|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie
Baby ile nadrabiania z wami A ja się przed chwilą nażarłam pizzą i chyba na dziś mdłości poszły won! 
Cytat:
Napisane przez skubana
z tego co wiem to lekarz ginekolog nie zaklada karty ciazy przy pierwszej wizycie, tylko przy kolejnej i wtedy wpisuje poprzednia wizyte tez. Wazne jest by byc u lekarza przed 10 tc a nie miec zalozona karte  takze bez paniki.
|
Dzisiaj pytałam moją szwagierkę, rodziła tydzień temu i mi powiedziała, że to lekarz prowadzący wydaje zaświadczenie, na którym są wypisane wszystkie wizyty i to właśnie jest potrzebne do becikowego. No bo swoją drogą jak by to miało wyglądać z kartą ciąży? Nie chciałabym, żeby jacyś urzędnicy przeglądali mi, co ja tam mam...
Cytat:
Napisane przez ila87
Hejka!
Dzisiaj pierwszy raz mierzylam temperature i zglupialam. Budzilam sie od 5 co pol godziny ale po chwili zasypialam. Zmierzylam temperature o 6 i wyszla nieco wyzsza niz o 7:10. Stwierdzilam, ze na codzien mierzyc bede o 7, wiec na ovu wpisalam te pozniejsza czyli 36.60. Dobrze?
Wysłane z mojego GT-I9300
|
O ile nie wstawałaś to moim zdaniem możesz wpisać tę z 7, jeśli tak masz zamiar mierzyć 
Cytat:
Napisane przez Leine
Dziękuję za odpowiedź 
Co do karty ciąży, to ja bym zadzwoniła. Weszła ustawa, że do 10tc musi być założona- chyba, że masz na tyle zaufania do gina, że nie będzie problemu, że byłaś wcześniej (w końcu ma notatki, że byłaś, tak?) ale żeby nie zrobiła na złość, wiesz, to różnie bywa 
|
Ta babka jest mega troskliwa i bardzo dla mnie miła, na pewno wie co i jak z becikowym 
Cytat:
Napisane przez zubi89
Mam dziś 4 tydzień 1 dzień czyli zaczynam 5 tydzień tak ?
|
Tak Ja od soboty będę już w 9 
Cytat:
Napisane przez marszalka
a i pewnie zaraz dostanę opierdziel, ale dopadają mnie dziwne myśli, a ich powodem jest to, że nie mam żadnych objawów ciążowych oprócz wrażliwych i bolących cycków i takich delikatnych bóli okresowych   :conf used:
|
Ciesz się póki możesz, dobrze ci radzę 
Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88
a wy? co tam pichcicie?
|
Ja zrobiłam spaghetti Rośnie mi w brzuchu jakiś amator włoskiej kuchni A tak poważnie to cieszę się, że w ogóle coś w siebie wcisnęłam 
Cytat:
Napisane przez agnieszkaK
dziewczyny!!! ale mnie naszło!!
chyba głupi pomysł, tzn na pewno głupi,ale tak sobie pomyślałam, że jak jutro podniosłaby mi się temp to może bym test zrobiła? byłoby 10dpo.
Bo tak jakoś zaczęłam się wkręcać w ciążę,a tak jak nie wyjdzie to trochę może wyluzuję. Bo nie wiem czy do wtorku wyczekam. Wiem wiem, obiecywałam kiedyś tam,że nigdy przed terminem @ nie zrobię,ale.....
już dwa cykle wstecz czekałam,ale teraz....
co Wy na to? pewnie i tak zrobię po swojemu, ale wypowiedzcie się, tylko tak jak czujecie,a nie jak powinno być. bo wiem,że powinnam czekać.
|
Nie powinnam nic pisać, bo sama testowałam 10dpo ale moja kreska była baaaaaaaaardzo słaba i myślałam, że mam omamy Jak już nie wytrzymasz to trudno, zrób ten test, ale pamiętaj, że w razie czego negatyw może cię zdołować, a niekoniecznie może pokazywać prawdę 
Cytat:
Napisane przez vioris
A ja polecam książkę: "Będziemy rodzicami"  Opisany pięknie każdy tydzień ciąży, wszystkie wątpliwości wyjaśnione. Druga część książki poświęcona porodowi od a-z a trzecia dziecku jak już jest na świecie. Karmienie naturalne, butelką, choroby wieku dziecięcego itd  Naprawdę mi dużo pomogła w pierwszej ciąży
http://www.dobreksiazki.pl/b7127-bed...oworodkiem.htm
|
O, muszę sobie to obejrzeć. A propo dziś w Biedrze widziałam książki o dzieciach, ciążach i porodach za 17,99 
Cytat:
Napisane przez cowie
Mój ginekolog powiedział, żeby jeść nawet 7 razy dziennie
Ale ma w tym rację
Dlatego nie zjadam wielkiego śniadania, a jedną kanapeczkę. Za jakiś czas kolejną.
Obiad sobie na dwa razy dzielę, bo nie jestem w stanie zjeść.
Upierdliwe to, ale faktycznie odkąd zaczęłam tak jeść mdłości są mniejsze 
|
Chyba też powinnam się do tego częstego jedzenia dopasować... Dużych ilości nie jestem w stanie wcisnąć, a jak tylko zaczyna się głód, to strach się bać 
Cytat:
Napisane przez Jagatka_N
Dziękuję baaardzo, że tak szczegółowo to opisałaś, spojrzalam jeszcze raz na swoje wyniki i rzeczywiscie w osadzie mam napisane Leukocyty 3-7, więcmnie troche uspoko iłaś [I] 
|
Jak masz taki wynik 3-7 (z prawidłowo pobranego moczu, jak pisałam wcześniej) to zacznij łykać witaminkę C tak jak ja 4 razy dziennie po jednej tabletce i powiedz swojemu lekarzowi o tych wynikach . Urosept też jest bez recepty, ale lepiej skonsultuj się z lekarzem zanim zaczniesz go dodatkowo brać A wit. C to koniecznie moim zdaniem! Nie zaszkodzi, a powinna pomóc, bo tych leukocytów nawet takich mniejszych ilości lepiej nie zostawiać samym sobie
Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg
|