Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nasze codzienne jadłospisy cz. XIX - OCENA JADŁOSPISÓW
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-10-20, 11:16   #1421
Erena
Zadomowienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XIX - OCENA JADŁOSPISÓW

Cytat:
Napisane przez Nie a nawet tak Pokaż wiadomość
Ktoś jeszcze ocenia tutaj jadłospisy nowym osobom?
Spróbuję wstawić swój kolejny z dziś....
Wstałam o 11, dlatego mało posiłków.
o 11 ćwiczyłam godzinę, killer + 20 minut rozciągania Nie ćwicz na czczo!
śniadanie po 12: jogurt naturalny, musli, do tego mus z jabłka i cynamonu i wkrojony banan + łyżeczka miodu pytanie: ile musli? Generalnie fajnie
16:00 mięso mielone z indyka duszone z pomidorami, cukinią i ananasem, pół torebki ryżu pełnoziarnistego
20:30 warzywa na patelnie zmieszane z jogurtem naturalnym (duszone nie smażone) jesteś na R? Jeśli nie, to koniecznie jakieś węglowodany. Warzywa smażone na oliwie albo oleju?
Zaraz zjem jeszcze maślankę.
Można prosić o ocenę? Na prawdę mi zależy, chcę wyjść na prostą

Brzmi apetycznie, ale mam parę zastrzeżeń. Brakuje mi jednej informacji: to jest P, U czy R? Bo na pierwszy rzut oka wygląda mi na R. Porcje wydają mi się niewielkie - próbowałaś to wrzucić w jakiś kalkulator i zliczyć kalorie?
Oprócz tego rzuciły mi się w oczy dwie rzeczy. Pierwsza - brakuje mi tłuszczy - oliwa do smażenia, jakieś siemię lniane albo orzechy do śniadania itp. Nie piszesz ich czy nie używasz? Drugie - mało wartościowego białka. Wszędzie jogurt, znowu jogurt i maślanka. Nabiał nie powinien być głównym źródłem białka
Erena jest offline Zgłoś do moderatora