Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-10-16, 09:12   #2317
mmhym
Zadomowienie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

side85
Masz talent do pisania mądrych słów (chodzi o kwestie małżeńskie)

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość
Po wczorajszej wizycie wsio ok serduszko słyszałam sprawdził mnie pan doktor na fotelu też bez zarzutów na ból brzucha magnez albo no spa do 3 razy dziennie następną wizytę mam 18,11,2013 z usg połówkowym Biore się za kolację bo musze moich pracusiów pożywić Miłego wieczoru mamuśki
Powodzenia w remoncie - czekamy na zdjęcia
Gratki za udaną wizytę

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
dziewczyny, któraś kupowała "podróbkę" poduszki motherhood? Warto czy lepiej kupić oryginał? Bo jest w smyku teraz za 125 zł i myślę czy nie kupić, bo mam ostatnio dość duży problem z bólem pleców po nocnym spaniu na plecach, a nie mogę się przyzwyczaić by spać na boku, może ta poduszka mnie jakoś zmobilizuje...
Na all kupisz oryginalną nawet i za 140/150 złotych z przesyłką, więc równie dobrze możesz dołożyć te 20 zł

thidien
Dobre masz podejście - ktoś tu wyraźnie nie umie się zachować i nie ma za grosz empatii. Ja jeszcze bym zadzwoniła do dyrektorki i poprosiła o wytłumaczenie jej zachowania.

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Odebrałam wczoraj wyniki i trochę się zmartwiłam. Zadzwoniłam do połoznej i mnie uspokoiła.
Mam w moczu nabłonki płaskie i kryształy szczawianu wapnia. Ponoć te kryształy to od jedzenia dużej ilosci owoców. Wyczytałam w necie że tomoże być jakas choroba nerek (kamica nerkowa) i ze powinnam bardzo duzo pić. Przyznaje sie że mało pije ale zawsze mało piłam i nie moge sie przemóc.
Myślę, że położna by Cię nie kłamała i to rzeczywiście nie jest nic niebezpiecznego. Pij więcej wody tak jak piszesz i spokojnie zleci Ci te kilka dni do wizyty

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!
U mnie trochę sie pokomplikowalo Od wczoraj mam skurcze (twardnienie czy tez stawianie macicy). Ma to juz któraś z Was? Pewnie te, które są po 20tc, bo to wtedy normalne. Ale ja dopiero jestem w 15t4d i jest zdecydowanie za wcześnie Może bym tak nie panikowala, gdyby nie fakt, że poprzednia ciąża zakończyła sie przedwczesnym porodem w 32tc Możecie sobie wyobrazić jak mnie to stresuje. Na bank nie donoszę tej ciąży do końca, ale modlę sie zeby to był chociaż ten 32tc. Od wczoraj luteina i zwiększona dawka magnezu - mam nadzieje ze to uspokoi trochę ten moj brzuch.
Kurde, byłaś u lekarza czy na razie sama zdecydowałaś co robić? Co lekarz mówi?

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
Cześć całe wieki mnie nie było

jestem właśnie w 20tc czyli na połówce byłam w piątek z TŻtem na usg 3d, serduszko pięknie szybko biło, maluch jak najbardziej zdrowy no i tak jak myślałam mamy SYNUSIA

U nas jakoś leci, dobrze się czujemy, pracuję, ostatnio popołudniami mam częste spotkania ze znajomymi, TŻ jest tylko w weekendy, więc organizuję sobie czas w tygodniu żeby nie zgłupieć od siedzenia w domu
Brawka za ujawnienie synusia i za kopniaczki

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Dziewczyny witam się dzisiaj o rok starsza także Tequiba zmień mi wiek na 25 lat . Mała z tej okazji zrobiła mi rano show w brzuchu w postaci kopniaków i kopniaczków

Muszę pochwalić mego męża taki kochany się ostatnio zrobił weszliśmy wczoraj do Empiku po M jak mama i zobaczyłam najnowszą książkę Dana Browna Inferno .Mój mąż dłużej nie myśląc poszedł od razu do kasy i mi ją kupił. Mówię mu: co prezent na urodziny a on : nie, to tak dla Ciebie bez okazji . No kocham Go
Sto lat, sto lat, niech żyje naaam!
Mężuś się spisał Mój też nawet, mimo tej obowiązkowej kłótni

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Ja już zużyłam całą oliwkę i mam teraz balsam Ale mam nadzieję, że starczy na długo.

A po porodzie też trzeba się czymś smarować? Są jakieś specjalistyczne balsamy czy można jakimś zwykłym?
Ja od początku ciązy zdenkowałam jeden balsam i jedną oliwkę, ale ja mam dużą płaszczyznę do smarowania
A po porodzie smarowanie jest baaardzo ważne, bo często wtedy, gdy waga i "objętość" nagle spada mogą się pojawić rozstępy Myślę, że można tym samym, co w ciąży, ale wtedy ważniejszy chyba jest już sposób smarowania czyli intensywniejszy masaż

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cobra, zdrówka Herbatka z miodem i cytrynką i pod kołderkę

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora