Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2013-10-18, 21:40   #1381
blax5
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 221
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez dezett Poka¿ wiadomo¶æ
up.

U. we wtorek ide do dietetyka najlepszego w miescie podobno..

10. ¦niadanie:
40g p³atków + orzechy wloskie, otreby ¿ytnie, 200ml mleka 2%, plaster twarogu pó³tlustego, polowa grapefruita.
Skalpel. - jedyny ruch dzisiaj, caly dzien na tylku w domu.
14.30 Obiad: indyk 140g na parze, pomidor ¶redni, 100g broku³a, kasza gryczana (prawie polowa woreczka, 110g po ugotowaniu) + ³yzeczka oliwy z oliwek.
18. Podwieczorek: jogurt naturalny 150g 2% z warzywami: pol papryki czerwonej, pol zoltej, mala cykoria cala, kielki lucerny i ogorek zielony pol lyzka pestek s³onecznika stolowa solidna..
21. Kolacja: 2 kromki razowca (40g) z ? serem zótym hit z ryk (2 plastry, 30g) i ca³ym pomidorem, dwiema gar¶ciami sa³aty rzymskiej z ogródka du¿ym ogórkiem kiszonym.

jestem glodna nie wiem co sie dzieje, ze nie potrafiê sie najesc zwyklymi dwiema kanapkami. Moze to zalezy do tego, ze nie smaruje ich niczym maslem/oliwa? albo rozepcha³am sobie zoladek warzywami....

i powstrzymuje sie zeby przed snem nie pic znowu drinka, przy moim stanie to chyba nie wskazane?

Nie za duzo nabia³u? jak zjem jeszcze serek wiejski przed snem to masakra.............
Hehehe, a przed chwilê najada³a¶ siê 40 g p³atków? Jaaasne. Lekk± sprzeczno¶æ tu widzê.
Zreszt±, dziewczyno, tylko pokazujesz jak bardzo tkwisz w tej chorobie. Zreszt± nie ja pierwsza ci to mówiê, i niestety raczej nie ostatnia

Mo¿e mi kto¶ wyt³umaczyæ jak siê blokuje posty danej osoby? Chocia¿ najlepiej bêdzie jak chyba po prostu na dobre opuszczê ten w±tek. Kiedy¶ mo¿e wrócê, na chwilê lub dwie, lecz mam nadziejê, ¿e nigdy nie bêdê tu musia³a wracaæ na d³u¿ej. Jednak ten w±tek jest zbyt zaburzony . Nawet pomimo paru osób, które od czasu do czasu wrzuc± tu co¶ warto¶ciowego i daj± naprawdê przydatne rady czy motywacjê

No ale na koniec wrzucê jeszcze swoje nieidealne Utrzymanie, fajnie bêdzie mo¿e na jaki¶ czas zobaczyæ je ponownie i porównaæ do aktualnego (ma tak z dawnymi teraz ):

I. owsianka jajeczna z gruszk±, suszonymi daktylami oraz orzechami w³oskimi posypana cynamonem

II. podwójna kanapka z chleba s³onecznikowego z szynk± drobiow±, papryk±, groszkiem konserwowym i kapust± pekiñsk±

III. pe³ny talerz zupy fasolowej (na szkolnej sto³ówce)

IV. surowe marchewki z mas³em orzechowym

V. jajeczna kasza manna gotowana na lasce cynamonu z kakao podana z gruszk±
blax5 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-18, 21:45   #1382
dezett
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 405

Cytat:
Napisane przez blax5 Poka¿ wiadomo¶æ
Hehehe, a przed chwilê najada³a¶ siê 40 g p³atków? Jaaasne. Lekk± sprzeczno¶æ tu widzê.
Zreszt±, dziewczyno, tylko pokazujesz jak bardzo tkwisz w tej chorobie. Zreszt± nie ja pierwsza ci to mówiê, i niestety raczej nie ostatnia

Mo¿e mi kto¶ wyt³umaczyæ jak siê blokuje posty danej osoby? Chocia¿ najlepiej bêdzie jak chyba po prostu na dobre opuszczê ten w±tek. Kiedy¶ mo¿e wrócê, na chwilê lub dwie, lecz mam nadziejê, ¿e nigdy nie bêdê tu musia³a wracaæ na d³u¿ej. Jednak ten w±tek jest zbyt zaburzony . Nawet pomimo paru osób, które od czasu do czasu wrzuc± tu co¶ warto¶ciowego i daj± naprawdê przydatne rady czy motywacjê

No ale na koniec wrzucê jeszcze swoje nieidealne Utrzymanie, fajnie bêdzie mo¿e na jaki¶ czas zobaczyæ je ponownie i porównaæ do aktualnego (ma tak z dawnymi teraz ):

I. owsianka jajeczna z gruszk±, suszonymi daktylami oraz orzechami w³oskimi posypana cynamonem

II. podwójna kanapka z chleba s³onecznikowego z szynk± drobiow±, papryk±, groszkiem konserwowym i kapust± pekiñsk±

III. pe³ny talerz zupy fasolowej (na szkolnej sto³ówce)

IV. surowe marchewki z mas³em orzechowym

V. jajeczna kasza manna gotowana na lasce cynamonu z kakao podana z gruszk±
co innego 40gram platkow plus orzechy, mleko, twaróg,otreby , owoce itd...
a co innego 2 kromki chleba i 2 plastry sera dlatego dojadlam ten serek wiejski 200g i przesadzilam z nabailem dzisiaj, prawda?
a co myslicie o piciu alkoholu przy niedowadze?
poza schemat.
dezett jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-18, 22:08   #1383
SugarFreexD
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 607

Cytat:
co innego 40gram platkow plus orzechy, mleko, twaróg,otreby , owoce itd...
a co innego 2 kromki chleba i 2 plastry sera dlatego dojadlam ten serek wiejski 200g i przesadzilam z nabailem dzisiaj, prawda?
a co myslicie o piciu alkoholu przy niedowadze?
Kcal z jedzenia siê boisz, a z alkoholu ju¿ nie?
SugarFreexD jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-18, 22:19   #1384
dezett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SugarFreexD Poka¿ wiadomo¶æ
Kcal z jedzenia siê boisz, a z alkoholu ju¿ nie?
nie boje sie kalorii z jedzenia po prostu, stresuje sie tym ze jem za duzo jesli chodzi o porcje objêtosciowo albo jakis konkretnych profuktow w danym dniu czyli nabial np albo mieso. Poza tym mam nerwice. I alkohol mnie odpreza.
a od alkoholu nie tylam/tyje jakos.. bardziej sie martwie ze procenty dobija moj organizm wyglodzony
poza schemat.
Stary 2013-10-18, 22:19   #1385
zabqa92
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 309

U jest,bo trzymam na tym wagê, chocia¿ obiektywnie oceniaj±c jest tragedia
I.banan
60min biegu
II.serek wiejski,marvitki, 3 srednie kromki pe³noziarnistego chleba

jab³ko, kawa z mlekiem

III miseczka broku³ow z marchewk±, wiejski, 150gr ³ososia wêdzonego,

IV. kawa + 2 mace

1,5h fitnessu

picie: herbaty, sok marchewkowy

Edytowane przez zabqa92
Czas edycji: 2013-10-18 o 22:20 Powód: b³±d interpunkcyjny
zabqa92 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-18, 22:23   #1386
dezett
Zadomowienie

teraz to juz mi wszystko jedno moge isc i zjesc o polnocy kanpake z maslem i szynk± i mam dosyc tego calego cyrku z jedzeniem, jadlospisami waga i zwracaniem uwagi na wszytsko zeby bylo zdrowe i idealne
poza schemat.
Stary 2013-10-18, 22:26   #1387
SugarFreexD
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 607

Cytat:
nie boje sie kalorii z jedzenia po prostu, stresuje sie tym ze jem za duzo jesli chodzi o porcje objêtosciowo albo jakis konkretnych profuktow w danym dniu czyli nabial np albo mieso. Poza tym mam nerwice. I alkohol mnie odpreza.
a od alkoholu nie tylam/tyje jakos.. bardziej sie martwie ze procenty dobija moj organizm wyglodzony
Dziewczyno, znajd¼ sobie jakie¶ hobby, pasjê, ciekawe zajêcia, co¶ co Ciê porwie w ca³o¶ci, bo masz za du¿o czasu i siê ze sob± 'pie¶cisz'. Od trzech tygodni studiujê, zmiana otoczenia, ludzi, wiêcej zajêæ, nauka, i o jedzeniu ju¿ tak nie rozmy¶lam. Jestem g³odna-jem, nie jestem-nie jem, czujê siê ze sob± ¼le-idê pobiegaæ, albo wyci±gam znajomych na miasto. Ale ju¿ siê nie cackam ze sob± jak z jajkiem, nie glêdzê 'nie mam si³y, o ja biedna, mój ¿o³±dek, jestem taka smutna'...
SugarFreexD jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 22:34   #1388
dezett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SugarFreexD Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyno, znajd¼ sobie jakie¶ hobby, pasjê, ciekawe zajêcia, co¶ co Ciê porwie w ca³o¶ci, bo masz za du¿o czasu i siê ze sob± 'pie¶cisz'. Od trzech tygodni studiujê, zmiana otoczenia, ludzi, wiêcej zajêæ, nauka, i o jedzeniu ju¿ tak nie rozmy¶lam. Jestem g³odna-jem, nie jestem-nie jem, czujê siê ze sob± ¼le-idê pobiegaæ, albo wyci±gam znajomych na miasto. Ale ju¿ siê nie cackam ze sob± jak z jajkiem, nie glêdzê 'nie mam si³y, o ja biedna, mój ¿o³±dek, jestem taka smutna'...
najgorsze jest to: ze jestem potwornie zajeta osoba praca/studia. a mimo to wszytsko siedzi mi w glowie i jeszcze gorzej sie tym stresuje, napinam i dlatego czasami pije alkohol.
poza schemat.
Stary 2013-10-18, 22:45   #1389
natul
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 204

móg³by kto¶ do¶wiadczony zacz±æ oceniaæ wstawiane jad³ospisy, tak jak nosi tytu³ w±tku?

105 --> 102,4 --> 75 kg
natul jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-18, 22:56   #1390
dezett
Zadomowienie

Przepraszam Wszystkich, ze wprowadzilam tutaj takie zamieszanie i offtop.
Obiecuje nie pisac "trollowatych" postów dopoki sie nie ogarnê.
Pozdrawiam i dziekuje za dotychczasowe rady.
poza schemat.
Stary 2013-10-18, 23:06   #1391
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 855

Cytat:
Napisane przez zabqa92 Poka¿ wiadomo¶æ
I.banan
60min biegu

jab³ko, kawa z mlekiem

IV. kawa + 2 mace

1,5h fitnessu

Masz racjê jest tragedia.

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-18, 23:31   #1392
DudiBoy
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 640
GG do DudiBoy

Cytat:

Jak jem owsiankê z owocami to owoce wystaj± mi ponad miseczkê (a jem dok³adnie w takich samych jak Ty s±dz±c po zdjêciach), natomiast w Twojej porcji dno jeszcze widaæ.

---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ----------

Cytat:
Napisane przez zabqa92 Poka¿ wiadomo¶æ
I.banan
60min biegu

jab³ko, kawa z mlekiem

IV. kawa + 2 mace

1,5h fitnessu

DudiBoy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-19, 06:59   #1393
Shariana
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 580

U.
Ogólnie jestem zadowolona (mo¿e poza tym, ¿e zjad³am kanapkê trochê pó¼niej, ni¿ 2 h przed snem) - ostatnie 2 posi³ki by³y jedzone na przyjêciu... matka ¶mia³a siê z brania w³asnej wa³ówki, ale dobrze siê sta³o. P³ywaj±cym kotletom schabowym, tanim parówkom z serem i orzeszkom w otoczce mówiê nie (pomijam fakt, ¿e przy tej muzyce i tak siê je¶æ nie da³o - uroki pó³metków ).

I serek wiejski 150 g + ³y¿eczka pestek z dyni + ze 2 rzodkiewki + trochê kie³ek broku³u + oregano (ca³o¶æ podgrzana); du¿a kromka chleba ¿ytniego s³onecznikowego (60 g) + 2 plastry polêdwicy z indyka + serek zio³owy + jakie¶ warzywa, które ulecia³y mi z pamiêci ; szklanka mleka 3.2% z dodatkiem cynamonu
w miêdzyczasie: jab³ko, sok malinowy (200 ml)
II bu³ka wieloziarnista (80 g chyba) z serkiem zio³owym, plastrem polêdwicy z indyka, kie³kami
III ziemniaki puree; potrawka z kurczaka w jakim¶ sosie z gotowan± marchewk±; sa³atka z ogórków kiszonych, cebuli i czego¶ jeszcze (nie zjad³am ca³ej porcji, ale...) + miseczka gêstej zupy jarzynowej
w miêdzyczasie banan
IV bu³ka grahamka (ok. 55g) z serkiem zio³owym, plastrem polêdwicy z indyka, 3 li¶æmi sa³aty i pomidorkiem ; 2 rzodkiewki

Baaaardzo zalatany dzieñ.
Shariana jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-19, 07:40   #1394
23b39befe6dcdc8143cdb64309b80d5b0a07e4b9_624f6cf284441
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 44

Cytat:
Napisane przez Nie a nawet tak Poka¿ wiadomo¶æ
Witam.
Poczytujê Was od pewnego czasu ale nie udziela³am sie w w±tku poza 1 razem bo wpad³am w problemy z od¿ywianiem(g³odówki i kompulsy, problem z samoakceptacj±) i nie by³o o czym pisaæ. Chodzê do lekarza, jestem na etapie zwiekszania kalorii okolo 100 tygodniowo, bo dr stwierdzi³ ¿e to jest lepsze ni¿ wej¶cie od razu na du¿o wiêcej bo to móg³by byæ szok dla mojego organizmu, biorê leki ale ju¿ mam zmniejszaæ dawki, mam przez te g³odówki u tzw. specjalistow dietetykow problemy z hormonanami i uk³adem pokarmowym. Bardzo chcê z tego wyj¶æ i bardzo sie pilnujê bo wiem ¿e nigdy wiêcej nie chcê przechodziæ tego co pó³ roku temu... Obecnie leczê siê i uczê normalnego jedzenia oko³o 1,5 miesi±ca. Jestem na etapie 1700 kcal, zwiekszam co tydzieñ o 100. Czy mogliby¶cie oceniæ moje menu np. na jutro? Nie wiem do ilu kalorii mam zwiêkszaæ bo ka¿dy kalkulator pokazuje inaczej. Nie mam niedowagi, jest to raczej dolna granica bmi, chcia³abym t± wagê utrzymaæ lub max 2 kg wiêksz±- dla zdrowia.
Jem chyba za du¿o nabia³u? Ale nie wiem czym go zast±piæ, gdy¿ jajek nie mogê je¶æ- alergia pokarmowa oraz nie mogê tradycyjnych p³atków owsianych z powodów gastrologicznych, natomiast kupujê dobre ekologiczne musli bez dodatku cukrów, ró¿ne p³atki+ suszone owoce.
Moj jad³ospis np. na jutro :
Wstajê 6:00

7:00 -mleko 1,5% ok 350/400 ml (miseczka)
-4/5 du¿ych ³y¿ek musli
-1 wkrojony banan

11:20 (przerwa w zajêciach)
-sa³ata z indykiem (pier¶ wêdzona), pomidorami, sosem z jogurtu naturalnego i zió³ i kawa³kami fety

Ok 15:10/20
-filet z dorsza sma¿ony bez t³uszczu z br±zowym ry¿em (pó³ torebki), pomidorami z jogurtem naturalnym i ³y¿eczk± oliwy

Ok 19
-ser bia³y pó³t³usty zmieszany z odrobin± jogurtu naturalnego, wkrojone parê rzodkiewek
-2 kromki chleba ¿ytniego (¶rednie)

Ok 21 jem przewa¿nie kefir bo k³adê siê ko³o 24/1.

Mój tryb ¿ycia: nauka, ca³e dnie na uczelni lub korepetycjach, w miarê du¿o chodzê + codziennie staram siê æwiczyæ treningi typu killer, turbo, hiit okolo 30/40 minut i 20 rozciagania: razem ok 50 minut dziennie, sa dni gdy æwiczê tylko 30 a dzi¶ np. nie mia³am czasu poæwiczyæ a pó¼niej by³am tak zmêczona, ¿e nie chcia³am nic robiæ na si³ê i ponad swoje mo¿liwo¶ci (za mn± ca³a noc nauki + wstanie o 5 rano i do 18 by³am na zajêciach). Wszystkie komentarze mile widziane tylko nie krzyczcie proszê dopiero zaczynam, wezmê pod uwagê ka¿d± rade, to dla mnie b.wa¿ne w u³o¿eniu ''¿ycia'' na nowo.
Pozdrawiam wszystkich i z góry dziêkujê za rady.
Czy kto¶ móg³by oceniæ?
23b39befe6dcdc8143cdb64309b80d5b0a07e4b9_624f6cf284441 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-19, 08:43   #1395
olik187
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 914

Cytat:
U. we wtorek ide do dietetyka najlepszego w miescie podobno..

10. ¦niadanie:
40g p³atków + orzechy wloskie, otreby ¿ytnie, 200ml mleka 2%, plaster twarogu pó³tlustego, polowa grapefruita.
Skalpel. - jedyny ruch dzisiaj, caly dzien na tylku w domu.
14.30 Obiad: indyk 140g na parze, pomidor ¶redni, 100g broku³a, kasza gryczana (prawie polowa woreczka, 110g po ugotowaniu) + ³yzeczka oliwy z oliwek.
18. Podwieczorek: jogurt naturalny 150g 2% z warzywami: pol papryki czerwonej, pol zoltej, mala cykoria cala, kielki lucerny i ogorek zielony pol lyzka pestek s³onecznika stolowa solidna..
20.-21. Kolacja: 2 kromki razowca z ? serem zótym hit z ryk i pomidorem, rukol± i ogórkiem kiszonym. / albo z tofu albo nie wiem..........
Nie za duzo nabia³u?
nawet najlepszy na ¶wiecie dietetyk za Ciebie nie zje
olik187 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-19, 08:58   #1396
dezett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olik187 Poka¿ wiadomo¶æ
nawet najlepszy na ¶wiecie dietetyk za Ciebie nie zje
znowu mialam napad w nocy na jedzenie (slodkie, slone) 10 tys kalorii.
wiec jak widac moge zjesc.... tylk co z moim metabolizmem bedzie kteraz mam srednio 3 napady w miesiacu. Jestem totalnie za³amana, wszystko mnie boli i zupelnie nie wiem juz nic. Ja bym naprawde chciala nawet od dzisiaj jesc WIECEJ jak na P jak noramlni ludzie ale jak mam to zrobic skoro w nocy pochlonelam z 1kg tluszczu w slodkich rzeczac. Ile z tego sie przyswoilo? Mimo ze wymiotowalam oczywiscie.... Boze, pamietam ten watek jak inne dziewczyny byly i tez mialy ED problemy i znosiliscie je, prosze nie odtracajcie mnie. Chce jesc normalnie zdrowo ale jak jak mialam ten NAPAD i od 1 do 3 w nocy JADLAM a potem wiadomo co.

Przepraszam Was wszystkich. Bardzo.
poza schemat.

Edytowane przez dezett
Czas edycji: 2013-10-19 o 09:03
Stary 2013-10-19, 09:54   #1397
airwaves
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 499
GG do airwaves

P:
1. Kanapka z mas³em, szynka, ¿ó³tym serem, jajkiem i pomidorem, kakao
2. Koktajl z malinami
3. Zupa krem z dyni
4. Cielecina, kasza, buraczki na ciep³o
5. Krewetki duszone w winie, bagietka, salatka + winko
airwaves jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-19, 09:56   #1398
Unex
bez kija nie podchodz

Wiadomo¶ci: 9 126

Dezet, ja mysle, ze tu juz maj± wszyscy do¶æ t³uczenia grochem o sciane. Co z tego, ze kto¶ CI mowi, radzi jak Ty z tego nie korzystasz ?
Tutaj nikt za Ciebie nie zje, nie zrobi tego.

Pozniej przychodz± tu dziewczyny, czytaja takie Twoje jadlospisy na "p"
i siê wzoruj±..

Chodzisz na jaka¶ terapie, moze jaka¶ grupa wsparcia, psycholog, cokolwiek. Bo widaæ, ze ewidentnie sobie nie radzisz.

Cytat:
Waga najszybciej spada jak siê j± wypie**oli przez okno

10/06/14

Unex jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-19, 10:42   #1399
dezett
Zadomowienie

Ostatni raz prosze powiedzcie.
Skoro dzisiaj w nocy tyle zjadlam....
Co robiæ. Boje sie ze rozwalilam netabolizm i bede tyx w zly sposob. Blagam i rade. A jutro mialam jechac na normalny rodsinny obiad...
Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
poza schemat.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-19, 11:16   #1400
Shariana
Rozeznanie

Cytat:
Co robiæ. Boje sie ze rozwalilam netabolizm i bede tyx w zly sposob. Blagam i rade. A jutro mialam jechac na normalny rodsinny obiad...
Ty powinna¶ utyæ w jakikolwiek sposób, moja droga. Z³y czy nie.
Przyznaj, ¿e nie chodzi o "sposób", tylko o tycie w ogóle. I powiedz, czy sama nie nakrêcasz siê przed takimi napadami? Nie powtarzasz sobie "nie mogê zje¶æ", mimo burczenia w brzuchu, a¿ do oporu?
Normalny rodzinny obiad krzywdy ci nie zrobi. I nie, nie utyjesz od niego.
Stary 2013-10-19, 11:57   #1401
DudiBoy
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 640
GG do DudiBoy

Cytat:
Co z tego ¿e w nocy nadrobi³a¶ skoro zaraz potem wszystko zwymiotowa³a¶. Ile z tego zd±¿y³o siê przyswoiæ, od¿ywiæ Twoje niedobory? Zapewne nic, bilans nadal pozostaje ujemny.

Dlatego teraz nie zastanawiaj siê ile mo¿esz zje¶æ bo w koñcu dojdzie to tego ¿e bêdziesz zastanawiaæ siê czy w ogóle mo¿esz je¶æ!

Zjedz dzi¶ w koñcu normalnie bez zastanawiania siê i liczenia, po prostu tyle i na co tylko masz ochotê.
Jutro to samo- bierz rozum do g³owy, jed¼ na ten obiad i zjedz jak cz³owiek to wtedy unikniesz napadów.

Edytowane przez DudiBoy
Czas edycji: 2013-10-19 o 11:59
DudiBoy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-19, 12:12   #1402
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 177

Cytat:
Zaburzenia od¿ywiania i nerwica. Napiêcie. £agodzisz go alkoholem. Napiêcie pojawia siê. Alkohol. Znowu napiêcie. Alkohol... Czy rozumiesz, co mam na my¶li? Z jednego zaburzenia wejdziesz w inne problemy. Teraz nastrój regulujesz jedzeniem, zaczynasz go regulowaæ jeszcze alkoholem. Na w³asne ¿yczenie oprócz ED fundujesz sobie alkoholizm.

Aparatka
20.12.2012 - góra
21.03.2013 - dó³ + wyci±gi
aniolbezskrzydel89 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-19, 14:26   #1403
Poa alpina
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 290

Ten w±tek ma swoje wzloty i upadki - akurat teraz znowu wpad³ w do³ek. A¿ nie mam si³y tego wszystkiego komentowaæ, szkoda mi czasu... Nawet moje jad³ospisy siê ostatnimi dniami tutaj nie nadaj±...

Poa alpina jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-19, 14:57   #1404
Ervisha
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 88 472

Cytat:
W jeden dzieñ nie rozwalisz metabolizmu

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Poka¿ wiadomo¶æ
Ten w±tek ma swoje wzloty i upadki - akurat teraz znowu wpad³ w do³ek. A¿ nie mam si³y tego wszystkiego komentowaæ, szkoda mi czasu... Nawet moje jad³ospisy siê ostatnimi dniami tutaj nie nadaj±...
Nie przesadzaj

Ksi±¿ki potrzebuj± nowego domu

Ervisha jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-19, 17:59   #1405
eddin
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 415

U

1. Kanapki z chleba orkiszowego, z: mas³em i domow± konfitur± ¶liwkow±, z awokado i domow± konfitur± ¶liwkow±, z almette gruszkowym. Kawa z mlekiem.

2. Gar¶æ orzechów w³oskich, jab³ko.

3. Dwie kanapki z chleba orkiszowego z awokado i koniftur± (posmakowa³y mi :P ), ciasteczko bakaliowe.

4. Plaster pieczonego schabu, du¿y broku³ gotowany na parze, polany jogurtem i posypany spor± ilo¶ci± sezamu.

Czy jest ok?
eddin jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-19, 18:07   #1406
Shariana
Rozeznanie

eddin, jak na mój gust bardzo ja³owo...

U?
Przedziwne mam dzisiaj chcice... zwali³abym to na @, ale tyle razy wydawa³o mi siê, ¿e lada moment nadejdzie... ¿e ju¿ nawet nie liczê.

I jogurt naturalny 180g + 3 ³y¿ki musli owocowego + 1/2 banana + ³y¿ka suszonej ¿urawiny + odrobina miodu; 1/2 du¿ej kromki chleba ¿ytniego s³onecznikowego (ca³a ma 60 g) + serek zio³owy + plaster polêdwicy z indyka + warzywa (kie³ki, rzodkiewka, sa³ata); cappuccino czekoladowe z kostk± cukru
w miêdzyczasie jab³ko i sok marchew-jab³ko
II du¿a kromka chleba ¿ytniego s³onecznikowego (60 g) + serek zio³owy + plaster ¿ó³tego sera (3x cieñszy) + kie³ki + kawa³ek czerwonej papryki + 2 pieczarki marynowane
III pstr±g ³ososiowy sma¿ony bez panierki w p³ywaj±cym oleju (by³am w szoku, ¿e moja matka a¿ tyle leje na tê patelniê...); 1/2 woreczka ry¿u preparowanego; broku³ gotowany na parze; ok. 150 ml soku warzywnego z imbirem (dokañcza³am buteleczkê)
IV kisiel o smaku wi¶niowym; 2 kostki mlecznej czekolady z bakaliami i ciasteczkami
V (bêdzie) dobre pytanie... zapewne du¿a kromka z dodatkami + sa³atka? Jajka trzeba doje¶æ, ale jako¶ nie kusz±... co innego te broku³y...

Jak to wygl±da?

Edytowane przez Shariana
Czas edycji: 2013-10-19 o 18:08
Stary 2013-10-19, 19:55   #1407
cpp
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 973

R

1. dwie kromki chleba ¿ytniego z mas³em, szynk± drobiow±, mozarell± i pomidorem;
si³owy, zaraz po szklanka soku pomidorowego 100%
przek±ska: trzy mandarynki, dwa paski gorzkiej czekolady z Wedla
2. placki ziemniaczane, stroganow, sa³ata z sosem vinegret;
3. domowy jogurt owocowy - jogurt naturalny z pasteryzowanego mleka, jab³ko, cynamon, pestki dyni;

+ tran, multiwitamina, woda z cytryn± i ogórkiem, herbata czarna z cynamonem

trzy posi³ki, bo krótki dzieñ, a porcje solidne
cpp jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-19, 20:06   #1408
201607111050
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 904

Po raz kolejny przychodzê po pomoc.
Rzucam palenie i bardzo bojê siê napadów g³odu. Dobrze czujê siê ze swoj± wag±, nie chcia³abym przytyæ, a chcia³abym zacz±æ je¶æ zdrowiej.
Bêdê wdziêczna za oceny

U

8.30
Kawa z mlekiem
Gar¶æ muesli z bananem i czekolad±, gar¶æ otrêbów z ¿urawin± zalane szklank± mleka 3,2%

11.30
Sok domowej roboty z pomarañczy, jab³ka i granatu – szklanka.
Dwie kanapki z chleba s³onecznikowego z mas³em, serem wêdzonym i rzodkiewk±
Kubek zielonej herbaty.

12.30
Kawa z mlekiem
Banan
Sok z pomarañczy, jab³ka i granatu – szklanka.

15.00
Herbata rooibos.
Pó³ woreczka kaszy gryczanej
Pó³ piersi z kurczaka na parze.
Ugotowana na parze cukinia.
Sos czosnkowy na jogurcie greckim, pasta parykowa.

17.30
Zielona herbata
Dwie kanapki z chleba pe³noziarnistego ze s³onecznikiem z mas³em, twarogiem wêdzonym i rzodkiewk±.
Gar¶æ pestek s³onecznika

20.30
Herbata miêtowa
Kromka chleba pe³noziarnistego ze s³onecznikiem z mas³em i szczypiorkiem
Jajko na miêkko.
201607111050 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-19, 20:28   #1409
buty_na_plaskim
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 79

Cytat:
Napisane przez Shariana Poka¿ wiadomo¶æ
eddin, jak na mój gust bardzo ja³owo...

U?
Przedziwne mam dzisiaj chcice... zwali³abym to na @, ale tyle razy wydawa³o mi siê, ¿e lada moment nadejdzie... ¿e ju¿ nawet nie liczê.

I jogurt naturalny 180g + 3 ³y¿ki musli owocowego + 1/2 banana + ³y¿ka suszonej ¿urawiny + odrobina miodu; 1/2 du¿ej kromki chleba ¿ytniego s³onecznikowego (ca³a ma 60 g) czemu nie da³a¶ ca³ej? i nie serek, a mas³o. albo mas³o i serek+ serek zio³owy + plaster polêdwicy z indyka + warzywa (kie³ki, rzodkiewka, sa³ata); cappuccino czekoladowe z kostk± cukru
w miêdzyczasie jab³ko i sok marchew-jab³ko
II du¿a kromka chleba ¿ytniego s³onecznikowego (60 g) + serek zio³owy + plaster ¿ó³tego sera (3x cieñszy) skoro 3x cieñszy, to mo¿e trzeba by³o daæ 3 plasterki? :S + kie³ki + kawa³ek czerwonej papryki + 2 pieczarki marynowane
III pstr±g ³ososiowy sma¿ony bez panierki w p³ywaj±cym oleju (by³am w szoku, ¿e moja matka a¿ tyle leje na tê patelniê...); 1/2 woreczka ry¿u preparowanego; broku³ gotowany na parze broku³a polaæ roztopionym mas³em; ok. 150 ml soku warzywnego z imbirem (dokañcza³am buteleczkê)
IV kisiel o smaku wi¶niowym; 2 kostki mlecznej czekolady z bakaliami i ciasteczkami
V (bêdzie) dobre pytanie... zapewne du¿a kromka z dodatkami + sa³atka? Jajka trzeba doje¶æ, ale jako¶ nie kusz±... co innego te broku³y... a mo¿e dwie du¿e kromki?

za ma³o tego mi siê wydaje, za ma³o tre¶ciwie; Shariana, powinna¶ byæ na przytyciu, dorzucaj wiêc tych kalorii a nie 3 x cieñszy ser.. jak bêdziesz wa¿y³a normalnie, wtedy mo¿esz dopakowywaæ sobie l¿ejsze rzeczy

Jak to wygl±da?
tyle ode mnie, ja na kolacjê wsunê³am 1/2 makreli wêdzonej + 3 kanapki z razowcem z mas³em, twaro¿kiem, pomidorem i kie³kami. da siê? da siê

buty_na_plaskim jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-19, 20:30   #1410
23b39befe6dcdc8143cdb64309b80d5b0a07e4b9_624f6cf284441
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 44

Kto¶ jeszcze ocenia tutaj jad³ospisy nowym osobom?
Spróbujê wstawiæ swój kolejny z dzi¶....
Wsta³am o 11, dlatego ma³o posi³ków.
o 11 æwiczy³am godzinê, killer + 20 minut rozci±gania
¶niadanie po 12: jogurt naturalny, musli, do tego mus z jab³ka i cynamonu i wkrojony banan + ³y¿eczka miodu
16:00 miêso mielone z indyka duszone z pomidorami, cukini± i ananasem, pó³ torebki ry¿u pe³noziarnistego
20:30 warzywa na patelnie zmieszane z jogurtem naturalnym (duszone nie sma¿one)
Zaraz zjem jeszcze ma¶lankê.
Mo¿na prosiæ o ocenê? Na prawdê mi zale¿y, chcê wyj¶æ na prost±
23b39befe6dcdc8143cdb64309b80d5b0a07e4b9_624f6cf284441 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-04-04 19:07:29

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:06.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.