|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21
Hej kobitki
![]() Nadrobilam Was ale jakos nie mam weny na odpisywanie, zmeczona jestem Marszem Niepodleglosci i koszmarnie nie chce mi sie isc jutro do pracy/
|
|
#1532 |
|
Rozeznanie
|
Nie myślałam o tym aby podawać już do "gotowy" talerz gościom, ale w sumie to dobry pomysł. Bo jak są następne kolacje podawane to każdy ma już konkrety posiłek i nie może przebierać wybierać, zjeść porcji kogoś innego.
Chyba się nad tym zastanowię. Ostatnio byłam na 2 weselach i wniosek mam jeden chyb nie będzie 3 kolacji. Ja już 2 nie za bardzo mogłam nie mówiąc o 3. To chyba tylko wyłącznie zależy jak jest zastawiony stół
|
|
|
|
#1533 |
|
Zakorzenienie
|
Któraś z Was wspomniała o ciepłym bufecie.
Byliśmy ostatnio na weselu, na którym było takie rozwiązanie. Może my jacyś mało nowocześni jesteśmy, ale dla mnie to pomysł do kitu ![]() Jedzenie było na drugim końcu sali, trzeba było przebrnąć przez 150 osób, postać w kolejce, a potem wrócić z pełnym talerzem na swoje miejsce. Oczywiście nie bardzo pełnym co by czegoś nie wywalić a w między czasie wszyscy siedzący gapili się co kto niesie |
|
|
|
#1534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() my mamy do wyboru - albo obiad na półmiskach albo osobno na talerzu. i szczerze, to sama nie wiem co wybrać. i to i to ma swoje plusy i minusy. rok temu na weselu siostry tż, katering roznosił obiad na osobnych talerzach, i dali wszystkim wokół mnie a mi nikt nie doniósl więc zjadłam tylko rosół.. potem naładowałam sałaty, bo byłam głodna a ja nie poszłam się upomnieć o obiad, taka jestem już, jakoś wg mnie to w ich interesie było żeby każdemu dostarczyć drugie danie. i nie pojmuje do dziś, jak mogli nie zauwazyc ze nie mam jeśli chodzi o wegetarian - jedna kolezanka jest wegetarianka. i właśnie nie wiem co z nią zrobić zamawiać jeden obiad oddzielnie ?
|
|
|
#1535 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nam się ten pomysł podoba, bo jak goście dostają na talerzach 4 gorące dania to połowa ich nie zjada i jedzenie się marnuje, a tak każdy będzie jadł wtedy kiedy chce.
|
|
#1536 |
|
Zadomowienie
|
U nas ciocia Tż jest wegetarianką i w lokalu to nie jest problemem , będzie dostawać dania wegetarianskie na obiad i kolacje.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#1537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i nie wiem jak inni, ale ja czułam się zwyczajnie zażenowana jak szłam z talerzem, a w kolejce każdy patrzył mi na ręce co nakładam, a następnie 'siedzący' odprowadzali wzrokiem każdą osobę do stolika. Ja wiem, że to tak 'po nowoczesnemu', ale dla mnie to nadal słaba idea kojarząca się ze stołówką szkolną
Edytowane przez moooniaaaa Czas edycji: 2013-11-11 o 20:34 |
|
|
|
|
#1538 | ||
|
Zadomowienie
|
Zazdroszczę! Dążę do podobnej wagi (53kg) i mam 158-159cm
pofolgowałam sobie przez weekend więc baty mi się należą Cytat:
Cytat:
Podejrzewam że starsi goście na weselu też nie byliby zachwyceni że muszą sami sobie przynosić.
|
|
#1539 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Widzieliśmy się, wyjaśniliśmy. Powiedziałam, że jestem zazdrosna. On przyznał , że gdy mieszkałam na studiach w innym mieście on szalał z zazdrości i wie co przeżywam. Nie musiał mnie zapewniać o wierności bo ja wiem, że był jest i będzie wierny. Więc ten problem na razie został wyjasniony Był raczej najpoważniejszym więc sądze , że te pomniejsze same się rozwiążą. Spędziliśmy cudowne popołudnie i wieczór i mega objadłąm się kolacją u teściowej więc chyba jest dobrze. )Dzięki dziewczyny.
Edytowane przez mimi_77 Czas edycji: 2013-11-11 o 20:55 |
||||
|
|
|
#1540 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ceny jeszcze nie znam - będziemy kupowali w przyszłym roku - mamy obiecaną najniższą cenę na rynku - po cenie producenta ;D Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny! Cokolwiek nie zrobimy/ podamy/ ubierzemy zostaniemy obgadane - pozytywnie lub negatywnie, ale ludzie zawsze będą gadać. No i co z tego? Niech gadają ![]() ![]() Cytat:
My chcieliśmy go zastąpić czymś bardziej hm.. niecodziennym? Jakimś kremem czy coś, ale generalnie wszyscy odradzają i sama już nie wiem czy kombinować.. ![]() Cytat:
a teraz odliczam godziny do środowej zumby ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja się ważyłam po meeeeega wielki kacu z meeeeeega pustym żołądkiem i moja waga była baaaaaardzo zadowalająca ![]() Aaa z rzeczy ślubnych - ksiądz potwierdzony i kościół zaklepany ![]() Za 4 dni targi ślubne
|
|
#1541 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny,
próbujemy właśnie z TŻ policzyć mniej więcej jaki ogólny koszt wesela nam wyjdzie, ale kompletnie nie orientujemy się ile czego liczyć na osobę. Próbowaliśmy szukać w necie ale wszędzie piszą co innego. Wesele na 140 osób z poprawinami. We własnym zakresie musimy dostarczyć na salę: alkohol (chcemy kupić 200 butelek +jakieś wino) ciasto (nie wiemy ile- rodzina TŻ uwielbia jeść ciasta) napoje (2-3 litry/os?)
|
#1542 |
|
BAN stały
|
mojkaren Mamy do wyboru rosół/krem brokułowy/krem z homara... Wybieramy rosół...
Muszę coś w sobie zmienić, potrzebuję metamorfozy, nie wytrzymam do "poślubie"... |
|
|
|
#1543 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale myślałam też o czymś grzybowym - w sam raz na sezon jesienny. Co Ci enzunio potrzeba? Zmiany fizycznej czy duchowej? I co jest tego przyczyną?
|
|
#1545 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
obiad i później ciacho i torcik mm ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1546 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno rosół jest podawany ponieważ coś tam robi z alkoholem ten tłuszcz i się ludzie szybko nie upijają. A takie zabielane są bardziej niebezpieczne
Tak mi ktoś mówił
|
|
#1547 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daleka jestem do 'utartych zasad' których trzeba się trzymać, ale.. no tu chyba zrobię wyjątek i jednak będzie klasycznie - rosół. ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
Jeśli nie rosół, to może coś bardziej klasycznego: krem pomidorowy (na naszej sali jest przeboski, aż mi żal, że nie podamy ), krem brokułowy.Grzybowa to byłby mój niemalże ostatni wybór. Cytat:
Podobno dobrze zjeść coś/wypić coś tłustego przed piciem, bo tak się alko nie 'wchłania'.
|
|
|
#1548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My w sumie będziemy mieli menu pod kątem dworku czyli taka tradycyjna kuchnia polska więc i na rosół miejsce powinno się znaleźć
|
|
#1549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My rezygnujemy z kilku klasyków, żeby zamiast tego wpleść w jedzenie 'trochę nas'. Ale są takie rzeczy 'nietykalne', których naszym zdaniem zabraknąć nie powinno i jedną z nich jest właśnie rosół.
|
|
|
#1550 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Grzybowej też nie lubię więc nie pomogę Ja w ogóle mało które zupy lubię, musiałaby być czosnkowa albo barszcz czerwony ![]() Sama nie wiem, czuję się nieatrakcyjna TŻ powtarza mi, że jestem seksowna, jest non stop napalony ( A z drugiej strony jak mam iść do sklepu i sobie coś kupić to szukam powodu dla którego mogłabym wydać tą kasę na jakieś sprawy związane ze ślubem... ech... Już mi lepiej, wystarczyło się wygadać |
|
|
|
|
#1551 |
|
Zakorzenienie
|
Skad ja to znam, nie pamietam kiedy ostatni raz bylam u fryzejera na cos innego niz podciecie koncowek, bo wlosy farbuje sama, ciuchy tanie wynajduje w necie zeby oszczedzic, a teraz 3 dni po wyplacie mozna powiedziec ze 2/3 juz nie mam, bo jakies kredyty, zakupy itp...
Tz mi tez powtarza, ze lubi moj tylek, ze nie mam sie czego wstydzic, tez non stop jest napalony, ale czegos mi brakuje w sobie, nie wiem jakiejs zmainy wygladu, chetnie bym pochodzila na basen, ale przez cudna prace do 21 nie mam kiedy ;/
|
#1552 |
|
Zakorzenienie
|
Mam ten sam wzrost. Z 57 kg od sierpia, zgubiłam dopiero 2 i aktualnie 55 kg, waga docelowa 53 kg, bo jak ważę mniej to mam twarz wychudzoną i gubię biust, więc jeszcze 2 kg muszę zgubić do czerwca
Najgorszy czas przede mną - święta.
|
|
|
|
#1553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym sobie nie potrafiła odmówić nowych ciuszków choćby nie wiem co i jakoś hm.. niee układam mojego życia i wszystkich działań na kierunek ślub - traktuję go po prostu jako kolejny (bardzo ważny i mam nadzieję piękny) etap mojego życia
|
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
mmona, gratuluję umowy z fotografem i kamerzystą
![]() 21klaudyna, a skąd jesteś? Ciekawe czy w Poznaniu będą takie wyprzedaże... Jeśli chodzi o zupę to u nas będzie rosół. Tu nie mieliśmy żadnych wątpliwości, bo to nasza ulubiona zupa - i moja i mojego C.
|
#1555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i przy tandecie jest w tej galerii sklep stacjonarmy co ma też sklep internetowy http://www.dobrana.pl/contact.php. na długiej byłam kiedyś w Marcille ale tam słaby wybór w salonie był. Nigdy nie byłam natomiast tu http://www.adore.pl/nie wiem ale u mnie jak ktoś nie ma ochoty na ciepłe danie które akurat jest roznoszone to po prostu dziękuje i nie bierze i wychodzi z kuchni tyle dań ile ludzie mają ochotę zjeść |
|
|
|
|
#1556 |
|
Zadomowienie
|
z Tarnowa
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#1557 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1558 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie przepadam za rosołem, chętnie zjadłabym krem z brokułów, czy pomidorowo-paprykowy, ale co z tego, skoro wiem,że część gości tego nie zje? Poza tym rosół jest tłusty i jest dobrym podkładem pod wódkę Cytat:
|
||
|
|
|
#1559 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do kremu brokułowego: przekonałam moją siostrę aby był u niej na weselu, + oczywiście rosół. Krem nie cieszył się dużym powodzeniem, zdecydowana większość brała rosół. Ad. weekendowe lenistwo: strasznie się wyleniłam i objadłam więc jutro przed ćwiczeniami obowiązkowo 40 min na rowerku ![]() Gratki za zaklepanie kościoła ![]() No i w sobotę też ruszamy na targi Cytat:
Ja to odkładam na "po ślubie", teraz muszę zapuszczać ... Myślę że powinnaś jednak zrobić coś dla siebie - jeden wypad do kosmetyczki na maseczkę mega poprawia humor
|
|
#1560 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny :
![]() Nadrobiłam Was ale po łebkach w weekend nie miałam czasu zajrzeć.Melduję wszystkim że MAMY WÓDKĘ!! Udało nam się kupić 150 butelek w ekstra cenie za 16,99 zł. Żubrówka biała. Bardzo lubię tą wódkę i przede wszystkim to nasza podlaska wódka ![]() Kupiliśmy też szampana i wino (Carlo Rossi, Fresco i jakieś na "V") Co do menu to my mamy wybierać 15 lipca dopiero, 3 tygodnie przed ślubem. Co do wegetarian ja sama nią jestem! i nigdy nie miałam problemu na weselu. Jadłam ziemniaki i surówkę a kotleta oddawałam Tż. Z przystawek pałaszowałam sałatki, rybkę, jajka. I zawsze było ok ;D Menu absolutnie nie będę wybierać pod siebie, będzie mięsko, stół wiejski, karkówki i inne cuda ![]() W weekend jedziemy zobaczyć obrączki Dzisiaj wkurzyła mnie przyszła teściowa. Zaczęła wypytywać kiedy u nas dzieci, że najlepiej od razu po ślubie sra ta ta ta... Powiedziałam jej że absolutnie nie, ja narazie chcę się realizować zawodowo a nie w pieluchy włazić! jeszcze co!
Szczęśliwa żona od 02.08.2014r. ![]() ![]() 1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo Edytowane przez marlenqa22 Czas edycji: 2013-11-11 o 22:54 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:03.

a w między czasie wszyscy siedzący gapili się co kto niesie 

a ja nie poszłam się upomnieć o obiad, taka jestem już, jakoś wg mnie to w ich interesie było żeby każdemu dostarczyć drugie danie. i nie pojmuje do dziś, jak mogli nie zauwazyc ze nie mam
15:00

[COLOR="Silver"]

trzymam kciuki 
), krem brokułowy.