|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Bardzo fajny ten plaszczyk
![]() ![]()
#4232 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jesteście w temacie urlopów?
Wiem, że jak idę na pół roku macierzyńskiego, to mam 100% płatne, jak na rok to 80%, a jak najpierw zadeklaruję pół roku, a potem zmienię zdanie, że rok to dostaję najpierw 100%, a potem 60%. Wiem też że po iluś tam tygodniach urlop macierzyński (rodzicielski) mogę ojcu dziecka przekazać. Wiem też że ojcu 2 dni okolicznościowe przysługują z okazji urodzenia dziecka. Jak jest z urlopem ojcowskim? Ile będzie tygodni w 2014 roku? Czy urlop ojcowski może trwać równolegle z urlopem macierzyńskim? |
![]() ![]() |
![]() |
#4233 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie przejmuj sie jak na razie Kochana tymi wynikami, lekarz je zobaczy i sam powie co o tym sądzi, jak na razie główka do góry ![]() Właśnie wróciłam z zajęć mam tak masakrycznie spuchnięte nogi i stopy, że coś okropnego, myślałam że w moich niewysokich i wygodnych koturnach przejdę przez ten chłodny jesienny okres i zimę bo stopa jest wyżej i tak nie marźnie jak się chodzi po śniegu i tej całej rozmokłej chlapie a tu się okazało, że nic z tego i muszę poszukać czegoś co nie przemoknie tak łatwo, będzie grzało w stópy i na płaskim obcasie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4234 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() No ja wcześniej niż na niedziele nie dam rady umówić się do lekarza. Na razie wszystko ustało, wczoraj pojawiło się 2 razy, dziś rano jeszcze troszkę i tyle. Mam nadzieje, że to nic poważnego, bo ja nawet nie będę miała tu dostępu do duphastonu ani luteiny.. Mam nadzieje, że okaże się, że to tylko ze zmęczenia i jak będę się oszczędzać, to nic z tego poważnego nie wyjdzie... ![]() Nawet nie wiesz jak mnie to cieszy ![]() Cytat:
![]() Ale jestem słaba dziś ![]() Na obiad robię bigos z kapusty, ale chyba TŻ będzie go musiał dokończyć. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4235 |
Wtajemniczenie
|
Jaki nasz wątek jest popularny
![]() Obserwuje Nas 20 użytkowników i 4 gości ![]()
#4236 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Do tego wiem, że lekarz może napisać zwolnienie L4 dla partnera na czas opieki nad żoną zaraz po porodzie (na 2 tygodnie) - nie jestem pewna czy to jest 100% płatne czy mniej... jak zwykłe L4 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4237 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4238 |
Rozeznanie
|
W sumie ja też mam pytanie odnośnie wysokości macierzyńskiego. Dla mnie to trudniejsze do ogarnięcia niż fizyka kwantowa
![]() Słyszałam, że wysokość zasiłku macierzyńskiego wylicza się jako średnią pensji z ostatnich 12 miesięcy. Do średniej też się wlicza nadgodziny, premie etc... To jest dla mnie w miarę proste. Natomiast nie jestem w stanie zrozumieć jaki wpływ na macierzyński mają wcześniejsze zwolnienia chorobowe. Ktoś się orientuje w tym temacie? Czytałam, że jeśli pomiędzy ostatnim chorobowym a macierzyńskim nie minie 3 miesiace, to tych ostatnich trzech miesięcy nie bierze się pod uwagę, tylko ostatnie 12 miesiecy przed L4. Nie mogę tego pojąć.. rzeczywiście tak jest? Dla mnie osobiscie to duży problem, bo dostałam teraz sporą podwyżkę i byłoby szkoda, gdyby mi policzyli poprzednią pensję :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4239 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja pracuję dopiero od kwietnia... A wcześniej pobierałam zasiłek, ciekawe jak u mnie to "wyliczą". Właśnie zjadłam pomidorówkę mniam mniam
![]() |
#4240 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mala witaj i się nie stresuj ![]() ![]()
![]() |
#4241 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4242 | |||||||
Zakorzenienie
|
WITAM PONOWNIE
![]() a ja wróciłam z małych zakupków/ kilka kosmetyków mi się pokończyło/ kupiłam też emulsje przeciw rozstępom, tą z rosmanna/ opakowanie takie jak ta oliwka/ konsystencję ma taką jak balsam, ale ciężko się wchłania. miałam jeszcze w koszyku Perfecte /MAMA/ ale od 4 miesiąca więc odłożyłam.... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
czyli oprócz wizyty jeszcze 100 za wyniki? mi np. robił cytologie, ale wyniki mam w cenie, usg również Cytat:
![]() a co do lotów to właśnie różnie piszą na ten temat, najlepiej porozmawiaj ze swoim ginem. ja czytałam że w początkowej ciąży odradza dię lotów samolotów.... popytaj jeszcze Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() WITAJ ![]() ![]() ![]() ========================= === P.S CZY wykupywałyście jakieś ubezpieczenia dodatkowe / np, z tytułu urodzenia dziecka /?? ja żałuje że nic nie wzięłam ,,,, tylko oczywiście trzeba min, miesiąc przed ciąża, bo jest ono akceptowane / przyznawane/ po 9 miesiącach... a teraz do już lipa Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2013-10-15 o 15:16 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4243 | |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, aż się popłakałam
![]() ![]() ![]() "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, zanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." "Ja jako pierwsza pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Byłam przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!" ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4244 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No ja nie mogę brać np krokietów bo nie mam mikrofaliżeby to odgrzać. Więc od 10 do 17 jestem tylko na suchym prowiancie,. no chyba że zamówię sobie tak jak dziś pierogi ale były ciepłe i pyszne... tfu tfu nie zapeszaj...Bo podobno i w 3 miesiącu można mocno wymiotować... Ale obyś miała rację ![]() Cytat:
Ale jak widze ceny kurtek ciążowaych to ![]() Cytat:
![]() pokaż ![]() DARK LADY -GŁOS ODDANY mala85 witamy ![]() Cytat:
![]() ja nie wykupywałam. mam to w grupówce.
![]() |
#4245 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Na pół roku przed porodem to chyba tylko w dużych korporacjach w ramach ubezpieczenia grupowego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.youtube.com/watch?v=_YXLLbQ9h_Y
![]() |
#4247 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() kurtki dzis widzialam w hm... porazka nad porazkami, zadnych workow nosic nie bede ![]() witam nowe mamusie ![]() no i krotka relacja z wizyty ![]() ![]() ![]() w nagrode poszlismy sobie z Tz polazic po sklepach dzieciecych ![]() ![]() ![]() ![]() a w zalaczniku nasza kroszka ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4248 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4249 |
Zadomowienie
|
#4250 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4251 |
Zakorzenienie
|
Cudowne maleństwo
![]() ![]() Dobra zbieram się bo zaraz wraca małż i jedziemy te meble ogarnąc, a później do mamy na kolację ![]() ![]() Będę wieczorkiem no ewentualnie jutro z rańca. Spokojnego popołudnia ![]()
Dziewczyna - 27.06.2006 ![]() Narzeczona - 24.01.2012 ![]() Żona- 10.08.2013 ![]() ![]() MAMA- 03.05.2014 ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png Edytowane przez kasiab91 Czas edycji: 2013-10-15 o 15:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4252 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Niech rośnie duże i zdrowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4253 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Super, że ciąża przebiega tak jak powinna i dzidzia rośnie ![]() I ciuszki słodziachne ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4254 | |
Zakorzenienie
|
PIĘKNE.... aż sobie wysłałam na maila
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
Zakorzenienie
|
i cos mi sie zdaje, ze bedzie dziewczynka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4256 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga: - Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne? - Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie. On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą. - Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym? - Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia. I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy. - A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie? - Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić. - A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą? - Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić. - Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni? - Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem. - Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział. - Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie. W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało: - O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła. - Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał: "MAMUSIU". Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4258 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4260 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tyle napisalyscie że muszę nadrabiac na kilka razy, bo na tel nie daje rady z taka dużą ilością Ktoś pisał o barszczu, od kilku dni za mną chodzi, mi się nie chce robić, zadzwonię do mamy żeby zrobiła ![]() Wcinam ogórkowa Edytowane przez pomarancza24 Czas edycji: 2013-10-15 o 17:36 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:55.