|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Cytat:
skakanie na piłce, dużo sprzątania, gotowania, pieczenia, ogólnie świat będziemy podbijać
|
|
|
|
|
#3272 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
ha, udało mi sie dzisiaj wstać 10.45Niewiele naskrobałyście, to mozna szybko odpisać ![]() Cytat:
![]() Z dietą jak dziewczyny pisały, trzeba wprowadzać wszystko, ale też nie wszystko na raz, bo potem nie wiesz, który produkt mógł uczulic albo spowodować ból brzuszka. Podstawowy błąd to odstawienie mleka i przetworów mlecznych na wszelki wypadek, bo dziecko może być uczulone. Wg zasady jak się nie najesz to się nie dowiesz Ja miałam trudniej, bo Marcel był płaczącym niemowlęciem i najłatwiej było lekarzom i położnej, która przychodziła na wizyty patronażowe zgonić to na moją dietę. Tak więc przez 1,5 miesiąca jadłam głównie biała bułkę z szynką i indyka gotowanego bez soli. Chudłam, bladłam i marniałam, a ten dalej ryczał. Więc jak miał 6 tygodni, pojechaliśmy na komunię do bratanka i na przyjęciu się zemściłam, jadłam wszystko co było, oprócz kapusty. Wtedy Marcel nie ryczał wieczorem i przespał noc i zdałam sobie sprawę, że jego płacze nie mają nic wspólnego z tym, co ja jem, bo to nie były żadne kolki. (Nawiasem mówiąc kolka pojawiła się później i łatwo ją odróżnić od płaczu marudnego, bo jak dziecko bardzo brzuszek boli, to drze się aż chrypnie). Tak się skończyła moja przygoda z dietą Jedynym jej plusem był błyskawiczny powrót do wagi sprzed ciąży, ale nie polecam tego sposobuCytat:
Ale rowerem to może już nie jeździj, teraz ślisko i łatwo o jakiś upadekCytat:
Ja też do lab czekałam z godzinę na swoja kolejkę, ale to nic w porównaniu do poradni chorób zakaźnych (z powodu tokso) musiałam iść o godz. 8.00 zarezerwować sobie kolejkę i czekać do 11.00 na rejestrację, a jak ktoś przyszedł później to mógł się w ogóle nie dostać, bo przyjmują tylko 20 osób dziennie. A mój tato do poradni chirurgicznej czekał pod szpitalem od 4, od 6 mógł wejść do środka poczekać bo otwierają szpital, rejestracja od 7, a lekarz przyjmuje od 8. I tez 20 osób tylko. Jak ktoś przyjdzie o 7, to nie ma już miejsc. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
W październikowym numerze "Dziecko" jest taki fajny artykuł: "Mama ma jeść!" i tam sa fajne rady co i jak jeść przez ciąże i po porodzie. To ja idę pomyśleć o śniadaniu i kąpieli ![]() A wiecie, że urodziny Hitlera wypadają w tym roku w dzień Zmartwychwstania Pańskiego?
Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-11-26 o 11:43 |
||||||
|
|
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
a moja siostra ma alergię, ja myślę że wystartuje z taką lekką dietą i będę powoli sprawdzać co mogę a czego nie
|
|
|
|
#3274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3275 | |||||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
w 25t0d wizyta dzisiaj ![]() Dzięki wielkie za przepisy na ciężkie zupy, u mnie mąż zupy jako samodzielne dania akceptuje tylko takie, a mi ostatnio nie chce się robić 2 dań Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U męża w rodzinie, to rodzina się z całej Europy i jeszcze z dalsza zjeżdzała i impreza w lokalu była Jak wesele ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I może warto byłoby zając się tą nogą zanim zacznie się coś dziać ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
I Twój Piotruś będzie już miesięczny
|
|||||||
|
|
|
#3276 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() dziewczyny a gdzie można kupić herbatkę z liści malin?i jakiej firmy? ciekawe czy coś to daje ![]() Ja to sobie myślę jakby to zrobić żeby urodzić w weekend jak będzie TŻ ![]() ![]() no i fajnie byłoby rozpakować się tydzień przed terminem, bo chyba większy stres będę przechodzić jak przenoszę ciąże i będą musieli wywołać poród
|
|
|
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
czyli kupić tą pończochę już teraz?
gratuluję 100-dnióweczki
|
|
|
|
#3278 |
|
Zadomowienie
|
Tak, tak. Lepiej zapobiegać niż potem męczyć się jak urośnie.
|
#3279 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj wstawiłam pierwszą pralkę z ciuszkami dla małego
wiem, ze trochę wcześnie, wg mojego otoczenia, no ale chcę powoli zrobić porządek w salonie, bo jak na razie zalegają w nim kartony niestety 2 ciuszki się nie doprały więc chyba wywalę, chociaż moje jedną bluzę włożę do vanisha i wypiorę jeszcze raz bo mi chyba szkoda bo to akurat ładne było ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- a w zwykłej aptece dostanę takie pończochy/rajstopy czy muszę mieć na nie wskazania od lekarza? bo chyba też bym sobie coś takiego kupiła i nosiła żeby mi się bardziej ta żyła nie rozlała? |
|
|
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
mmhym: co racja to racja, Piotruś powinien w tym czasie być już miesięczny. Wogóle urodzi się chwilunię przed 8 rocznicą naszego związku taki dam mężowu w tym roku prezent
|
|
|
|
#3281 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w teorii chirurg naczyniowy powinien obejrzeć nogi, wymierzyć i powiedzieć jakie te pończochy kupić- stopień ucisku można chyba też samemu wymierzyć nogę i zamówić, widziałam w necie takie strony, poczytaj może tu: http://przeciwzylakowe.pl/c/180/ponc...wzylakowe.html
|
|
#3282 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3283 |
|
Zakorzenienie
|
to ja też sobię kupię, z tym że ja myślałam że to się idzie normalnie do sklepu ze sprzętem ortopedycznym i się mówi "chcę pończochy"
![]() z tego co rozumiem, to jeśli odczuwam ciężkość nóg to już mam tą I klasę pończochów ? bo nie czuję tej ciężkości codziennie ale w sumie czuje że czasem w łydce jest jakby bardziej napuchnięta, nabrzmiała
|
|
|
|
#3284 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jakbym miała dla siebie kupowac (bo sie oczywiście tez da kupic je w sklepie- powinni Ci pomoc w ortopedycznym), to bym kupiła dwójki. Ale to ja
Emilka 25.02.2014 Leon 19.04.2016 Edytowane przez Trisdom Czas edycji: 2013-11-26 o 12:43 |
|
|
|
|
#3285 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To faktycznie szybko. Ja się wstrzymam przynajmniej do stycznia
|
||
|
|
|
#3286 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Byłam w lumpie
![]() Coś tam kupiłam. Jakiś pajac, śpioch, body, ogrodniczki z HM Niestety dla mnie nic nie było ![]() Potem pojechałam do pepco i kupiłam półśpiochy, kaftanik i dwie pieluchy flanelowe Cytat:
za to mój tata i babcia to potrafią pojechać ![]() Bogata nie jestem. Chodzę do lekarza prywatnie więc wszystkie badania muszę robić prywatnie. Ucieszyłam się, że pójdę za darmochę a się tylko nastałam No nic następne badania i tak dostanę od mojego gina więc pójdę prywatnie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#3287 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja cora ma dopiero 5 lat a juz obchodzila w Wielkanoc ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#3288 |
|
Moderator
|
Ela gratuluje lumpowych lowow
![]() Ja tez dzisiaj weszlam ale kupilam tylko pajaca i body - cos ostatnio mam pecha do niemowlecych ciuszkow, nic nie moge znalezc... |
|
|
|
#3289 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam zadzwonic jutro ok 12.30 po wyniki, obojętnie jakie wyjdą, to spytam czy mogła je przeklamac kawa z mlekiem, bo jednak sobie przypomniałam, że trochę go do kawy dolalam Najwyżej powtórzę badanie, powiem Wam, że u nas ta glukoza ma smak soku z czarnej porzeczki, lyknelam jak pijak za jednym haustem, wcale nie było źle )Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trisdom - w takim razie kupię te jedynki, na dwójki się chyba nie zdecyduję, chyba że nagle przed zakupem mi się odmieni. Dzięki |
|
|
|
|
#3291 |
|
Zakorzenienie
|
jak ktoś chce oglądać to właśnie na Polsat Cafe zaczyna się 19 i odliczanie trwa o którym pisałyśmy już kiedyś szalona rodzinka z 19 dzieciakami
|
|
|
|
#3292 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo go zapchałaś innymi smakami i zaniemówił ![]() Cytat:
W lato jak dłużej mi się posiedzi na słońcu to się smarnę czymś wieczorem, no i w zimę dłonie mi się suszą strasznie. ![]() No my w tamtym roku byliśmy u mojej babci na sali na 80 urodziny, za rok tata robi 60 na sali. Co 10 lat u mnie się robi imprezy Chociaż ja raczej nie będę Cytat:
Cytat:
|
|
#3293 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a sobie obiecałam, że żadnych ciuszków już nie kupuję Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
Poki co, zwierz sie ukryl i nie wiemy co to takiego. Trzeba sie nastawic, ze dzisiaj tez nam bedzie zaklocac cisze nocna...
|
|
|
|
#3295 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie dzwonili z laboratorium, ze moje wyniki w normie. Idę zaraz z suchego ciasta drożdżowego ulepić bajaderki z tej okazji Z bakaliami i czekolada, a co ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
Dodam tylko, że od tego czas na kosmetyki pieleęgnacyjne wydaje 1/3 tego, co przedtem, więc więcej zostaje na kolorówke i moje ukochane perfumy
|
|
#3296 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
też tak mówiłam dopóki nie zobaczyłam białych maleńkich spdenek w kolorowe paski aż dzisiaj chyba znowu przetrzepie te ciuszki i policzę i zrbie zdjęcie kupek ustawie na tapecie w telefonie żeby się ograniczać Ja dzisiaj odzyskałam trochę sił bo powinnam się uczyć a tu mieszkanie wysprzątane ciasto drożdżowe z żurawiną w piekarniku i szwagier z żoną zaproszeni na wieczór hehe tiaa widać że powinnam robić co innego
|
|
#3297 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Powtórzyć to jak splunac, gorzej z tym pójściem na czczo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
![]() W ogóle wszystkie się przyznajcie, bo ja mam ze 20 flaszek, ale w sumie ZADNE mi teraz jakoś nie pasują, ciążowe odmiany, ghrrr Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę zrobić kilka podejść ![]() No u mnie właśnie najbardziej to trądzik Łagodny wprawdzie, ale zawsze miałam pryszcze.
|
|
#3299 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedyś było o nim głośno, we wiadomościach itd. Facet jest chyba na rencie i za pieniądze zajmuje ludziom miejsca w kolejkach, najczęsciej właśnie w przychodniach przyszpitalnych. Niesamowity jest - jest karłem, porusza się zawsze o kijkach, więc pewnie nie jest w najznakomitszym zdrowiu, a znalazł swoją niszę i ponoć jest rozchwytywany http://natemat.pl/49049,profesjonaln...-ze-duzo-bioreCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za wyniki ![]() Ja też od pewnego czasu zaczęłam się interesować naturalniejszymi kosmetykami. I w ogóle uzywam ich mniej |
|||||
|
|
|
#3300 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wyniki i wizyteCytat:
![]() Ogarnęłam się i spadam zaraz do miasta. Mam kilka spraw do załatwienia a o 16.40 wizyta
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:10.

skakanie na piłce, dużo sprzątania, gotowania, pieczenia, ogólnie świat będziemy podbijać 

ha, udało mi sie dzisiaj wstać 10.45
owszem nie zajada się cytrusami w ilościach hurtowych, ale jak ma ochotę to je i naprawdę niczego sobie nie odmawiała, bardzo ostrych potraw też nie... Druga pije nawet kawę
Co chwilę jakieś awantury kto kiedy wchodzi
za mna przyszło dwóch facetów a jeden se poszedł do pracy coś załatwić,bo godzinę trzeba w kolejce stać, to ten drugi "idź, idź ja Ci miejsce trzymam"
Jakby to było przede mną to chyba bym ryja darła
Nie mogłam iść usiąść, bo musiałam stać i pilnować Pani, która była przede mną żeby mi czasami sie ktoś nie wcisnął w kolejkę 

chociaż gdybym nie była w ciąży to też bym prawdopodobnie tak zareagowała... Na razie czekam co na to tz bo mu powiedziałam w czym sprawa
i myślę że nie ma co, te pończochy mimo wszystko są dobrym rozwiązaniem i ja je kupię gdy tylko coś się zacznie z nią "dziać"