|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Co do tego mleka...
Czy któraś z tych doświadczonych mamuś używała tego mleka bebiko 1 w proszku ? Bo zastanawiam się czy to mleko jest dobre dla maluszków... Jakoś po tym "szpitalnym" mleku boję się mojemu dziecku podać coś innego niż mleko z piersi. A chciałabym jadąc do miasta bez stresu załatwiać swoje sprawy, bo zazwyczaj jadę i po 2 godzinach wracam bo wiem że Jasiek będzie głodny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Kolejne warsztaty dla chętnych
![]() http://swiadomamama.pl/
#543 | |
Rozeznanie
|
Uprosiłam męża żeby zrobił mi frytki, no i robi właśnie obiera ziemniaczki. Dziś w nocy zgaga murowana no ale cóż jak chęci mam na frytki.
![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Zakorzenienie
|
moje dziecko tak się w brzuchu napina, że mi zaraz chyba wyleci przez brzuch
![]() co tu taka cisza? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tutaj też chyba wypuszczają, bo miałam na dzisiaj "krzyżyk", że mam wyjśc, właśnie na obchodzie babeczka mi powiedziala, ale coś im się nie podobało no i nie mięli wyników wymazu. Szukała, szukała co im się nie podoba, wynalazła,, że CRP jest na poziomie 0,9, czy 9, a w szpitalu przyjmują normę do coś tam 5. A crp to białko w moczu tak? i na to dostaję antybiotyk. Może jutro mnie wypuszczą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#546 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#547 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#549 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale jestem zła ![]() ![]() ![]()
![]() |
#550 |
Zakorzenienie
|
Właśnie wyczytałam, że podwyższone crp prowadzi do porodu przedwczesnego! Nigdzie stąd nie wychodze
![]() Nie lubię Was, ja tu w szpitalu, od 4 dni dostajke dziwne szynki na śniadania i kolacje a Wy mi tu o pizzach i frytkach ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#551 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() zjadłas frytki? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ciekawe teorie mają w tym szpitalu ![]() Cytat:
![]() ![]() odrobina ruchu zawsze się przyda, ale bez szaleństw ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=nasturcja7667;43128 882]Nadrobiłam po łebkach, wybaczcie. Ledwo żyję. Byłam dziś u siebie na uczelni, bo musiałam papierologię załatwić. Wróciłam ze skurczami i 3 godziny leżałam bez ruchu. Przeszły na szczęście. Potem zasnęłam. Trele, Ryba to która pierwsza będzie pampersy zmieniać? /QUOTE] ![]() a moze któraś nas weźmie z zaskoczenia i będzie to ktoś inny? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a Ty kochana masz laktator? Może dałabyś rade mrozić jakieś porcje? Nie wiem ile masz mleczka i ile Jasiek zjada, czy jest w ogóle co odciągać ![]() Cytat:
![]() Lenka dziś tak mi się wypycha pod żołądkiem ze chyba zraz tamtędy wyjdzie. Nawet jak się porusza to dalej się wypina w tym samym miejscu, ała to boli. ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#552 |
Rozeznanie
|
Witam się w piątkowy wieczór.
Paulina ![]() Fajne sa te sówki ![]() Wszystkie szpitalne dziewczyny trzymajcie się. Wszystko będzie dobrze. Trele teraz to już Twoja kolej ![]() Dziś zamówiłam pralkę. W poniedziałek do nas przyjedzie i będę mogła w końcu zrobić górę prania. Dowiedziałam sie, że aby zachować gwarancje to muszą dowieźć ja sami do domu. Samemu nie można. Miałam również ciężką noc. Strasznie bolały mnie biodra, a do tego jeszcze ból promieniował mi do prawej nogi po całości. Myślałam, że masaż pomoże, a tu co noc jest gorzej. Chyba, że to na zmianę pogody, bo to też może być. Aż boję się dzisiejszej nocy.
#553 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=acelinka;43129466]mi było wygodnie mieć zawsze wszystko w tej wózkowej i jak coś tylko ją odpinałam i brałam ze sobą
![]() ![]() zjadłas frytki? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ciekawe teorie mają w tym szpitalu ![]() ja winogrona wcinam an kilogramy ![]() ![]() odrobina ruchu zawsze się przyda, ale bez szaleństw ![]() ![]() ![]() ja prałam w 40 stopniach, a nawet w 30 tak w ramach odświeżenia ![]() ![]() ![]() ![]() No jakaś stara raszpla, no musiałam wyłączyć bo się dogadać z nia nie szło ![]() Cytat:
![]() A ja w szpitalu super śpię i jem szpitalne jedzenie jak dzikus ![]() Ula mnie okopuje, ten mały potwór. Ale i tak najlepsze robi piruety jak pod KTG jest podłaczona, ostatnio ten paseczek od ruchów miałam cały czarny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Zakorzenienie
|
Domii ja po powrocie ze szpitala wysłałam męża do apteki i zakupy - w tym mleko... nie wzięliśmytego hippa bo był drogi i wzieliśmy właśnie bebiko 1. kupione na wypadek gdyby mała nie dojadała... ale mleko otworzyliśy dopiero później..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Rozeznanie
|
Jeejku, drugi raz sie dzis wywrocilam
![]() ![]()
#556 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#557 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ja z fachu wiec powiem tak...gwarancja 2 lata od zakupu z dowodem zakupu i to jedyny warunek....nie dajci esobie nic wcisnac a już tym bardziej takich kitów bo pewnie za transport musiałas dopłacić albo sprzedawcy do planu brakowało.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#558 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jak sobie przypomne to szpitalne jedzenie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Zadomowienie
|
dziewczyny nie szalejcie to mleko nie jest czekoladowe...ono moze tylko tak pachnie....weźciie na logike kto by dawał noworodkowi czekoladowe mleko. U nas w szpitalu tez dają różnie NAN, bebilon zalezy jakie akurat miały i tez nie podgrzewały tego poprostu dawały pół buteleczki ( bo to moze stac 2 godziny a dziecko nie wypije odrazu 90 ml bo taką bodajże miały pojemność) i smoczka i tyle. Co do mleka w proszku polecam NAN1 aczkolwiek nie każdemu dziecku podchodzi. Z tego co słyszałam jest ono najsmaczniejsze z mlek i cenowo też znośne.
#560 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#561 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ojej, uwazaj na siebie. Daniel mi calymi dniami spiewa piosenki, mam juz dosc czasami.Nie wazne co robi, czy je, maluje, tanczy, on musi spiewac czy mowic wierszyki. I ma faze ostatnio na dlaczego.Wymiekam czasami. ![]() ![]() ![]() Co jest u niego slodkie, to mowi, kocham cie mamusiu, tak od siebie, dobrze ze juz jestes, tesknilem za toba, bardzo, jestes moja najmilsza mamusia wiesz? ![]() ![]() ![]() Zjadlam kaczke w chrupiacym ciescie, pyszna a teraz lody pistacjowe. Nic dziwnego ze waga wariuje., Koty-temat rzeka. Moje spaly z dzieckiem od poczatku-w nogach.W dole lozeczka. Ale one nie gubia prawie futra. Jak maly zaczal miec kolki i wiecej plakac, same zrezygnowaly z lozeczka. Ale zawsze do niego przychodzily, jak maly zaczal plakac. Teraz kocur spi z malym i sie do niego tuli a maly nie wyobraza sobie zasnac bez niego. Na siersc dziala cuda olej z winogron albo lnu.1-2 ml dziennie. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-10-04 o 20:30 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
Rozeznanie
|
Jak to jest że skurczami...godz temu wzielam 2 nospy przeszedł mi ból troszkę ale brzuch ciągle napina się i jest to nieprzyjemne...nie wiem jak ti liczyć...rodzilam 2 razy ale pierwszy to była krew a w drugim odeszły wody skurcze były dopiero w szpitalu więc sorry ale nie wiem!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#563 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam laktator, kupiłam w razie czego ale jeszcze nie było okazji żeby go użyć, choć mleka mam dużo i nie raz odciągam sobie rękami bo mi aż piersi rozsadza. A wytłumacz mi jeśli odciągnę mleko i ma być podane powiedzmy za 2 godziny to muszę je mrozić ? bo ja tego wszystkiego jeszcze nie ogarniam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#565 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas jest faza"mama obaczyć" wszystko musi zobacyzć, dotknąć ![]() ![]() wydaje mi się że jak Domii nie wychodzi często to produkcja się nie zmniejszy ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
Miejsce przechowywania Temperatura Czas przechowywania W pomieszczeniu (pokój, kuchnia itp.) 16°C do 24 godzin 21°C do 10 godzin 27°C 6-8 godzin W torbie chłodniczej z wkładami chłodzącymi od 15°C do -4°C 24 godziny W lodówce od 3°C do 5 °C 3-5 dni W zamrażalniku lodówki od -10°C do -15 °C 2 tygodnie W zamrażarce -18°C 3-6 miesięcy -20 °C 1 rok ![]() także jak masz nadmiar to spokojnie możesz odciągnąć i jeśli wiesz że masz zaplanowane wyjście to do lodówki starczy, a jeśli nie wiesz kiedy się przyda to zamrażlnik i juz ![]() aaa, mlek jak stoi to się tak rozwarstwia - u góry zbiera sie tak jakby tłuszcz, czasami jest żółtawy a na dole taka mętna wodna ![]() ![]() aaa, jeśli chodzi o rozmrażanie to ja wieczór wczesniej wyciągałam do lodówki i następnego dnia było akurat ![]() ![]() Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-10-04 o 20:29 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Zakorzenienie
|
no słodkie,słodkie, ale czasami to wiesz
![]() ![]() ![]() no i 2 latka to faza na "ja sama" także wkładanie butów 10 minut, usilne upychanie dwóch nóg w jednej nogawce itp. to codzienność ![]() najbardziej mnie rozczula jak przychodzi i sama się przytula do brzucha, całuje, robi cacy, cacy, albo coś niby gotuje na swojej kuchence a potem karmi dzidziusia przez pępęk ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Wtajemniczenie
|
acelinka- u mnie faza JA SIAM trwa juz rok.I jest gorzej niz lepiej
![]() ![]() Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-10-04 o 20:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#570 | |
Zakorzenienie
|
![]() jak patrze na te godziny to ja nigdy tyle mleka nie trzymałam ![]() ![]() ![]() az sobie przypomniałam jak w nocy odciągałam mleko na śpiocha ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
![]() rozbieranie tez u nas na topie, na szczęscie ziemniaki tylko mi podaje z wiaderka póki co, picie tez chce sama, ale daje sobie pomagać póki co na szczęście bo nie wydołałabym ze ścieraniem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:20.