2013-10-19, 14:32
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II
Cytat:
Napisane przez sztanga
Witam Was wizażystki 
Jestem tu nowa. Postanowiłam wziąć się za swoje włosy, bo ostatnio stały się straszne. Dzisiaj po umyciu nałozyłam na skórę głowy
http://www.siwewlosy.com.pl/pca.html i teraz mam matowe włosy... nałożyłam jeszcze przed tym odzywkę d/s od znajomej, z Hebe z olejkiem kokosowym, nie pamiętam nazwy, butelka w łatki chyba. I teraz nie wiem czy matowe wlosy są po ej odżywce czy po tych ampułkach...
Jadę dzisiaj do drogerii kupić odżywkę Fructis Oleo Repair i chyba kupię szampon Garnier Ultra Doux (na sąsiednim wątku mi polecono). Zależy mi na błyszczących włosach. Czy polecicie coś jeszcze? Na końcówki nakładam jedwab sleek line, a obecny szampon to również Sleek line do włosów farbowanych.
Pozdrawiam!
|
Jeśli chodzi o szampon Garniera, to tak mi podrażnił skalp, że do tej pory mnie swędzi... Nie wiem, czy to ja mam taki wrażliwy łeb, czy ten szampon jest wyjątkowo ostry, ale ze swojej strony go nie polecam. Czy polecimy coś jeszcze? Ja bym Ci poleciła przeczytać bloga Anwen i byś się dowiedziała, że jeśli chcesz zadbać o włosy, to koniecznie jakiś olej i oprócz odżywki jeszcze maska do włosów. Druga porada: jak używasz nowego produktu, to nie używaj dwóch nowych na raz - potem nie wiadomo, który Cię podrażnił, albo który dobrze działa.
Cytat:
Napisane przez Cos_
Ja używam szamponu Baby Dream,ale dopiero dwa razy myłam nim włosy. Po nałożeniu szamponu mam takie tępe włosy,że aż mi się ich dotykać nie chce brr... Też tak macie.? A odżywkę mam jakąś fryzjerską,ale muszę się przyznać,że nie przestudiowałam jej składu Wiem tylko,że nie ma SLS.
|
w sumie bym się zdziwiła, gdyby Twoja odżywka (albo któraś z moich) miała SLS w składzie...
SLS to detergent, który myje i się pieni, więc po co miałby być w odżywkach? SLS znajdziesz w szamponach albo w żelach do kąpieli. Może masz tępe włosy od odżywki, bo ma za dużo silikonów w składzie i Ci oblepia, aż włos robi się szytwny i tępy?
Edytowane przez Martii=*
Czas edycji: 2013-10-19 o 14:34
|
|
|