2013-11-05, 20:46
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pozostawiona ciężarna ...
Cytat:
Napisane przez Fleur_D
Ale Ty nie rozumiesz, że nie liczy się to, jak wygląda prawda, tylko to co on przedstawi w sądzie. Równie dobrze może powiedzieć, że wynajmuje coś na spółkę z kolegą, a umowę ma ustną. Zresztą nie ważne co wymyśli, bo nie o to nam chodzi. Chcemy Ci uświadomić, że może być naprawdę różnie i nie ma co się nastawiać na spore alimenty, bo polskie realia temu przeczą.
Poza tym jesteś jeszcze bardzo niedojrzała, skoro 2000zł uważasz za duże zarobki, które zmuszą go do wysokich alimentów. To nie jest fortuna nawet, gdy mieszka się w małej miejscowości w domu rodzinnym.
Edit: skoro miał 17 lat a nie 16, to zmienia całkowicie postać rzeczy i wywraca mój stosunek do wątku o 180 stopni 
|
Miałam sprawę w sądzie o alimenty z moim ojcem.Dla sądu liczą się fakty a nie że on powie że ma jakąs zmyśloną ustną umowę.2000 zł to by było mało jeżeli bym z nim mieszkała w wynajętym mieszkaniu i do tego jeszcze dziecko,a napisałam że jak na niego czyli JEDNĄ osobę która nic nia płaci to jest dużo.Słysząc od mojej mamy i znajomych sąd będzie się kierować głównie dobrem dziecka i powie mu że musi ponieść odpowiedzialność za dziecko które samo się na świat nie prosiło.
|
|
|