2013-09-24, 18:35
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żółty blond - co robicie że macie taki odcień? :) - marzę o nim.
Cytat:
Napisane przez kaguya
Ja, niestety, nic nie doradzę, bo po każdym, nawet chłodnym blondzie, mam żółć 
To pewnie zależy od ilości żółtego pigmentu we włosach.
|
jaki masz swoj naturalny odcien na ktory kladziesz farby? 
Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna
Friese, niestety nie jestem fryzjerem, znam tylko takie podstawy, a Twoje włosy wymagają większego doświadczenia. Jestem w szoku, że tylu fryzjerów nie dało rady. Odezwij się w blondowym wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=715296 przedstaw sytuację i całą historię farbowania, fotki też. Blond bunny powinna Ci coś doradzić, moim zdaniem bez pigmentacji nie uzyskasz złocistego na tym białym blondzie zwyczajnie nakładając kolejną farbę. Szamponetka raczej nie da niczego więcej niż płukanka. Jak przeoczy Twój post, to się grzecznie upomnij. Wątek bardzo się rozwija i coś może umknąć.
|
dziekuje - napisalam tam 
Cytat:
Napisane przez anioleczek22
Fiese, bardzo dobrze Cię rozumiem. Sama od pół roku walczę o złoty blond. Miałam białe jak śnieg. Byłam u wielu fryzjerów, którzy kładki mi różne farby na włosy i nic nie wychodziło... Zupełnie nic. jeden fryzjer powiedział, że najpierw mam robić złota płukanką... i to też nie dało jak w Twoim przypadku żadnego efektu. W końcu trafiłam na rewelacyjną fryzjerkę. Zrobiła jakąś mieszankę farb na szybko i położyła mi na kosmyk, żeby udowodnić, że farba chwyci i koniec. faktycznie włosy się zabarwiły. Wówczas nakładane miałam 9.3 plus jeszcze jakieś mieszanki farb na wodzie chyba 3% lub nawet mniej. Dzięki temu włosy mi się zapigmentowały i płukanka złota zaczęła działać. Przyznam szczerze, że moim zdaniem sama nie osiągniesz takiego efektu, jaki sobie wymarzyłaś. Potrzebnych jest sporo farb, które zapewnią Ci pożądany efekt. Niestety efekt początkowo szybko się wypłukuje, ale z czasem jest już lepiej. Po moich perypetiach powiem jedno, jeżeli fryzjer widząc białe włosy (rozjaśnione) mówi, że nic nie da się z tym zrobić, tzn. że jets po prostu kiepski i się nie zna do końca na farbowaniu. Moim zdaniem farbowanie przetlenionych włosów jest już wyższym poziomem fryzjerstwa 
|
szkoda ze nie wiesz jakiej to marki byly farby... hmm.... ale jest nadzieja dla mnie ze ktos to moze kiedys mi zrobi 
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;42971217]Co to za plukanka? Mozesz podac firme?[/QUOTE]
florum illum złoto
Edytowane przez Friese
Czas edycji: 2013-09-24 o 18:37
|
|
|