza i nawilżacza. W promocji jest Serum przeciw rozstępom Perfecta mama i dają gratis krem na odparzenia dla dzieciaczka. Ja jestem z tego serum zadowolona, bardzo ładnie pachnie. A i zakupiłam podkłady do przewijania Babydream za 9,99. I dla siebie rajstopy ciążowe Gatta za 11,99. 
|
Plan na jutro - kierunek rossman Uwielbiam perfectę, a jak jest promocja, to podarować im nie mogę
Cytat:
Napisane przez magnusia
to ja tak na przypomnienie- ĆWICZYMY MIĘŚNIE K.!!!!
|

Cytat:
Napisane przez Amberella
Rozumiem Twoje uczucia, bo sama miewam takie chwile. Podejrzewam jednak, że wyglądasz ładnie, a problem siedzi w głowie. Mi pomagają takie "wieczory urody"  . Robię sobie pachnącą kąpiel, staram się zadbać o każdą część ciała - robię peeling, balsamuję się, odprężam. Rano wstaję i robię sobie makijaż, układam włosy, perfumuję. Zakładam wysokie buty i to dodaje mi pewności siebie. Może to głupie, co piszę, ale mi pomaga  . Trochę mi ciężko z tym, że tyję, ale wiem, że tak być musi  .
|
Ja też po wieczorze urody odzyskuję nieco wiarę w siebie swój atrakcyjny wygląd 
Cytat:
Napisane przez EVI07
U mojego TŻ w miejscowości, z której pochodzi, jest jeszcze bardziej koszmarny zwyczaj - trumnę otwiera się na cmentarzu, tuż przed włożeniem do grobu, i trzeba zobaczyć te wszystkie stare baby, które się mało nie pozabijają, aby tylko spojrzeć "jak też on/ona w trumnie wygląda"!!! To jest horror po prostu, a najgorsze, że jak bardziej "oświeceni" ludzie prosili proboszcza, żeby tej trumny nie otwierać, to ten bandyta powiedział, że nie można ludziom przyjemności odbierać!!! Zwyrodnialec!  Najgorzej było na pogrzebie koleżanki TŻ - zginęła w wypadku i była bardzo pokiereszowana, baby wsiowe tak się pchały do oglądania jej, że jedna do grobu wleciała i złamała nogę!!! To było po prostu straszne, ale satysfakcję pewną miałam, przyznaję... 
|
powinien się jeszcze piasek osunąć i durną babę lekko przysypać, pewnie by się opanowała następnym razem. Inne może też przy okazji...
Cytat:
Napisane przez senira666
|

Idę popływać   oczywiście owinięta makaronem, pokuszę się jedynie o machanie nogami, bo już bez wspomagacza wyciągającego mnie na wierzch pływanie to koszmar Chociaż je ubóstwiałam całe życie...