|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g
Wiecie co, zabieram sie do gotownia obiadkow jak pies do jeza.. wraz na sloiczkach jedziemy. Powiedzcie mi tak lopatologicznie ile czego dac na zupke na 1 lub 2 dni? Zakladam ze porcja to przynajmniej 200 ml jak nie ciut wiecej. Jak patrze na przepisy jakies to tam sa bardzo duze ilosci np 100g miesa(?) Gotujace, doradzcie!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
Ja jeszcze nie daję mięsa, ale może coś Ci to pomoże. Na 1 zupkę 150 ml daję małego ziemniaka, 4 kostki dyni (średnica ok.2 cm), łyżeczkę manny i dopełniam wodą. Wychodzi dość gęste.
Cytat:
Napisane przez nestelle
Heloł ,heloł
mamy 1 zabek  !!!!
wczoraj jeszcze nic a dzis rano -obudzil sie ,usmiechnął i jest !!! 
|

Cytat:
Napisane przez nestelle
oj tam oj tam . jak bedziemy takie ostrozne to nawet nie bedzie mozna wspomniec ze kupe zrobilo bo innej dziecko nie moze zrobic i bedzie jej smutno .chwal sie smiało - Karol toż to fenomen ! Geniusz !  Tak jak nasze 
|
Mi będzie smutno i focha strzelę 
---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------
Cytat:
Napisane przez Moderna
wiec przyjmuje, ze jest dobrze 
|
I na pewno jest.
Cytat:
Napisane przez jolanT
na kupkę spróbuj rumianek  u nas to sprawdzony sposób (i u Ewci i u mamy  )
|
dzięki, o tym nie wiedziałam.
Cytat:
Napisane przez pani22ka
 teraz muszę zapuścić i zrobić z włosów namiot kryjąco-maskujący
a jak często karmisz?
może się najada w 2 minuty?
czytałam o takich przypadkach a propos 12 cyckowań Torresowych
|
1. 
2. karmię koło 8-9 razy na dobę.
Też przyjęłabym, że się najada, gdyby nie to, że niedługo po jedzeniu ssie język - identycznie było, jak miałam problem z laktacją i wtedy się NIE najadał. Ale z drugiej strony noce ostatnio spokojne (je 2-3 razy), więc może jednak się najada za miesiąc pójdę zważyć i wszystko będzie jasne.
Cytat:
Napisane przez despa
j
ale żelazo może powodować, ze idą takie bobkowate kupy
|
No ale chyba od razu, a nie po 6 tygodniach stosowania.
Cytat:
Napisane przez oldzinx
Ja do 30tki już chcę być po, odchować i na średiostare lata życia poużywać 
|
Ja następne za 5 lat, będę miała 32.
Cytat:
Napisane przez Tasia34
I jeszcze: CHWALĘ SIĘ!!! 
Krzyś zaczął dziś poruszać się na kolankach i przedramionkach!  Cudnie to wygląda, takie czołganie, jak żołnierz! 
|

W. też tak robi od jakiegoś czasu. A ostatnio całe dnie lalallla, babababa, bambambam, łełełe, mamumamam i wczoraj jeszcze doszły pierdzioszki ustami (pewnie jako substytut niezrobionej kupy )
Cytat:
Napisane przez Moderna
Jeszcze tydzien temu pisalam, ze mlody nie rusza tylem - zmienilam mala mate z zabawkami na duzy koc i jak szybko sie cos ruszylo 
|

Maty to jakieś nowomodne wymysły 
Cytat:
Napisane przez oliwka__
Ja akurat zusu nie trawię ale nie wyciągam od nich pieniędzy i najchętniej bym też im nic nie dawała na dłuższy urlop macierzyński się nie wybieram na zwolnieniach nie byłam więc z zusu dostałam wypłatę tylko za te 26 tygodni.
|
No ale nie pracujesz jeszcze, a 26 tyg. minęło, to dlaczego nie chciałaś tych 60%?
Też nie uważam, że to wyciąganie, należy mi się chociaż tyle za te składki, skoro do lekarza-specjalisty na nfz trzeba czekać miesiącami/latami.
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g
wiem, że ja karmiłam mieszanie, potem tylko butlą a ty kp, ale..
|
Dziękuję 
Nestelle, wiem, że może to głupie i może być u Ciebie powodem do śmiechu, ale ja ostatnio mam bardzo wiele takich myśli, że czegoś nie dopatrzę, nie zauważę w porę i przez to moje niedopatrzenie W. będzie miał problemy ze zdrowiem przez całe życie. Jestem jedyną osobą, która się nim zajmuje, a oprócz wiedzy teoretycznej nie mam żadnego doświadczenia z dziećmi i nie wiem, co jest prawidłowe i normalne, a co nie. Dopadają mnie takie paskudne lęki i akurat dla mnie nie jest to powodem do śmiechu, tak jak i nie są nim chore dzieci.
Za dużo myśli, za dużo myśli, chyba masz rację, że potrzebny mi relaks
Edytowane przez corka_rosy
Czas edycji: 2013-10-31 o 11:59
|