Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie 2013, - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-03, 17:40   #1831
Elfka86
Zakorzenienie

Dot.: Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie

Cytat:
Napisane przez agnieszkaK Pokaż wiadomość
na to odpowiem w następnym cyklu,ale nalegać nie będę, bo to bez sensu, zresztą chyba sama wiesz. pozostawię wszystko losowi. Narazie czekam na temp jutrzejszą i po cichu liczę,że już nie będzie trzeba się starać
Wiem, czasem te facety to takie trudne są trzymam kciuki, żeby się udało
Stary 2013-10-03, 17:48   #1832
God Of War 20
Zakorzenienie

Dot.: Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie

Hej dziś męczący dzień... odebrałam wynik TSH i mam 0,54 ulU/ml poza tym to jakoś mi zimno i jeszcze mnie czkawka złapała
Stary 2013-10-03, 17:54   #1833
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Hej dziś męczący dzień... odebrałam wynik TSH i mam 0,54 ulU/ml poza tym to jakoś mi zimno i jeszcze mnie czkawka złapała
hej taka pogoda i moze dlatego Ci zimno
kotka34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 17:57   #1834
agnieszkaK
Zadomowienie

Cytat:
hejo!! no tak studentka powróciła i zmarzła. mi też zimno,
a co studiujesz? bo nie wiem czy był ten temat?

wiecie co ja już na prawdę zgłupiałam, normalnie od kilku dni mam coś jakby zaparcia, nigdy nie miewałam. Chyba muszę dietę zmienić i regularnie jeść. ja już mam dość tych "objawów".
agnieszkaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 17:57   #1835
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotka34 Pokaż wiadomość
hej taka pogoda i moze dlatego Ci zimno
Dziś takie mroźne powietrze było, że szok... od paru dni mi tak zimno jakoś mam nadzieje, że nic mnie nie bierze.
Stary 2013-10-03, 17:58   #1836
Jagatka_N
Zakorzenienie

Nadrobiłam prawie 10 stron ale naskrobałyście w jeden dzień...

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
Ja byłam świadkiem jak do gina przychodziły kobiety po zaświadczenie po ciąży, że były pod jego opieką od początku. Zresztą o tym ginka by raczej wiedziała. Na potwierdzenie opieki przed 10 tygodniem mam też wypis ze szpitala, no i byłam u niej już na dwóch wizytach, gdzieś to przecież sobie zapisuje

Ja miałam/mam i już ci piszę, co i jak

Zrobiłam badanie moczu, na którym wyszły właśnie leukocyty "usiane w polu widzenia". Ginka zapytała, czy pobrałam prawidłowo mocz (po dokładnym podmyciu, ze środkowego strumienia) - okazało się, że nie. Dlatego powtórzyłam jeszcze raz, ale żeby nie jeździć w tę i we w tę napisała mi co robić, jeśli wynik będzie nadal zły. No i: jeśli leukocyty wyjdą poniżej 10 to mam przez 14 dni brać 4 razy dziennie wit. C + 3 razy dziennie po 2 tabletki Uroseptu. Jeśli wynik będzie powyżej 10 to przepisała mi receptę na jakiś lek, który rozpuszcza się w kieliszku wody przed snem i jednorazowo wypija. U mnie wynik za drugim razem wyszedł 1-3 leukocyty, więc recepty nie wykorzystałam. Z tym, że tak: u mnie te leukocyty są wypisane w opisie wyglądu moczu, a nie jego składnikach.

PS - z ciekawości spojrzałam na swoje wyniki jeszcze raz. Ty piszesz o składzie moczu, mi też wyszło, że Leukocyty 500 i ujemne obok jest napisane, ale nie ma przy tym wykrzyknika, czyli wszystko jest ok. Ja wyżej opisałam, co ginka zaleciła jeśli w opisie osadu moczu wystąpią te leukocyty.
Dziękuję baaardzo, że tak szczegółowo to opisałaś, spojrzalam jeszcze raz na swoje wyniki i rzeczywiscie w osadzie mam napisane Leukocyty 3-7, więcmnie troche uspokoiłaś

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość

rozwaliliśmy z mężem zamrażarkę

jesteśmy genialni

a na koncie 400 zł

kredycie witaaaaj

w woli wyjaśnienia mąż chciał trochę lód usunąć i przebił nożem przewód z tym czymś chłodzącym

Nie powiem co sobie wyobraziłam jak to przeczytałam.... zastanawiałam się co na niej robiliscie...

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Mąż wie tego nie da się ukryć pierw chciałam poczekać do piątku aby zrobić kolejny test ale jednak powiedziałam ;p

Ja: chyba jestem w ciąży...
Mąż: aha (zamknął oczy )

Po chwili ale że co ? pokazałam test i się ucieszył przytulił mnie ja w ryk ;p i już nie mogliśmy spać...
Fajne uczucie, prawda?

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
fajnie oj jak ja bym chciała też już mówić mężowi, siostrze, mamie ale spoko, spoko - przyjdzie i na mnie kolej
Przyjdzie przyjdzie lubię Twój optymizm, zaraża

Cytat:
normalnie jak Jaś Fasola na święta też sam sobie wysyłał to trochę masz do zrobienia ja obejrzę sobie wczorajszą "Bitwę o dom"
Jedna para urządziła pokój dla dziecka....którego jeszcze nie mają
a z tego co mowił w poprzednim odcinku ten koleś to predko nie będą mieć bo "anetka nie z tych co od razu do łóżka i już, tylko po kolei, najpierw ślub i dopiero"

Idę się chyba kąpać i już pod kołderkę, ostatnio klade się przed 21wszą
zajrzę później babeczki
Stary 2013-10-03, 17:59   #1837
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
hejo!! no tak studentka powróciła i zmarzła. mi też zimno,
a co studiujesz? bo nie wiem czy był ten temat?

wiecie co ja już na prawdę zgłupiałam, normalnie od kilku dni mam coś jakby zaparcia, nigdy nie miewałam. Chyba muszę dietę zmienić i regularnie jeść. ja już mam dość tych "objawów".
No studenckie czasy powróciły... studiuję ekonomię w tym semestrze mamy mało zajęć ale wszystkie typowo na liczenie...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 18:06   #1838
agnieszkaK
Zadomowienie

Cytat:
No studenckie czasy powróciły... studiuję ekonomię w tym semestrze mamy mało zajęć ale wszystkie typowo na liczenie...
ło matko, wiem co to jest, w sumie miałam iść na akademię ekonomiczną, ale w ostatnim momencie wybrałam pedagogikę mimo iż jestem technikiem ekonomistą po szkole średniej.

Ja też jeździłam busem 5 lat, 1,5 h drogi w jedną stronę. Dałam radę, dasz i Ty! teraz się wygrzej,albo małż niech grzeje!a jak się nie staracie to sobie coś % machnij, mnie to zawsze rozgrzewało.
Stary 2013-10-03, 18:08   #1839
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
a dlugo juz studiujesz
Stary 2013-10-03, 18:08   #1840
krusia83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
Ja jak zwykle z córką w SM Ciągle myślę o tej mojej tempce
Wolę już @ dostać i przestać się zastanawiać.
Myślę sobie, że następny cykl to już będzie termin na połowę lipca. Jeszcze znośnie, ale pewnie i tak nic z tego

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Nie rozumiem o co chodzi, ale w ovuf w interpretacji cyklu mam napisane, że moje godziny pomiarów temperatury różnią się znacząco w obecnym cyklu
Rozumiecie coś z tego?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja mysle, ze moze to w zwiazku z tymi tempkami na poczatku cyklu
Stary 2013-10-03, 18:12   #1841
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
cześć,
szczerze? na czekaniu jaka będzie rano temp
i czy mogę testować
Mam dokładnie to samo no prawie, bo testować nie zamierzam

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Czytałam to, co zacytowałaś i tam było przecież napisane, że temperatury nie pozwalają stwierdzić kiedy dokładnie była owulacja, a nie że w ogóle nie pokazują czy była czy nie Czyli tak jak mówię: pokazują, że była, ale masz kilkudniowy przedział kiedy to się mogło stać
Ok, ja to rozumiem jakoś inaczej.
Nawet szukając bardzo po necie natykam się na takie teksty:

Cytat:
O odbytej owulacji zwykle świadczą: wzrost poziomu progesteronu i podniesienie się podstawowej temperatury ciała, jednak zdarza się czasem, że pomimo wystąpienia tych objawów, do owulacji nie doszło.
Cytat:
Jedynym dowodem na wystąpienie owulacji pozostaje jednak nadal zaobserwowanie tego zjawiska podczas np. operacji, a także ewentualna ciąża.
Czyli tak czy siak, nie możemy mieć pewności, że ta owulacja nastąpiła nawet jeśli wszystko na to wskazuje
No chyba, że to jest nieprawda.

Cytat:
dziewczyny znalazlam podobna stronke do owu
pewnie 28dni

Edytowane przez vioris
Czas edycji: 2013-10-03 o 18:15
vioris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 18:13   #1842
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
ło matko, wiem co to jest, w sumie miałam iść na akademię ekonomiczną, ale w ostatnim momencie wybrałam pedagogikę mimo iż jestem technikiem ekonomistą po szkole średniej.

Ja też jeździłam busem 5 lat, 1,5 h drogi w jedną stronę. Dałam radę, dasz i Ty! teraz się wygrzej,albo małż niech grzeje!a jak się nie staracie to sobie coś % machnij, mnie to zawsze rozgrzewało.
Ja mam blisko na uczelnie, 7km nie narzekam już przyzwyczaiłam się do kierunku i w technikum też miałam takie przedmioty różne.

Nie ja za % nie przepadam.

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
a dlugo juz studiujesz
Teraz jestem na IV roku
Stary 2013-10-03, 18:18   #1843
kotka34
Zadomowienie

uciekam dziewczynki malz wrocil
Stary 2013-10-03, 18:25   #1844
fantastka
Zakorzenienie

Baby ile nadrabiania z wami A ja się przed chwilą nażarłam pizzą i chyba na dziś mdłości poszły won!

Cytat:
Napisane przez skubana Pokaż wiadomość
z tego co wiem to lekarz ginekolog nie zaklada karty ciazy przy pierwszej wizycie, tylko przy kolejnej i wtedy wpisuje poprzednia wizyte tez. Wazne jest by byc u lekarza przed 10 tc a nie miec zalozona karte takze bez paniki.
Dzisiaj pytałam moją szwagierkę, rodziła tydzień temu i mi powiedziała, że to lekarz prowadzący wydaje zaświadczenie, na którym są wypisane wszystkie wizyty i to właśnie jest potrzebne do becikowego. No bo swoją drogą jak by to miało wyglądać z kartą ciąży? Nie chciałabym, żeby jacyś urzędnicy przeglądali mi, co ja tam mam...

Cytat:
Napisane przez ila87 Pokaż wiadomość
Hejka!
Dzisiaj pierwszy raz mierzylam temperature i zglupialam. Budzilam sie od 5 co pol godziny ale po chwili zasypialam. Zmierzylam temperature o 6 i wyszla nieco wyzsza niz o 7:10. Stwierdzilam, ze na codzien mierzyc bede o 7, wiec na ovu wpisalam te pozniejsza czyli 36.60. Dobrze?

Wysłane z mojego GT-I9300
O ile nie wstawałaś to moim zdaniem możesz wpisać tę z 7, jeśli tak masz zamiar mierzyć

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedź
Co do karty ciąży, to ja bym zadzwoniła. Weszła ustawa, że do 10tc musi być założona- chyba, że masz na tyle zaufania do gina, że nie będzie problemu, że byłaś wcześniej (w końcu ma notatki, że byłaś, tak?) ale żeby nie zrobiła na złość, wiesz, to różnie bywa
Ta babka jest mega troskliwa i bardzo dla mnie miła, na pewno wie co i jak z becikowym

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Mam dziś 4 tydzień 1 dzień czyli zaczynam 5 tydzień tak ?
Tak Ja od soboty będę już w 9

Cytat:
Napisane przez marszalka Pokaż wiadomość
a i pewnie zaraz dostanę opierdziel, ale dopadają mnie dziwne myśli, a ich powodem jest to, że nie mam żadnych objawów ciążowych oprócz wrażliwych i bolących cycków i takich delikatnych bóli okresowych :conf used:
Ciesz się póki możesz, dobrze ci radzę

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość

a wy? co tam pichcicie?
Ja zrobiłam spaghetti Rośnie mi w brzuchu jakiś amator włoskiej kuchni A tak poważnie to cieszę się, że w ogóle coś w siebie wcisnęłam

Cytat:
dziewczyny!!! ale mnie naszło!!
chyba głupi pomysł, tzn na pewno głupi,ale tak sobie pomyślałam, że jak jutro podniosłaby mi się temp to może bym test zrobiła? byłoby 10dpo.
Bo tak jakoś zaczęłam się wkręcać w ciążę,a tak jak nie wyjdzie to trochę może wyluzuję. Bo nie wiem czy do wtorku wyczekam. Wiem wiem, obiecywałam kiedyś tam,że nigdy przed terminem @ nie zrobię,ale.....
już dwa cykle wstecz czekałam,ale teraz....
co Wy na to? pewnie i tak zrobię po swojemu, ale wypowiedzcie się, tylko tak jak czujecie,a nie jak powinno być. bo wiem,że powinnam czekać.
Nie powinnam nic pisać, bo sama testowałam 10dpo ale moja kreska była baaaaaaaaardzo słaba i myślałam, że mam omamy Jak już nie wytrzymasz to trudno, zrób ten test, ale pamiętaj, że w razie czego negatyw może cię zdołować, a niekoniecznie może pokazywać prawdę

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
A ja polecam książkę: "Będziemy rodzicami" Opisany pięknie każdy tydzień ciąży, wszystkie wątpliwości wyjaśnione. Druga część książki poświęcona porodowi od a-z a trzecia dziecku jak już jest na świecie. Karmienie naturalne, butelką, choroby wieku dziecięcego itd Naprawdę mi dużo pomogła w pierwszej ciąży

http://www.dobreksiazki.pl/b7127-bed...oworodkiem.htm
O, muszę sobie to obejrzeć. A propo dziś w Biedrze widziałam książki o dzieciach, ciążach i porodach za 17,99

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
Mój ginekolog powiedział, żeby jeść nawet 7 razy dziennie

Ale ma w tym rację
Dlatego nie zjadam wielkiego śniadania, a jedną kanapeczkę. Za jakiś czas kolejną.
Obiad sobie na dwa razy dzielę, bo nie jestem w stanie zjeść.

Upierdliwe to, ale faktycznie odkąd zaczęłam tak jeść mdłości są mniejsze
Chyba też powinnam się do tego częstego jedzenia dopasować... Dużych ilości nie jestem w stanie wcisnąć, a jak tylko zaczyna się głód, to strach się bać

Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość
Dziękuję baaardzo, że tak szczegółowo to opisałaś, spojrzalam jeszcze raz na swoje wyniki i rzeczywiscie w osadzie mam napisane Leukocyty 3-7, więcmnie troche uspokoiłaś [I]
Jak masz taki wynik 3-7 (z prawidłowo pobranego moczu, jak pisałam wcześniej) to zacznij łykać witaminkę C tak jak ja 4 razy dziennie po jednej tabletce i powiedz swojemu lekarzowi o tych wynikach . Urosept też jest bez recepty, ale lepiej skonsultuj się z lekarzem zanim zaczniesz go dodatkowo brać A wit. C to koniecznie moim zdaniem! Nie zaszkodzi, a powinna pomóc, bo tych leukocytów nawet takich mniejszych ilości lepiej nie zostawiać samym sobie

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 18:31   #1845
Elfka86
Zakorzenienie

A ja się wybieram do kina
Stary 2013-10-03, 18:33   #1846
FlightlessBird
Zakorzenienie

Dziewczny na moją tempke może wpływać brak snu przed mierzeniem tempki, nie?? Od jakiegoś tygodnia budzę się godzinę przed budzkiem i co 20 minut zerkam na zegarek

A np wstawanie do WC na 2 godziny- godzinę przed pomiarem?
duży może mieć wpływ?

Edytowane przez FlightlessBird
Czas edycji: 2013-10-03 o 18:37
FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 18:37   #1847
agnieszkaK
Zadomowienie

Cytat:
Baby ile nadrabiania z wami A ja się przed chwilą nażarłam pizzą i chyba na dziś mdłości poszły won!

Dzisiaj pytałam moją szwagierkę, rodziła tydzień temu i mi powiedziała, że to lekarz prowadzący wydaje zaświadczenie, na którym są wypisane wszystkie wizyty i to właśnie jest potrzebne do becikowego. No bo swoją drogą jak by to miało wyglądać z kartą ciąży? Nie chciałabym, żeby jacyś urzędnicy przeglądali mi, co ja tam mam...

Ta babka jest mega troskliwa i bardzo dla mnie miła, na pewno wie co i jak z becikowym

Tak Ja od soboty będę już w 9

Ja zrobiłam spaghetti Rośnie mi w brzuchu jakiś amator włoskiej kuchni A tak poważnie to cieszę się, że w ogóle coś w siebie wcisnęłam
Nie powinnam nic pisać, bo sama testowałam 10dpo ale moja kreska była baaaaaaaaardzo słaba i myślałam, że mam omamy Jak już nie wytrzymasz to trudno, zrób ten test, ale pamiętaj, że w razie czego negatyw może cię zdołować, a niekoniecznie może pokazywać prawdę

cieszę się,że u Ciebie wszystko dobrze, że apetyt dopisuje a amator włoskiej kuchni nie jest zły.

dobrze,że zadowolona jesteś ze swojej lekarki, poprostu martwimy się,zebyś przez jakieś niedopatrzenie związane z datą nie dostała należącego się becikowego. Więc nie zapomnij o to zapytać na wizycie.

a co do mojego testu, to się okaże czy w ogóle go zrobię, wiem że może być niewiarygodny, ale jedna kreska, może usunie moje objawy urojone. Obiecałam sobie,że w tym cyklu ich nie będzie i co?? nic siebie nie słucham.Dlatego zobaczymy jutro. Jak się nie podniesie temp to nie zrobię, zalezy od mojego samopoczucia rano. Fajnie,że znowu z nami trochę piszesz
Stary 2013-10-03, 18:58   #1848
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Dziewczny na moją tempke może wpływać brak snu przed mierzeniem tempki, nie?? Od jakiegoś tygodnia budzę się godzinę przed budzkiem i co 20 minut zerkam na zegarek

duży może mieć wpływ?
Jak się budzisz godzinę przed budzikiem to możesz mieć zafałszowaną temperaturę... wiem to po sobie...
A czemu się tak wcześnie budzisz? Może przestaw sobie godzinę mierzenia?

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:
cieszę się,że u Ciebie wszystko dobrze, że apetyt dopisuje a amator włoskiej kuchni nie jest zły.

dobrze,że zadowolona jesteś ze swojej lekarki, poprostu martwimy się,zebyś przez jakieś niedopatrzenie związane z datą nie dostała należącego się becikowego. Więc nie zapomnij o to zapytać na wizycie.

a co do mojego testu, to się okaże czy w ogóle go zrobię, wiem że może być niewiarygodny, ale jedna kreska, może usunie moje objawy urojone. Obiecałam sobie,że w tym cyklu ich nie będzie i co?? nic siebie nie słucham.Dlatego zobaczymy jutro. Jak się nie podniesie temp to nie zrobię, zalezy od mojego samopoczucia rano. Fajnie,że znowu z nami trochę piszesz
Jak chcesz to testuj ale ja bym poczekała kiedy powinnaś mieć @?
Stary 2013-10-03, 19:00   #1849
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
a Ty to już nie narzekaj najpierw na serduszka, które były, teraz na góry i doliny!!
zobacz sobie na moje serca to zobaczysz co to brak serduszek!!
będzie dobrze![COLOR=Silver]
albo na moje w tym cyklu jedziemy na rekord
Cytat:
no to pięknie jeśli się nie mylę to w normie nie?
Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość
Jedna para urządziła pokój dla dziecka....którego jeszcze nie mają
a z tego co mowił w poprzednim odcinku ten koleś to predko nie będą mieć bo "anetka nie z tych co od razu do łóżka i już, tylko po kolei, najpierw ślub i dopiero"
no widziałam dobrzy są
Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
A ja się wybieram do kina
miłego seansowania!!!
Cytat:

duży może mieć wpływ?
ja jak się obudzę przed budzikiem, np. dziś 20 minut to spokojnie leżę, nie ruszam się i mierzę o właściwej godzinie i jestem zdania, że dopóki się nie wstanie to jest ok a z tym wc 2 h przed pomiarem to nie można - musi być minimum 3 h snu
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 19:03   #1850
God Of War 20
Zakorzenienie

Manieczka wynik ok

Co do leżenia a nie spania przed pomiarem... w poprzednim cyklu taki jeden dzień miałam i tempka mi skoczyła... także u mnie leżenie fałszuje wynik
Stary 2013-10-03, 19:03   #1851
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Jak się budzisz godzinę przed budzikiem to możesz mieć zafałszowaną temperaturę... wiem to po sobie...

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

nie uśmiecha mi się nastawiać budzika na godzinę przed wstawaniem. Czasem śpię jak zabita i budzę się 5 minut przed budzikiem, a czasem budzę się wcześniej. Taka moja natura, że czasem cierpię z rana na bezsenność

wrrrr

Stary 2013-10-03, 19:04   #1852
agnieszkaK
Zadomowienie

Cytat:

@ we wtorek jutro będzie dopiero 10 dpo, na moje 11dpo. wiem że to wcześnie, decyzję podejmę rano po zobaczeniu temp. Z jednej strony mam takie dziwne przeczucie,a z drugiej,że jutro spadnie temp no i będzie po ptokach. to jest gorączka przed @. Nic na to nie poradzę,wiem, że to głupi pomysł test jutro, ale nie umiem sobie tego wytłumaczyć, jutrzejsza temp to zrobi.
Stary 2013-10-03, 19:04   #1853
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Manieczka wynik ok

Co do leżenia a nie spania przed pomiarem... w poprzednim cyklu taki jeden dzień miałam i tempka mi skoczyła... także u mnie leżenie fałszuje wynik
no to super, że wyniki dobry
u mnie raczej nie zauważyłam, żeby fałszował ale każda z nas jest inna
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2013-10-03, 19:04   #1854
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
albo na moje w tym cyklu jedziemy na rekord

no to pięknie jeśli się nie mylę to w normie nie?

no widziałam dobrzy są

miłego seansowania!!!

ja jak się obudzę przed budzikiem, np. dziś 20 minut to spokojnie leżę, nie ruszam się i mierzę o właściwej godzinie i jestem zdania, że dopóki się nie wstanie to jest ok a z tym wc 2 h przed pomiarem to nie można - musi być minimum 3 h snu
no to też u mnie Bo ja zawsze jak sie obudzę, to odczuwam poczucie chęci siusiu i nie zasnę bez pójścia do WC

Stary 2013-10-03, 19:06   #1855
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
@ we wtorek jutro będzie dopiero 10 dpo, na moje 11dpo. wiem że to wcześnie, decyzję podejmę rano po zobaczeniu temp. Z jednej strony mam takie dziwne przeczucie,a z drugiej,że jutro spadnie temp no i będzie po ptokach. to jest gorączka przed @. Nic na to nie poradzę,wiem, że to głupi pomysł test jutro, ale nie umiem sobie tego wytłumaczyć, jutrzejsza temp to zrobi.
aaaaa coooo taaaam jak masz zapas teściorów to testuj w końcu musimy podciągnąć gospodarkę
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2013-10-03, 19:14   #1856
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
O, muszę sobie to obejrzeć. A propo dziś w Biedrze widziałam książki o dzieciach, ciążach i porodach za 17,99
Tak, też widziałam Chyba najlepsza z książek o niemowlętach - "Język niemowląt." Też polecam

Oferta z Biedronki

Napisana przez położną. Dla początkujących rodziców świetna! A dla tych którzy mają już dziecko również. Mogą się bardzo zdziwić Dzieci "podzieliła" charakterami. Dla każdego są inne rodzaje postępowania. Pozwala rodzicom poznać ich dzieci, zrozumieć czego pragną. Potem pokazuje, jak dziecko nauczyć spać w łóżeczku, jak uspokoić bez podawania smoczka na siłę i jeszcze baaardzo dużo różnych świetnych rad, które nawet by nam nie przyszły do głowy

Edytowane przez vioris
Czas edycji: 2013-10-03 o 19:26
vioris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 19:15   #1857
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Manieczka wynik ok

Ja mam tak samo - wiec w razie czego wole juz zmierzyć wczesniej Natomiast jak wstane na siku aż 2 godz. wczesniej, to mierze tempke o godz. później, tak zeby mieć mniej wiecej te 3 godz. snu.
Stary 2013-10-03, 19:18   #1858
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Ja mam tak samo - wiec w razie czego wole juz zmierzyć wczesniej Natomiast jak wstane na siku aż 2 godz. wczesniej, to mierze tempke o godz. później, tak zeby mieć mniej wiecej te 3 godz. snu.
nie mam niestety opcji pójścia godzinę później do pracy z powodu tempki

Stary 2013-10-03, 19:23   #1859
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam niestety opcji pójścia godzinę później do pracy z powodu tempki
A, bo Ty mierzysz jak już musisz wstawać... no tak, nie pomyślałam, bo my tu w większości mierzymy wczesniej i idziemy spac dalej
Stary 2013-10-03, 19:23   #1860
manieczka1
Zakorzenienie

jenki laski, ja zmykam oglądałam "na wspólnej" i mi się przykimnęło na 5 minut zasypiam normalnie lecę się myć, wskakuję w piżamkę i mówię wszystkim "dobranoc, pchły na noc, karaluchy pod poduchy"
23.06.2011
01.06.2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości