![]() |
#61 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Pozostawiona ciężarna ...
Cytat:
![]() |
![]() |
#62 |
Przyczajenie
|
Nie poddawaj się , jesteś młoda, będziesz mamą, po porodzie wystąp o ustalenie ojcostwa i alimenty, nie zmuszaj na siłę do założenia rodziny, szczególnie jeśli Cie bił nie jest Ciebie warty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
Badania psychologiczne mówią,że jeśli związek jest zły to ciąża i dziecko tylko pogarszają ten związek jeszcze bardziej. Dziecko to nie zabawka ,która ma uszczęśliwiać tatusia i mamusie -to człowiem,który potrzebuję byc uszczęśliwianym. Skoro na starcie dałaś mu takiego ojca to teraz zrób tak ,żeby nie czuło tej straty przez całe życie.
Jak możesz mówić ,że kochasz kogoś kto Cię biję i traktuję jak gówno. Zwariowałaś ? Jeśli tak to zrób sobie jeszcze kolejne dziecko z idiotą na pocieszenie. Kobieto! Ocknij się bo stworzysz patologię własnego życia. Zacznij myśleć o dziecku i nie niszcz mu życia. Co z Ciebie za matka? Zostaw tego ..... (brak słow naprawdę) . Naważyłaś piwa to teraz je wypij. Wcale nie myślisz o przyszłości tego dziecka.. Mówię tak bo mam dośwaidczenie, moja mama też związała się z takim czymś ,a ja jestem takim dzieckiem na pocieszenie. Wiesz jak mi jest ? Niewnawidze takich kobiet,takich matek !!! Do psychologa i psychiatry. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W mojej miejscowości z rocznika, z którym chodziłam do podstawówki i gimnazjum, wpadło mnóstwo dziewczyn, głównie, gdy były w wieku 16-18 lat- taki jakiś dziwny rocznik się trafił ![]() Autorka wątku jest gotowa dziecku taką przyszłość zapewnić. Ona nie widzi swojej winy, nie widzi związków przyczynowo-skutkowych, nie myśli o przyszłości. Dla niej ważne jest tylko to, że ojciec dziecka ją zostawił, ale ma nadzieję, że jednak do niej wróci. Taka osoba raczej nie dojrzeje, a jeśli już, to nie zrobi tego odpowiednio szybko, żeby nie odbiło się to na dziecku. Podejrzewam, że jeśli nawet odda dziecko do adopcji, to i tak wcześniej czy później radośnie odnowi związek z tym typem. Jak wczoraj czytałam ten wątek, to miałam nadzieję, że to prowokacja i oby tak było. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Rozeznanie
|
Nie miałam siły czytać do końca.Patologia.Biedne dziecko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
Niektóre z Was wypowiadają się że na moim miejscu kopnęły by takiego co je bije itp. ale chyba żadna z Was nie znalazła się w takiej sytuacji i nie ma pojęcia jak facet zwłaszcza taki potrafi manipulować i narobić mętlik w głowie...Ten chłopak jest z normalnej rodziny tzn. bez przemocy,picia czy innych zachowań patologicznych więc nawet nie mam pojęcia skąd on wziął taki przykład,a za nim zaszłam w ciążę dużo z nim rozmawiałam już nawet na początku naszego związku bo chciałam wiedzieć czy by mnie zostawił gdybyśmy wpadli i wydawał się odpowiedzialny mówił że w życiu by mnie i dziecka nie zostawił ,znalazłby pracę i zamieszkała bym u niego .Wcześniej był inny teraz dopiero pokazał swoje pazurki że ta jego "dojrzałość" to kłamstwo.Jeśli chodzi o moją rodzine to wspiera mnie ,mam gdzie mieszkać i będą mi pomagać przy dziecku jak i finansowo,a co do chłopaka to sami są w szoku bo poznali go dawno temu ,przychodził ,rozmawiał czasem z nimi i wydawał im się bardzo odpowiedzialny i ufali mu a to był pierwszy chłopak jakiego do domu wgl przyprowadziłam więc tym bardziej dziwiłam się ich reakcją.Wiem że będę musiała starać się o alimenty i chce też starać się o wsparcie finansowe w okresie ciąży i połogu od mojego byłego bo dowiedziałam się że taka możliwość istnieje i kieruję sprawę do sądu.Jeśli chodzi o adopcje to w życiu nie rozważałam takiego rozwiązania i nie mam zamiaru.To że jestem młoda ( mam 18 lat a nie 17 tak jak niektóre z Was piszą) nie znaczy że jestem nieodpowiedzialna i przy pomocy innych sobię nie poradzę.Czuję już teraz więź z tym dzieckiem i widząc na USG jak się rusza i czując te ruchy pojawia mi się uśmiech na twarzy i czasem łezka się zakręci.Dla mnei dziecko to szczęście a to że myślałam o tym że ono bardziej nas połączy i się pomyliłam no to przecież tego nie mogłam przewidzieć poza tym byłam zaślepiona.Myślę o przyszłości.Uczę się zaocznie po to by po urodzeniu po jakimś czasie pójść do pracy .Tu nie chodzi o to że ja sobie nie dam rady z dzieckiem bo dam.Zaczęłam chodzić na terapię ,idę do psychologa bo przeżywam to wszystko za bardzo bo jestem emocjonalnym człowiekiem i nie umiem tych złych emocji zamienić na coś innego.Napisałam tu na forum bo chciałam się dowiedzieć czy któraś z Was miała podobną sytuacje i myślałam że dowiem się co zrobiły i jak to się skończyło.Wiem że jeszcze sobie kogoś kiedyś znajdę ale do tego chłopaka jest sentyment póki co i jeszcze ta miłość.Walczyłam o niego między innymi dlatego że wiem jak to jest sie wychowywać bez ojca i nie chciałam żeby to dziecko miało taki beznadziejny start ale by miało oboje kochających je rodziców. Nie wiem czy mój były ma jakiś odpał,pogubił się i dopiero dojrzeje i uświadomi sobie że źle robił po urodzeniu.Łatwo jest mówić pewne rzeczy trudniej zrobić.Staram się o nim nie myśleć ale nie jest to takie proste.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście życzę Ci jak najlepiej. Zastanawia mnie jednak kwestia podejścia Twoich rodziców do tego tematu, gdyż w pierwszym poście pisałaś, że prosiłaś go, żeby kupił Ci witaminy i ubrania, bo nie mieściłaś się w stare. A co na to Twoi rodzice? Już wtedy przecież wiedzieli, że Wasz związek to fikcja, w przeciwnym razie zostałyby poczynione jakieś ustalenia dotyczące przyszłości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja jestem ciekawa,czy ten dzidziuś miał być twoim kaprysem,bo wątpię,czy jego ![]()
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. Edytowane przez Shira Yuki Czas edycji: 2013-11-05 o 19:58 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Ale zdajesz sobie sprawę, że alimenty będą groszowe typu 300-400 zł, bo wątpię, że Twój facet zarabia sporo?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
jeśli w ogóle zarabia.
teraz najważniejsze jest, żeby dziecko urodziło się zdrowe. nie funduj mu patologicznej rodziny i kopnij w tyłek tego barana. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
Tak nie chciał mi kupić dlatego musiała zrobić to za niego moja rodzina..Napisałam tak o tym wypowiadaniu się że jestem głupia itp. bo dziewczyny które wiedzą jak to jest być z taki facetem nie będą mnie w taki sposób krytykować bo wiedzą że to nie jest łatwo zostawić faceta mimo tego że potrafi uderzyć.A jeśli chodzi o jego zarobki.Jak na siebie zarabia ok. 2 tys. mieszka u rodziców,nic się nie dokłada im do rachunków,może czasem zrobi jakieś większe zakupy,nie ma żadnych rat itp. więc raczej nie będzie płacił na dziecko 300-400 zł bo z tego co czytałam to ojciec musi zapewnić dziecku taki sam byt jaki on ma.Co innego jakby zarabiał 1200zł i miał mieszkanie wynajęte co jest niemożliwe.W takiej sytuacji sąd raczej przyzna o wiele więcej dla dziecka biorąc jeszcze pod uwagę jego zachowanie w stasunku do mnie w ciąży i brak pomocy z jego strony już w tym okresie mimo tego że było go na to stać.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
damn good coffee
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
A Ty myślisz, że on nie wykaże nagle większych kosztów życia? Nie licz na to, że dostaniesz 1000 zł alimentów, alimenty są groszowe przy takich zarobkach. Ledwo Ci na pieluchy starczy.
---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
![]() To po co Ci było dziecko, skoro nie masz ani wykształcenia, ani pracy, ani mieszkania, ani porządnego faceta, generalnie niczego? Gdzie mieliście z dzieckiem mieszkać, z czego żyć? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Mój kolega zarabia ok. 1400 zł i dojeżdża do Szczecina ale mieszka z rodzicami i płaci 600 zł.Jeszcze inny płacił 2500 zł bo pracował zagranicą tylko później wynajął mieszkanie i zmienił pracę to płacił mniej.Wydaje mi się ze wysokość alimentów zależy od zarobków a nie jakiejś granicy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
damn good coffee
|
Była tu już kiedyś taka na Wizażu, co liczyła na wysokie alimenty, i się przeliczyła. Sąd bierze pod uwagę nie tylko wysokość zarobków. Więc się raczej nie nastawiaj na kokosy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
ale nie staraliśmy się o dziecko od początku związku,napisałam że wtedy przeprowadzałam z nim taką rozmowę na przyszłość po to by się upewnić ze skoro uprawiamy seks i róznie to bywa (a wtedy używaliśmy zabezpieczeń w formie prezerwatyw ale nawet one mogą pęknąć czy być jakieś wadliwe ) to mnie nie zostawi i pomoże.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
O RLY?
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sądzie zapewne się okaże, że: - Twój ex nie mieszka z rodzicami, tylko nową dziewczyną, tą z dzieckiem, więc mu koszty życia wzrosły znacznie - nawet jeśli mieszka z rodzicami, to dużo się dokłada do rachunków i jedzenia - na umowie ma najniższą krajową - i dobierze sobie jeszcze jakiś kredycik, coś na raty weźmie, żeby tego dochodu był mniej. I inne takie kombinacje. Także będzie bieda. ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I przede wszystkim opanuj się, nie nasza wina, że wkopałaś się w taką sytuację. I nie kłam, bo to trochę bezczelne w sytuacji, gdy zakładasz wątek i prosisz o rady. W pierwszym poście piszesz, że gdy staraliście się o dziecko, mieliście już za sobą różne przejścia. "Za nim zaczeliśmy starać się o dziecko chciałam odejść od niego ze względu na to że potrafił podnieść na mnie rękę"- poznajesz? To cytat z Twojego pierwszego postu. Dziecko jest jak najbardziej kaprysem. Kaprysem naiwnej dziewczyny bez wykształcenia i bez własnych dochodów oraz chłopaka, który ją bił i na długo wcześniej pokazał swoje prawdziwe oblicze. Edytowane przez Fleur_D Czas edycji: 2013-11-05 o 20:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
![]() od kiedy staraliście się o dziecko? ![]()
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=_vixen_;43582652]Wysokośc alimentów zależy od możliwości zarobkowych.
W sądzie zapewne się okaże, że: - Twój ex nie mieszka z rodzicami, tylko nową dziewczyną, tą z dzieckiem, więc mu koszty życia wzrosły znacznie - nawet jeśli mieszka z rodzicami, to dużo się dokłada do rachunków i jedzenia - na umowie ma najniższą krajową - i dobierze sobie jeszcze jakiś kredycik, coś na raty weźmie, żeby tego dochodu był mniej. I inne takie kombinacje. Także będzie bieda.[COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Powiem ci że nie zamieszka z nią bo ona sama mieszka z rodzicami i do tego chodzi do szkoły dziennej i na codzień rodzice się jej dzieckiem zajmują ,poza tym nie stac by go było i ma świadomość bo alimenty,mieszkanie,utrzy mywanie jej,siebie i nie swojego dziecka to nawet nie będzie ryzykował a zresztą mówił że dziecko niby chce ..ale zobaczymy jak będzie po urodzeniu bo jak widać dużo gada mało robi.Poza tym nie wiadomo czy będzie z nią do tej pory bo z tego co słyszałam to ta dziewczyna lubi zmieniać sobie facetów i później wracać do byłego z którym ma dziecko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
My Ci tylko piszemy, na co musisz się przygotować.
Myśl o dziecku i o sobie, a nie o nim. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym jesteś jeszcze bardzo niedojrzała, skoro 2000zł uważasz za duże zarobki, które zmuszą go do wysokich alimentów. To nie jest fortuna nawet, gdy mieszka się w małej miejscowości w domu rodzinnym. Edit: skoro miał 17 lat a nie 16, to zmienia całkowicie postać rzeczy i wywraca mój stosunek do wątku o 180 stopni ![]() Edytowane przez Fleur_D Czas edycji: 2013-11-05 o 20:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. Edytowane przez Shira Yuki Czas edycji: 2013-11-05 o 20:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
BAN stały
|
Przy ustalaniu kwoty alimentów sąd bierze pod uwagę wiele rzeczy ale w szczególności potrzeby dziecka.
Z czasem można występować o podwyższenie alimentów. Jeśli ojciec zbyt mało zarabia lub wcale nie zarabia można pozwać dziadków czyli jego rodziców. Zbieraj paragony na to wszystko co wydajesz na wyprawkę dla dziecka, płatne badania, leki, witaminy dla siebie obecnie. Wszystko się może przydać aby udokumentować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ona pierwsza wpadła, nie ostatnia. Uczy sie, w najgorszej sytuacji jeszcze nie jest, skoro rodzina jej pomoze. Na dwa tys które on zarabia na siebie, mysle, ze dostanie z 500 zł a powinna wnosic o 800. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.