2013-10-15, 21:06
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
hejka wieczorowo
Cytat:
Napisane przez mala85
Witam Mamuśki majowo-czerwcowe
Dopisuje się do Waszej licznej grupy  Mam nadzieję, że ogarnę się w ilości postów  Termin mam na 12 czerwca, jutro równe 6 tyg  To moja druga ciąża, moja córcia ma 3,5 roku..
Co do objawów - to czasem mdłości (ale niezbyt duże), ból piersi i czuję podbrzusze (wieczorową porą trochę bardziej - ale to pewnie zmęczenie).
Na pierwszej wizycie u gin byłam 10.10, na usg idę w piątek (nie ma musu, ale gin powiedziała, żebym sobie poszła i "sweet focie" fasolce zrobiła ;-) ) a kolejną wizytę mam za 2 tyg.
Ogólnie czuję się dobrze, ale nie mogę doczekać się końca I trym. Gdy na teście zobaczyłam dwie kreseczki to z jednej strony się bardzo ucieszyłam, a z drugiej zaczęły mi napływać do głowy straszne myśli, bo gdy człowiek nie wie że jest w ciąży to czasem głupoty robi... mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
|
witamy
Cytat:
Napisane przez bluesky89
Masakra...
W Pl jest tak, że każdy ma osobne piętro. Moi rodzice mieszkają na parterze, my będziemy mieć piętro a brat z żoną mieszka na poddaszu  Ale wszystko mamy oddzielne, także tak jakby samodzielne mieszkanie  Obydwoje z mężem jesteśmy z Podkarpacia
Staram się jak mogę
No ja wcześniej niż na niedziele nie dam rady umówić się do lekarza.
Na razie wszystko ustało, wczoraj pojawiło się 2 razy, dziś rano jeszcze troszkę i tyle. Mam nadzieje, że to nic poważnego, bo ja nawet nie będę miała tu dostępu do duphastonu ani luteiny.. Mam nadzieje, że okaże się, że to tylko ze zmęczenia i jak będę się oszczędzać, to nic z tego poważnego nie wyjdzie...
Nawet nie wiesz jak mnie to cieszy
Witaj
Ale jestem słaba dziś  Umyłam naczynia i musiałam się położyć, bo myślałam, że nie wystoję.
Na obiad robię bigos z kapusty, ale chyba TŻ będzie go musiał dokończyć.
|
to fajna sytuacja, niby z rodziną, blisko w razie "w" ale osobno
Cytat:
Napisane przez asiulka_22
WITAJ   
========================= ===
P.S
CZY wykupywałyście jakieś ubezpieczenia dodatkowe / np, z tytułu urodzenia dziecka /?? ja żałuje że nic nie wzięłam ,,,, tylko oczywiście trzeba min, miesiąc przed ciąża, bo jest ono akceptowane / przyznawane/ po 9 miesiącach... a teraz do już lipa
|
ja mam grupowe w pracy, ale tak jak piszesz musiałam być 9 miesięcy ubezpieczona żeby dostać później kaskę za urodzenie dziecka
Cytat:
Napisane przez santom
 no i krotka relacja z wizyty  ginekolog zadnych nieprawidlowosci nie widzial, lozsko sie trzyma, dzidzia sie rusza  ssala paluszek(po mamie) potem nam pomachala
w nagrode poszlismy sobie z Tz polazic po sklepach dzieciecych  ogladalismy wozki, lozeczka  no i w hm kupilam maluszkowi pierwsze ciuszki  taki slodki secik http://www.hm.com/no/product/14035?article=14035-A
a w zalaczniku nasza kroszka 
|
super wiesci, śliczna fasolka
|
|