|
Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21
Nadrobiłam 
Cytat:
Napisane przez mimi_77
Podobno rosół jest podawany ponieważ coś tam robi z alkoholem ten tłuszcz i się ludzie szybko nie upijają. A takie zabielane są bardziej niebezpieczne  Tak mi ktoś mówił 
|
Tłuszcz tworzy powłokę ochronna w żołądku, przez co alkohol mniej szkodzi. To dotyczy nie tylko rosołu ale wszystkich tłustych potraw.
U nas rosół będzie obowiązkowo ale z bażanta. Nasz kucharz robi boski rosół więc nie mam najmniejszych wątpliwości.
Jedzenie będzie podawane na półmiskach. Wiem, że nie będzie problemu, że dla kogoś zabraknie, bo po 1 w rodzinie nikt nie rzuca się na jedzenie, tylko nakładaja po trochu, a po 2 to kelnerzy jak się powie to donoszą mięsko.
Byliśmy w niedzielę na targach. Szału nie było ale nie żałuje. Oglądaliśmy sukienki i Tż najbardziej spodobała się ta, w której ja się zakochałam.
Znajoma miała "stoisko" swojego zakładu (kosmetyczka, fryzjer). Uczesała mnie na próbę i bardzo mi się spodobała fryzurka. Co prawda jestem zapisana do innej fryzjerki z której nie zrezygnuje ale wiem, że w tym uczesanie które mi się podobało dobrze wyglądam. Zastanawiam się za to nad zapisaniem się do nich na makijaż- ślubny kosztuje 70 zł, próbny połowę.
Edytowane przez madziara889
Czas edycji: 2013-11-12 o 12:18
|