2013-10-24, 16:14
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cieszę się dziewczyny że rożki się podobają
Cytat:
Napisane przez headzik
co do ciążowej wagi to ja się martwię bo na początku chudłam i dopiero niedawno zaczęłam być na plusie. w sobotę zaczynam 23tc a przytyło mi się 1,6kg.
ja się zastanawiałam nad szkołą rodzenia ale nie mogę się zdecydować czy chodzić u nas w mieście czy jeździć do szpitala gdzie chce rodzić. co do czego to pewno wyjdzie tak, że wcale nie zapiszę się do żadnej szkoły rodzenia.  a głównie czego bym się chciała dowiedzieć to oddychanie przy naturalnym porodzie i karmienie piersią.
.
|
małego przyrostu wagi zazdroszczę bardzo
a co do szkoły rodzenia, uważam ze najlepiej chodzić tam gdzie się będzie rodziło, chodzi tu przede wszystkim o poznanie położnych które będą później przy porodzie. W ogóle uważam że SR to super sprawa, oprócz tego co napisałaś jest też gimnastyka, opieka nad maluszkiem i wiele wiele innych. Ja bardzo bym chciała chodzić do SR. mam tylko jeden problem. Przy szpitalu w którym zamierzam rodzić SR niestety nie funkcjonuje, u mnie w mieście jest jedna prywatna, ale też nie przy szpitalu miejskim (w którym za żadne skarby i tak nie chciałabym rodzic) tylko przy takiej prywatnej przychodni. No i z jednej strony bym poszła bo chcę poznać ogólne zasady opieki nad noworodkiem, chętnie posłucham o KP, oddechach przy porodzie itp, a z drugiej tak mi szkoda że nie będę miała okazji poznać wcześniej położnych
Cytat:
Napisane przez koziemleko
Zajęcia mamy co tydzień przez 10 tygodni, czyli 10 spotkań po 2 godziny. Chyba godzina wykładu i godzina ćwiczeń 
|
20 godzin to sporo , super, znaczy że porządnie was tam wszystkiego nauczą a nie tak "po łebkach" jak to się gdzieniegdzie słyszy a to prywatna szkoła?
|