2013-10-16, 10:29
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
Napisane przez 111kicia111
Cześć dziewczyny!
Odebrałam wczoraj wyniki i trochę się zmartwiłam. Zadzwoniłam do połoznej i mnie uspokoiła.
Mam w moczu nabłonki płaskie i kryształy szczawianu wapnia. Ponoć te kryształy to od jedzenia dużej ilosci owoców. Wyczytałam w necie że tomoże być jakas choroba nerek (kamica nerkowa) i ze powinnam bardzo duzo pić. Przyznaje sie że mało pije ale zawsze mało piłam i nie moge sie przemóc.
Pod koniec pierwszej ciązy miałam silne zapalnie nerek i to mogło być tez spowodowane tym ze mało pije.
No nic od dzisiaj zaczynam wiecej pic bo dzidzia najwazniejsza.
Chciałam przesunac sobie wizyte do lekarza ale połozna powiedziała ze to nic powaznego i że mogę isc 28.10.
Dziewczyny miała któras z Was kryształy szczawianu wapnia a jesli tak to co powiedział Wasz lekarz?
|
ja mam nieliczne szczawiany wapnia i nieliczne moczany. Ale u mnie coś się z nerkami dzieje, leżałam nawet w szpitalu ostatnio z powodu kolki nerkowej. W badaniu usg wyszło mi podejrzenie kamienia w nerce, więc stąd te szczawiany. W listopadzie idę do urologa, zobaczymy co dalej. Rzeczywiście trzeba dużo pić, aby nerki jak najlepiej filtrowały. Aktualnie biorę tabletki urosept by wspomóc ukl. nerkowy
Cytat:
Napisane przez kolba
Hej Dziewczyny!
U mnie trochę sie pokomplikowalo  Od wczoraj mam skurcze (twardnienie czy tez stawianie macicy). Ma to juz któraś z Was? Pewnie te, które są po 20tc, bo to wtedy normalne. Ale ja dopiero jestem w 15t4d i jest zdecydowanie za wcześnie  Może bym tak nie panikowala, gdyby nie fakt, że poprzednia ciąża zakończyła sie przedwczesnym porodem w 32tc  Możecie sobie wyobrazić jak mnie to stresuje. Na bank nie donoszę tej ciąży do końca, ale modlę sie zeby to był chociaż ten 32tc. Od wczoraj luteina i zwiększona dawka magnezu - mam nadzieje ze to uspokoi trochę ten moj brzuch.
|
ojej uważaj na siebie, mam nadzieję,że leki i odpoczynek pomogą
Cytat:
Napisane przez kolba
Co do szczepień my szczepilismy refundowanymi. Jakoś nie mam przekonania do skojarzonych - moim zdaniem za duże obciążenie dla małego organizmu. No i za krótko na rynku i nie ma jeszcze badań jakie maja długofalowe działanie. Moja córa z racji wczesniactwa trochę wiecej szczepień miała refundowanych, ale rota np dokupilismy. No i co roku szczepimy na grypę.
|
Jesli chodzi o szczepienia to ja równiez ostrożnie podchodzę, muszę jeszcze rozważyć temat, trochę za dużo tych szczepień w tak krótkim czasie, na razie obstaję za tymi podstawowymi refundowanymi
Cytat:
Napisane przez ag9
Kombinezonik kupiłam na allegro, o taki http://allegro.pl/matalan-uroczy-mis...555984249.html
Poszukaj na all, znajdziesz na pewno w korzystnej cenie
Co do aut, to w tym względzie lubię duże samochody  Teraz mam skodę octavię i to jest najlepsze auto jakie miałam do tej pory! Duze, szybkie (tdi) i ma ogroomny bagażnik.
kate - najlepszego z okazji urodzin!
thidien - olej tą szefową. Nie warto sobie psuć zdrowia przez pracę (i mówię to ja, pretendująca do miana pracoholiczki  ). Dopiero po chorobie i śmierci mamy dotarło do mnie, że to naprawdę nie ma sensu... Trzeba sobie ustalić priorytety, bo potem na niektóre sprawy może być za późno.
|
fajny kombinezon, za podobnym się rozglądam
Kate najlepszego
|
|
|