|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 40,98% |
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
3 | 4,92% |
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
2 | 3,28% |
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
15 | 24,59% |
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
0 | 0% |
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
16 | 26,23% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
Jest mi wszystko jedno. Mam wrazenie ze wyrazenie swojego zdania jest tu nie na miejscu. To tak jak dyskusja o porodzie SN i CC. Lepiej sie nie odzywac. Wiec jesli w ciazy majac hustawke nastrojow i niestwbilna sytuację zyciowa chce to z siebie wywalic a spotykam sie z tekstem ze jest ze mna cos nie tak to mi sie odechciewa. Nie znasz mnie. I nie wiesz wszystkiego, tylko tyle ile tu napisze. Jezeli tak lubisz konstruktywnie krytykować to moze by tak wiecej taktu. Bo ja odkad tu jestem nikogo nie krytukuje nawet jesli zrobilabym inaczej. A oczernianienie to nie jest zadna dyskusja i ja nie musze sie ns to godzic. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2282 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
ojojoj deko nerwowo się zrobiło
![]() baja gratuluję potwierdzenia płci dzidziusia! dzisiaj teściowa pokazywała mi zdjęcia Laury (córka męża siostry ma 7 miesięcy), mała ma tyle zarąbistych ubranek i wszystkie odkłada dla mnie, że tylko pozostaje mi urodzić córkę ![]() ![]() ja mam mały kombinezon - niebieski w rozmiarze 62 i już chciałam zaoferować marcówkom, że którejś mogę przesłać, bo mi się raczej nie przyda pod koniec kwietnia, ale właśnie sobie uświadomiłam, że przecież moja kumpela rodzi w marcu... ale ja mam głowę ![]() ![]() mój pierworodny chodzi na zajęcia sportowe, piłę kopie i wrócił dzisiaj z podbitym okiem ![]() co do ruchów dziecka w brzuchu - wiem już jak to jest i dla mnie było to niesamowite uczucie, nawet jak mój zwierceniec w 9 miesiącu potrafił mi piąchą przyłożyć w żołądek i w tym samym czasie stopą rozpychać pęcherz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2283 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo, myślałam, że może być w tej sytuacji. BTW nie widzę związku między tymi dyskusjami, ale to już nie ważne ![]() Nigdzie nie napisałam, że z tobą jest coś nie tak. Napisałam, że z sytuacją jest coś nie tak. I warto ją ogarnąć, bo szkoda się męczyć. Być może cię nie znam, choć jestem na wątku prawie od początku, czytam na bieżąco posty, wiele z twoich postów można dowiedzieć się o twoim życiu. To, że ty nie krytykujesz, nie znaczy że ja nie mogę. Mogę pochwalić, mogę skrytykować - jak każdy ![]() Nie oczerniam ani ciebie, ani nikogo innego. Ale nie musisz się z tym godzić. kate, piękne ciuszki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() pogrubione - pewnie uczucie bezcenne ![]()
![]() "...tylko ty jak chleb smakujesz mi..." ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120901580113.htm ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/d6a36ba4d6.png ![]() Edytowane przez Karolcia2401 Czas edycji: 2013-10-15 o 19:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2284 |
Raczkowanie
|
Witam
Oj podczytuje tylko bo mam strasznie mało czasu żeby napisać remont u nas pełną parą już wysiadam.. jeszcze zdecydowaliśmy się robić pokój Adasiowi i przyszła dzisiaj fototapeta jest piękna ![]() Po wczorajszej wizycie wsio ok serduszko słyszałam sprawdził mnie pan doktor na fotelu też bez zarzutów na ból brzucha magnez albo no spa do 3 razy dziennie następną wizytę mam 18,11,2013 z usg połówkowym Biore się za kolację bo musze moich pracusiów pożywić ![]() ![]()
#2285 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Wróciłam cała i zdrowa ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, że u was wszystko w porządeczku ![]() Jakieś nowości?? nie dam rady nadrobić tylu stron ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2286 |
Zakorzenienie
|
Zabiję tą, która wkleiła link z ręcznikiem na okaziku
![]() wprawdzie ręcznika nie kupiłam, ale przejrzałam groupona i kupiłam zegarek, na który kiedyś się czaiłam i 2 pary butów na allegro ![]()
#2287 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2288 |
Zakorzenienie
|
Witaj Coberko
![]()
#2289 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, któraś kupowała "podróbkę" poduszki motherhood? Warto czy lepiej kupić oryginał? Bo jest w smyku teraz za 125 zł i myślę czy nie kupić, bo mam ostatnio dość duży problem z bólem pleców po nocnym spaniu na plecach, a nie mogę się przyzwyczaić by spać na boku, może ta poduszka mnie jakoś zmobilizuje...
![]() elunka, coś ty taka rozrzutna? ![]()
![]() |
#2290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wolę więcej zapłacić i mieć na już ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2291 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje za pozytywny odzew dot. mojej wizyty
![]() ![]() ![]() ![]() nadzwyczajna chyba za mocno zareagowalaś. Cóż twoje hormony i irytacja Karolci i afera jak widać gotowa. No ale nie ona jedna zwróciła uwagę na twoje zachowanie, ja sama to zrobiłam, choć w inny sposób.Nie ma się co unosić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2292 | |
Zakorzenienie
|
Chyba hormony - jak zwykle
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2293 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdy planowaliśmy pierwsze dziecko, starania zaczęliśmy od zmiany samochodu z colta 3drzwiowego na lagunę kombi - pamiętam jakie awantury z mężem toczyłam o ten samochód. Bo colta kochałam i nie wyobrażałam sobie jeżdżenia taką krowa (ta laguna to jedno z największych kombi). i powiem Wam, że nigdy w życiu nie jeździło mi się tak wyśmienicie, jak laguną. a na parkingu - idealnie parkowało. teraz mamy audi a4 (zdecydowanie mniejsze niestety) i już nie jeździ mi sie tak dobrze. a służbowo pomykam Up'em. to dopiero małe gówienko, w którym niepewnie się czuję. bagażnik prawie zaraz za plecami ![]() Cytat:
z Zuzinką miałam usg co 2-3 tygodnie. wszystkie na nfz. i gin sam decydował, że są konieczne. wybaczcie, że tak dużo do pierwszej ciąży się odnoszę (mam nadzieję, że nie odbieracie tego, jakbym się mądrzyła, bo wcale nie o to mi chodzi) ale że ona stosunkowo niedawno była, to i jeszcze pamiętam i sporo wtedy przeszłam, więc mam o czym pisać. Cytat:
Maluszek nie powinien spędzać spaceru w nosidełku. to niezdrowa dla kręgosłupa pozycja. DLatego jak spacer to tylko gondolka. jak tak się zastanawiać, to faktycznie nie ma potrzeby na przewożenie wózka, a potem okazuje się, że takich momentów, gdy wózek jednak by się przydał jest sporo. Cytat:
A na sutki polecam maść medeli. ładnie nawilża i pieczenie powinno ustąpić. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2296 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A widzisz. To jak ty to napisalas sprawilo ze wzielam sobie do serca i przemyslalam. Tu chodzi o spospb, o takt. Ja naprawde nie radze sobie z tym jaka teraz sie zrobilam. Beksa i nerwus niestwbilny emocjonalnie. Nigdy taka nie bylam. Zaczynam podejrzewac u siebie depresje. Moj TZ mowi ze wie ze to nie ja i on pamieta mnie sprzed ciazy i ze na pewno bedzie corka bo ja jestem taka wrazliwa teraz. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2297 |
Zakorzenienie
|
Uciekam spać
![]()
#2298 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
w 68 maluszek się utopi i podejrzewam, że nawet przy porodzie w lutym i konieczności noszenia kombinezonu na początku kwietnia z 62 nie wyrośnie. ta rozmiarówka kombinezonów jest zazwyczaj większa niż normalne ciuszki 62. w terminach koniec marca-kwiecień nawet bym nie kupowała zimowego. biorąc pod uwagę werandowanie - BTW orientujecie się jak to jest? (Bo z Zuzinką kolejnego dnia po wyjściu ze szpitala poszłyśmy na spacer ale to był upalny sierpień). Może wystarczy kurteczka/ kombinezon polarkowy + kilka warstw pod spodem, kocyk i pokrowiec na gondolę. ceny ciuszków powalają, więc też nie inwestowałabym w nowy. Sezon w ciuchach dopiero się zaczyna, więc spokojnie będzie można coś znaleźć. ubiegłej jesieni, na zimę kupiłam córci w komisie cudny kombinezon za 15 zł. Cytat:
rota na pewno odpuszczę ponownie. jedynie po roczku pneumokoki i meningokoki Cytat:
Cytat:
Ja poluję na carne botki i jak mi się coś spodoba, to cena powala ![]()
![]() |
#2299 | |||||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
gratuluje udanej wizyty ![]() Cytat:
![]() Ciesze sie ze impreza udana ![]() Cytat:
![]() Przeslij mi troche dobrych fluidow zeby i mi sie potwierdzilo ![]() ![]() Cytat:
![]() Duzo sie mozna od Ciebie dzieki temu nauczyc ![]() Moze moj gin boi sie podpadac w szpitalu - sama nie wiem. Ale juz nauczylam sie myslec dobrze i nie panikowac bez USG, a juz niedlugo jak dzidzia sie zacznie kopac bede super spokojna ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Co dzisiaj tak wczesnie? ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2300 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2301 |
Moderator
|
Fajowe te reczniki
![]() ![]() Za 23 bym kupila, ale cena z wysylka juz mnie mniej kusi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2302 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nadzwyczajna i Karolcia nie kłóćmy się ![]() Co do glukozy to u mnie w laboratorium (szpitalny lab) dają gotową mieszankę do picia więc nic nie trzeba kupować.
Impossible is nothing I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r. ![]() I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r. ![]() Sławcio Edytowane przez agunia4ever Czas edycji: 2013-10-15 o 22:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2303 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2304 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2305 |
Rozeznanie
|
muszę się wyżalić, z nerwów pół nocy nie przesspałam :/
poszłam wczoraj do ginka, do pracy miałam na 13:40, a on że wysyła mnie na zwolnienie do końca miesiąca, bo wyniki mam kiepskie jak na tyle tabletek co jem i mam się nie przemęczać, nie dźwigać, nie stresować i mi jakiegoś minikrwiaczka wypatrzył (szczególnie jak mu powiedziałam o dyżurze od 7:30 przez 4h, a biegam do łazienki co chwila i o tym, że mi każą w przyszłym tygodniu na wycieczkę do lasu jechać, a on, że w żadnym wypadku) taka dobra chciałam być i poprosiłam wczoraj o zwolnienie od dnia nastepnego, bo mamy święto szkoły, nie ma lekcji, tylko obowiązkowe akademie dla wszystkich i msza, a ja tylko 2h we wtorek koleżanka wiedziała, że idę na zwolnienie, bo prosiłam ją o nip do szkoły i wymyśliła, że poprosi szefową, żeby za mnie dała jej zastępstwo w przyszłym tygodniu, to odrobi jakiś dzień, a że miała okienko niespodziewanie i nie chciała czekać, to dałam jej moje zwolnienie, żeby zaniosła (się nie wyrobiłam, bo kserowałam prace na sprawdzian) i pytam tej koleżanki czy szefowa sie zgodziła i... szefowa skoczyła na tą moją koleżankę dlaczego dzisiaj przynoszę zwolnienie i żeby mi powiedziała, że w czwartek mam przyjsć do pracy, bo jak ona zastępstwa ma zrobić! koleżanka przypomniała, że jutro wszyscy i tak muszą być w szkole, wiec co za problem zwolnienie dostałam dzisiaj, na "od jutra" - to rozumiem że lepiej bybyło wziąć od dzisiaj i rzucić na biurko i nie isć do pracy, albo przynieść... nie wiem, jutro? też źle nie wspomnę o tym, że zastępstwa na czwartek nie wisiały jeszcze o 13:40, tylko zawisły później, to jaki problem za mnie dopisać jutro? i jakoś nie ma takiego problemu z innymi - ostatnio sama mi kazała o 8:45 poinformować inną przyrodniczkę, że jej koleżanka nie bedzie obecna do końca tygodnia i wszystkie klasy po prostu szły na świetlicę nerwów sie najadłam, bo sie dostało mojej koleżance :/ nawet się nie pofatygowała szefowa do mnie, żeby mnie ochrzanić :/ i z jedej strony mam chęć jej nie widzieć już wcale, a z drugiej po prostu iść do niej i szefa i zapytać na jakiej podstawie szefowa mi każe w czwartek iść do pracy? albo przynajmniej maila do niego skrobnąć :P ale ja z tych spokojnych i cichych... więc po prostu muszę to przetrawić i mieć w nosie... przepraszam, że taki długi wywód się zrobił, ale to takie wkurzające.... grrrrrrr :/ (koleżanka skwitowała to tak: "może wyjdę na wredną jędzę, ale szefowej chyba odbija klimakterium")
#2306 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2307 |
Zakorzenienie
|
thidien porażka! i żeby Bogu ducha winną koleżankę zwyzywać to już szczyt. Absolutnie nie idź do pracy w czwartek, masz zwolnienie i koniec. Na twoim miejscu już bym wcale nie wracała. To dyr sprawa jak ustawi zastępstwa, niech się cieszy, że wie o tym z wyprzedzeniem, chociaż jednodniowym
|
![]() ![]() |
![]() |
#2308 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Odebrałam wczoraj wyniki i trochę się zmartwiłam. Zadzwoniłam do połoznej i mnie uspokoiła. Mam w moczu nabłonki płaskie i kryształy szczawianu wapnia. Ponoć te kryształy to od jedzenia dużej ilosci owoców. Wyczytałam w necie że tomoże być jakas choroba nerek (kamica nerkowa) i ze powinnam bardzo duzo pić. Przyznaje sie że mało pije ale zawsze mało piłam i nie moge sie przemóc. Pod koniec pierwszej ciązy miałam silne zapalnie nerek i to mogło być tez spowodowane tym ze mało pije. No nic od dzisiaj zaczynam wiecej pic bo dzidzia najwazniejsza. Chciałam przesunac sobie wizyte do lekarza ale połozna powiedziała ze to nic powaznego i że mogę isc 28.10. Dziewczyny miała któras z Was kryształy szczawianu wapnia a jesli tak to co powiedział Wasz lekarz?
#2309 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!
U mnie trochę sie pokomplikowalo ![]() ![]() ![]() Thidien olej wszystko, Dzidzius najważniejszy a oni Ci tylko stresu przysparzaja. Stres tez może powodować skurcze, więc naprawdę miej wszystko gdzieś! Po porodzie nie będziesz mogła uwierzyć w to, że praca powodowała nerwy, jak w brzuchu taki Cud nosilas! Trzymaj sie i odpoczywaj!!! Wybaczcie brak cytowania, ale wszystko z telefonu robię, a tu cieżko z cytowaniem. Czytam wszystko i jestem na bieżąco. Pisalyscie o rozmiarach ubranek - hmm, niewiele miałam ciuszkow na 56, a moja córa miała 46cm!!! W C@A na szybko kupowalam rozmiar 50, bo w innych sie topila. Ale wiadomo, ze to wyjątkowa sytuacja bo wczesniaczek! ![]() Sciskam Was wszystkie i odpoczywajcie dużo!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2310 |
Raczkowanie
|
Cześć całe wieki mnie nie było
![]() jestem właśnie w 20tc czyli na połówce ![]() ![]() ![]() U nas jakoś leci, dobrze się czujemy, pracuję, ostatnio popołudniami mam częste spotkania ze znajomymi, TŻ jest tylko w weekendy, więc organizuję sobie czas w tygodniu żeby nie zgłupieć od siedzenia w domu ![]() I z okazji poznania płci kupiłam w Lidlu szary dresik i granatową bluzę rozmiar 62. no i własnie mam problem jakie rozmiary kupować i jakiej grubości ciuszki, no bo rodzę w marcu więc pewnie zima będzie, i zastanawiam się czy będę musiała kupować jakiś kombinezon? ogólnie w temacie ciuszków czuję się jak dziecko we mgle, Mały w 19 tc ważył 290 g więc więcej niż przeciętne dziecko na tym etapie ciązy. i chyba wstrzymam się z kupowaniem ciuszków, dopóki nie przejrzę co tam teściowa ma w piwnicy ale to dopiero na poczatku grudnia chciałam przejrzeć, jak już będę zabierać się za pranie i prasowanie ciuszków i jak przemeblujemy pokój i kupimy komodę dla małego ![]() i chyba czuję mojego "puk puka", w zeszłym tygodniu czułam go raz w nocy, raz w dzień i trochę wczoraj ![]() ![]() Kolba a masz jakieś zalecenia od lekarza? musisz leżeć? trzymaj się dzielnie i bądź dobrej myśli ![]() Edytowane przez marima Czas edycji: 2013-10-16 o 08:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:55.