|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 40,98% |
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
3 | 4,92% |
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
2 | 3,28% |
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
15 | 24,59% |
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
0 | 0% |
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
16 | 26,23% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3271 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dostałam już fotelik ![]() ![]() Dobra ubieram się i lecę do SR |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3272 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Hej dziewczynki
![]() Cytat:
![]() Świetny dzieciaczek, Majka może tak tacie pyskować śmiało ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Gratulacje za chłopaczka ![]() Smutno mi bo mój tż raczej już za często nie będzie ze mną chodził na szkołę rodzenia bo mu praca nie pozwoli ![]() ![]() Dzisiaj pisze z doskoku bo caly dzień latamy po mieście i załatwiamy bo mam męża w domu no i zaraz lecimy do szkoły rodzenia na wyklad pielęgnacji malucha i wyprawce ![]() Edytowane przez kate1623 Czas edycji: 2013-10-24 o 14:49 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3273 |
Zakorzenienie
|
Mona b. ładne rożki. Ja na pewno też się zaopatrzę, chociażby w jeden żeby chętni do noszenia dzidziusia goście mieli wygodniej, bo ja sama pewnie będę nosić dziecko bez niczego. Myslę, że jak się dobrze dziecko ułoży to nic się nie stanie
![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Widzę, że pisałyście o obwodach brzucha, ja co jakis czas mierzę, wczoraj było 96 cm, ale nie wiem jaki był na początku-pewnie koło 80-85 cm. W zasadzie mam tylko piłeczkę więc się z tego cieszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3274 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam 2w1 właśnie ze wzg na fotelik, wolę ten z atestem bo jest bezpieczny a poza tym chyba zostawimy na 2 dzieciaczka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Dziewczyny chciałam dzisiaj się wbić do mojego endo i mi się nie udało bo akurat dzisiaj pani dr miała wolne ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3275 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3276 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3277 |
Raczkowanie
|
znowu miałam skurcze i wydawało mi się, że to te przygotowujące, ale zrobiły się bolesne i przez moment plecy zaczęły mnie też boleć na odcinku lędźwiowym. nie chcę panikować ale tu chodzi o dzidzię i gdybym tylko mogła się zapytać ginki o jakieś info, pewno byłabym spokojniejsza. na szczęście czuję, że młode bryka ale jak coś znowu zacznie się dziać to nie będę przecież siedzieć i się domyślać.
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3278 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza domem mam spodnie, które były o rozmiar za duże na mnie, tutaj na wątku pokazywałam zdjęcie z brzuchem, to miałam je na sobie. No ale własnie ostatnio ledwo dopinam w nich guzik, a jak rozepnę, to mi spadają i muszę co chwilę podciągać. Paski mam za krótkie. I chyba na dniach czegoś poszukam ![]() ![]() ![]() W Niedzielę jadę z rodzicami do Łodzi na cały dzień odwiedzić babcię, wujka, a później na cmentarz do dziadka i będę dużo chodziła, a jak mam chodzić i podciągać co krok gacie, to mnie szlag trafia ![]()
Wszelkie piękno rodzi się w bólu. ![]() ![]() Edytowane przez Ela87 Czas edycji: 2013-10-24 o 15:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3280 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja jestem zła jak nie wiem z mebli przyszło tylko łóżko a szafy i komody jeszcze nie ma normalnie jakbym tam pojechała to bym taką tam awanturę zrobiłą ale tżt wolał jechać sam żebym siary nie robiłą no ale co za logika zamawiam jednego dnia wszystko a przychodzi tylko 1/3 zamówienia no porażka..
![]() |
#3281 |
Wtajemniczenie
|
Ja wlasnie wrocilam z piachu Piekna pogoda ale juz zmarzlysmy
Dziewczyny, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() headzik ale malo przytylas ![]() mona ladne rozki wybralas ![]() ale dlugo trwa
![]() |
#3282 |
Wtajemniczenie
|
Witam po tygodniowej nieobecności
![]() ![]() No i moi rodzice pojechali... Fajnie było, Antek zachwycony, Baba i Dziadzia też. Rozżalił się, jak odjeżdżali, już się szykował na spacerek, jak zobaczył, że dziadzia ubrany, poszedł po swoje buty, no i straszny był płacz, że go nie wzięli... Mnie też jakaś żałość ogarnęła... Szkoda kurde, że takie słabe połączenia samolotowe z tym Lyonem, a samochodem to 2tys są... Dziadkowie to fajna sprawa. Zerknę pewnie co tam u Was, chociaż nadrobić nie dam rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3283 |
Wtajemniczenie
|
dziękuje za wszystkie gratulacje!
![]() ![]() Ela87 ja zapinam się w jeansy za pomocą gumki do włosów - dobra metoda,polecam ![]() mona śliczne te rożki ![]() headzik jakby bardzo bolało to na IP śmigaj, niech chociaż cię zbadają ![]() Karolcia2401 ciekawe to co kupiłaś ![]() ![]() trzymam kciuki za wszystkie wizyty!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3284 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Parka ![]() Ja tez juz po wizycie z ktorej tradycyjnie jestem srednio zadowolona. Ale wysepilam sobie skierowanie na USG ![]() ![]() Jutro tylko musze zadzwonic i zapytac kiedy moge przyjsc ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3285 | ||
Zadomowienie
|
Cieszę się dziewczyny że rożki się podobają
![]() Cytat:
![]() a co do szkoły rodzenia, uważam ze najlepiej chodzić tam gdzie się będzie rodziło, chodzi tu przede wszystkim o poznanie położnych które będą później przy porodzie. W ogóle uważam że SR to super sprawa, oprócz tego co napisałaś jest też gimnastyka, opieka nad maluszkiem i wiele wiele innych. Ja bardzo bym chciała chodzić do SR. mam tylko jeden problem. Przy szpitalu w którym zamierzam rodzić SR niestety nie funkcjonuje, u mnie w mieście jest jedna prywatna, ale też nie przy szpitalu miejskim (w którym za żadne skarby i tak nie chciałabym rodzic) tylko przy takiej prywatnej przychodni. No i z jednej strony bym poszła bo chcę poznać ogólne zasady opieki nad noworodkiem, chętnie posłucham o KP, oddechach przy porodzie itp, a z drugiej tak mi szkoda że nie będę miała okazji poznać wcześniej położnych ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3286 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A drugie mam z klasycznym pasem i ich na razie nie noszę, bo pas jest rzeczywiście za luźny i mi lecą całe. Też musze się jakoś pobawić przy tej gumce na górze. Ale te z krótkim pasem polecam całym sercem, jak uda Ci się znaleźć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I najwazniejsze załatwiłaś - sukces ![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- No Mona rozumiem Cię doskonale ![]() Z tym, że u mnie w mieście jest darmowa szkoła... Ale nie bardzo chcę chodzić sama. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3287 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3288 |
Zakorzenienie
|
Ufff...ciezko za Wami nadązyc
![]() ![]() Nie dam rady odpisać każdej z osobna wiec zbiorowo gatuluję udanych wizyt poznanych płci i cudnych zakupów ![]() Headzik jak sie nasilą albo nie ustąpią te bóle to nie denerwuj się tylko na IP. Ja mam stracha bo niby jak już wydaje mi się, że czuję dzidzie zaraz pojawiają się wątpliwości czy to na pewno to.. Cholera.. słabe te "ruchy" i takie pojedyncze jakby piknięcie, kopnięcie a wyobrazałam sobie że to seriami będzie ![]() Zejdę chyba do tego wtorkowego usg.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3289 |
Zakorzenienie
|
Teqiba brawa za załatwienie sobie USG
![]() mmhym będe przymierzać i przysiady robić, coby mieć pewność, ze to jest to ![]() czbasia u mnie też bywają pojedyncze pikniecia i słabe, ale wydaje mi się, że to jest to ![]()
![]() |
#3290 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3291 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() no a teraz co dzień czuję, że moje dziecko jest silniejsze, a dziś to w ogóle chyba jobla dostało. ![]() ![]() ![]() także gratuluję Ci ruchów dzieciątka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3293 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Wyniki chyba ok - powiedzial cos w stylu "Wyniki ladne... O! - glukoza przed obciazeniem troche wysoka... Ile Pani przytyla?... O juz 5 kg - troche duzo" a ja przytylam 7, bo on nie ma wpisane ile przed ciaza wazylam i jestem troche zalamana ![]() Potem standardowo fotel, ponoc wszystko ok i dziekuje. O zwolnieniu, recepcie i USG musialam sama sie przypominac ![]() Ale najwazniejsze ze mam to skierowanie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3295 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jestem po wizycie, jutro mam dodatkowe badania, bo ginkę niepokoi to moje grube łożysko i mała ilość wód płodowych ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3296 |
Raczkowanie
|
Ja przytyłam na razie 5 kg, a jestem w 21 tc, jutro idę do gina, więc dowiem się dokładnie i porównam ze swoją wagą łazienkową
![]() ![]() ![]() ![]() u mnie ten termin porodu na początek marca też jest trochę zakłamany, bo miałam cykle 32 dni, ale że miałam stwierdzone że nie zawsze miałam owulację, to dostałam leki na jej przyspieszenie i od rozpoczęcia brania leków zaszłam w 1 cyklu, a ogólnie staraliśmy się 13 cykli o naszego maluszka ![]() a wiecie co codziennie pędzę na pocztę, ogólnie szybko chodzę i codziennie zaczepia mnie taki gościu co "niby zbiera na chore dzieci" tja żadnej legitymacji ani nic, dzisiaj znów pow"dzień dobry" więc odpowiedziałam, zaczął coś gadać że nie muszę na fitness chodzić bo tyle "biegam" a ja dalej idę wchodzę na pocztę, ten za mną odwróciłam się potknęłam o schody i upadłam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3297 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wróciłam ze szkoły rodzenia. Dzisiaj była pielęgnacja noworodka plus wyprawka ![]() ![]() ![]() ![]() Zrobiłam sobie taki zeszycik który ma mi robić za kompendium niezbędnych informacji ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3299 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3300 |
Raczkowanie
|
a może byśmy tutaj pisały czego dowiedziałyśmy się na szkole rodzenia? ja w sumie nie wiem czy w końcu pójdę na tą szkołę, a chętnie dowiedziałabym się tego i owego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:02.