Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 25 40,98%
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 3 4,92%
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 2 3,28%
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 15 24,59%
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 0 0%
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 16 26,23%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-24, 14:40   #3271
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
10 tygodni wow to długo jak często są zajęcia i jakie długie? ja jeszcze nawet nie dzwoniłam do szkoły rodzenia w moim miescie, bo rodzić będę gdzie indziej i nie wiem co zrobić
Zajęcia mamy co tydzień przez 10 tygodni, czyli 10 spotkań po 2 godziny. Chyba godzina wykładu i godzina ćwiczeń

Cytat:
Napisane przez headzik Pokaż wiadomość

Dziś miałam mieć wizytę, ale ginka mi przełożyła na przyszły czwartek. Nawet się dziś do niej nie dodzwonię bo jest na wyjeździe a czuję się tak do kitu, że już myślałam, że zawiozę się na pogotowie. teraz jest lepiej ale jak tylko znowu coś zacznie się dziać to poproszę szwagra albo sama się zawiozę..
A co się dzieje

Dostałam już fotelik Nie mam za bardzo czasu go obejrzeć, ale na pierwszy rzut oka jest ok

Dobra ubieram się i lecę do SR
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 14:47   #3272
kate1623
Zadomowienie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Hej dziewczynki ja tak szybko bo zaraz lecę do szkoły rodzenia

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
zgłupłam kupiłam mojemu dzieciowi: http://allegro.pl/show_item.php?item=3641469260
Przyda mi się to w ogóle?
Śliczny, a czy się przyda stwierdzisz sama

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Nasze też będą tak pyskować?
Świetny dzieciaczek, Majka może tak tacie pyskować śmiało

Cytat:
Ja się własnie też zmierzyłam i UWAGA!! Mam równy metr w pasie a startowałam z 85 cm mierzyłam na wysokości pępka
A w życiu się nie będe mierzyć !!!

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ide na wizyte - trzymajcie kciuki zeby szybko termin USG mi wyznaczyl

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny strasznie się cieszymy

a tż to już w ogóle - tak mnie wyściskał że do teraz czuję te męskie ramiona
Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Ooo.. dzwonie se do szkoły rodzenia i okazuje się, że dzisiaj zaczynam Dobrze, że udało mi się załapać

Trochę się stresuję tam iść Mój tż będzie jeszcze w pracy, a pewnie tam będą same kobiety z tż
No to masz tak jak Ja poszłam się zapisać a tu bach zaczyna Pani dzisiaj tyle że u mnie to ostatnie zajęcia będą już 18.11

Gratulacje za chłopaczka

Smutno mi bo mój tż raczej już za często nie będzie ze mną chodził na szkołę rodzenia bo mu praca nie pozwoli .Najgłupiej będzie samej na gimnastyce i chciałam też koniecznie żeby był na zwiedzaniu porodówki a tu wychodzi na to że dupa .

Dzisiaj pisze z doskoku bo caly dzień latamy po mieście i załatwiamy bo mam męża w domu no i zaraz lecimy do szkoły rodzenia na wyklad pielęgnacji malucha i wyprawce

Maja

Czytam

Edytowane przez kate1623
Czas edycji: 2013-10-24 o 14:49
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 14:49   #3273
baja_86
Zakorzenienie

Mona b. ładne rożki. Ja na pewno też się zaopatrzę, chociażby w jeden żeby chętni do noszenia dzidziusia goście mieli wygodniej, bo ja sama pewnie będę nosić dziecko bez niczego. Myslę, że jak się dobrze dziecko ułoży to nic się nie stanie

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Widzę, że pisałyście o obwodach brzucha, ja co jakis czas mierzę, wczoraj było 96 cm, ale nie wiem jaki był na początku-pewnie koło 80-85 cm. W zasadzie mam tylko piłeczkę więc się z tego cieszę
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 14:54   #3274
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Domi jest dzielny jak malo kto. Do 4.doby stracił tylko 80 gram, i, uwaga hicior, zrobił smolke, 7 razy i strawil pierwsze 3 ml pokarmu )) leży między dwoma blizniaczkami i nie moze sie zdecydować, która wziąć za narzeczoną
A jego mama to już w ogóle jest dzielna, spokojna...płacze tylko w domu...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Ale właśnie dlaczego 2w1? Bo ja niestety przepuscilam dyskusje na styczniowkach o wózkach, za szybko mi to było i teraz nie wiem nic

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
To super wiadomość, kamień z serca że sobie świetnie radzi

Ja mam 2w1 właśnie ze wzg na fotelik, wolę ten z atestem bo jest bezpieczny a poza tym chyba zostawimy na 2 dzieciaczka

Cytat:
Ja sie boje zmierzyc
Ide na wizyte - trzymajcie kciuki zeby szybko termin USG mi wyznaczyl

Cytat:
hejo

jezdem i ja!

tak więc po wizycie, ok dzieciątko zdrowe, rośnie itp itd
a ja w miesiąc przytyłam 3kg

nasze dziecko nr 1 to córeczka jak już wiecie
a nasze dziecko nr 2 to SYNEK !!!!!
tż wniebowzięty, jak się cieszył wczoraj..... jak dziecko dosłownie

także jak antenka nie odpadnie to mamy parkę!!!
jak ja bym chciała mieć później parkę gratuluję synka znowu się robi męska przewaga

Cytat:
Napisane przez teklaaa Pokaż wiadomość
usg bede miala w listopadzie "polowkowe"
z pierwszego usg wynika ze mam teraz 17tydzien, a szczerze mowiąc pierwsze usg mialam pozno robione, cos czuje, że w marcu bedzie niespodzianka zobacze co mi powie gin na tej wizycie 7listopada
a nie wiesz kiedy miałaś owulację?

Dziewczyny chciałam dzisiaj się wbić do mojego endo i mi się nie udało bo akurat dzisiaj pani dr miała wolne a ostatnio też jak byłam to akurat na urlopie wakacyjnym była ale ja mam pecha
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 14:58   #3275
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Cześć mamusie!
Ale macie ładne brzuszki! Ja myślę, żeby kupić też coś dla siebie, tzn. jakieś ciuszki ciążowe.
Wracam do pracy,
miłego popołudnia!
No właśnie z tymi ciuchami, to byłam wielce na nie, bo szkoda mi ponad stówę na spodnie ciążowe do SH mam za daleko i jeszcze nie byłam, a na necie nie kupię na pewno, bo ja muszę przymierzyć, ale chyba będę musiała sobie jakies spodnie kupić.

Cytat:
nie bardzo, bo to malutka wiejska szkółka i ta pani uczyła tam już jak ja przyszłam do tej szkoły. zna mnie, moją rodzinę. ona jest po prostu kopnięta najlepszym przykładem na to jest stwierdzenie u 7letniego dziecka szyderczego uśmieszku, a to dziecko to moja nieśmiała siostra, której na szczęście już nie uczy ta pani. Ja jako jedyna z naszej babskiej 4 nie miałam lasowanego mózgu przez tą panią, moje siostry strasznie jej nie lubią.

Dziś miałam mieć wizytę, ale ginka mi przełożyła na przyszły czwartek. Nawet się dziś do niej nie dodzwonię bo jest na wyjeździe a czuję się tak do kitu, że już myślałam, że zawiozę się na pogotowie. teraz jest lepiej ale jak tylko znowu coś zacznie się dziać to poproszę szwagra albo sama się zawiozę..
To jak kopnięta, to nie ma co się dziwić

za lepsze samopoczucie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Smutno mi bo mój tż raczej już za często nie będzie ze mną chodził na szkołę rodzenia bo mu praca nie pozwoli .Najgłupiej będzie samej na gimnastyce i chciałam też koniecznie żeby był na zwiedzaniu porodówki a tu wychodzi na to że dupa .
Nie martw sie pewnie nie tylko Ty jesteś w takiej sytuacji.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 15:00   #3276
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Jeden taki:
http://www.natka.redcart.pl/p/24/331...akcesoria.html Niby pisze wymiar 85 ale przyszedl 100x100,
do niego dokupiłam usztywnienie:
http://www.natka.redcart.pl/p/20/309...akcesoria.html.
A drugi szary w paseczki z czerwoną kokardą:
http://allegro.pl/show_item.php?item=3622492511
W tym jest usztywnienie, nie wiem jakie bo jeszcze nie przyszedł, jak będzie kiepskie to będę wkładać to kokosowe
Jakie śliczne te 2 rożki Zapisałam sobie linka Dzięki za info

Cytat:
A co Ci dolega?

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 15:01   #3277
headzik
Raczkowanie

Cytat:
A co się dzieje
znowu miałam skurcze i wydawało mi się, że to te przygotowujące, ale zrobiły się bolesne i przez moment plecy zaczęły mnie też boleć na odcinku lędźwiowym. nie chcę panikować ale tu chodzi o dzidzię i gdybym tylko mogła się zapytać ginki o jakieś info, pewno byłabym spokojniejsza. na szczęście czuję, że młode bryka ale jak coś znowu zacznie się dziać to nie będę przecież siedzieć i się domyślać.
Zaręczyny 09.11.2012
Dwie kreseczki 01.07.2013
Nasz ślub 21.09.2013
Piotruś 26.02.2014

headzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 15:03   #3278
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie z tymi ciuchami, to byłam wielce na nie, bo szkoda mi ponad stówę na spodnie ciążowe do SH mam za daleko i jeszcze nie byłam, a na necie nie kupię na pewno, bo ja muszę przymierzyć, ale chyba będę musiała sobie jakies spodnie kupić.
:
Ela, to jak Ty teraz funkcjonujesz? Bo ja w domu w dresie albo spodniach od piżamy, ale jak wychodzę, to już nie mogę swoich zwykłych założyć i łażę w ciązowych Nawet jak nie zapnę guzików i nie zasunę zamka, to mi niewygodnie i mnie ciśnie. Więc tylko guma została

Drugie serce
Stary 2013-10-24, 15:14   #3279
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Ela, to jak Ty teraz funkcjonujesz? Bo ja w domu w dresie albo spodniach od piżamy, ale jak wychodzę, to już nie mogę swoich zwykłych założyć i łażę w ciązowych Nawet jak nie zapnę guzików i nie zasunę zamka, to mi niewygodnie i mnie ciśnie. Więc tylko guma została
W dresy po domu się jeszcze mieszczę
Poza domem mam spodnie, które były o rozmiar za duże na mnie, tutaj na wątku pokazywałam zdjęcie z brzuchem, to miałam je na sobie. No ale własnie ostatnio ledwo dopinam w nich guzik, a jak rozepnę, to mi spadają i muszę co chwilę podciągać. Paski mam za krótkie. I chyba na dniach czegoś poszukam bo mam tylko jedną parę jakby nie było, jak wypiorę to dzień-dwa nie mogę nigdzie wyjść do sklepu spoko, bo w dresie skoczę. Tylko ja bym chciała chyba ogrodniczki, bo nie widzę sie w spodniach z pasem, one chyba tez się zsuwają
W Niedzielę jadę z rodzicami do Łodzi na cały dzień odwiedzić babcię, wujka, a później na cmentarz do dziadka i będę dużo chodziła, a jak mam chodzić i podciągać co krok gacie, to mnie szlag trafia

Edytowane przez Ela87
Czas edycji: 2013-10-24 o 15:15
Stary 2013-10-24, 15:25   #3280
paulina_radom
Raczkowanie

Cytat:
hejo

jezdem i ja!

Gratulacje

Cytat:
Ooo.. dzwonie se do szkoły rodzenia i okazuje się, że dzisiaj zaczynam Dobrze, że udało mi się załapać

Trochę się stresuję tam iść Mój tż będzie jeszcze w pracy, a pewnie tam będą same kobiety z tż
Cytat:
Zajęcia mamy co tydzień przez 10 tygodni, czyli 10 spotkań po 2 godziny. Chyba godzina wykładu i godzina ćwiczeń

A co się dzieje

Dostałam już fotelik Nie mam za bardzo czasu go obejrzeć, ale na pierwszy rzut oka jest ok

Dobra ubieram się i lecę do SR
Powodzenia i cieszę się że fotelik już jest aby się jeździło w nim bezpiecznie długo go rozpakowywałaś? hehe bo pani na poczcie bardzo była czepliwa i po za pudełkiem musiał być też papier

Cytat:
W dresy po domu się jeszcze mieszczę
Poza domem mam spodnie, które były o rozmiar za duże na mnie, tutaj na wątku pokazywałam zdjęcie z brzuchem, to miałam je na sobie. No ale własnie ostatnio ledwo dopinam w nich guzik, a jak rozepnę, to mi spadają i muszę co chwilę podciągać. Paski mam za krótkie. I chyba na dniach czegoś poszukam bo mam tylko jedną parę jakby nie było, jak wypiorę to dzień-dwa nie mogę nigdzie wyjść do sklepu spoko, bo w dresie skoczę. Tylko ja bym chciała chyba ogrodniczki, bo nie widzę sie w spodniach z pasem, one chyba tez się zsuwają
W Niedzielę jadę z rodzicami do Łodzi na cały dzień odwiedzić babcię, wujka, a później na cmentarz do dziadka i będę dużo chodziła, a jak mam chodzić i podciągać co krok gacie, to mnie szlag trafia
Ja sobie kupiłam dresy zwężane u dołu z takim ściągaczem takie wysokie pod same cycki normalnie jak pas ciążowy jakbym mogła to bym wogóle nie ściągała a eyglądają jak zwykłę getry tylko nie prześwitują
Ja jestem zła jak nie wiem z mebli przyszło tylko łóżko a szafy i komody jeszcze nie ma normalnie jakbym tam pojechała to bym taką tam awanturę zrobiłą ale tżt wolał jechać sam żebym siary nie robiłą no ale co za logika zamawiam jednego dnia wszystko a przychodzi tylko 1/3 zamówienia no porażka..
Stary 2013-10-24, 15:27   #3281
asienka213
Wtajemniczenie

Ja wlasnie wrocilam z piachu Piekna pogoda ale juz zmarzlysmy

Dziewczyny, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

headzik ale malo przytylas

mona ladne rozki wybralas

Cytat:
ale dlugo trwa

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 15:37   #3282
pola_m
Wtajemniczenie

Witam po tygodniowej nieobecności (jeśli ktoś w ogóle zauważył, że mnie nie ma)

No i moi rodzice pojechali... Fajnie było, Antek zachwycony, Baba i Dziadzia też. Rozżalił się, jak odjeżdżali, już się szykował na spacerek, jak zobaczył, że dziadzia ubrany, poszedł po swoje buty, no i straszny był płacz, że go nie wzięli... Mnie też jakaś żałość ogarnęła...
Szkoda kurde, że takie słabe połączenia samolotowe z tym Lyonem, a samochodem to 2tys są... Dziadkowie to fajna sprawa.

Zerknę pewnie co tam u Was, chociaż nadrobić nie dam rady
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 15:42   #3283
Castia
Wtajemniczenie

dziękuje za wszystkie gratulacje!

Ela87 ja zapinam się w jeansy za pomocą gumki do włosów - dobra metoda,polecam

mona śliczne te rożki

headzik jakby bardzo bolało to na IP śmigaj, niech chociaż cię zbadają

Karolcia2401 ciekawe to co kupiłaś ciekawe jak w rzeczywistości. nie spotkałam się jeszcze z takim czymś

trzymam kciuki za wszystkie wizyty!!!!!
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 15:59   #3284
teQiba
Moderator

Cytat:
hejo

jezdem i ja!

Gratuluje!
Parka

Ja tez juz po wizycie z ktorej tradycyjnie jestem srednio zadowolona. Ale wysepilam sobie skierowanie na USG Doslownie, bo Pan Doktor chyba nawet nie myslal mi go sam z siebie dac

Jutro tylko musze zadzwonic i zapytac kiedy moge przyjsc

Cytat:

Bedzie fajnie - trzymam kciuki
Stary 2013-10-24, 16:14   #3285
mona1
Zadomowienie

Cieszę się dziewczyny że rożki się podobają
Cytat:
co do ciążowej wagi to ja się martwię bo na początku chudłam i dopiero niedawno zaczęłam być na plusie. w sobotę zaczynam 23tc a przytyło mi się 1,6kg.

ja się zastanawiałam nad szkołą rodzenia ale nie mogę się zdecydować czy chodzić u nas w mieście czy jeździć do szpitala gdzie chce rodzić. co do czego to pewno wyjdzie tak, że wcale nie zapiszę się do żadnej szkoły rodzenia. a głównie czego bym się chciała dowiedzieć to oddychanie przy naturalnym porodzie i karmienie piersią.
.
małego przyrostu wagi zazdroszczę bardzo
a co do szkoły rodzenia, uważam ze najlepiej chodzić tam gdzie się będzie rodziło, chodzi tu przede wszystkim o poznanie położnych które będą później przy porodzie. W ogóle uważam że SR to super sprawa, oprócz tego co napisałaś jest też gimnastyka, opieka nad maluszkiem i wiele wiele innych. Ja bardzo bym chciała chodzić do SR. mam tylko jeden problem. Przy szpitalu w którym zamierzam rodzić SR niestety nie funkcjonuje, u mnie w mieście jest jedna prywatna, ale też nie przy szpitalu miejskim (w którym za żadne skarby i tak nie chciałabym rodzic) tylko przy takiej prywatnej przychodni. No i z jednej strony bym poszła bo chcę poznać ogólne zasady opieki nad noworodkiem, chętnie posłucham o KP, oddechach przy porodzie itp, a z drugiej tak mi szkoda że nie będę miała okazji poznać wcześniej położnych

Cytat:
20 godzin to sporo, super, znaczy że porządnie was tam wszystkiego nauczą a nie tak "po łebkach" jak to się gdzieniegdzie słyszy a to prywatna szkoła?
Stary 2013-10-24, 16:27   #3286
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Tylko ja bym chciała chyba ogrodniczki, bo nie widzę sie w spodniach z pasem, one chyba tez się zsuwają
Ja mam jedne z niskim pasem (5cm) i w nich sama sobie wyregulowałam jaki ciasny pasek chcę i są bo-skie! Normalnie, jakbym gaci na sobie nie miała
A drugie mam z klasycznym pasem i ich na razie nie noszę, bo pas jest rzeczywiście za luźny i mi lecą całe. Też musze się jakoś pobawić przy tej gumce na górze.
Ale te z krótkim pasem polecam całym sercem, jak uda Ci się znaleźć

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Witam po tygodniowej nieobecności (jeśli ktoś w ogóle zauważył, że mnie nie ma)

No i moi rodzice pojechali... Fajnie było, Antek zachwycony, Baba i Dziadzia też. Rozżalił się, jak odjeżdżali, już się szykował na spacerek, jak zobaczył, że dziadzia ubrany, poszedł po swoje buty, no i straszny był płacz, że go nie wzięli... Mnie też jakaś żałość ogarnęła...
Szkoda kurde, że takie słabe połączenia samolotowe z tym Lyonem, a samochodem to 2tys są... Dziadkowie to fajna sprawa.
No współczuję, że nie macie dziadków (rodziców) bliżej siebie, ale dobrze chociaż że wizyta taka udana i Antek zadowolony aż tak

Cytat:
Ja tez juz po wizycie z ktorej tradycyjnie jestem srednio zadowolona. Ale wysepilam sobie skierowanie na USG Doslownie, bo Pan Doktor chyba nawet nie myslal mi go sam z siebie dac
No ale wszytsko inne okej, tak? Wyniki itd? Serduszka posłuchałaś chociaż?
I najwazniejsze załatwiłaś - sukces

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

No Mona rozumiem Cię doskonale
Z tym, że u mnie w mieście jest darmowa szkoła... Ale nie bardzo chcę chodzić sama.

Drugie serce
Stary 2013-10-24, 16:29   #3287
headzik
Raczkowanie

Cytat:
a co do szkoły rodzenia, uważam ze najlepiej chodzić tam gdzie się będzie rodziło, chodzi tu przede wszystkim o poznanie położnych które będą później przy porodzie. W ogóle uważam że SR to super sprawa, oprócz tego co napisałaś jest też gimnastyka, opieka nad maluszkiem i wiele wiele innych. Ja bardzo bym chciała chodzić do SR. mam tylko jeden problem. Przy szpitalu w którym zamierzam rodzić SR niestety nie funkcjonuje, u mnie w mieście jest jedna prywatna, ale też nie przy szpitalu miejskim (w którym za żadne skarby i tak nie chciałabym rodzic) tylko przy takiej prywatnej przychodni. No i z jednej strony bym poszła bo chcę poznać ogólne zasady opieki nad noworodkiem, chętnie posłucham o KP, oddechach przy porodzie itp, a z drugiej tak mi szkoda że nie będę miała okazji poznać wcześniej położnych
może w planie zajęć jest coś takiego jak wizyta w szpitalu? właśnie to jest chyba fajna sprawa jak wcześniej możesz sobie zobaczyć jak wygląda oddział.. tylko chyba wtedy tak przelotem nie da rady poznać dobrze położnych.
Zaręczyny 09.11.2012
Nasz ślub 21.09.2013
Piotruś 26.02.2014

Stary 2013-10-24, 16:36   #3288
czbasia
Zakorzenienie

Ufff...ciezko za Wami nadązyc Ile czasu na kompie spiędzacie?? JA teraz siadlam i 4 str do nadrobienia
Nie dam rady odpisać każdej z osobna wiec zbiorowo gatuluję udanych wizyt poznanych płci i cudnych zakupów
Headzik jak sie nasilą albo nie ustąpią te bóle to nie denerwuj się tylko na IP.
Ja mam stracha bo niby jak już wydaje mi się, że czuję dzidzie zaraz pojawiają się wątpliwości czy to na pewno to.. Cholera.. słabe te "ruchy" i takie pojedyncze jakby piknięcie, kopnięcie a wyobrazałam sobie że to seriami będzie .. To coś takiego??
Zejdę chyba do tego wtorkowego usg..
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 16:54   #3289
Ela87
Zakorzenienie

Teqiba brawa za załatwienie sobie USG

mmhym będe przymierzać i przysiady robić, coby mieć pewność, ze to jest to

czbasia u mnie też bywają pojedyncze pikniecia i słabe, ale wydaje mi się, że to jest to

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-24, 17:03   #3290
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:

czbasia u mnie też bywają pojedyncze pikniecia i słabe, ale wydaje mi się, że to jest to
Dzięki Bo powiem Ci że czasami to przerażona jestm jak dziewczyny piszą że mocne kopnięcia czują itp itd. U mnie muszę naprawdę wyczekać żeby piknięcie delikatne bylo
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 17:05   #3291
headzik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Ja mam stracha bo niby jak już wydaje mi się, że czuję dzidzie zaraz pojawiają się wątpliwości czy to na pewno to.. Cholera.. słabe te "ruchy" i takie pojedyncze jakby piknięcie, kopnięcie a wyobrazałam sobie że to seriami będzie .. To coś takiego??
ja długo na początku delikatnie czułam, może przez to, że bardzo wcześnie już je wyłapałam.. nawet już nie pamiętam 16? 17? tc
no a teraz co dzień czuję, że moje dziecko jest silniejsze, a dziś to w ogóle chyba jobla dostało.
także gratuluję Ci ruchów dzieciątka
Zaręczyny 09.11.2012
Nasz ślub 21.09.2013
Piotruś 26.02.2014

Stary 2013-10-24, 17:11   #3292
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Bo powiem Ci że czasami to przerażona jestm jak dziewczyny piszą że mocne kopnięcia czują itp itd. U mnie muszę naprawdę wyczekać żeby piknięcie delikatne bylo
Ja tez ciągle czekam na prawdziwego kopniaka Czasami jak się obraca to czuję coś mocniej, ale same kopniaki to takie delikatne są jeszcze.

Stary 2013-10-24, 17:15   #3293
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
No ale wszytsko inne okej, tak? Wyniki itd? Serduszka posłuchałaś chociaż?
I najwazniejsze załatwiłaś - sukces
Nie posluchalam
Wyniki chyba ok - powiedzial cos w stylu "Wyniki ladne... O! - glukoza przed obciazeniem troche wysoka... Ile Pani przytyla?... O juz 5 kg - troche duzo" a ja przytylam 7, bo on nie ma wpisane ile przed ciaza wazylam i jestem troche zalamana
Potem standardowo fotel, ponoc wszystko ok i dziekuje.
O zwolnieniu, recepcie i USG musialam sama sie przypominac

Ale najwazniejsze ze mam to skierowanie Jak dowiem sie ze dzidzia wszystko ok to bedzie mi lzej
Stary 2013-10-24, 17:25   #3294
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Nie posluchalam
Wyniki chyba ok - powiedzial cos w stylu "Wyniki ladne... O! - glukoza przed obciazeniem troche wysoka... Ile Pani przytyla?... O juz 5 kg - troche duzo" a ja przytylam 7, bo on nie ma wpisane ile przed ciaza wazylam i jestem troche zalamana

Ale najwazniejsze ze mam to skierowanie Jak dowiem sie ze dzidzia wszystko ok to bedzie mi lzej
Dziwne, mi lekarz nic nie powiedział, że za dużo, a ja 10 kilo przytyłam

Stary 2013-10-24, 18:01   #3295
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
U nas kurs trwa 10 tygodni. Więc jak nie teraz to już się nie wyrobię
u nas trwa 5 tyg ale 2 x w tygodniu się chodzi, więc tyle samo ile u Ciebie wychodzi

Cytat:
znowu miałam skurcze i wydawało mi się, że to te przygotowujące, ale zrobiły się bolesne i przez moment plecy zaczęły mnie też boleć na odcinku lędźwiowym. nie chcę panikować ale tu chodzi o dzidzię i gdybym tylko mogła się zapytać ginki o jakieś info, pewno byłabym spokojniejsza. na szczęście czuję, że młode bryka ale jak coś znowu zacznie się dziać to nie będę przecież siedzieć i się domyślać.
następnym razem się nie wahaj i jedź na pogotowie, przynajmniej się uspokoisz
Cytat:
jak to o swoje trzeba walczyć

Jestem po wizycie, jutro mam dodatkowe badania, bo ginkę niepokoi to moje grube łożysko i mała ilość wód płodowych
Stary 2013-10-24, 18:15   #3296
marima
Raczkowanie

Ja przytyłam na razie 5 kg, a jestem w 21 tc, jutro idę do gina, więc dowiem się dokładnie i porównam ze swoją wagą łazienkową dzisiaj zjadłam chyba z 10 ciastek oblanych czekoladą a wszystko przez to, że wczoraj miałam gości i mi trochę zostało ale czuję się taka ociężała teraz, a co dopiero będzie w 9 mc

u mnie ten termin porodu na początek marca też jest trochę zakłamany, bo miałam cykle 32 dni, ale że miałam stwierdzone że nie zawsze miałam owulację, to dostałam leki na jej przyspieszenie i od rozpoczęcia brania leków zaszłam w 1 cyklu, a ogólnie staraliśmy się 13 cykli o naszego maluszka

a wiecie co codziennie pędzę na pocztę, ogólnie szybko chodzę i codziennie zaczepia mnie taki gościu co "niby zbiera na chore dzieci" tja żadnej legitymacji ani nic, dzisiaj znów pow"dzień dobry" więc odpowiedziałam, zaczął coś gadać że nie muszę na fitness chodzić bo tyle "biegam" a ja dalej idę wchodzę na pocztę, ten za mną odwróciłam się potknęłam o schody i upadłam na szczęście na kolana i ręce ale ochrzaniłam gościa że to przez niego bo mnie zagaduje ciągle ale się przestraszyłam bo miałam torbę, drugą torbę z dokumentami i coś trzymałam jeszcze w ręce i nie chcę nawet myśleć co by było gdybym upadła na brzuszek
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 18:18   #3297
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Gratuluje!
Parka

Cytat:
Nie posluchalam

Rzeczywiście średni ten Twój lekarz dobrze, że przynajmniej walczysz z nim

Wróciłam ze szkoły rodzenia. Dzisiaj była pielęgnacja noworodka plus wyprawka . Dużo ciekawych informacji wyłapałam cieszę się że chodzę. Mój mąż się ze mnie śmiał bo siedzę i notuję oprócz mnie żadna laska tego nie robiła jakaś inna jestem ale nie chce by mi to gdzieś uciekło później

Zrobiłam sobie taki zeszycik który ma mi robić za kompendium niezbędnych informacji Takie moje zboczenie zawodowe uwielbiam planować

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 18:19   #3298
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
Ja przytyłam na razie 5 kg, a jestem w 21 tc, jutro idę do gina, więc dowiem się dokładnie i porównam ze swoją wagą łazienkową dzisiaj zjadłam chyba z 10 ciastek oblanych czekoladą a wszystko przez to, że wczoraj miałam gości i mi trochę zostało ale czuję się taka ociężała teraz, a co dopiero będzie w 9 mc

u mnie ten termin porodu na początek marca też jest trochę zakłamany, bo miałam cykle 32 dni, ale że miałam stwierdzone że nie zawsze miałam owulację, to dostałam leki na jej przyspieszenie i od rozpoczęcia brania leków zaszłam w 1 cyklu, a ogólnie staraliśmy się 13 cykli o naszego maluszka

a wiecie co codziennie pędzę na pocztę, ogólnie szybko chodzę i codziennie zaczepia mnie taki gościu co "niby zbiera na chore dzieci" tja żadnej legitymacji ani nic, dzisiaj znów pow"dzień dobry" więc odpowiedziałam, zaczął coś gadać że nie muszę na fitness chodzić bo tyle "biegam" a ja dalej idę wchodzę na pocztę, ten za mną odwróciłam się potknęłam o schody i upadłam na szczęście na kolana i ręce ale ochrzaniłam gościa że to przez niego bo mnie zagaduje ciągle ale się przestraszyłam bo miałam torbę, drugą torbę z dokumentami i coś trzymałam jeszcze w ręce i nie chcę nawet myśleć co by było gdybym upadła na brzuszek
Razy co za facet Jak ktoś do mnie podchodzi to mówię NIE głośno i wyraźnie. W tych sprawach jestem odważna i się nie cackam

Stary 2013-10-24, 18:20   #3299
ag9
Zadomowienie

Cytat:
No na początku to są takie słabe piknięcia, bulgotania. Ja te pierwsze poczułam wcześnie, koło 16 tc, a dopiero po jakiś 2 tygodniach takie mocniejsze, że TZ mógł wyczuć. Tyle że to też nie codziennie są takie mocne, więc pewnie musisz jeszcze chwilę poczekać.
Stary 2013-10-24, 18:21   #3300
marima
Raczkowanie

a może byśmy tutaj pisały czego dowiedziałyśmy się na szkole rodzenia? ja w sumie nie wiem czy w końcu pójdę na tą szkołę, a chętnie dowiedziałabym się tego i owego
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości