![]() |
#2221 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Zabawki Haba http://www.pinkorblue.pl/Producenci/Haba/
Flapsi http://www.pinkorblue.pl/Producenci/...ka-Flapsi.html http://www.pinkorblue.pl/HABA-Gryzak...hno6h6hkam8g70 Kolorowa karuzela http://www.pinkorblue.pl/Producenci/...hno6h6hkam8g70 Gryzak Otti http://www.pinkorblue.pl/HABA-Gryzak...hno6h6hkam8g70 Gryzak z kółkiem http://www.pinkorblue.pl/Producenci/...k-Kolko-1.html
#2222 | |||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() a co tu takie pustki???-myslalam ze bede miala duzo do nadrabiania ...... a moze wszystkie -tak jak ja odrabialy lekcje ? ![]() wiedzialam ze mnie zrozumiesz ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a niedlugo beda same sciagac z szafek,ze stolow .... ja na razie jestem na etapie zbierania przed Roszkiem lego starszakow ![]() co do parkowania - to leeeepiej uciekaj ![]() no nie wiem ....ale "u nas" nieczesto sie zdarza ze ktos zaparkuje w ten sposob aby przejsc nie szlo . jest ok, i ja zawsze tez znajde normalne miejsce do zaparkowania a jezdze duzym autem . i uwaga ,uwaga ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2223 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() o ekspozycji jeszcze slow kilka, dosc fajnie chyba opisane ![]() http://www.przepisy-dla-dzieci.pl/Co...c-779db6b59aae Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
![]() musze tez mame poprosic by wygrzebala nasze stare ksiazki ![]() Ale w malinach widac robaczka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A u nas polozna tez przychodzi, jezeli potrzebuje pomocy przy rozszerzaniu diety ![]() ale ja juz plan jako taki mam i nie chce, by mi namieszala w glowie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2225 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() nestelle ja tez mam bardzo duze auto ale o ile nie najezdzam na chodniki specjalnie tak chcac zaparkowac w niektorych miejscach no nie da sie inaczej mieszkam w malym miasteczku i kultura kierowcow tu jest zerowa szczegolnie panow a ile razy juz sie wyklocalam o zgrozo, tak jak ostatnio odkrylam na Malcie ze sa miejsca do parkowania dla kobiet i jezdzilam w kolko mala juz plakala w nieboglosy nie bylo gdzie zaparkowac bo tyle narodu to oczywiscie dwoch panow jakimis mikro autami zaparkowalo na parkingu dla kobiet ze zajeli 3,5 miejsca parkingowego bo i tak udalo mi sie pozniej zaparkowac jak jeden z nich odjechal i wtedy zauwazylam ze istnieje cos takiego jak parking dla kobiet. Ale generalnie chyba bardziej przyzwoicie parkuja Panie anizeli panowie a nas sie czepiaja Moderna bardzo fajnete zabawki, my poki co czekamy na chrzciny i pozniej bedziemy kupowac by przypadkiem nie zdublowac zabawek. |
![]() ![]() |
![]() |
#2226 |
Kniaginia
|
Witam
![]() Wczoraj wyszłam na reh. odpowiednio wcześniej, ale zadzwoniłam do mamy i tak się zagadałam, że poszłam swoją trasą spacerową, zamiast w kierunku przychodni. Całkiem na około. Skutkiem tego znów musiałam motorek w tyłku załączyć ![]() Potem sobie uświadomiłam, że moja babcia kończy za kilka dni 80 lat, więc trzeba prezent przemyśleć. Zrobiłam kolaże ze zdjęć, ale mogą nie być gotowe na czas. Macie jakieś inne pomysły? Ciepły koc? ![]() Wieczorem zapukał do drzwi bezdomny z prośbą o jedzenie. Dałam mu chleb i kabanosy. Złotówkę chciał, ale nie dałam. Potem usłyszałam jego rozmowę z sąsiadką z dołu. S: Mogę dać panu jabłek. B: Eee, nieeee. S: Acha, no tak, rozumiem, bo jabłka często uczulają. To wie pan, co? Mam przetwory dobre, z ogórków. B: O, tak, tak! A o 21.40 pojawił się facet roznoszący jakieś ankiety z administracji osiedla. Dobrze, że mam dzwonek do drzwi wyłączony, to Róży nie obudził. Spytany, czemu tak późno przychodzi, odparł, że trudno wcześniej ludzi zastać w domu. ![]() Może coś ponadrabiam przed wyjściem. |
![]() ![]() |
![]() |
#2227 |
Zakorzenienie
|
Moderna mi sie podoba w de, tam mi sie wydaje ze kierowcy sa bardziej kulturalni niz u nas w pl
---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Maria jakie pory odwiedzania mieszkancow ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2228 |
Zakorzenienie
|
fakt.
dlatego moja położna zaleca właśnie dawanie, li i jedynie, w towarzystwie jarzyn, a nie żebym biegała z żółtkiem na palcu i próbowała wepchnąć mojemu nie-grudo-żercy z zaskoku... Maria, mnie się często zdarza, że Ci proszący na jedzenie, jedzenia nie chcą. Przykro mi wtedy... ale kasy nie daję z założenia. Nestelle, wykiziaj (g)Roszka od e-ciotki ![]()
![]() |
#2229 | |||
Zakorzenienie
|
Alez sie znowu splakalam
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() goscia z administracji wygonilabym z hukiem ![]() a na prezent to koc chyba jest fajnym pomyslem, albo grube skarpetki z angory, takie cieplutkie ![]() Cytat:
Ale Niemcy tez czesto nie respektuja ograniczen predkosci - przyklad z mojego osiedla gdzie jest 30kmH a wariaci daja ostro gazu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- tylko czy 80latka bedzie umiala ja obsluzyc? pomysl fajny, mozna zgrac zdjecia Rozyczki ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
![]() a ostatnio jkai obrazek widzialam, szkoda, ze sie nie zatrzymalismy pstryknac fotke ![]() ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-10-08 o 09:06 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2230 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2231 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale od czegos trzeba zaczac - i nie robic tak jak wszyscy .... zreszta juz dawno zauwazylam ze duzo ludzi zrozumialo ze strasznym nietaktem jest parkowac na miejscach dla inwalidow ,matek z dziecmi itp . a jesli nawet tak zrobia inni im to zaraz glosno wypomna . ja przyznam szczerze -nieczesto mam problem ze znalezieniem miejsc -owszem nawet w malcie czasami szuuuukami szukam ale znajduje ![]() o browarze nie wspominajac - tam zawsze parkuje w tym samym miejscu .pod lidlem zawsze na miejscu dla matek z dziecmi . i na prawde na nieczesto sie zdarza abym nie miala kompletnie gdzie zostawic auta -ale nawet jesli to na chodniku na srodku nie zostawilabym . u nas pod szkola jest problem jedynie -bo parkingu nie ma (tzn.jest ale tylko dla nauczycieli)i kazdy zostawia 2 kolami na chodniku ale mieszkancy uwazaja to za uprzywilejowany dla nas chodnik (zreszta staje tak ze ludzie normalnie przechodza ) Cytat:
![]() i ogorki ![]() ![]() ![]() a dla babci 100 lat albo wiecej ![]() ale moze tez byc jakis dobry koniaczek ? koc jakis fajny- tez dobry pomysl .... ![]() Cytat:
![]() ramka elektroniczna dla babci ?czemu nie ? jesli nie umie to sie nauczy ![]()
![]() |
#2232 |
Zakorzenienie
|
U nas w rodzinie babcie i ciocia z wujkiem maja a lat maja odpowiednio 87,85,83 i 82
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2233 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2234 | ||
Wtajemniczenie
|
Hejka!
Cytat:
Cytat:
![]() to samo pomyślałam. Oliwka, a nie wkurza Cię, jak ktoś przed Tobą na chwilę wyskoczy np. po bilet parkingowy i zaparkuje na środku, tarasując całą jezdnię? A ten parking dla kobiet ma szersze miejsca czy co? Czy dla kobiet z dziećmi? Macie może jakiś patent na czyszczenie dozowników płynu/proszku do prania w pralce ładowanej od góry? Mam taką, że nie da się ich rozmontować i nijak nie mogę doczyścić.
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2013-10-08 o 10:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2235 | |||||||
Zakorzenienie
|
noi ucieło musze sie wrocic jeszcze raz
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() czytam dalej
![]() |
#2236 | ||||
Zakorzenienie
|
jestem ... !!! żyjemy !!!
- no ale trza się kompem dzielić ![]() Cytat:
![]() ![]() no i ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() cdn - dzis nadrobiem - nie ma to tamto muszem !! - potem ide do Plejady - bom kupila w niedziele se fajowa pizamke, i co baba nie sciagla mi Magnesu ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2237 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2238 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sie juz zdarzylam przyzwyczaci ... na znieczulice ![]() Cytat:
![]() no i mialam nadrobic - ale Milus mi sie obudzil - no ale lepsze 2strony niz nic - ide karmic i na spacer taka ladna pogoda ze szkoda we domu siedziec - przjede sie do tego Cerfura zdjemie mi magnse i bd mogla spac w swojej slicznej nowej pizamce ![]() do pozniej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja niestety nie mam. u mnie w pralce wyjmuje się ten dozownik ale brudzi się w takim tempie że non stop jest brudne także poza tą wyjmowaną częścią i nie mam pojęcia jak to doszorować i utrzymać w czystości. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2240 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my tez ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
![]() nadrobiłam ![]() wróciliśmy byliśmy u teściów i u promotora aż w Chrzanowie. no teraz "tylko" pisać eh ;/ Florka wczoraj wymęczyliśmy podróżami eh biedaczek. jutro niby szczepienie ale kurcze dalej ma katar! biedaczek eh.
![]() |
#2241 | |
Zakorzenienie
|
hej wam
![]() mam tyle stron do nadrobienia od czwartku ze nie wiem kiedy to zrobie jakoś mało czasu ![]() wczoraj robiliśmy jeszcze sok i dżem z winogron ![]() Cytat:
![]() ![]() ja mam narazie jedno starsze dziecko z którym mamy 3 razy w tygodniu zajecia dodatkowe po przedszkolu a ty masz dwoje i do tego jeszcze lekcje, brawa dla was ![]() Pani dla was tez brawa po wizycie u lekarza widziałam któraś zacytowała twoją wypowiedz bo tego nie nadrobiłam jeszcze ![]() ![]()
![]() |
#2242 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() A na SR w ogóle nie chodziłam, może choć tam coś mówili ![]() Cytat:
![]() Dieta matki karmiącej- pod względem tracenia na wadze to abslotnie nie mit; wiadomo, że jak mało co jesz, to leci waga ![]() ![]() Jak to trzeba uważać... Dobrze, że tylko skaleczonko ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mam jeszcze jedno pytanie o gluten: Krzyś ma 5,5 mca, zjadł do tej pory 3 słoiczki (9 dni jadł, dziś zaczynamy 4-ty słoiczek - szpinak ![]() Cytat:
Ramka do zdjęć - moja Ciocia ma, starsza już osoba. Obsłużyć umie, ale nie lubi, woli tradycyjne zdjęcia ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2243 | ||
Zakorzenienie
|
Szkoda, ze mamusie tak malo pisza
![]() naleza sie porzadne baty ![]() Cytat:
![]() ![]() Tutaj niby eksperci mowia, ze pomiedzy 4-6 miesiacem jest to okienko immunologiczne, a jezeli decyduje sie na pozniejsze wprowadzenie glutenu to po 10 miesiacu - ale ja jestem zdania, ze pod ochrona karmienia wcale nie trzeba tak restrykcyjnie trzymac sie tego okresu i na spokojnie zaczac wprowadzac wtedy, kiedy zaczynamy rozszerzanie diety. (ale to moje zdanie - jeden lekarz mowil mi ostatnio, ze gluten dopiero po ukonczeniu pierwszego roku zycia, o ekspozycji w ogole nic nie wspominal). Badania chyba nadal trwaja, ciekawa jestem, kiedy zostana opublikowane pierwsze wyniki ![]() ale niech sie jeszcze inne mamusie wypowiedza, moge sie mylic ![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
![]() ooo pycha, jeszcze nigdy nie jadlam dzemu winogornowego ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-10-08 o 13:20 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2244 |
Zakorzenienie
|
Hej, chciałam was poczytać, ale nie było mi dane. Po 3 godzinach snu wstał mój królewicz, więc zaraz uciekam do niego, bo słyszę że pluje strasznie
![]()
![]() |
#2245 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Byliśmy dzisiaj na szczepieniu, na szczęście nie było źle zapłakał tylko przy wkłuciu. Waży 8100g i 67cm wzrostu. Jest powyżej 25 centyla, jednak wzrostem spadł na 10 centyl i troszkę się lekarz zmartwił aczkolwiek powiedział, że na razie obserwujemy ![]() Dzięki za odpowiedzi na moje pytania. W takim razie fotelik jednak kupię w przedziale 9-18. Cytat:
![]() Te też niezłe ![]() Cytat:
![]() bardzo ładna, ja już nie rozglądam się za czapeczkami bo kupiłam 2 Filipowi i w niedzielę dostał od chrzestnego kolejne 2 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na szczęście tak, chociaż kiełbaski z grilla nie jadłam bo bałam się czy wystarczy ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2246 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawo za zabki i turlanie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Macie ta osmiornice z lamaze? warto??
![]() |
#2247 |
MBZ♥
|
Monicca
![]() ![]() A czemu do obserwacji?Myślałam, że to norma, że dzieci zwalniają?? Podaję już Roszpunce kaszkę glutenową na śniadanko ![]() Nestelle ![]() ![]() Oliwka jak dajędo zabawy butelkę to siedzę z Nią na kocu ![]() A za parkowanie jak popadnie to ![]() Ja się wkurzam na takich co parkują zajmując dwa miejsca parkingowe ![]() U mnie na sr rozszerzanie diety było tylko liźnięte ![]() Córko też mam taką pralkę i po bokach takie zaczepy są żeby to wyciągnąć ![]() Despa nie ma na moim zadupiu almy:/ Tasiu myślę, że możesz dać kaszkę do tych słoiczków ![]() Maria ale mają porę do nawiedzania lokatorów ![]() Byłyśmy na spacerze, teraz czekam na kuriera ![]() I nie polecam sklepu internetowego BUBUMARKET-nie mają towaru na stanie, kłamią, że są w stanie go ściągnąć w ciagu kilku dni, potem kłamią że już wysłany, by w końcu wysłać @, że jednak nie mają tego na stanie i nie będą mieć ![]() Edytowane przez BYou Czas edycji: 2013-10-08 o 15:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Hej chcialam napisac ze bylismy na zakupach, i moje dziecko moglam znalezc nawet na koncu galeri bo tak piał jak oszalaly.. spiewal sobie tak glosno i na kazdy usmiech taty bylo jeszcze glosniej, mam spiewaka operowego kiedys nagram. Kupial sobie troszke ciuszkow, plaszczyk i buciki juz moge isc do pracy, tzn bym sie jeszcze zastanowila.. niecale 3 tygodnie mi zostalo.. a musze kupic jeszcze malemu pare rzeczy zeby tato albo dziadek nie mieli problemow.. boze jakby tylko ten moj syn tak nie piszczal i nie marudzil.. rozpieszczony jest jak nie wiem..;P
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK ![]() 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-10-08 o 15:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2249 | |||||
Kniaginia
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja po rehabilitacji (na którą mam dość daleko, a chodzę na piechotę) poszłam do 2 hipermarketów w poszukiwaniu dobrego koca. Nie znalazłam. Nogi weszły mi w pupencję. TŻ powinien kleknąć przede mną i masować, masować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Teraz nikt u nich nie kupi. Wczoraj spróbowaliśmy podać dziecku MM. Próba negatywna. Ja nie lubię mleka, nie pijam. Ale to mm śmierdziało nieziemsko. Ja się jej nie dziwię, że nie chciała. Mnie odrzuca na samą myśl. Nie wiem, czy to tak generalnie śmierdzi, czy dlatego, że HA? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2250 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z tm parkingiem to pojecia nie mam pierwszy raz jakos sie przypadkowo na takowy natknelam. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.