Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-11-26, 11:59   #3275
mmhym
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

dzień dobry w 25t0d wizyta dzisiaj
Dzięki wielkie za przepisy na ciężkie zupy, u mnie mąż zupy jako samodzielne dania akceptuje tylko takie, a mi ostatnio nie chce się robić 2 dań

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
po północy zeszłam na zawał. kładziemy się do łóżka, małż usypia błyskawicznie, ja jakoś nie mogę, bo wcześniej drzemałam na kanapie, aż tu nagle zaczynam słyszeć dziwne dźwięki....
słucham, słucham, w końcu przerażona budze małża, a on mi mówi, że nie słyszy. kazałam mu się skupić, aż do niego też dotarło, że coś nam łazi po stryszku i skrobie w sufit na przedpokoju. jakieś zwierzę. tylko jak tam wlazło, pojęcia nie mamy. ani co to jest. rano znów łazikowało i skrobało. małż ma to dzisiaj sprawdzić, a ja się boję, co tam odkryje :P
dobrze, że mąż był. Ja teraz sama, to chyba na ten zawał dosłownie bym zeszła

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
istnieje tylko w Polsce
wydaje mi sie, ze jesli rodzice nie sa alergikami, to nie ma powodow do nadmiernego przewrazliwienia, wystarczy, jak sie czlowiek odzywia zdrowo.
Hinduski u mnie jadaja bardzo ostro
Chinki swoje potrawy
Brytyjki rowniez swoje i popijaja wszystko herbata z mlekiem i nic im sie nie dzieje, a uwielbiaja np curry i to ostre
to nie chodzi o to, aby zjesc kilogram winogron i popic coca cola, tylko zjesc zdrowy, normalny posilek

tylko Polki na jakis dietach ciagle

ja jadlam normalnie, zdrowo, jak zawsze
Czyli nawet w pierwszym miesiącu? Mam na myśli własnie coś smażonego czasem, czy cytrusa czy troszkę czekolady? Bo akurat pierwsze i ostatnie niezbyt zdrowe, no ale w diecie się zdarza, więc..?

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
No właśnie tak mi się wydawało, ale wolałam się upewnić. Ja dopiero zaczęłam przygodę z kosmetykami. Chociaż ja używam tylko mydła Teraz w ciąży tylko balsamuję ciało, bo rozstępy, ale tak nawet się nie balsamowałam. Za fajną mam cerę
O ludzie, ale Ci zazdroszczę. Ja po mamie mam takie suchoty na skórze, że jakbym się mydłem wymyła, to bym cała spierzchła jak 100-letnia staruszka

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
ja też obchodzę urodziny bo na Śląsku obchodzi się waśnie urodziny. Pewnie nie jeden by się zdziwił że można imieniny obchodzić A niektóre np 50 świętuje się tu neizwykle hucznie
U nas też 50 dość hucznie, ale jednak bez szaleństw U męża w rodzinie, to rodzina się z całej Europy i jeszcze z dalsza zjeżdzała i impreza w lokalu była Jak wesele

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Dałam sobie czas do 10.grudnia, ale nie wiem czy przy tej pogodzie nie dostawie roweru np dziś do nast roku...
Ja własnie ze względu na pogodę to bym zrezygnowała. Nie wiem, ale ja mam takiego stracha zawsze, jak widzę rowerzystę na śniegu, a co dopiero ciężarna... Trzymam kciuki za wyniki Nie znam się na tym, ale myślę, że łyżka mleka nie będzie miała aż takiego znaczenia. I najwyżej samemu lekarzowi możesz się przyznać

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
jest powód i są hormony chociaż gdybym nie była w ciąży to też bym prawdopodobnie tak zareagowała... Na razie czekam co na to tz bo mu powiedziałam w czym sprawa
ogólnie to może nie jest nic poważnego ale ja jestem taka jaka jestem i mnie jest to ważne.
Staram się o tym nie myśleć ze względu na maluszka który pewnie sie strasznie smuci razem ze mną

magduś ja też mam jedną żyłkę na nodze która tylko czeka żeby sobie wyskoczyć i myślę że nie ma co, te pończochy mimo wszystko są dobrym rozwiązaniem i ja je kupię gdy tylko coś się zacznie z nią "dziać"
Mam nadzieję, że z Tżem jakoś rozwiążecie ten problem
I może warto byłoby zając się tą nogą zanim zacznie się coś dziać

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
to jak żyję nie miałam urodzin w Wielkanoc Nieraz wypadało tak że moja koleżanka która jest miesiąc młodsza miewała w Wielkanoc ale w tym roku to gruba przesada wyszła...tak późno! ... już mi słabo bo staram się omijać jak mogę pewne spędy rodzinne ale z drugiej strony załatwie dwie pieczenie na jednym ogniu
A ja akurat się cieszę, że Wielkanoc tak późno - ciepło już będzie I Twój Piotruś będzie już miesięczny

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora