Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Co o tym sądzić?
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 12:40   #12
coffee
and cigarettes

Dot.: Co o tym sądzić?

Dobra, dobra. Pomoc - pomocą, ale czy ja dobrze rozumiem, że Ty liczysz na to, że kolega przez dwa tygodnie będzie Cię tam utrzymywał, bo nie chcesz "niepotrzebnie pieniędzy wydawać", kupić bilet, bo nie masz pieniędzy i żeby Ci pracę znalazł, bo sam nie możesz przejść się po pracodawcach, bo języka nie znasz? A co dalej? Ma Ci znaleźć pokój, dogadać warunki wynajmu za Ciebie, negocjować umowę w pracy za Ciebie i może jeszcze za Ciebie pracować, bo Ty przecież bez języka sobie nie poradzisz? I jeszcze mu wytykasz, że chce sobie ułożyć życie, chce stworzyć związek, ustatkować się, a nie pomieszkiwać z kolegą?
Tak. Jesteś roszczeniowy.
Zaskakujące dla mnie jest to, że myślisz, że wyjazd to takie hop-siup. Zamieszkam u kolegi, pracę kolega mi znajdzie, języka się nauczę w tydzień, bilet spadnie mi z nieba, jedzonko sobie wyczaruję. Zejdź na ziemię. Wyjazd kosztuje. Wyjeżdżając MUSISZ mieć środki na utrzymanie się na początku. Przyjaciele nie są od tego, by Cię utrzymywać i rezygnować ze swoich planów na życie. Koleś chce się ustatkować z kobietą - taaak, naprawdę zaskakujące.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując