|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 40,98% |
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
3 | 4,92% |
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
2 | 3,28% |
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
15 | 24,59% |
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
0 | 0% |
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
16 | 26,23% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]() ![]() cayenneOna serdecznie gratuluje dobrych wiadomości! płeć nieważna ale nie ma to jak zdrowy synek ![]() ![]() ![]() czy 164 to za szybko na serduszko dziecka? bo ja mam wpisane w kartę ciąży 169 na ostatnim usg ![]() elunka dobrej nocy i fajnie ci, że juz śpisz. Ja przespałam pół dnia w tym porę antybiotyku, wzięłam dopiero o 16.30 co oznacza, że ostatni musze tez nieco przeciągnąć... więc siedzę wrrr z tego siedzenia tyle dobrego, że kupiłam na allegro legginsy ciążowe z pasem zwykłe i z polarem na zimę... Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-10-17 o 21:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2552 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Wlasnie nie möge sie nadziwic, ze musicie z glukoza latac, chyba na cos Re skladki Ida?!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2553 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2554 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
A jak tam z ruchami? czujesz już "coś"? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2555 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Clotrimazolum uzywa sie przy odparzonych pupach niemowlaka ale tylko wtedy kiedy to oparzenie jest naprawde mocne w ciazy nie bardzo sie go zaleca ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ---------- Cytat:
tantum rosa i clclotrimazolum maja cos w składzie ze moze przenikac do plodu i sa stosowane kiedy juz trzeba tantum juz pisałam wczesniej ze ja po porodzie stosowałam najlpsza jest zurawina do tego jogurt naturalny i uwaga ograniczenie do minimum słodkixh rzeczy to do nich grzybek ciagnie stosowana tez jest nystatyna dopochwowo ---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- dla mnie tez i w dodatku bez składu i ładu ---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- Cytat:
masz pewno tą 75 ? wsypujesz ja dopiero w srodku w laborze cała i zalewasz woda ja miałam swoja niegazowana mała i cytryne se wziełam nie czuc az tak słodkiego mi pielegniarki powiedzialy ze od chwili wymieszania mam 10 min zeby to wypic bo potem sie to krystalizuje czy cos tam ---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- Cytat:
ale wiem ze kluja tez trzy razy ciekawe dlaczego zapytaj co ?
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2013-10-17 o 23:37 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2556 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Edzia400dzieki za infooo juz sama nie wiem co mam robic;/ ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2557 |
Zadomowienie
|
Dzien Dobry, pierwsza!
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2558 |
Raczkowanie
|
Witam się z rana
![]() Powiedzcie mi, jestem w 20 tyg i wczoraj wieczorem leże sobie na łóżku i tak czuję że na samym dole brzuch mi stwardniał, jakby sie dziecko przesunęło. Miała już któraś tak? Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2559 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tak mam często możliwe właśnie że dziecko się przesuwa (albo ja tak sobie tłumaczę) bo albo mam tak na dole brzucha albo po lewej stronie. Moje dziecie się do mnie odzywa już codziennie szczególnie wieczorem jak już leże a rano ono ma pobudkę od starszego brata w postaci buziaka i pierdziocha ![]() ![]()
![]() |
#2560 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny wczoraj wkurzyłam się i kazałam mężowi zadzwonić do tych znajomych i ustalić na czym stoimy. No i jednak nam sprzedadzą po wszystkich świętych ![]() ![]() Dzisiaj siedzę od rana z chrześniakiem Alankiem. Bardzo gadatliwy chłopiec i kochany ma ponad 2latka. Zdążył już samego rana rozlać płatki teraz się zabrał za rysowanie ![]() Kurczę dziewczyny właśnie zobaczyłam, że dzisiaj zaczynam 24tc ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2561 |
Zakorzenienie
|
w nocy zdawało mi się, że wreszcie czuję ruchy dzidka, ale chyba jednak tylko mi się to śniło :P
zawiozłam młodą do przedszkola, małż jeszcze śpi, zaraz na all lecę. młoda mi zwróciła wczoraj uwagę, że wcale nie ma różowych rajstop i mam jej kupić. :P zaczyna się ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2562 |
Raczkowanie
|
Witam sie z wami z rana tak was podczytuje tez jestem mamą marcową TP mam na 14. 03.2014 wiecie ze ja na ten test glukozy ide na jeden dzień do szpitala po nastepnej wizycie zupełnie tego nie rozumiem bo w poprzednich ciążach normalnie chodziłam do laboratorium ale niby w szpitalu maja jakies inne jeszcze badania porobić pozdrawiam!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2563 | ||
Zadomowienie
|
no dokładnie, nieprzyjemne jak cytologia.
A ruchy już czuję dokladnie i od mniej więcej tygodnia jestem ich pewna ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2564 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2565 | |||||||
Wtajemniczenie
|
![]() nareszcie piatek ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() elunka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie dzis poczatek 15t co do znajomych, to oby nie zmienili zdania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bylam wczoraj w aptece po ten kwas foliowy, pytalam tez o jakis zestaw witamin, ktory go juz zawiera i ten femibion - czy jak to sie tam nazywa- kosztuje u nas 54 euro ![]() ![]() i dzwonil do mnie gin - osobiscie- ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2566 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O masz to rzeczywiście musisz mieć ekstra wyniki skoro gin sam dzwoni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2567 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() No w PL też ten femibion jest drogi jak pieron, ale w przeliczeniu na pewno nie tak. Ja kupuję Pharmaton Matruelle 60tb za 60 zł, czyli na 2 miesiące. Tez mają dobry skład z kwasami np ![]() I ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- I co do nadziei względem wyglądu dziecka, to ja marzę, żeby Mała miała biust a nie tak jak mamusia ![]() Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2013-10-18 o 08:43 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() cayenneOna super że synuś się zdrowo rozwija ![]() jeszcze znalazłam taki opis znieczulenia http://znieczulenie.webd.pl/znieczul....przebieg.html
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! ![]() Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2013-10-18 o 09:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2569 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja tez na obciążenie glukozą idę do szpitala, wtedy też zrobią mi dodatkowe badania i usg na lepszym sprzęcie. To pewnie zależy od lekarza prowadzącego, skoro twój chce cię wysłać to lepiej skorzystać ![]() Mam dziś impreze w pracy z okazji dnia n-la, fajnie będzie pogadać z dziewczynami ![]() Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2013-10-18 o 09:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2570 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy myślałyście może o sesji ciążowej/brzuszkowej albo później sesji Maluszka? Mnie się bardzo podobają takie zdjęcia, ale nie sądzę, żebyśmy mieli na to fundusze...
Np. http://beatawojtczak.pl/tag/sesja-maluszka/ Niektóre - bajka ![]() Podobają mi się zwłaszcza takie bardziej "naturalne", gdzie dzieci nie są poprzebierane strasznie ![]() ![]() Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2013-10-18 o 09:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2571 |
Zakorzenienie
|
Byłam w lumpie
![]() W ogóle odkryłam u siebie nowego lumpa jest cudowny, są tam nawet foteliki samochodowe, coś co przypominało monitor (nie przyglądałam się) i w ogóle masa rzeczy za grosze ![]() Ale do rzeczy ![]() Zakupiłam dwie ciepłe bluzy z kapturkami, jedną polarową bluzeczkę i rozpinany sweterek. Oprócz tego śpiworek 0-6 mc. Za wszystko dałam 3 zł ![]() Długo zastanawiałam się nad tym śpiworkiem, ale wzięłam. Za takie śmieszne pieniądze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2572 |
Zakorzenienie
|
Ja też o takiej sesji brzuszkowej marzę. Najlepiej w plenerze, ale niestety zimą może być cieżko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2573 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2574 |
Raczkowanie
|
Tak wiem ze to nawet dobrze tylko moich Aniołków żal mi zostawiac na 1 dzień zwłaszcza synuś bedzie bardzo tesknił za mamusią
![]() asienka213to moja trzecia ciążą Dziewczyny co do wiatmin ja kupuje Vita-miner Prenatal 60tabl. za 16,50zł także myśle ze warto ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2575 |
Rozeznanie
|
o, ciekawe - sama poczytam :P i podrzucę mężowi jak wróci z pracy
![]() póki co podczytuje codziennie książkę, po kilka stron "Tato, to ja", a potem mi streszcza co ciekawego wyczytał ![]() trafił wczoraj na temat porodu i obecności tatusia - sam jest z takich, którzy sztywnieją i robią się sini jak mu krew pobierają i szpitalne rzeczy przyprawiają go o dreszcze, ale póki co się podśmiewuję on do mnie "czasami trzeba płacić za taka obecność" - ja "zapłacę" wtedy znowu "ale za ocucanie mnie też będziesz musiała" - ja "nie ma problemu, zapłacę, już na tą okoliczność odkładam do skarbonki" :P
#2576 |
Raczkowanie
|
Koziemleko ja jestem zwolenniczką lumpików i tych polskich i w Holandii w Holandii za grosze kupiłam dzieciom zabawki z fisher price w idealnym stanie teraz ogolnbie przebywam w Pl ale i tu dostałam ostatnio piekne welurkowe dresiki i super fajny kombinezon
|
![]() ![]() |
![]() |
#2577 |
Raczkowanie
|
Posłusznie melduję, iż wczoraj odbyłam warsztaty "Mamo to ja". Wymęczyłam się jak nie wiem co, bo po 8 h w pracy (na tyłku) doszły mi 3,5 h warsztatów ale WARTO BYŁO!
Wszyscy podzieleni zostali na 3 grupy i tak krążyliśmy na zmianę między nimi. Dostaliśmy kupę próbeczek (kosmetyki dla mamy i dzidzi, pieluszki, mleko modyfikowane), śliniaczek, skarpetki, mnóstwo info. Był konkurs(najciekawsza wypowiedź nt. co dla nas znaczy "Mamo to ja") + losowanie. Wygrałam ręcznik z kapturkiem więc warto pogłówkować. Tematy: - Komórki macierzyste - świadoma inwestycja w przyszłość - ale ie reklama jakiegoś konkretnego banku tylko info po co to, że można publicznie oddać dla dobra innych (jak szpik np czy krew) i można rodzinnie czyli zachować dla naszego dziecka - Bezpieczeństwo dziecka w czasie podróży - czyli foteliki, jak wybierać, jak zapinać - chociaż robiło Maxi cosi to nie była to tandetna reklama. Mieliśmy też małą 3-letniąmodelkę z sali, która prezentowała, jak łatwo dziecko wypada z "poddupnika" (tak na przyszłość) - Nowoczesna pielęgnacja noworodka - kąpiel. Super sprawa bo położna pokazywała (GŁOWNIE TATUSIOM) jak trzymać i podnosić bejbe przy kąpaniu i zmianie pieluchy. Mądrze kobieta mówiła, że my - mamy mamy zapewnioną bliskość i intymność z dzieckiem podczas karmienia, a ojciec - niech ma właśnie to kąpanie. - Rola snu w prawidłowym rozwoju dziecka - super sprawa, wyjaśniali, że dziecko musi mieć rytuały, ustalony rytm dnia itp. - Jak chronić, rozwijać i wspierać dziecko już od poczęcia - było o kwasach DHA i ich roli w żywieniu ciężarnych, karmiących i bejbasów. Polska firma reklamowała swoje produkty: Omegamed Pregna 500 DHA, - może to jest dobra alternatywa dla drogich witaminek, które kupujemy bo patrzyłam na necie i kosztuje coś koło 30 zł/30 tabl. - Żywienie niemowląt i dzieci- reklama mleka modyfikowanego, ale położna w ogóle mówiła o promowaniu karmienia piersią, pojenia noworodków/niemowląt, potem wprowadzania produktów stałych. Podobało mi się to, że zaznaczyła, że może się trafić, że nie będziemy mogły karmić, ale żebyśmy się nie obwiniały i nawet te kilka kropel siary czy karmienie przez tydzień czy 2 jest lepsze niż nic. - Reklamówka produktów dla matek i dzieci: adapter do pasów, butelki, poduchy, laktatory, nianie itp - tandetne trochę - pokaz chłonnosci pieluch pampers. Jeśli macie możliwość - warto się wybrać. Mama nadzieję, że się Wam przyda.Lecę popracować. |
![]() ![]() |
![]() |
#2578 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2579 | |
Zadomowienie
|
Dziewczyny dzięki za rady w związku z opryszczką. Niestety obawiam się że to nie ostatnia w tej ciąży.
Ja po ostatniej wizycie też brałam tabletki na infekcję. Było ich 6 ale nazwy nie jestem w stanie sobie przypomnieć. Sorki. Kate w takim razie ![]() Nie pamiętam czy Wam pisałam. Ja w swoim wczoraj rozwaliłam koło i felgę. Byłam taka wściekła na siebie że szybko przyjechałam do domu pomijając zakupy i obiad. Zamówiłam sobie jedzonko do domu i wieczorem się zorientowałam że dałam Panu o 10zł za mało. A ten nie przeliczył nawet. Dzisiaj pojadę dopłacić mu resztę bo aż mi głupio. Cytat:
Co do sesji, dzisiaj rano pokazywali właśnie coś takiego w ddTVN. Moi znajomi robili takie sesje swoim dzieciaczkom i bardzo mi się one podobają. U mnie w mieście niestety lipa z osobą która zrobiłaby mi to profesjonalnie. Pozostaje dojechanie do większego miasta, jakieś 1,5godz... Nie wiem czy będzie sens. Zobaczymy co mąż wymyśli. Ale sesję chciałabym bardzo. Dziadkowie byliby zachwyceni.
![]() |
#2580 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.