Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3. - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-08, 08:02   #2221
Moderna
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
a moze link na pierwszą stronkę?
Zabawki Haba http://www.pinkorblue.pl/Producenci/Haba/

Flapsi http://www.pinkorblue.pl/Producenci/...ka-Flapsi.html
http://www.pinkorblue.pl/HABA-Gryzak...hno6h6hkam8g70
Kolorowa karuzela http://www.pinkorblue.pl/Producenci/...hno6h6hkam8g70
Gryzak Otti http://www.pinkorblue.pl/HABA-Gryzak...hno6h6hkam8g70
Gryzak z kółkiem http://www.pinkorblue.pl/Producenci/...k-Kolko-1.html
Stary 2013-10-08, 08:05   #2222
nestelle
Zakorzenienie

czesc
a co tu takie pustki???-myslalam ze bede miala duzo do nadrabiania ...... a moze wszystkie -tak jak ja odrabialy lekcje ?
Cytat:
i to mnie właśnie w☠☠☠☠ia
wiedzialam ze mnie zrozumiesz
Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Ja też zaraz się kładę, okres mnie wykończy

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Jakub znowu jadł żółtko. Małe grudy łyka bez zastanowienia ale dziś trafił na spory kawałek. Najpierw dziwnie na mnie spojrzał, potem połknął obiadek zostawiając na języku grudę, zacisnął "zęby" przegryzł żółtko i połknął fajnie to wyglądało.
ha ! masz superowe dziecko
Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Ja od 3 nie śpię Nakarmiłam Młodego ale cisnął kupala więc się rozbudził na dobre. Aktualnie leży w łóżeczku i stęka i jęczy A ja mam nadzieję, że wkrótce uśnie i będę mogła iść spać też, chociaż zbytnio to mi się już nie chce.
o nieeeeee
Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Ja tylko chcialam napisac ze dobrze ze nie mieszkam w Krakowie bo despa obkleila mi samochod karnymi k... przyznaje bez bicia ze od kiedy mam dziecko to parkuje gdzie i jak popadnie byle by blisko i szybko a to samolubne nawet jak kupuje bilet parkingowy to zatrzymuje auto na ulicy wyskakuje kupuje i jade dalej i dopiero parkuje

BYouu nas Anielka ostatni wlasciwie przedwczoraj miala krwotok z buzi lezala obok niej duza butelka z woda a ona ja podniosla i wlozyla do buzi a ze oprocz nakretki bylo tam to koleczko to sie zachaczylo bo nie mogla wyciagnac je z buzi masakra jak ona to zrobila to nie mam pojecia ale malo zawalu nie dostalam nic na podlodze lezec nie moze jak ona na niej lezy natomiast wczoraj lezala na podlodze masc na dziasla w pudeleczku bo chcialam zoabaczyc co ona ma bialego na dziaselku i zostawilam z boku i poszlam do kuchni nir wiem jak ona sie przemiescila i gryzla masc a ja sie dziwilam ze dziecko takie grzeczniutkie jak nigdy
Generalnie mala jakos sie przesowa czolga ale nie mam pojecia jak bo nigdy nie widze i w zawrotnym tempie znajduje sie tam gdzie nie powinna
ooooojeeeeeej ! faktycznie trzeba uwazac - i nic absolutnie nic nie zostawiac w poblizu .
a niedlugo beda same sciagac z szafek,ze stolow ....
ja na razie jestem na etapie zbierania przed Roszkiem lego starszakow bo ja nic nie zostawiam ale ich zabawki sa wszedzie ....

co do parkowania - to leeeepiej uciekaj .
no nie wiem ....ale "u nas" nieczesto sie zdarza ze ktos zaparkuje w ten sposob aby przejsc nie szlo . jest ok, i ja zawsze tez znajde normalne miejsce do zaparkowania a jezdze duzym autem .

i uwaga ,uwaga moj malutenki,slodki ,przekochany dopiero co urodzony urwis skonczyl ...... 7 miesiecy !!!!!!!!!
Stary 2013-10-08, 08:17   #2223
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
hehe pisz pisz czuj się jak u siebie w domu

Jutro ugotuję kaszkę i zacznę eksponować gluten, jak to tak ładnie nazywacie.
no to mnie podsumowalas ale trafilas, ja sama w ciagu dnia, wiec mrucze tylko mruczanki mojemu bobaskowi

o ekspozycji jeszcze slow kilka, dosc fajnie chyba opisane
http://www.przepisy-dla-dzieci.pl/Co...c-779db6b59aae

Cytat:
Laski wrrrr- za dużo emot dajecie odpisuje na posty i ci chwilę wiadomość przeładowana grafiką....

Łopanujcież siem
cytuj urywki, zamiast calych postow i bedzie git

Cytat:
Trzy dni? U mnie by zniknęła w ciągu paru godzin )

Upiekę ją jutro bo przychodzi dawno nie widziana koleżanka .... chyba, że mnie dopadnie leń to będą muffiny z paczki
no tak, my jestesmy tylko we dwoje, to tak meczymy kilka dni, jak cos upieke w przeciwnym razie musialabym zjesc kawalek placka na sniadanie oboiad i kolacje

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:
A widzisz, zapomniałam o Guten Tag A więc Guten Abend
Strasznie jestem ciekawa tego Pana Pierdziołki
A wczoraj właziłam za biurko i szukałam na regale moich starych książeczek - znalazłam całe garści (nie wszystko, co pamiętałam, wcięło gdzieś serię "Poczytaj mi mamo"...).

Yyyyy....... Ja w ten sposób zraziłam się do malin. Nie jadam od kilku lat
i Guten Morgen!
musze tez mame poprosic by wygrzebala nasze stare ksiazki

Ale w malinach widac robaczka

Cytat:

Jakub znowu jadł żółtko. Małe grudy łyka bez zastanowienia ale dziś trafił na spory kawałek. Najpierw dziwnie na mnie spojrzał, potem połknął obiadek zostawiając na języku grudę, zacisnął "zęby" przegryzł żółtko i połknął fajnie to wyglądało.
slodki

Cytat:
Wstawać śpiochy

Ja od 3 nie śpię Nakarmiłam Młodego ale cisnął kupala więc się rozbudził na dobre. Aktualnie leży w łóżeczku i stęka i jęczy A ja mam nadzieję, że wkrótce uśnie i będę mogła iść spać też, chociaż zbytnio to mi się już nie chce.

Coś miałam napisać i zapomniałam aaaa już wiem, że tak się spytam .... a po co to żółtko się daje? Pierwsze o tym słyszę.
W ogóle według mnie opieka położnej środowiskowej powinna trwać rok, a nie tylko 6 wizyt po porodzie i narka Albo chociaż na SR powinien być temat o rozszerzaniu diety i o tych żółtkach właśnie, o glutenie ... takie najważniejsze, podstawowe rzeczy. Bo potem taki jełop jak ja nic kompletnie nie wie. I gdyby nie Wy to bym np o takim żółtku w ogóle nie wiedziała (bo jakoś mi dzieciate koleżanki o tym nie wspominały)
I o tych woskach zapachowych też bym nie wiedziała
Ok cudowna cisza zapadła, chyba Mikołaj usnął

To uciekam ... pojęczę i postękam jak on i może uda mi się usnąć też
wspolczuje nocnej pobudki

A u nas polozna tez przychodzi, jezeli potrzebuje pomocy przy rozszerzaniu diety

ale ja juz plan jako taki mam i nie chce, by mi namieszala w glowie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
otwórz sobie aktualny schemat karmienia niemowlęcia. bo na razie to pół żółtka (żelazujemy nim dzieci )
(ale podobno tez zelazo z zoltka trudniej sie wchlania niestety) - mysle, ze przy silniejszych alergizujacych prduktach trzeba uwazniej obserwowac i wprowadzac powoli (nie wprowadzalabym rownoczesnie innych produktow, tylko zostawila sobie tydzien na wprowadzenie zoltka i moze nie wprowadzala na poczatku, ale tak ok. miesiac pozniej od startu?)

Cytat:
Dzien dobry
Ja tylko chcialam napisac ze dobrze ze nie mieszkam w Krakowie bo despa obkleila mi samochod karnymi k... przyznaje bez bicia ze od kiedy mam dziecko to parkuje gdzie i jak popadnie byle by blisko i szybko a to samolubne nawet jak kupuje bilet parkingowy to zatrzymuje auto na ulicy wyskakuje kupuje i jade dalej i dopiero parkuje
ojjj nie ladnie ale moze sie poprawisz
Stary 2013-10-08, 08:21   #2224
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
i uwaga ,uwaga moj malutenki,slodki ,przekochany dopiero co urodzony urwis skonczyl ...... 7 miesiecy !!!!!!!!!
świętujemy
Stary 2013-10-08, 08:51   #2225
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

za 7 mc Roszka

nestelle ja tez mam bardzo duze auto ale o ile nie najezdzam na chodniki specjalnie tak chcac zaparkowac w niektorych miejscach no nie da sie inaczej mieszkam w malym miasteczku i kultura kierowcow tu jest zerowa szczegolnie panow a ile razy juz sie wyklocalam o zgrozo, tak jak ostatnio odkrylam na Malcie ze sa miejsca do parkowania dla kobiet i jezdzilam w kolko mala juz plakala w nieboglosy nie bylo gdzie zaparkowac bo tyle narodu to oczywiscie dwoch panow jakimis mikro autami zaparkowalo na parkingu dla kobiet ze zajeli 3,5 miejsca parkingowego bo i tak udalo mi sie pozniej zaparkowac jak jeden z nich odjechal i wtedy zauwazylam ze istnieje cos takiego jak parking dla kobiet. Ale generalnie chyba bardziej przyzwoicie parkuja Panie anizeli panowie a nas sie czepiaja

Moderna bardzo fajnete zabawki, my poki co czekamy na chrzciny i pozniej bedziemy kupowac by przypadkiem nie zdublowac zabawek.
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 08:52   #2226
maria28
Kniaginia

Witam

Wczoraj wyszłam na reh. odpowiednio wcześniej, ale zadzwoniłam do mamy i tak się zagadałam, że poszłam swoją trasą spacerową, zamiast w kierunku przychodni. Całkiem na około. Skutkiem tego znów musiałam motorek w tyłku załączyć

Potem sobie uświadomiłam, że moja babcia kończy za kilka dni 80 lat, więc trzeba prezent przemyśleć. Zrobiłam kolaże ze zdjęć, ale mogą nie być gotowe na czas. Macie jakieś inne pomysły? Ciepły koc?

Wieczorem zapukał do drzwi bezdomny z prośbą o jedzenie. Dałam mu chleb i kabanosy. Złotówkę chciał, ale nie dałam. Potem usłyszałam jego rozmowę z sąsiadką z dołu.
S: Mogę dać panu jabłek.
B: Eee, nieeee.
S: Acha, no tak, rozumiem, bo jabłka często uczulają. To wie pan, co? Mam przetwory dobre, z ogórków.
B: O, tak, tak!

A o 21.40 pojawił się facet roznoszący jakieś ankiety z administracji osiedla. Dobrze, że mam dzwonek do drzwi wyłączony, to Róży nie obudził. Spytany, czemu tak późno przychodzi, odparł, że trudno wcześniej ludzi zastać w domu.

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
wczoraj nasza rocznica ślubu

Może coś ponadrabiam przed wyjściem.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 08:55   #2227
oliwka__
Zakorzenienie

Moderna mi sie podoba w de, tam mi sie wydaje ze kierowcy sa bardziej kulturalni niz u nas w pl

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Maria jakie pory odwiedzania mieszkancow a koc dobry pomysl dla babci albo taka interaktwna ramka do zdjec.
Stary 2013-10-08, 09:00   #2228
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
(ale podobno tez zelazo z zoltka trudniej sie wchlania niestety) -
fakt.
dlatego moja położna zaleca właśnie dawanie, li i jedynie, w towarzystwie jarzyn, a nie żebym biegała z żółtkiem na palcu i próbowała wepchnąć mojemu nie-grudo-żercy z zaskoku...

Maria, mnie się często zdarza, że Ci proszący na jedzenie, jedzenia nie chcą. Przykro mi wtedy... ale kasy nie daję z założenia.

Nestelle, wykiziaj (g)Roszka od e-ciotki

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 09:04   #2229
Moderna
Zakorzenienie

Alez sie znowu splakalam na watku mamus lipcowych Adas walczy o zycie po operacji serduszka .. dlaczego tak male istotki musza juz cierpiec ? smutno mi strasznie dzsiiaj..

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Wieczorem zapukał do drzwi bezdomny z prośbą o jedzenie. Dałam mu chleb i kabanosy. Złotówkę chciał, ale nie dałam. Potem usłyszałam jego rozmowę z sąsiadką z dołu.
S: Acha, no tak, rozumiem, bo jabłka często uczulają. To wie pan, co? Mam przetwory dobre, z ogórków.

A o 21.40 pojawił się facet roznoszący jakieś ankiety z administracji osiedla. Dobrze, że mam dzwonek do drzwi wyłączony, to Róży nie obudził. Spytany, czemu tak późno przychodzi, odparł, że trudno wcześniej ludzi zastać w domu.
.
ogorki na zapitke?

goscia z administracji wygonilabym z hukiem

a na prezent to koc chyba jest fajnym pomyslem, albo grube skarpetki z angory, takie cieplutkie

Cytat:
Moderna mi sie podoba w de, tam mi sie wydaje ze kierowcy sa bardziej kulturalni niz u nas w pl
kultura jazdy jest ok, czuje sie bezpiecznie przechodzac przez ulice - kierowcy bardzo uwazaja na znaki, na pieszych, dlatego tak malo jest wypadkow z udzialem pieszych na dogach czy rowerzystow.

Ale Niemcy tez czesto nie respektuja ograniczen predkosci - przyklad z mojego osiedla gdzie jest 30kmH a wariaci daja ostro gazu a ja sie wkurzam - ale nie wyprzedzaja na trzeciego, tu nie ma czegos takiego jak spychanie z drogi by wyprzedzic, parkuja tylko na wyznaczonych miejscach,a zreszta straz miejska szybko da mandat czy odholuje samochod

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
taka interaktwna ramka do zdjec.
tylko czy 80latka bedzie umiala ja obsluzyc? pomysl fajny, mozna zgrac zdjecia Rozyczki

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
fakt.
dlatego moja położna zaleca właśnie dawanie, li i jedynie, w towarzystwie jarzyn, a nie żebym biegała z żółtkiem na palcu i próbowała wepchnąć mojemu nie-grudo-żercy z zaskoku...

a ostatnio jkai obrazek widzialam, szkoda, ze sie nie zatrzymalismy pstryknac fotke holownik podciaga do gory auto (bez tablic, wiec albo zlom, albo Polacy wywoza do PL sprzedac) i ładują na przyczepe, ktora byla za mala i im sie to auto tam nie miesci

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-10-08 o 09:06
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 09:06   #2230
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Proszę. Dla Ciebie z rana. Zaspana.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Agnjeska Jaska jest przesliczna

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Bdzura, pracuję od miesiąca karmię cycem nadal-jak mnie nie ma to je obiadek i deserek..czasem kaszke lub troche odciagnietego mego mleka.W nocy nadal czasem az przeciekam z nadmiaryu mleka...NA początku troche odciągałam w pracy teraz cycki sie już przestawiły i raczej nie musze(chyba, ze bezpośrednio przed praca Kacper nie zje) Także głowa do góry!!

nazistowska smycz leżę
i brawa dla Torresa za pozytywne słowa od pediatry

moj w kurtce sie nie mieścił już...dlstego zmieniliśmy

Dziewczyny nadrobiłam 2 strony;p U nas Kacper buduje w buzi płot;p Ma 3 zeby i idzie czwarty na dole;p na górze cisza Katar przy tym okropny-glut "do pasa:;/ Madonny Papieskie znów poszły w ruch
Poza tym turla sie jak szalony- opracował nowy sposón poruszania się2 minuty i przetcozy sie przez caly pokoj 26m2 z raczkowaniem gorzej;p podnosi sie i nadal gibie w miejscu Tyle chwalenia ide troszke ponadrabiac
Klementyna za utrzymanie karmienia piersia i za twoje cycochy ze daja rade i sie dostosowaly
Stary 2013-10-08, 09:33   #2231
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
no tak, my jestesmy tylko we dwoje, to tak meczymy kilka dni, jak cos upieke w przeciwnym razie musialabym zjesc kawalek placka na sniadanie oboiad i kolacje
hmmmmm ....kuszaca propozycja
Cytat:

nestelle ja tez mam bardzo duze auto ale o ile nie najezdzam na chodniki specjalnie tak chcac zaparkowac w niektorych miejscach no nie da sie inaczej mieszkam w malym miasteczku i kultura kierowcow tu jest zerowa szczegolnie panow a ile razy juz sie wyklocalam o zgrozo, tak jak ostatnio odkrylam na Malcie ze sa miejsca do parkowania dla kobiet i jezdzilam w kolko mala juz plakala w nieboglosy nie bylo gdzie zaparkowac bo tyle narodu to oczywiscie dwoch panow jakimis mikro autami zaparkowalo na parkingu dla kobiet ze zajeli 3,5 miejsca parkingowego bo i tak udalo mi sie pozniej zaparkowac jak jeden z nich odjechal i wtedy zauwazylam ze istnieje cos takiego jak parking dla kobiet. Ale generalnie chyba bardziej przyzwoicie parkuja Panie anizeli panowie a nas sie czepiaja
hmmm zawsze sie znajda jakies hammmy
ale od czegos trzeba zaczac - i nie robic tak jak wszyscy ....
zreszta juz dawno zauwazylam ze duzo ludzi zrozumialo ze strasznym nietaktem jest parkowac na miejscach dla inwalidow ,matek z dziecmi itp . a jesli nawet tak zrobia inni im to zaraz glosno wypomna .
ja przyznam szczerze -nieczesto mam problem ze znalezieniem miejsc -owszem nawet w malcie czasami szuuuukami szukam ale znajduje i to czesto w poziomie 0 .
o browarze nie wspominajac - tam zawsze parkuje w tym samym miejscu .pod lidlem zawsze na miejscu dla matek z dziecmi . i na prawde na nieczesto sie zdarza abym nie miala kompletnie gdzie zostawic auta -ale nawet jesli to na chodniku na srodku nie zostawilabym .
u nas pod szkola jest problem jedynie -bo parkingu nie ma (tzn.jest ale tylko dla nauczycieli)i kazdy zostawia 2 kolami na chodniku ale mieszkancy uwazaja to za uprzywilejowany dla nas chodnik (zreszta staje tak ze ludzie normalnie przechodza )
Cytat:
Potem sobie uświadomiłam, że moja babcia kończy za kilka dni 80 lat, więc trzeba prezent przemyśleć. Zrobiłam kolaże ze zdjęć, ale mogą nie być gotowe na czas. Macie jakieś inne pomysły? Ciepły koc?

sprytny -ale nie wpuscilabym

i ogorki

a dla babci 100 lat albo wiecej . jedna z moich babc tez miala 80 - kupilam zloty naszyjnik (zlozylam sie z bratem ).
ale moze tez byc jakis dobry koniaczek ? koc jakis fajny- tez dobry pomysl ....
Cytat:
Nestelle, wykiziaj (g)Roszka od e-ciotki

Cytat:
Alez sie znowu splakalam na watku mamus lipcowych Adas walczy o zycie po operacji serduszka .. dlaczego tak male istotki musza juz cierpiec ? smutno mi strasznie dzsiiaj..
biedactwo .... straszne .....

ramka elektroniczna dla babci ?czemu nie ? jesli nie umie to sie nauczy ..... moja babcia nawet netu sie nauczyla - i ma swoj .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-08, 09:39   #2232
oliwka__
Zakorzenienie

U nas w rodzinie babcie i ciocia z wujkiem maja a lat maja odpowiednio 87,85,83 i 82 wiec da rade
Stary 2013-10-08, 10:20   #2233
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
widziałam.. Adaś Cynamonowej..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 10:28   #2234
corka_rosy
Wtajemniczenie

Hejka!

Cytat:
W ogóle według mnie opieka położnej środowiskowej powinna trwać rok, a nie tylko 6 wizyt po porodzie i narka
U mnie była raz i dobrze. Nie za wiele się od niej dowiedziałam.

Cytat:
łaskotki w stópki dla niego!

Cytat:
ogorki na zapitke?
to samo pomyślałam.

Oliwka, a nie wkurza Cię, jak ktoś przed Tobą na chwilę wyskoczy np. po bilet parkingowy i zaparkuje na środku, tarasując całą jezdnię?
A ten parking dla kobiet ma szersze miejsca czy co? Czy dla kobiet z dziećmi?

Macie może jakiś patent na czyszczenie dozowników płynu/proszku do prania w pralce ładowanej od góry? Mam taką, że nie da się ich rozmontować i nijak nie mogę doczyścić.

21.04.2013.

Edytowane przez corka_rosy
Czas edycji: 2013-10-08 o 10:30
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 11:04   #2235
Dragusia88
Zakorzenienie

noi ucieło musze sie wrocic jeszcze raz
Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Maria weź mi nic nie mów:/ostatnio w smyku nie mogłam przejechać między stojakami:/
u nas to samo

Cytat:
jak sprawic przyjemnosc mojemu 7 latkowi ?????
dac czekoladke ? lego? moze karty pilkarskie ?
NIE! wystarczy kupic tylko dla niego miete w doniczce tak MIETE Jakub oszalal -wacha ,smakuje ,i wypytuje -czy wytwarza tlen? co pije i kiedy? jak woda sie rozplywa po roslinie ...... i ciagle musze herbate robic a on wrzuca listki i pije,i pije listki sa wszedzie w butelkach z woda w bidonie .......... a takze probuje listki miety z ..keczupem .

i tekst mojej skromnej Niny :
- co tak na mnie patrzysz? bo jestem przesliczna?
i
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Chwalimy się, ze pierwszy ząbek jest dolna jedynka.

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Solenizantka dziś prezentowała się, jak na załączonym obrazku

Cytat:
ano wlasnie-Roszek ....odlozylam na puzzle go i nagle placz ,ze on nie placze raczej wiec leeeece .i co? Roszek kupe zrobil -i to nie bylejaka ! byla pod szyja na brzuchu -wszedzie
wiec zaliczylismy przed chwila drugie kapanie .
do spania po 1 kapieli zalozylam bodziaka w bialo -granatowe pasy . po kupie bodziak byl w zolto -granatowy (ciekawe czy sie spierze )

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
Jak sie spisal młoteczek i reszta?? Na stronie smyka taniej niz na all czy w sklepie? nie orientowalas sie?
mlotek narazie kipsko.apartat super. sorter i klocki jeszcze nie wypakowane. kupilam na allegro

Cytat:
uwielbiam ludzi. Tyle w nich empatii
U mnie ostatnio były trzy hity:
- Proszę mu założyć kaptur, bo mu spadł (babka krzyczała do mnie podczas przechodzenia przez światła)
- Pani synek ma nazistowskie przy smoczku (smycz smoczkową z czachami)
- Stać panią - widzę buty drogie, wózek też (sprzedawczyni w sklepie. chyba jakaś świeżynka namawiała mnie na 3 białe bawełniane śliniaczki za 129 zł i jeszcze tekst: niektóre dzieci się nie brudzą). dodam, że drogi wózek to prawie sześciolatek i widać że nie próżnował choćby po tym, że na rączkach mam założone skarpetki, bo po jakimś czasie w Maclarenie się paskudnie rączki lepią (tak, można dokupić, ale wolę inaczej spożytkować 129 zł /popularna cena wśród produktów dla dzieci ))

Cytat:
Dziś pół roczku

Cytat:
Dziewczyny nadrobiłam 2 strony;p U nas Kacper buduje w buzi płot;p Ma 3 zeby i idzie czwarty na dole;p na górze cisza Katar przy tym okropny-glut "do pasa:;/ Madonny Papieskie znów poszły w ruch
Poza tym turla sie jak szalony- opracował nowy sposón poruszania się2 minuty i przetcozy sie przez caly pokoj 26m2 z raczkowaniem gorzej;p podnosi sie i nadal gibie w miejscu Tyle chwalenia ide troszke ponadrabiac
zdrowka i za zeby i turlanie

Cytat:
Przeczytałam o zjedzonym kapciu i mi sie przypomniało jak mój ostatnio mnie w palca duzego u stopy ugryzł;p siedzialam na podlodze i się zaczytałam, a kacpi czołgał sie na podłodze i zaatakował

czytam dalej

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 11:07   #2236
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

jestem ... !!! żyjemy !!!
- no ale trza się kompem dzielić

Cytat:

witaj - to w sumie może u nas też tezęby idą bo Młody od 2dni MEga zakatarzony chodzi - baa nawet byłąm u lekarza, ale osłuchowo czysty gardło czyste - ino ten śpik

no i za nowe umiejętności

Cytat:
Chwalcie sie chwalcie. Zaraz sie okaze ze tylko moje dziecko nie ma zebow i lezy. Nie przekreca sie a tym bardziej nie turla i nie raczkuje.
zobaczysz kochana - raz dwa trzy osiem pięc i nawet sie nie obejrzysz - jak bd ganial

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Cześć czołem, pustawo tu dziś było
A my w końcu spotkaliśmy się z koleżanką (moją i Bartoszka) rodziłyśmy w tym samym szpitalu chodziłyśmy do tego samego gina i wiele wiele innych wspólnych rzeczy mamy jak się okazało no ale nigdy nie mogliśmy się zgrać spacerowo a dziś przypadkiem czołowo się styknęliśmy może w końcu nie będę sama spacerować po wsi no i zacznę częściej wychodzić bo samej to mi się nie chciało....
fajowo - tak z kims chodzic - zawsze we 2 razniej - no i ludzie sie nie smiaja jak ty ''sama do siebie mowisz"

Cytat:
Przeczytałam o zjedzonym kapciu i mi sie przypomniało jak mój ostatnio mnie w palca duzego u stopy ugryzł;p siedzialam na podlodze i się zaczytałam, a kacpi czołgał sie na podłodze i zaatakował
ahahaha - dobre hahaha

cdn - dzis nadrobiem - nie ma to tamto

muszem !! - potem ide do Plejady - bom kupila w niedziele se fajowa pizamke, i co baba nie sciagla mi Magnesu eh - bd miala spacer

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 11:08   #2237
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Z bazą ma 3?
A ten fair to chyba jakiś starszy model, mnie nie przekonuje bo jakiś taki lysy i goły mi się wydaje

Dragusiu tyko ja szukam fotelika montowanego tyłem, tych jest mniej i chyba romer nie ma takiego albo ja źle szukam:/
milofix maxi cosi??
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
eh - wyprzedaże kocham ... ale już mam tyle ciuszków dla Milusia ze za kolejny zakup dostanę po łapach chyba .. ew już mogę od 100cm kupować :P bo tego nie mam aż tak Dużo

Cytat:
A ja jestem w siódmym niebie na ósmym obłoku mój syn wskoczył oficjalnie na 25 centyl (8100, 71 cm). Pani od rehabilitacji chce go widzieć dopiero za 2 miesiące, bo jeśli nawet w tym czasie nie zrobi żadnych postępów to i tak jest bardzo dobrze (a gdzie mu do Małpkowego Karola ) mamy zawieszone wszystkie ćwiczenia i tylko podłogować Młodego i patrzeć jak się świetnie rozwija w ogóle u pani doktor T. zaczął pobukiwać, więc wyjęłam książeczkę i mu dałam. Doktorka patrzy i mówi: "On przewraca kartki???" hehe tak, od daaawna.
Lekarka prowadząca nie nakrzyczała na mnie za niskie żelazo. Wszystko jest do obserwacji na moje skargi, że nie chce jeść zupek, żółtka, że były probemy z kaszą, zapytała tylko ile razy cycujemy. No i jak usłyszała ile , to się zaczęła ze mnie śmiać i spytała jakim cudem to dziecko ma jeść. Wszak on głodny nie jest. I że zdziwiłaby się jakby jadł
I że to zadanie dla mnie: próbować ograniczać cyca (ale nic na siłę).
rajuuu, kocham tą kobietę. babeczka ma bardzo niskie oceny na Znanym lekarzu, a dla mnie jest idealna. Idealna na moją panikę, brak dystansu, histeryzowanie - nie ciumkająca nad dzieckiem, widząca wszystko (dziś pierwsze pytanie: dlaczego on ma takie policzki... wtedy uświadomiłam sobie, że posmarowałam go podejrzanym kremem - BD mial trzecią szansę i teraz ląduje na mojej półce ), merytorycznie bez zarzutu...
Na koniec mi powiedziała, że była taka sama. że przekarmiała syna (córka była chudzinką, więc się "cieszyła" że syn tak ładnie je), przegrzewała go (ale miała tyle rozsądku, że ubierała na cebulkę i tylko zdejmowała warstwy), panikowała strasznie. Że apogeum, to jak zjadł pastę do podłogi i krem Nivea i że przy dzieciach jest się przede wszystkim matką i ani trochę lekarzem :brzyda l: i że na szczęście mąż ją pionizował

Stary 2013-10-08, 11:34   #2238
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Kapcie i skarpety są pycha. U nas też, ale kapcia od razu zabieram. Skarpetę na nodze pozwoliłam jeść
skarpety sa Pyszne, najlepiej sciagneite od kolegi - Miluś coś wie o tym :P haha

Cytat:
slicznosci

Cytat:

co za jelopy
sie juz zdarzylam przyzwyczaci ... na znieczulice

Cytat:

Wczoraj mieliśmy nalot gości zapowiedzianych miało być 4 + 3 dzieci a przyjechało jeszcze niespodziewanie dodatkowo 10
ooooooooo - tos miala wesolo

no i mialam nadrobic - ale Milus mi sie obudzil - no ale lepsze 2strony niz nic - ide karmic i na spacer taka ladna pogoda ze szkoda we domu siedziec - przjede sie do tego Cerfura zdjemie mi magnse i bd mogla spac w swojej slicznej nowej pizamce

do pozniej

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 11:54   #2239
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Oliwka, a nie wkurza Cię, jak ktoś przed Tobą na chwilę wyskoczy np. po bilet parkingowy i zaparkuje na środku, tarasując całą jezdnię?

Macie może jakiś patent na czyszczenie dozowników płynu/proszku do prania w pralce ładowanej od góry? Mam taką, że nie da się ich rozmontować i nijak nie mogę doczyścić.
mnie wkurza jak ktoś (niestety najczęściej kobieta) podjeżdża pod szlaban przed wjazdem do galerii i zamiast podjechać bliziutko, otworzyć szybę i sięgnąć żeby wziąć bilet/wsadzić bilet wygina się, wyciąga, dochodzi do wniosku, że nie sięgnie, wysiada, podchodzi, wsiada, zapina pasy, rusza i ledwo zdąża zanim szlaban opadnie. albo jeszcze lepiej. wyjeżdża taki kierowca, zatrzymuje się przed szlabanem i nagle przewala całe auto w poszukiwaniu biletu

ja niestety nie mam. u mnie w pralce wyjmuje się ten dozownik ale brudzi się w takim tempie że non stop jest brudne także poza tą wyjmowaną częścią i nie mam pojęcia jak to doszorować i utrzymać w czystości.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 12:23   #2240
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
No pewnie, że od razu Mój kuzyn, jak był mały, podobno wylizał wszystkie kapcie w przedpokoju. Od spodu I w całej buzi miał parchy potem
Skarpetkę raz mi wyślumpił, byłomi mokro i zimno w stopę

Cytat:
mamy rymowanki kota filemona
my tez i podwórkowe zwierzaki
Cytat:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
śliczna, a ten kluczyk czerwony w fp w tle u nas ulubiony

Cytat:
moj look na dzis - skorzane spodnie ,czarne pazurki i.... kuby pasek w bohaterow-hulk,iron men .... (uslyszalam dzis rano "eeeeeeej to moje !)" , nie moge znalezc mojego ..)na reku kuby zegarek z klockow lego (bo u mnie bateria poszla i dodat.tel sie rozladowal a musze dzis polatac ). ......

Cytat:
Dlaczego foteliki w przedziale 9-36kg sa niebezpieczne (te które sa testowane)
są mniej bezpieczne

Cytat:
wczoraj nasza rocznica ślubu

Cytat:
Jakub wrocil ze szkoly i jestem zalamana - ma tyle zadan domowych ze bedzie je robic przez co najmniej 2 godziny ,a dodatkowo slowka na cala strone z angielskiego na sprawdzian . i do tego codzienne czytanie - bo trzeba robic wpis i notatki (dzieci maja obowiazek czytac kilka stron i sie z tego rozliczac)+ lektura ... a jeszcze trening pilki 1,5 godziny ....
i do tego wymislili ze jak jutro konczy lekcje o 15.45 to babka o 16 .40 robi dla calej klasy dodatkowe lekcje matematyki -aby dzieci rozwijac . Jestem wdzieczna ze poswieca sie tak dzieciakom i robi cos dodatkowego aby rozwinac ich umiejetnosci ale na boga wychodzi na to ze o 15.45 odbiore kube o 16 .15 Nina ma basen a 16.40 kuba znowu do szkoly .o 17 nina wychodzi z basenu (musze pomoc jej sie wytrzec i wysuszyc wlosy do pasa..)a o 17 .25 Kuba skonczy dodatkowe lekcje .A przeciez mam Roszka ktory" ze mna " biega ....i jak to zrobic sie pytam ???
Doliczajac te codzienne czytanie ,zadania domowe i codzienne obowiazki .... rozdwoic sie to malo .a od nastepnego dnia podobnie ......
o matko

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:

nadrobiłam
wróciliśmy byliśmy u teściów i u promotora aż w Chrzanowie. no teraz "tylko" pisać eh ;/
Florka wczoraj wymęczyliśmy podróżami eh biedaczek. jutro niby szczepienie ale kurcze dalej ma katar! biedaczek eh.

Stary 2013-10-08, 12:28   #2241
Malpka
Zakorzenienie

hej wam
mam tyle stron do nadrobienia od czwartku ze nie wiem kiedy to zrobie jakoś mało czasu
wczoraj robiliśmy jeszcze sok i dżem z winogron

Cytat:
dla Roszka i dla ciebie ze organizacje
ja mam narazie jedno starsze dziecko z którym mamy 3 razy w tygodniu zajecia dodatkowe po przedszkolu a ty masz dwoje i do tego jeszcze lekcje, brawa dla was

Pani dla was tez brawa po wizycie u lekarza widziałam któraś zacytowała twoją wypowiedz bo tego nie nadrobiłam jeszcze ja też zaczełam przetrzymywac z cyckowaniem zeby tak czesto nie jadł w dzien i wieczorem nawet jak sie budzi to utule i usypia dalej bez jedzenia dopiero po 3-4 h daje cyca liczę na to ze po kilku dniach przetrzymania zacznie dłużej i ładniej spac
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 12:30   #2242
Tasia34
Wtajemniczenie

Cześć

Cytat:
Coś miałam napisać i zapomniałam aaaa już wiem, że tak się spytam .... a po co to żółtko się daje? Pierwsze o tym słyszę.
W ogóle według mnie opieka położnej środowiskowej powinna trwać rok, a nie tylko 6 wizyt po porodzie i narka Albo chociaż na SR powinien być temat o rozszerzaniu diety i o tych żółtkach właśnie, o glutenie ... takie najważniejsze, podstawowe rzeczy. Bo potem taki jełop jak ja nic kompletnie nie wie. I gdyby nie Wy to bym np o takim żółtku w ogóle nie wiedziała (bo jakoś mi dzieciate koleżanki o tym nie wspominały)
Gdyby nie Wizaż, ja bym nie wiedziała o glutenie, o żółtku, o rozszerzaniu diety ogólnie... Pediatra ani jedna, ani druga nie mówiła mi nic kompletnie... A położna była całe 2 razy
A na SR w ogóle nie chodziłam, może choć tam coś mówili

Cytat:
w piatek bylam na dwoch kuzyn i kolezanka 23 i 29 lat

Wlasnie padlam socha w tv dieta matki karmiacej nic nie wolno jesc dlatego schudla no ladnie a ja wierzylam ze dieta matki karmiacej to mit no i waga mi stoi bo jem wszystko

BYouu nas Anielka ostatni wlasciwie przedwczoraj miala krwotok z buzi lezala obok niej duza butelka z woda a ona ja podniosla i wlozyla do buzi a ze oprocz nakretki bylo tam to koleczko to sie zachaczylo bo nie mogla wyciagnac je z buzi masakra
Współczuję pogrzebów... Tak młodo? Pewnie jakieś wypadki...
Dieta matki karmiącej- pod względem tracenia na wadze to abslotnie nie mit; wiadomo, że jak mało co jesz, to leci waga Ale często kosztem mleka. Ja na początku też mało co jadłam, do tego bezsolnie (po nadciśnieniu w ciąży), gotowane wszystko i wagę sprzed porodu odzyskałam w chyba 3 tyg
Jak to trzeba uważać... Dobrze, że tylko skaleczonko

Cytat:
Groszek NAJLEPSZEGO!!!

Cytat:
o ekspozycji jeszcze slow kilka, dosc fajnie chyba opisane
http://www.przepisy-dla-dzieci.pl/Co...c-779db6b59aae

Ale w malinach widac robaczka
Widać go było, jak już malinkę rozgryzłam i była to połowa robaczka... Zraziłam się
Mam jeszcze jedno pytanie o gluten: Krzyś ma 5,5 mca, zjadł do tej pory 3 słoiczki (9 dni jadł, dziś zaczynamy 4-ty słoiczek - szpinak ) - czy już do następnego Mu dodać mannę? Ma zdążyć jeszcze w 6 mcu? Mogę dodać do np. marchewki czy groszku czy szpinaku?

Cytat:

tylko czy 80latka bedzie umiala ja obsluzyc? pomysl fajny, mozna zgrac zdjecia Rozyczki
Poczytałam o Adasiu. Łzy same leciały. Patrzyłam na śpiącego Krzysia i nie mogłam sobie wyobrazić... Straszne. Oby skończyło się dobrze. Musi.

Ramka do zdjęć - moja Ciocia ma, starsza już osoba. Obsłużyć umie, ale nie lubi, woli tradycyjne zdjęcia Album jakiś ładny, czy zdjęcia w zwykłych ramkach

Cytat:
A na pewno nie wyjmiesz tego? U mnie tak trochę "na siłę", do góry ten dozownik i da się wyjąć
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 13:23   #2243
Moderna
Zakorzenienie

Szkoda, ze mamusie tak malo pisza

naleza sie porzadne baty

Cytat:

Mam jeszcze jedno pytanie o gluten: Krzyś ma 5,5 mca, zjadł do tej pory 3 słoiczki (9 dni jadł, dziś zaczynamy 4-ty słoiczek - szpinak ) - czy już do następnego Mu dodać mannę? Ma zdążyć jeszcze w 6 mcu? Mogę dodać do np. marchewki czy groszku czy szpinaku?
Jak Krzys je juz sloiczki to mysle, ze mozesz zaczac ekspozycje na gluten trwac powinno to ok. 2 miesiecy pod ochrona karmienia plus przy dalszym podawaniu kaszki z glutenem rowniez byloby zalecane, by dalej karmic
Tutaj niby eksperci mowia, ze pomiedzy 4-6 miesiacem jest to okienko immunologiczne, a jezeli decyduje sie na pozniejsze wprowadzenie glutenu to po 10 miesiacu - ale ja jestem zdania, ze pod ochrona karmienia wcale nie trzeba tak restrykcyjnie trzymac sie tego okresu i na spokojnie zaczac wprowadzac wtedy, kiedy zaczynamy rozszerzanie diety. (ale to moje zdanie - jeden lekarz mowil mi ostatnio, ze gluten dopiero po ukonczeniu pierwszego roku zycia, o ekspozycji w ogole nic nie wspominal).
Badania chyba nadal trwaja, ciekawa jestem, kiedy zostana opublikowane pierwsze wyniki

ale niech sie jeszcze inne mamusie wypowiedza, moge sie mylic

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej wam
mam tyle stron do nadrobienia od czwartku ze nie wiem kiedy to zrobie jakoś mało czasu
wczoraj robiliśmy jeszcze sok i dżem z winogron
no za czasow poczekalni mialabys juz caly watek do nadrabiania

ooo pycha, jeszcze nigdy nie jadlam dzemu winogornowego

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-10-08 o 13:20
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-08, 14:02   #2244
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Hej, chciałam was poczytać, ale nie było mi dane. Po 3 godzinach snu wstał mój królewicz, więc zaraz uciekam do niego, bo słyszę że pluje strasznie
Stary 2013-10-08, 14:29   #2245
monicca1989
Zakorzenienie

Hej
Byliśmy dzisiaj na szczepieniu, na szczęście nie było źle zapłakał tylko przy wkłuciu.
Waży 8100g i 67cm wzrostu. Jest powyżej 25 centyla, jednak wzrostem spadł na 10 centyl i troszkę się lekarz zmartwił aczkolwiek powiedział, że na razie obserwujemy

Dzięki za odpowiedzi na moje pytania.
W takim razie fotelik jednak kupię w przedziale 9-18.

Cytat:
te drewniane sa fajne, a le dla maluszkow jezscze jest maly wybor
na poczatek moze cos w tym stylu?
Świetne te zabawki

Cytat:
a na pozniej mam takie hity
Te też niezłe

Cytat:
Kiedys pytalam o pielegnacje uzebienia, mialam kupic ta silikonowa nakladke, ale sie wylamalam i kupilam zajączka
Ciekawy ten królik

Cytat:
podoba mi sie ta czapeczka z C&A.. chyba sie skusze
bardzo ładna, ja już nie rozglądam się za czapeczkami bo kupiłam 2 Filipowi i w niedzielę dostał od chrzestnego kolejne 2

Cytat:
Jakub wrocil ze szkoly i jestem zalamana - ma tyle zadan domowych ze bedzie je robic przez co najmniej 2 godziny ,a dodatkowo slowka na cala strone z angielskiego na sprawdzian . i do tego codzienne czytanie - bo trzeba robic wpis i notatki (dzieci maja obowiazek czytac kilka stron i sie z tego rozliczac)+ lektura ... a jeszcze trening pilki 1,5 godziny ....
i do tego wymislili ze jak jutro konczy lekcje o 15.45 to babka o 16 .40 robi dla calej klasy dodatkowe lekcje matematyki -aby dzieci rozwijac . Jestem wdzieczna ze poswieca sie tak dzieciakom i robi cos dodatkowego aby rozwinac ich umiejetnosci ale na boga wychodzi na to ze o 15.45 odbiore kube o 16 .15 Nina ma basen a 16.40 kuba znowu do szkoly .o 17 nina wychodzi z basenu (musze pomoc jej sie wytrzec i wysuszyc wlosy do pasa..)a o 17 .25 Kuba skonczy dodatkowe lekcje .A przeciez mam Roszka ktory" ze mna " biega ....i jak to zrobic sie pytam ???
Doliczajac te codzienne czytanie ,zadania domowe i codzienne obowiazki .... rozdwoic sie to malo .a od nastepnego dnia podobnie ......
Rozkład dnia jak dla dorosłego

Cytat:
ostatnio czytałam, żeby stopniowo zwiększać (po miesiącu stopniowo przechodzić od pół łyżeczki), by po dwóch miesiącach mógł to być samodzielny posiłek. też mi jeszcze do tego daleko
może teraz stopniowo zwiększaj?
Tak, będę teraz zwiększać ale już w szybszym tempie. Dzisiaj pediatra powiedział, żeby dawać coraz więcej i rano dawać kaszkę z glutenem, żeby pełny posiłek z glutenem był jeszcze podczas kp.

Cytat:
Ile?żarcia Wam chociaz starczyło?
Na szczęście tak, chociaż kiełbaski z grilla nie jadłam bo bałam się czy wystarczy ale mieliśmy pomrożoną w zamrażalce także Tż zamrożoną na grilla kładł
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 14:32   #2246
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
Bdzura, pracuję od miesiąca karmię cycem nadal-jak mnie nie ma to je obiadek i deserek..czasem kaszke lub troche odciagnietego mego mleka.W nocy nadal czasem az przeciekam z nadmiaryu mleka...NA początku troche odciągałam w pracy teraz cycki sie już przestawiły i raczej nie musze(chyba, ze bezpośrednio przed praca Kacper nie zje) Także głowa do góry!!

nazistowska smycz leżę
i brawa dla Torresa za pozytywne słowa od pediatry

moj w kurtce sie nie mieścił już...dlstego zmieniliśmy

Dzieki za wiadomosci i brawo za karmienie, wiec moze i u mnie sie wszystko dostosuje.

Brawo za zabki i turlanie )
Cytat:
Przypomnę Ci, ze mój chyba jako ostatni z forumowych dzieci przewrócił się plecy-brzuch..A teraz na plecach nie ulezy i turla się ciągle...Na każdego przyjdzie pora...grudek natomiast nie tyka z zasady, w ogołe słoków ostatnio mało je.
A co do zębów to podobno czym póxniej idą tym lepiej- ze niby mocniejsze będa
Tak mowia o tych zebach, my nadal czekamy...
Cytat:
) hehe wyobrazilam sobie
Cytat:
Kilka pytań:
Podaję gluten już 2 miesiące (czyli tyle ile ma trwać ekspozycja przy kp) i co dalej od razu z grubej rury cały posiłek np kaszki z glutenem czy dalej stopniowo zwiększać?

I jakie zupki goujecie maluchom bo mi się wydaję że moja kuchnia dla Filipa jest strasznie monotonna (ziemniaki, marchewka, dynia, brokuł, por, królik, kurczak)
Ja gotuje zupke z marchewka, cukinia, ziemniakiem, pietrucha i mieskiem.. co mam to daje + deserek.

Macie ta osmiornice z lamaze? warto??
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 14:39   #2247
BYou
MBZ♥

Monicca za szczepienie i wymiary
A czemu do obserwacji?Myślałam, że to norma, że dzieci zwalniają??
Podaję już Roszpunce kaszkę glutenową na śniadanko

Nestelle dla Roszka

Oliwka jak dajędo zabawy butelkę to siedzę z Nią na kocu
A za parkowanie jak popadnie to
Ja się wkurzam na takich co parkują zajmując dwa miejsca parkingowe

U mnie na sr rozszerzanie diety było tylko liźnięte i miałam kompletny mętlik w głowie.

Córko też mam taką pralkę i po bokach takie zaczepy są żeby to wyciągnąć

Despa nie ma na moim zadupiu almy:/

Tasiu myślę, że możesz dać kaszkę do tych słoiczków

Maria ale mają porę do nawiedzania lokatorów

Byłyśmy na spacerze, teraz czekam na kuriera

I nie polecam sklepu internetowego BUBUMARKET-nie mają towaru na stanie, kłamią, że są w stanie go ściągnąć w ciagu kilku dni, potem kłamią że już wysłany, by w końcu wysłać @, że jednak nie mają tego na stanie i nie będą mieć kontakt prawie żaden. Ciekawe ile będę czekąć na zwrot kasy.

Edytowane przez BYou
Czas edycji: 2013-10-08 o 15:12
BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 15:07   #2248
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

super zabawki
Cytat:
Duzo zdrowka )

Hej chcialam napisac ze bylismy na zakupach, i moje dziecko moglam znalezc nawet na koncu galeri bo tak piał jak oszalaly.. spiewal sobie tak glosno i na kazdy usmiech taty bylo jeszcze glosniej, mam spiewaka operowego kiedys nagram. Kupial sobie troszke ciuszkow, plaszczyk i buciki juz moge isc do pracy, tzn bym sie jeszcze zastanowila.. niecale 3 tygodnie mi zostalo.. a musze kupic jeszcze malemu pare rzeczy zeby tato albo dziadek nie mieli problemow.. boze jakby tylko ten moj syn tak nie piszczal i nie marudzil.. rozpieszczony jest jak nie wiem..;P

Edytowane przez eluśka87
Czas edycji: 2013-10-08 o 15:10
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 15:43   #2249
maria28
Kniaginia

Cytat:
BYouu nas Anielka ostatni wlasciwie przedwczoraj miala krwotok z buzi lezala obok niej duza butelka z woda a ona ja podniosla i wlozyla do buzi a ze oprocz nakretki bylo tam to koleczko to sie zachaczylo bo nie mogla wyciagnac je z buzi
O, matko...

Cytat:
moj malutenki,slodki ,przekochany dopiero co urodzony urwis skonczyl ...... 7 miesiecy !!!!!!!!!

Cytat:
moja babcia nawet netu sie nauczyla - i ma swoj .
Moja teściowa też, a jest od dawna babcią.

Cytat:
widziałam.. Adaś Cynamonowej..

Cytat:
Ja się zdaję na instynkt. Moja jest w 7 miesiącu, a jeszcze glutenu nie dawałam. Przygotowuję się do tego i pewnie za kilka dni jakąś kaszkę dam. Póki co kupiłam olej z Holle.

Cytat:
Szkoda, ze mamusie tak malo pisza

naleza sie porzadne baty

Ja po rehabilitacji (na którą mam dość daleko, a chodzę na piechotę) poszłam do 2 hipermarketów w poszukiwaniu dobrego koca. Nie znalazłam. Nogi weszły mi w pupencję. TŻ powinien kleknąć przede mną i masować, masować

Cytat:
Hej
Byliśmy dzisiaj na szczepieniu, na szczęście nie było źle zapłakał tylko przy wkłuciu.
Waży 8100g i 67cm wzrostu. Jest powyżej 25 centyla, jednak wzrostem spadł na 10 centyl i troszkę się lekarz zmartwił aczkolwiek powiedział, że na razie obserwujemy

Cytat:
I nie polecam sklepu internetowego BUBUMARKET-nie mają towaru na stanie, kłamią, że są w stanie go ściągnąć w ciagu kilku dni, potem kłamią że już wysłany, by w końcu wysłać @, że jednak nie mają tego na stanie i nie będą mieć kontakt prawie żaden. Ciekawe ile będę czekąć na zwrot kasy.
Hehe, niech poznają siłę wizażu.
Teraz nikt u nich nie kupi.

Wczoraj spróbowaliśmy podać dziecku MM. Próba negatywna.
Ja nie lubię mleka, nie pijam. Ale to mm śmierdziało nieziemsko. Ja się jej nie dziwię, że nie chciała. Mnie odrzuca na samą myśl. Nie wiem, czy to tak generalnie śmierdzi, czy dlatego, że HA?
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 15:47   #2250
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka!

U mnie była raz i dobrze. Nie za wiele się od niej dowiedziałam.

łaskotki w stópki dla niego!

to samo pomyślałam.

A ten parking dla kobiet ma szersze miejsca czy co? Czy dla kobiet z dziećmi?

Corka nie wkurza mnie jestem dosc tolerancyjna osoba jedynie troszke sie stresuje gdy mala mi placze w samochodzie albo wiem ze zaraz czas karmienia a ktos sie ociaga. A sama jak sie zatrzymuje to tak by nikogo nie zatrzymywac najpierw spogladam w lusterka chyba tylko raz mi sie zdarzylo ze ktos sie zatrzymal za mna.
A z tm parkingiem to pojecia nie mam pierwszy raz jakos sie przypadkowo na takowy natknelam.

Cytat:
mnie wkurza jak ktoś (niestety najczęściej kobieta) podjeżdża pod szlaban przed wjazdem do galerii i zamiast podjechać bliziutko, otworzyć szybę i sięgnąć żeby wziąć bilet/wsadzić bilet wygina się, wyciąga, dochodzi do wniosku, że nie sięgnie, wysiada, podchodzi, wsiada, zapina pasy, rusza i ledwo zdąża zanim szlaban opadnie. albo jeszcze lepiej. wyjeżdża taki kierowca, zatrzymuje się przed szlabanem i nagle przewala całe auto w poszukiwaniu biletu

ja niestety nie mam. u mnie w pralce wyjmuje się ten dozownik ale brudzi się w takim tempie że non stop jest brudne także poza tą wyjmowaną częścią i nie mam pojęcia jak to doszorować i utrzymać w czystości.
Ja akurat zawsze przygotowana jak podjezdzam pod bramki na autostradzie na platnych parkingach itp. zeby nie tamowac ruchu za to moj tz sie bardzo irytuje jak widzi ze ktos szuka wychodzi z auta bo za daleko podjechal ja jakos nadzwyczaj spokojna jestem ale i staram sie nie utrudniac
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości