2013-10-04, 20:26
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
Napisane przez De28
Odciagaj-bo inaczej zmniejszy ci sie produkcja mleka.
Daniel mi calymi dniami spiewa piosenki, mam juz dosc czasami.Nie wazne co robi, czy je, maluje, tanczy, on musi spiewac czy mowic wierszyki.
I ma faze ostatnio na dlaczego.Wymiekam czasami.
Co jest u niego slodkie, to mowi, kocham cie mamusiu, tak od siebie, dobrze ze juz jestes, tesknilem za toba, bardzo, jestes moja najmilsza mamusia wiesz?    Zjadlabym go za te teksty.
Zjadlam kaczke w chrupiacym ciescie, pyszna a teraz lody pistacjowe. Nic dziwnego ze waga wariuje.,
|
Kochany 
u nas jest faza"mama obaczyć" wszystko musi zobacyzć, dotknąć no i potem jest pytanie "a co tooo" 
wydaje mi się że jak Domii nie wychodzi często to produkcja się nie zmniejszy po prostu czułaby się spokojniejsza gdyby wiedziała że w razie "w" Jasiek ma mleczko w domku 
Cytat:
Napisane przez Antibia86
Jak to jest że skurczami...godz temu wzielam 2 nospy przeszedł mi ból troszkę ale brzuch ciągle napina się i jest to nieprzyjemne...nie wiem jak ti liczyć...rodzilam 2 razy ale pierwszy to była krew a w drugim odeszły wody skurcze były dopiero w szpitalu więc sorry ale nie wiem!!!
|
ale napina się ciągle czy się napina i przestaje i tak w kółko?
---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------
Cytat:
Napisane przez domii29
Frytek nie jadłam, będę je mieć dopiero jutro bo moi rodzice dziś do mnie nie dotarli. Ale obiecali że jutro mi je napewno przywiozą  U nas na wsi w sklepach niestety takich rzeczy nie mają więc muszę się póki co obejść smakiem 
Mam laktator, kupiłam w razie czego ale jeszcze nie było okazji żeby go użyć, choć mleka mam dużo i nie raz odciągam sobie rękami bo mi aż piersi rozsadza. A wytłumacz mi jeśli odciągnę mleko i ma być podane powiedzmy za 2 godziny to muszę je mrozić ? bo ja tego wszystkiego jeszcze nie ogarniam 
|
Miejsce przechowywania Temperatura Czas przechowywania
W pomieszczeniu (pokój, kuchnia itp.) 16°C do 24 godzin
21°C do 10 godzin
27°C 6-8 godzin
W torbie chłodniczej z wkładami chłodzącymi od 15°C do -4°C 24 godziny
W lodówce od 3°C do 5 °C 3-5 dni
W zamrażalniku lodówki od -10°C do -15 °C 2 tygodnie
W zamrażarce -18°C 3-6 miesięcy
-20 °C 1 rok

także jak masz nadmiar to spokojnie możesz odciągnąć i jeśli wiesz że masz zaplanowane wyjście to do lodówki starczy, a jeśli nie wiesz kiedy się przyda to zamrażlnik i juz 
aaa, mlek jak stoi to się tak rozwarstwia - u góry zbiera sie tak jakby tłuszcz, czasami jest żółtawy a na dole taka mętna wodna żeby się nie przestraszyła ze sie popsuło czy coś 
aaa, jeśli chodzi o rozmrażanie to ja wieczór wczesniej wyciągałam do lodówki i następnego dnia było akurat jak się nie zużyło w ciągu następnego dnia no to już do wylania
Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2013-10-04 o 20:29
|
|
|