2013-10-08, 13:30
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Cześć 
Cytat:
Napisane przez achna79
Coś miałam napisać i zapomniałam aaaa już wiem, że tak się spytam .... a po co to żółtko się daje? Pierwsze o tym słyszę.
W ogóle według mnie opieka położnej środowiskowej powinna trwać rok, a nie tylko 6 wizyt po porodzie i narka  Albo chociaż na SR powinien być temat o rozszerzaniu diety i o tych żółtkach właśnie, o glutenie ... takie najważniejsze, podstawowe rzeczy. Bo potem taki jełop jak ja nic kompletnie nie wie. I gdyby nie Wy to bym np o takim żółtku w ogóle nie wiedziała (bo jakoś mi dzieciate koleżanki o tym nie wspominały)
|
Gdyby nie Wizaż, ja bym nie wiedziała o glutenie, o żółtku, o rozszerzaniu diety ogólnie... Pediatra ani jedna, ani druga nie mówiła mi nic kompletnie... A położna była całe 2 razy 
A na SR w ogóle nie chodziłam, może choć tam coś mówili 
Cytat:
Napisane przez oliwka__
w piatek bylam na dwoch kuzyn i kolezanka 23 i 29 lat
Wlasnie padlam socha w tv dieta matki karmiacej nic nie wolno jesc dlatego schudla no ladnie a ja wierzylam ze dieta matki karmiacej to mit no i waga mi stoi bo jem wszystko
BYouu nas Anielka ostatni wlasciwie przedwczoraj miala krwotok z buzi  lezala obok niej duza butelka z woda a ona ja podniosla i wlozyla do buzi a ze oprocz nakretki bylo tam to koleczko to sie zachaczylo bo nie mogla wyciagnac je z buzi masakra
|
Współczuję pogrzebów... Tak młodo? Pewnie jakieś wypadki... 
Dieta matki karmiącej- pod względem tracenia na wadze to abslotnie nie mit; wiadomo, że jak mało co jesz, to leci waga Ale często kosztem mleka. Ja na początku też mało co jadłam, do tego bezsolnie (po nadciśnieniu w ciąży), gotowane wszystko i wagę sprzed porodu odzyskałam w chyba 3 tyg 
Jak to trzeba uważać... Dobrze, że tylko skaleczonko 
Cytat:
Napisane przez nestelle
|
Groszek NAJLEPSZEGO!!! 
Cytat:
Napisane przez Moderna
|
Widać go było, jak już malinkę rozgryzłam i była to połowa robaczka... Zraziłam się 
Mam jeszcze jedno pytanie o gluten: Krzyś ma 5,5 mca, zjadł do tej pory 3 słoiczki (9 dni jadł, dziś zaczynamy 4-ty słoiczek - szpinak ) - czy już do następnego Mu dodać mannę? Ma zdążyć jeszcze w 6 mcu? Mogę dodać do np. marchewki czy groszku czy szpinaku?
Cytat:
Napisane przez Moderna
Alez sie znowu splakalam  na watku mamus lipcowych Adas walczy o zycie po operacji serduszka  .. dlaczego tak male istotki musza juz cierpiec ?  smutno mi strasznie dzsiiaj..
tylko czy 80latka bedzie umiala ja obsluzyc? pomysl fajny, mozna zgrac zdjecia Rozyczki 
|
Poczytałam o Adasiu. Łzy same leciały. Patrzyłam na śpiącego Krzysia i nie mogłam sobie wyobrazić... Straszne. Oby skończyło się dobrze. Musi.
Ramka do zdjęć - moja Ciocia ma, starsza już osoba. Obsłużyć umie, ale nie lubi, woli tradycyjne zdjęcia Album jakiś ładny, czy zdjęcia w zwykłych ramkach 
Cytat:
Napisane przez corka_rosy
Macie może jakiś patent na czyszczenie dozowników płynu/proszku do prania w pralce ładowanej od góry? Mam taką, że nie da się ich rozmontować i nijak nie mogę doczyścić.
|
A na pewno nie wyjmiesz tego? U mnie tak trochę "na siłę", do góry ten dozownik i da się wyjąć
|
|
|