Zadomowienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
Napisane przez elunka88
Byłam na połówkowym dzisiaj - wszystko ok, mały rośnie. Termin został na 20.02.2014. Tylko serduszko trochę za szybko bije... norma do 160, a Mały ma 164... gin powiedział, że nie ma zadnych powodów do niepokoju, żadnych powikłań z tego powodu nie będzie, ale zalecił kontrolę za 3-4 tyg. 29ego mam wizytę u mojej ginki, zobaczę jak wtedy będzie. Mamusie na moim staraczkowym mówią, że one też tak miały i żeby nie zachodzić w głowę.
Na razie nie będę sie martwić na zapas, bo to bardziej zaszkodzi 
|
Nic się nie martw, lekarz powiedział, że okej to okej mi nigdy lekarka nie mówi, jakie Mała ma tętno
Cytat:
Napisane przez mona1
Dziś byłam na pobraniu wymazu z dróg rodnych... brr  to badanie jest okropne, nie wiecie czy czy jeszcze to będzie trzeba przed porodem powtarzać? bo aż mnie na samą myśl ciary  przechodzą
|
Hm ja to miałam na samym początku ciązy i jakoś nie było to dla mnie straszne - znaczy, jak cytologia, troszkę smyrnięcia po ściance pochwy i tyle 
Cytat:
Napisane przez cayenneOna
Dzien Dobry, pierwsza!  otoz w sprawie infekcji, ja posiadam na chwile obecna, niestety i lekarz przepisal mi tabletki dopochwowe 9 szt, w tym 6 nie pamietam jakich (jak bedzie ktoras potrzebowala, to sprawdze), a 3 to kadefungin. I ten kadefungin to nic innego jak nasz Clotrimazol. Ponadto na miejsca, ktore sa podraznione ten kadefungin wlasnie rowniez w masci. Mimo, iz na pewno wie co robi, spytalam wyraznie i wprost czy mozna w jakikolwiek sposob zaszkodzic dziecku, naturalnie zaprzeczyla. Takze mysle, ze clotrimazol spokojnie.
|
No ja wcześniej też to co pisałam, to wiem od mojej lekarki - pozwoliła smarować zewnętrznie na te nieprzyjemne objawy. W I trymestrze nie jest zalecany, potem dozwolony.
Cytat:
Napisane przez kate1623
Kurczę dziewczyny właśnie zobaczyłam, że dzisiaj zaczynam 24tc 
|

Cytat:
Napisane przez asienka213
ale sie usmialam z samego rana  jestes niemozliwa  kupujesz cos a nie wiesz do czego sluzy
Bylam wczoraj w aptece po ten kwas foliowy, pytalam tez o jakis zestaw witamin, ktory go juz zawiera i ten femibion - czy jak to sie tam nazywa- kosztuje u nas 54 euro  jednak zostaje przy foliku 
|
Ekhem, przecież jak wiem jak to się nazywa, to wiem do czego służy Pytałam czy tego się używa, a nie jak W sensie, jak to jest w praktyce - no i się dowiedziałam, że spadają, więc to będą moje pierwsze i ostatnie łapki, bo mogę używać skarpetek Ja pamiętałam, że moja siostra miała to na początku zakładane i z sentymentu wzięłam 
No w PL też ten femibion jest drogi jak pieron, ale w przeliczeniu na pewno nie tak. Ja kupuję Pharmaton Matruelle 60tb za 60 zł, czyli na 2 miesiące. Tez mają dobry skład z kwasami np 
I za 15t 
---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------
I co do nadziei względem wyglądu dziecka, to ja marzę, żeby Mała miała biust a nie tak jak mamusia
Czas edycji: 2013-10-18 o 08:43
|