Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz. XII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-12-04, 17:09   #4381
Mya1989
Zakorzenienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
aaaa zapomniałam!! Liścia sałaty jadłam do kanapek, też nic nie było, i podobno można kapustę pekińską.Ale nie próbowałam.
Jaa, dzięki
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
ja bym nie jadła sosu czosnkowego
a ja czytałam, że można, bo dziecko przyzwyczaja się do smaku i potem jak jest starsze lubi czosnek
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
od Miss:
Zosia wazy 3350g i ma 55cm, wszystkie macie caluski;*

' Na porodowce bylam od 3 w nocy i rozwarcie na 2palce pk 6 rano dostala zzo na rozwarciu 4-5 i tak utrzymywalo sie do 10tej. lekarki nie wiedzialy co robic czy moze zlecic ccbo rozwarcie nie szlo za to byly mocniejszei czestsze skurcze. o 11 rozwarcie bylo na 10cm i skurcze parte. troche poparlam i praktycznie na jednym skurczu mialam Zosie. wychodzila główks z raczka, byla oplatana pepowina, pozniej musieli mnie uspic bo lozysko sie nie odkleilo i mnie czyscili. terazdochodze do siebie po narkozie, mala troszke ssala ale nie bardzo moze zlapac sutka. "

Porod nie byl szybki ale tez niezbyt bolesny miss trzyma kciuki za mamusie z poczekalni,- "niech rodza wreszcie "
dobrze, że tak wspomina poród:")

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
metkaa dzis przed poludniem pojechala na porodowke ze skurczami co 5 minut! Takze pewnie juz sa we dwoje

A tu moja Mala Radosc Uwielbiam ja!
ale słodzinka!!
Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
nemosek już sobie wyobraziłam Ciebie na tym jaju
dla Tymusia za awans na niemowlaczka

sorki
dla tż , masz skarb w domku

Mya Uleńka podobna do Ciebie
Odnośnie laktatora elektrycznego moi znajomi polecają Medelę Mini Elektric, tu chyba Dzidzia też go chwaliła.
Choć ja bym się wstrzymała jeszcze-bo to jednak trochę kosztuje, próbuj dalej dymać ręczny i się unormuje pewnie niedługo

Beatka obyście się dogadali bez kłótni i łez

Sylwiaaa88 za przygotowania i tydzień
Wydaje mi się, że troszkę za dużo ciuszków, ale z drugiej strony Mya ma rację-jak się jakiś "wypadek przy pracy" zdarzy to będziesz miała w co przebrać
A nie myślałaś, żeby się przejść do szpitala, w którym chcesz rodzić na ktg?? Tam sobie 20-40 minut poleżysz, położna się kręci w okolicy to można się dopytać o wszystko A przy okazji mniej formalności do wypełnienia przy porodzie.

agnieszka255 za akt urodzenia!!
Jak się czujesz???

za wygraną, kocyk super!

o, warto zapamiętać, dzięki
Ktosiula, Tobie też za podanie ilości

metkaao ja, a wczoraj narzekała, że zero skurczy na ktg
za szybki porodzik!!

aaby Ninka

O, mamy miesięcznicę dziś Nasturcja sto lat dla Miłka!!!

wszyscy mówią, że do mnie a ja podobieństwa nie widzę:/
Ale mam nastrój i jestem zmęczona jak koń po westernie
Ogólnie wczoraj mnie poniosło, sprzątałam chate jak przyszłam ze szpitala i rana zaczęła mnie boleć, znaczy tak ciągnać, nabrzmiała. Poszlam spać, rano wstalam i ładna była, nic nie ciągło, wręcz przeciwnie! No ale oczywiście pojechałam po wypis i na zakupy i co? I boli znów nabrzmiała...to teraz nie będę mogła nic robić?! A już nie dodam, że napieprza mnie kręgosłup po wkłuciu.. współczuję nasturcji, bo podejrzewam,że jej ciążowy bol byl miliard razy gorszy...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g

Edytowane przez Mya1989
Czas edycji: 2013-12-04 o 17:11
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora