|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Cytat:
![]() I pięknie to napisałaś, o tym, że dziecko to cały świat ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:46 ---------- Przed chwilą sprawdzałam na Allegro te ciuszki, które wystawiłam. Ktoś kupił jeden z pajacyków. I wiecie co? Zamiast się ucieszyć, to się rozpłakałam ![]() ![]() Głupia jestem, ale mi jakoś smutno ![]()
![]() |
#4172 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co, zabieram sie do gotownia obiadkow jak pies do jeza.. wraz na sloiczkach jedziemy. Powiedzcie mi tak lopatologicznie ile czego dac na zupke na 1 lub 2 dni? Zakladam ze porcja to przynajmniej 200 ml jak nie ciut wiecej. Jak patrze na przepisy jakies to tam sa bardzo duze ilosci np 100g miesa(?) Gotujace, doradzcie!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4173 | |||||||||||
Zadomowienie
|
Hej nie wiem ile zdążę nadrobić bo chyba Karol już nie zamierza spać
Dasz radę! Choć ja pewnie bym nie dała, bo teraz ledwo się wyrabiam ![]() ale ale... między mną a moją siostrą jest ok 1,5 roku, potem było 5 lat przerwy i pomiędzy moimi braćmi też jest 1,5 roku i dopiero teraz tak na prawdę doceniam moją mamę w 200% i ciągle się zastanawiam jak ona dała radę ![]() opowiem Wam historię na miarę Małpkowego Karola ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dokładnie, spod palców mi to wyjęłaś. wcina wszystko w każdej formie bez problemu, raczkuje, mówi i jeszcze pije z kubka 360stopni ![]() ![]() u nas tylko w kólko "ej" "ej" "hej" "gej" "nie" "nio" to się chyba nie zalicza to gaworzenia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
najbardziej nie mogę darować Megi (Tak! Mam nadzieję, że to czytasz lasencjo! ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#4174 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja zjadłam kredki, do dziś pamiętam jak się porzygałam na kolorowo Cytat:
![]() no bo co?Twoich nie zje? ![]() Cytat:
dziękuję ![]() Cytat:
![]() nie martw się, nie powiemy Krzysiowi żeś opchnęła jego ciuchy ![]() Cytat:
Po ugotowaniu wychodzi mi mały garnuszek (wiem, bardzo pomocne ![]()
![]() |
#4175 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A firmę prowadzisz dalej? Co sprzedajesz? No i co po skończonym macierzyńskim z nią (znaczy firmą)? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Albo przedostatnio 60g mięsa, 2 ziemniaki, 2 buraki, 3 marchewki, pietruszka A i jeszcze nie zacytowało mi BYou nie wierzę, ze masz 33 lata! Na fb wyglądasz tak młodziutko max 25! Moderna mam prośbę czy mogłabyś raz jeszcze wrzucić tą informację na temat śpiworków dziecięcych, jak ubierać pod spód w zależności od temperatury. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4176 | |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
![]() ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-10-31 o 06:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i doszlysmy do wniosku, ze to sa przepisy na porcje kilkudniowe. Miesa powinno byc max. 30g swiezego na porcje ok.200g, ono po ugotowaniu traci wode. W zaleceniach jest tego miesa ok.10-20g ![]()
![]() |
#4178 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4179 |
Zakorzenienie
|
pozniej jeszcze napisze o togach, bo wiekszosc marek nie okresla grubosci spiworka w togach
![]() ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- 0,5 Tog - Śpiwór wykonany jest z pojedynczej warstwy tkaniny (max. z dwoch) i bez podszewki. Nadaje sie na upalne letnie noce z temperaturze pokojowej powyżej 24 ° C. 1 Tog - Śpiwór dla dzieci wykonany jest z przynajmniej 3-wartstowej tkaniny lub z podszewka. Nie ma żadnych rękawow i nadaje się do pomieszczenia o temperaturze 18-24 ° C. 2,5 Tog - Śpiwór jest ocieplany wata, z podszewka, ale nie ma rękawow. Tpo spiworek caloroczny i dlatego stosowany jest w temperaturze otoczenia 15-21 ° C. 3.5 Tog - Śpiwór jest ocieplany wata, z podszewka i ma długie rękawy. Nadaje się na zime, w pokoju o temperaturze poniżej 15 ° C.
#4180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4181 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4182 |
Zakorzenienie
|
Heloł ,heloł
mamy 1 zabek ![]() wczoraj jeszcze nic a dzis rano -obudzil sie ,usmiechnął i jest !!! ![]()
#4183 | ||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() super ![]() piszesz ze masz bliskich daleko u mnie za to niby rodziców mam blisko ale mają już swoje lata tata po nowym roku bedzie miał 70 mama 62, póki zdrowie jako taka dopisuje to wiem ze pomogą i teraz Karolem sie zajmą a jakbym chciała kolejne to za te 2-3 lata mam nadzieje ze zdrowie nadal bedzie dopisywać ![]() Cytat:
![]() suoer ze folia sie znalazła ![]()
![]() |
#4184 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=kwiatuszekkk21;4350 2619]ja zjadłam kredki, do dziś pamiętam jak się porzygałam na kolorowo /QUOTE] ![]()
![]() |
#4185 | |||||
Zakorzenienie
|
u mnie pół koca na dywanie pół na panelach
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzień dobry! trzeba zrobić pranie i zacząć się pakować.
![]() |
#4186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4187 | |||
Kniaginia
|
Witam
![]() Cytat:
Pierwszą i jedyną zupkę bezmięsną robiłam z 3 marchewek, 1 pietruszki, połowy cukinii, 2 ziemniaków, selera naciowego do smaku- wszystko gotowane na parze. Wyszły mi 2 słoiczki 125g i 2 pojemniki 180ml. Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas ten jeden wciąż się wyrzyna, a może już się wyrżnął, tylko ja nie umiem rozpoznać, czy to już koniec, takie to małe ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4188 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4189 |
Raczkowanie
|
A ja się chwalę. Moje dziecko jeszcze śpi
![]()
#4190 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cześć czołem, przyznam czytam was od 3 dni i co zacznę to nie kończę i nowa strona dochodzi w końcu nadgoniłam. Ale nie mogę się myślami pozbierać czytając o nowych poczynaniach dzieci również jedzeniowych, mój przez chorobę stoi z wagą w miejscu a nawet parę deko spadło.... ![]() Ehh dobra nie będę tu lamentować, bo wiem wiem że widełki rozwojowe szerokie, no ale co zrobić kiedy chciało by się mieć wszystko i już... trzeba przeczekać. Dobra nie psuję nastroju bo taka pogoda piękna za oknem ![]() idem pranie wstawić... |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4192 | ||
Zadomowienie
|
dzień dobry!
Cytat:
![]() nie smutaj! Cytat:
![]() no ale mój brat czuł się już na tyle dorosły, że powiedział mamie (i tu cytut) "on bab wozić nie będzie"! ![]() o widzicie jest i "gej".. u mnie mówi "omo" czyli różniej to dzieciaki określają ![]() no i u nas nadeszły próby podnoszenia rączek razem z pupcią.. na razie kończące się dziwnymi przewrotami na boki ![]() ja również dołączam się do prośby o krzesełka! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4193 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4194 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, temat Wam zalozylam
![]() ale tak sie zastanawiam, dlaczego prosby ida do mnie? przecież kazda z Was moze zalozyc temat w K. ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- to dosc cieplo - zrobilabym probe w roznej wariacji - ja osobiscie najbardziej lubie dziecko klasc w samym body, zeby mialo nozki gole - ale to dosc indywidualna sprawa.
#4195 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() psu o dziwo nic nie jest . zadnych?nawet takgo malego foszka nie ? ![]() wiem ze zarty . ale zabacz jak wszystko idzie logicznie wytlumaczyc .bo mi wykraczecie i co ? ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4196 | |||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() - ![]() to może i ja się z rana pochwałę Dwoma rzeczam,i : 1 - Miluś wstał o 7-2- (znaczy sie o tej godz ja sie zrwałąm z łożka bo zaczoł płakać, ile sam siedziął i się bawił tego nie wiem, wypił 150 i poszedł spac dalej i obudził się o 9 !!! ) 2 - wczoraj Miluś chwycił się chodzika i WSTAŁ !!! - udało mi się nagrać to potem wrzucę jak wróce na FB - och taka jestem Dumna, z Niego ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez moni_ka.g Czas edycji: 2013-10-31 o 09:32 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4198 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- I na pewno jest. Cytat:
Cytat:
![]() 2. karmię koło 8-9 razy na dobę. Też przyjęłabym, że się najada, gdyby nie to, że niedługo po jedzeniu ssie język - identycznie było, jak miałam problem z laktacją i wtedy się NIE najadał. Ale z drugiej strony noce ostatnio spokojne (je 2-3 razy), więc może jednak się najada ![]() No ale chyba od razu, a nie po 6 tygodniach stosowania. Cytat:
Cytat:
![]() W. też tak robi od jakiegoś czasu. A ostatnio całe dnie lalallla, babababa, bambambam, łełełe, mamumamam i wczoraj jeszcze doszły pierdzioszki ustami (pewnie jako substytut niezrobionej kupy ![]() Cytat:
![]() Maty to jakieś nowomodne wymysły ![]() Cytat:
Też nie uważam, że to wyciąganie, należy mi się chociaż tyle za te składki, skoro do lekarza-specjalisty na nfz trzeba czekać miesiącami/latami. Dziękuję ![]() Nestelle, wiem, że może to głupie i może być u Ciebie powodem do śmiechu, ale ja ostatnio mam bardzo wiele takich myśli, że czegoś nie dopatrzę, nie zauważę w porę i przez to moje niedopatrzenie W. będzie miał problemy ze zdrowiem przez całe życie. Jestem jedyną osobą, która się nim zajmuje, a oprócz wiedzy teoretycznej nie mam żadnego doświadczenia z dziećmi i nie wiem, co jest prawidłowe i normalne, a co nie. Dopadają mnie takie paskudne lęki i akurat dla mnie nie jest to powodem do śmiechu, tak jak i nie są nim chore dzieci. Za dużo myśli, za dużo myśli, chyba masz rację, że potrzebny mi relaks ![]()
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2013-10-31 o 10:59 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4199 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zastrzegam sobie, że nie ponoszę odpowiedzialności za wykrakanie ![]() ![]() Cytat:
![]() ciekawe czemu na FB ![]()
![]() |
#4200 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja tez sie sama zajmuje dziecmi .nikt nie pomaga ,nikt nie radzi .swoja wiedze jaka posiadam zdobylam sama . ja doradzam tylko wiecej luzu bo stres takze wplywa zle na dzieci . a lęki ze czegos nie dopatrzymy napewno mamy wszystkie . Cytat:
![]() ![]() ![]() dzisiejszy spacer
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:50.