Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. cz. X
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-10-05, 14:43   #674
babku
Zadomowienie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:
Napisane przez aksbarg Pokaż wiadomość
A co do tych kamer na porodówce o których wczoraj pisałam -podobno maja nagrywac 4 okres porodu, kangurowanie bo kobiety wtedy zostaja same i zdarzały się omdlenia, krwotoki itp. A na sam czas porodu kamery mają być wyłączone.
Ja mam w rodzinie parę, gdzie tatuś kamerował cały poród. I jeszcze byłabym w stanie to zrozumieć, ba nawet sama z ciekawości obejrzała bym sobie na spokojnie swój poród, ale oni katowali tym nagraniem swoich znajomych i rodzinę Dlatego nagrywanie w jakiejkolwiek formie kojarzy mi się z traumą rodzinną

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Co do tego mleka...
Czy któraś z tych doświadczonych mamuś używała tego mleka bebiko 1 w proszku ? Bo zastanawiam się czy to mleko jest dobre dla maluszków... Jakoś po tym "szpitalnym" mleku boję się mojemu dziecku podać coś innego niż mleko z piersi. A chciałabym jadąc do miasta bez stresu załatwiać swoje sprawy, bo zazwyczaj jadę i po 2 godzinach wracam bo wiem że Jasiek będzie głodny
Ja zamierzam od samego początku odciągać pokarm i mrozić. Jak będę gdzieś wychodzić, to przed wyjściem, będę ściągać świeżutkie, żeby ktoś podał z butli. Jak się nie uda, to wyciągnie z zamrażalki. Ma to chyba też dodatkowy plus, że nie będzie mi ciekło na ubranie. Tak mi się wydaje A jakby zawiodły wszystkie moje pomysły, to wtedy kupi się jakieś sztuczne.
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Kolejne warsztaty dla chętnych

http://swiadomamama.pl/
O fajnie, są u mnie. Zapisałam się. Dzięki za info

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Dziś zamówiłam pralkę. W poniedziałek do nas przyjedzie i będę mogła w końcu zrobić górę prania. Dowiedziałam sie, że aby zachować gwarancje to muszą dowieźć ja sami do domu. Samemu nie można.
Jakiś strasznie idiotyczny warunek gwarancji. Naciągają już jak mogą.

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Jeejku, drugi raz sie dzis wywrocilam nie wiem co mi sie dzieje na prostej drodze :banghead:
Nie martw się, ja też taka wywrotna jestem. Mąż się ze mnie śmieje, że potykam i brudzę się jak dziecko. Ale o ile jakieś wywrotki jestem w stanie sobie wytłumaczyć zachwianą równowagą, to do ciągłego brudzenia ubrania przy jedzeniu, jakoś nie umiem dopisać sobie żadnej teorii
babku jest offline Zgłoś do moderatora