Zakorzenienie
|
Dot.: Rower stacjonarny cz 2
Witam ponownie, po baaardzo długiej przerwie.
Wróciłam do rowerka, od tego wtorku dziś spauzowałam, bo dupka mnie boli mam zamiar jeździć przynajmniej 5 razy w tygodniu, zaczęłam chodzić na fitness, byłam 2 razy i dałam sobie spokój, bo ostatnie dni nie zachęcały do wychodzenia z domu wieczorem, dlatego wsiadłam znów na rower, dziś się zważyłam, pomierzyłam i zobaczę za miesiąc jakie będą efekty. Ja wszystkie swoje pomiary spisuję i tak wczoraj przeglądałam mój "pamiętnik" i jak jeździłam 2 lata temu to po miesiącu zrzuciałam 1 kg, a po 2 miesiącach - 3 kg, tak więc chyba warto. A teraz po 4 dniach czuję, że uda i pośladki są jakieś takie "gładsze".
Tak więc jutro znów 60 minut.
---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------
Cytat:
Napisane przez radgamu
ze tak powiem: nie od razu Krakow zbudowano. Cwicz dalej a napewno efekty sie pojawia, tylko daj sobie troche czasu. I cierpliwosci
Czytalam gdzies ze jazda na najnizszych biegach pomaga w ujedrnieniu natomist biegi wysokie sprzyjaja budowie miesni, czy to prawda nie wiem. Poczytaj gdzies.
|
ja też tak czytałam i jeżdżę na niskim, ale nie najniższym (bo nie nadążałam muszę mieć lekkie obciążenie), aeroby mają to do siebie, że musisz mieć w miarę wysokie tętno - im wyższe tętno tym więcej się spala, ale bez przesady, żeby zawału nie dostać
[1=578537b29e2e39e1d6e3dc9 dfc9821e485b809af_62f97e7 3ceb2a;40416668]Podobno jest tak, że po 2 tygodniach różnicę widzimy my same, po 4 tygodniach nasi najbliżsi, a po 8 tygodniach caly świat ) Nie poddawaj się, możesz sobie trochę dokładać wysiłku, np. biec szybciej lub jechać na rowerze szybciej, żeby się porządnie spocić i poczuć wysiłek, jeśli Ci tego brakuje 
Ale ogólnie - daj sobie miesiąc na efekty, na pewno przyjdą. Też na początku czuję po prostu ujędrnienie ciała. Ale po tygodniu już zaczynam dostrzegać odrobinę różnicy w budowie. To chyba normalne
i zdrowe, że chudnie się 1-3 kg tygodniowo [/QUOTE]
kurcze 3 kg tygodniowo??? ciekawe czy jest to do osiągnięcia, ja jestem zbyt łasa na jedzenie, więc ja bym nie dała rady, ja do świąt chcę schudnąć kilo 
Cytat:
Napisane przez betty0502
a mnie po tym rowerku tyłek boli, też tak macie? i niewygodnie mi się na nim siedzi....ech ale wczoraj przejechane 40 min a dzisiaj rano 20 
|
też, też, po kilku dniach się przyzwyczaisz i będzie ok, ja dlatego dziś musiałam odpuścić, bo mnie strasznie boli
Cytat:
Napisane przez theanna
Oj boli, boli... na krótszych dystansach jest już ok, ale wczoraj jeździłam rano 60 min, popołudniu 80 min i czułam go cały wieczór i nawet jeszcze dziś
Dziewczyny, lepiej jeździć raz dziennie, a dłużej np 60 min czy dwa razy, np. po pół h? Myślę, że dłuższa jazda da chyba lepsze efekty, ale chciałabym poznać Wasze zdanie, "opłaca" się wsiadać na krótszą jazdę (15min, pół h)?
|
tłuszcz zaczyna się ponoć spalać po 35-40 minutach (tak czytałam) więc myślę, że lepiej pojeździć raz a dłużej, zwłaszcza że po zakończeniu ćwiczeń aerobowych jeszcze przez jakiś czas nasz organizm spala kalorie
[1=57c4259f21315203964a8ed 20878b337431f4de9_625f3ef 28e370;43276371]Wcześniej to od stycznia do czerwca. Schudłam w tym czasie 8kg, w centymetrach także sporo ubyło.
Każdy ruch daje nam lepsze samopoczucie, bo zawsze jesteśmy bliżej celu 
Dzisiaj 20km [/QUOTE]
łał, ładny wynik, ja niestety diety nie trzymam przy jeździe, jem wszystko i słodycze i chipsy, dlatego u mnie efekty są mizerne. Teraz staram się po każdym treningu, a jeżdżę wieczorem, wypić szklankę soku bananowego, albo zjeść banana, bo wyczytałam, że "trzeba" zjeść po treningu szybko przyswajalne węglowodany, absolutnie po treningu nie wolno się głodzić, czy też zabijać głodu wodą mineralną.