Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz. XII - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują 14 40,00%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 5,71%
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka 0 0%
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki 12 34,29%
ten co teraz. 7 20,00%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-04, 14:27   #4351
Mya1989
Zakorzenienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
to nie miej złego dnia z tego powodu, bo mi się przykro robi :P

zrobiłam sobie prezent na mikołajki, a co! należy mi się prawda
oddam Ci jednego cyca

iskra, ja jem banany i to nie jednego, jabłka, marchewkę itp itd. ogólnie rozmawiałam z dwiema położnymi na ten temat, znaczy jedna noworodkowa a druga zneonantologiii. Obie powiedziały, że nie wolno smażonego, zasmażanego, wzymającego i gazowanych. Zupy wszystkie byle nie na zakwasie, więc rosoły, barszcze, ogorkowe, kapuśniaki, gulaszowe, potem mówiła, że możemy pić soki ale rozcieńczane, bnp. jabłkoi, można jeść marchewki jako przekąskę

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 14:31   #4352
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
oddam Ci jednego cyca

iskra, ja jem banany i to nie jednego, jabłka, marchewkę itp itd. ogólnie rozmawiałam z dwiema położnymi na ten temat, znaczy jedna noworodkowa a druga zneonantologiii. Obie powiedziały, że nie wolno smażonego, zasmażanego, wzymającego i gazowanych. Zupy wszystkie byle nie na zakwasie, więc rosoły, barszcze, ogorkowe, kapuśniaki, gulaszowe, potem mówiła, że możemy pić soki ale rozcieńczane, bnp. jabłkoi, można jeść marchewki jako przekąskę
ja jadłam smażone już pare razy i nic mi nie było, znaczy małej
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 14:36   #4353
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iskra75 Pokaż wiadomość
a smażone? owoce? warzywa? bo co niektórzy pitolą, że tylko gotowane.. :/ a co pijesz? jakieś specyfiki?

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

no i właśnie jeszcze coś...niby nie mam nawału <chyba > ale pokarmu sporo i strumień też chyba konkret, bo Mały łapie na chwilkę i wypluwa...i pytanie- odciągać trochę? Mały sobie radzi,ale chwilę się męczymy...
miewamy tez w nocy problem żeby po cycku zasnąć...jakby chciał a nie mógł... może jakieś kolki ma?? sama nie wiem...mam tyle wątpliwości
Jęsli chodzi o kp i owoce warzywa i inne to mi pozwolili tylko jabłka i faktycznie tylko je jem praktycznie, chyba ze gdzies nieznaczna ilosc czegos innego to owszem, z warzyw tylko kapusty i kalafiora brokuła grochu fasolki szparagowej nie jadłam, marchew i burak przede wszystkim gości na moim stole . ze smażonymi uważałam, a potem sróbowałam jednego kotleta, młodemu nic sie nie działo wiec jem staram sie smażyć na oliwie a nie oleju
No ale ja Kp bardzo mało bo obecnie 1 do 1,5 butli

Pepper mi napisała, że wypadła z forumowego rytmu i ciężko wrócić, ale u nich wszystko ok , troche problemy z brzuszkiem no i Tymuś wiecznie głodny
Stary 2013-12-04, 14:37   #4354
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
ja jadłam smażone już pare razy i nic mi nie było, znaczy małej
Ooo, pocieszyłaś mnie

a powiedzcie mi co z kapustą pekińską? i sosikiem czosnkowym domowej roboty?

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-12-04, 14:38   #4355
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Jęsli chodzi o kp i owoce warzywa i inne to mi pozwolili tylko jabłka i faktycznie tylko je jem praktycznie, chyba ze gdzies nieznaczna ilosc czegos innego to owszem, z warzyw tylko kapusty i kalafiora brokuła grochu fasolki szparagowej nie jadłam, marchew i burak przede wszystkim gości na moim stole . ze smażonymi uważałam, a potem sróbowałam jednego kotleta, młodemu nic sie nie działo wiec jem staram sie smażyć na oliwie a nie oleju

Pepper mi napisała, że wypadła z forumowego rytmu i ciężko wrócić, ale u nich wszystko ok , troche problemy z brzuszkiem no i Tymuś wiecznie głodny
też smażę tylko na oliwie fasolkę szaparagową jadłam

Pepper, wracaj!
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-12-04, 14:44   #4356
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
to nie miej złego dnia z tego powodu, bo mi się przykro robi :P

zrobiłam sobie prezent na mikołajki, a co! należy mi się prawda
jaki prezent? ja chyba też sobie zrobie

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 14:48   #4357
Mya1989
Zakorzenienie

Muszę sobie odciągnąć mleko, nie znoszę tego...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-04, 14:49   #4358
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eluvtus Pokaż wiadomość
Kyte rozumiem Cię doskonale, mi też się cholernie chce dużo Ci zostało postu?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
no nie wiem właśnie za 3 tygodnie niecałe kontrola u gina to się dowiem na czym stoję.
Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Hej ja tylko tak na szybko piszę, że żyjemy Kubulek własnie chwilę drzemki ma, ale ten tydzień baaardzo dla nas ciężki bo mały je średnio co godzinę (po około 25 min z każdego cycka), tylko w nocy potrafi spać ponad 3 godziny Ma teraz podobno jakiś tam skok wagowy (nadrabia wagę bo schudł po porodzie) więc musimy wytrzymać jakoś...
no ale na komputer to czasu brak choć liczę, że z dnia na dzień będzie lepiej

Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamuśkom!
adoosienka! no to Ci Kubuś pięknie będzie przybierał skoro tak często je
Cytat:

Iskra marchewka i buraki również u mnie są najczęściej, nie próbowałam jeszcze niczego innego z warzyw, z owoców jadłam banana nic nie było, oraz jabłka jabłka jabłka...do znudzenia Jutro spróbuję zjeść pomidora albo ogórka i też będę obserwować. Mięsko duszone albo gotowane, chociaż dwa dni temu i wczoraj podsmażyłam delikatnie filet z kurczaczka i też nic nie było.Położna powiedziała że jak delikatnie na oliwie podsmażę to nic nie powinno się zadziać.Soki rozcieńczone, ale w sumie piję wodę niegazowaną, herbatki owocowe, koperek włoski i rumianek, można też miętę.

Pepper wracaj do nas koniecznie!!!!
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 14:50   #4359
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
jaki prezent? ja chyba też sobie zrobie
kupiłam sobie wysuszacz do lakieru do paznokci i odżywkę do paznokci z Sally Hansen i jedno i drugie :P razem z przesyłką zapłaciłam niecałe 40 zł

Nela 5/11/13
Stary 2013-12-04, 14:51   #4360
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Ooo, pocieszyłaś mnie

aaaa zapomniałam!! Liścia sałaty jadłam do kanapek, też nic nie było, i podobno można kapustę pekińską.Ale nie próbowałam.
Stary 2013-12-04, 14:52   #4361
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo, pocieszyłaś mnie

ja bym nie jadła sosu czosnkowego

Nela 5/11/13

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-04, 14:58   #4362
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
ja bym nie jadła sosu czosnkowego
Ja też nie. Czosnek zmienia smak mleka Ula może go nie polubić
Stary 2013-12-04, 15:06   #4363
ryba91
Zakorzenienie

od Miss:
Zosia wazy 3350g i ma 55cm, wszystkie macie caluski;*

' Na porodowce bylam od 3 w nocy i rozwarcie na 2palce pk 6 rano dostala zzo na rozwarciu 4-5 i tak utrzymywalo sie do 10tej. lekarki nie wiedzialy co robic czy moze zlecic ccbo rozwarcie nie szlo za to byly mocniejszei czestsze skurcze. o 11 rozwarcie bylo na 10cm i skurcze parte. troche poparlam i praktycznie na jednym skurczu mialam Zosie. wychodzila główks z raczka, byla oplatana pepowina, pozniej musieli mnie uspic bo lozysko sie nie odkleilo i mnie czyscili. terazdochodze do siebie po narkozie, mala troszke ssala ale nie bardzo moze zlapac sutka. "

Porod nie byl szybki ale tez niezbyt bolesny miss trzyma kciuki za mamusie z poczekalni,- "niech rodza wreszcie "
Stary 2013-12-04, 15:15   #4364
Eluvtus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iskra75 Pokaż wiadomość
a smażone? owoce? warzywa? bo co niektórzy pitolą, że tylko gotowane.. :/ a co pijesz? jakieś specyfiki?

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

no i właśnie jeszcze coś...niby nie mam nawału <chyba > ale pokarmu sporo i strumień też chyba konkret, bo Mały łapie na chwilkę i wypluwa...i pytanie- odciągać trochę? Mały sobie radzi,ale chwilę się męczymy...
miewamy tez w nocy problem żeby po cycku zasnąć...jakby chciał a nie mógł... może jakieś kolki ma?? sama nie wiem...mam tyle wątpliwości
Jadłam kotlety. Tylko da oleu rzepakowym, dużo omega 3, oliwa w naszym klimacie słabo wychodzi
Z owoców to jabłka i banany, cytryna do herbaty.
Warzywa: pietruszka gotowana, marchewka w każdej postaci. Pomidor,. Ale z puszki, cebula, czosnek w ilościach ograniczonych. jem to, na co mam ochotę, obserwuje i tyle.

Co do napojów - herbaty. Zielone, czarne, byle słabe. Owocowych pije bardzo dużo, głównie dzika róża z dodatkami.

Z ziół to czasem rumianek, pokrzywa, melisa. Też słabe i dużo, bo pije jakbym miała wiecznego kaca.

Generalnie nie wpadamy w paranoje jeśli małemu nic nie jest. Od początku też jem coś czekoladowego i żyjemy.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-12-04, 15:19   #4365
anulka2205
Wtajemniczenie

Miss

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 15:32   #4366
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Ja

A do mnie przyszła właśnie moja wygrana w konkursie
Dostałam 3 kaszki bobovity i do tego miał być kocyk o wartości 150 zł. I się zdziwiłam, bo faktycznie przyszedł kocyk ten o:
http://www.lamillou.com/shop/kocyki-...lds-70x80-cm-1
Ale super Gratulacje nie pogardziła bym taką wygraną

Cytat:
Muszę sobie odciągnąć mleko, nie znoszę tego...
Hehe, mamy kolejną wspólną rzecz ja też NIENAWIDZĘ odciągać mleka, to znaczy już tego nie robię i odpadły mi stresy i nerwy

A pomyśleć że jak byłam w ciąży to miałam plan żeby nie karmić piersią, ale mleko odciągać i podawać z butelki

Cytat:
od Miss:
Zosia wazy 3350g i ma 55cm, wszystkie macie caluski;*

' Na porodowce bylam od 3 w nocy i rozwarcie na 2palce pk 6 rano dostala zzo na rozwarciu 4-5 i tak utrzymywalo sie do 10tej. lekarki nie wiedzialy co robic czy moze zlecic ccbo rozwarcie nie szlo za to byly mocniejszei czestsze skurcze. o 11 rozwarcie bylo na 10cm i skurcze parte. troche poparlam i praktycznie na jednym skurczu mialam Zosie. wychodzila główks z raczka, byla oplatana pepowina, pozniej musieli mnie uspic bo lozysko sie nie odkleilo i mnie czyscili. terazdochodze do siebie po narkozie, mala troszke ssala ale nie bardzo moze zlapac sutka. "

Porod nie byl szybki ale tez niezbyt bolesny miss trzyma kciuki za mamusie z poczekalni,- "niech rodza wreszcie "
Gratulacje

Dziewczyny narzekacie na marudzące dzieci, a ja dziś się poważnie przestraszyłam bo moja od rana spała jak suseł, normalnie budziła się tylko na jedzenie i potem od razu zapadała w sen i zaczęło mi się wydawać że ma gorączkę. W końcu ją przebudziłam i zmierzyłam temperaturę, wyszło ze nie ma, mam nadzieję że dobrze zmierzyłam, w ogóle wyszło że mamy obie taką samą temperaturę

Teraz się w końcu przebudziła i się wierci ale już sama nie wiem co gorsze czy jak płacze czy jak śpi godzinami

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 15:46   #4367
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
dziewczyny które przeszły z kp na mm, powiedzcie mi co ile i jaką ilością mleka na początku karmić dziecko?
początkowo 90-120 ml, potem już 120 ml, u nas mała sama "woła" co 3-4 godziny, w nocy pierwszy sen ma twardszy i jakoś 5-6 g śpi to nie wybudzam
Cytat:
MISS urodziła! Zosieńka dzisiaj o 11:25 przyszła na świat
dla Miss i witamy Zosieńke
Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Hej ja tylko tak na szybko piszę, że żyjemy Kubulek własnie chwilę drzemki ma, ale ten tydzień baaardzo dla nas ciężki bo mały je średnio co godzinę (po około 25 min z każdego cycka), tylko w nocy potrafi spać ponad 3 godziny Ma teraz podobno jakiś tam skok wagowy (nadrabia wagę bo schudł po porodzie) więc musimy wytrzymać jakoś...
no ale na komputer to czasu brak choć liczę, że z dnia na dzień będzie lepiej

Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamuśkom!
Super że się odezwałaś
Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Cześć

U nas dzień spokojny, mała ładnie śpi i nie marudzi W nocy usnąć nie mogła, więc siedziałam z nią od 3-5 i bujałam na kolanach

Mamy problem z odparzoną pupą. Smaruję Linomagiem, zasypywałam też mąką, ale przez to że mała ciągle robi kupy nic nie chce działać Zmieniam jej pieluchy bardzo często, ale co zajrzę ponownie to jest kupa

Laktacja wróciła do normy
Wietrz małej pupcie jak najczęściej, smaruj sudocremem, mąką na zmianę, przemywaj przegotowaną wodą, jak coś to Dzidzia polecała maść z Ziajki z cynkiem podobno bardzo dobra na odpażenia. I wietrz wietrz tyłeczek

My po wizycie u pani doktor, jeżeli chodzi o wit D to mam obliczyć ile % Zuza zjada w mleku jeżeli 100 % to może ona tak reaguje bo za dużo też nie dobrze, a jeżeli nie to mamy kupić w sprayu i spróbować takiej formy.
Śluz w kupce to reakcja na zmiane mleczka z AR na zwykłe. A dzisiaj już go nawet nie było. I jeszcze ważne żeby malutka piła w ciągu dnia i herbatkę i wodę

Mamusie ile kropelek espimisanu podajecie maluchom???

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 15:46   #4368
aaby
Zakorzenienie

Witamy na popoludniowej karmieniowej zmianie
Mala dzis dosc marudna, potrzebuje ciaglego zainteresowania, wiec sie interesuje
Spacer byl polgodzinny bo mega wialo, takze nie chcialam naraz jej i siebie...

ktosiula, trzymam mocno kciuki!

Miki, my tez walczylysmy z odparzeniem i tez byla kupa za kupa. Przede wszystkim mylam pupe wacikiem zmoczonym przegotowana woda. Po myciu dokladnie osuszylam tetra. Potem smarowalam dermobaza z cynkiem z Ziaji - polecam! Byla w niebieskim pudelku bodajze. Jak nie masz to moze linomag z cynkiem albo ostatecznie sudokrem. I jak najczesciej klasc malucha bez pieluchy. Ja kladlam na kanape podklad, na to Nina i przykrywalam tetra/flanela. Dwa dni i nie bylo sladu. Od wtedy susze pupe tetra i regularnie smaruje Bepanthenem.

iskra - ja od poczatku nie jem smazonego. Mieso i warzywa gotowane na parze albo pieczone w piekarniku. Z warzyw w sumie tylko marchewka, brokul, raz wzielam pomidora na kanapke. I buraki ze sloika Z owocow banany i jablka, ale generalnie owocow prawie nie jem. Kanapki tylko z szynka drobiowa ktora juz serdecznie rzygam...
Jesli chodzi o picie to woda niegazowana, herbatka koperkowa z hippa, na laktacje z hippa, slaba herbata, czasem jakas herbata owocowa. I cappy jablkowy tylko ze rozcienczam.
Od kiedy mala jest wysypana to praktycznie w ogole nie jem nabialu takze mam mega uboga diete

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Edytowane przez aaby
Czas edycji: 2013-12-04 o 15:48
aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 15:57   #4369
aaby
Zakorzenienie

metkaa dzis przed poludniem pojechala na porodowke ze skurczami co 5 minut! Takze pewnie juz sa we dwoje

A tu moja Mala Radosc Uwielbiam ja!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Edytowane przez aaby
Czas edycji: 2014-03-19 o 19:04
Stary 2013-12-04, 16:02   #4370
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
początkowo 90-120 ml, potem już 120 ml, u nas mała sama "woła" co 3-4 godziny, w nocy pierwszy sen ma twardszy i jakoś 5-6 g śpi to nie wybudzam

dla Miss i witamy Zosieńke

Super że się odezwałaś

Wietrz małej pupcie jak najczęściej, smaruj sudocremem, mąką na zmianę, przemywaj przegotowaną wodą, jak coś to Dzidzia polecała maść z Ziajki z cynkiem podobno bardzo dobra na odpażenia. I wietrz wietrz tyłeczek

My po wizycie u pani doktor, jeżeli chodzi o wit D to mam obliczyć ile % Zuza zjada w mleku jeżeli 100 % to może ona tak reaguje bo za dużo też nie dobrze, a jeżeli nie to mamy kupić w sprayu i spróbować takiej formy.
Śluz w kupce to reakcja na zmiane mleczka z AR na zwykłe. A dzisiaj już go nawet nie było. I jeszcze ważne żeby malutka piła w ciągu dnia i herbatkę i wodę

Mamusie ile kropelek espimisanu podajecie maluchom???
A JAKIE JEST ZAPOTRZEBOWANIE na tą witaminę? bo moze ja daje za dużo tez:P

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
metkaa dzis przed poludniem pojechala na porodowke ze skurczami co 5 minut! Takze pewnie juz sa we dwoje

za metkę

a powiedz mi ona już sieinteresuje matą czy tak średnio?;>
Stary 2013-12-04, 16:07   #4371
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Srednio to duzo powiedziane
Jak lezy to rozglada sie ale na pewno nie po elementach maty
Choc moze cos w tej macie jest bo na kanapie nie chce lezec sama a na macie troche polezy i sie chichra
Dostalismy od znajomych po ich coreczce wiec rozkladamy, sami pewnie bysmy jeszcze nie kupili.

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-12-04, 16:14   #4372
ktosiula
Wtajemniczenie

Miss Triss gratulacje kochana!!!!!

Metkaa czekamy na wieści.

Zapomniałam jeszcze wcześniej napisać Kociak gratuluje wygranej! Taki kovyk to moje marzenie ale za te pieniądze to nie mogę sobie pozwolić...

Dzastino współczuję kolek i trzymam za was kciuki. Niech szybko przejdzie! Może kropelki pomogą, oby, oby.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 16:18   #4373
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

trzymam kciuki!

Nela patrzyła w TV oglądała M jak Miłość i się śmiała

Nela 5/11/13
Stary 2013-12-04, 16:18   #4374
ktosiula
Wtajemniczenie

Aaby malutka jaka uśmiechnięta

Rybko 400 jednostek Wit. D na dobę. Musisz sprawdzić ile jest w mleku i obliczyć ile Kacperek zjada.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 16:31   #4375
sorento
Rozeznanie

Cześć, witam się wieczornie!!

Miss Triss, gratulacje dla Ciebie i Zosieńki
Hihi, tak jej dziewczyny wczoraj przepowiadałyście, że już urodziła, że aż ją skurcze złapały i mamy maluszka kolejnego

Lilith za zdrówko maluszka i lepsze sampoczucie!!

dizi dla Adasia za wagę

lineczkaNelusia
dla tż

anka_85 wiem, że łatwo mówić, ale nie przejmuj się głupimi ludźmi, masz swoją cudną rodzinkę i ciesz się tym, a innych olej
Tak w ogóle-jak partnerka taty reaguje na Gabrysia??

Asist22 nie widziałam Kajtusia, usunęłaś fotkę?
za opis!!!

ktosiula super, że humorek lepszy, ale urządziłaś mamę z tym tekstem przezd farbowaniem
Skoro do nasz piszesz ze szpitala to podejrzewam, że Mikuś jeszcze w brzuszku siedzi i będą coś jutro działać??
żeby wszystko sprawnie poszło i maluch wyskoczył szybciutko!!!!

xxxMikixxx że z brzuszkiem lepiej i że mleczko płynie
dla tż
A na odparzenia ZIAJA Dermatologiczna baza z tlenkiem cynku (polecana przez Dzidzię, o-przez Aaby też) lub zielony Alantan Plus (to Nasturcja polecała).

Trele_Morele za zimno na chrzciny???
Jak tam wierszyk dla Majeczki?? Wytworzyliście coś czy napisałaś do Nasturcji?

paulinaizabela super, że Majunia dobrze zniosła szczepienie!

kyte za wizytę, wagę maluszka i dla Ciebie za mleczko
super, że tam na dole wszystko wraca do normy

Dzastin08za wagę malucha
zdrówka dużo dla Ciebie
Kamilek a jak pięknie główkę podnosi!

babkuczekamy na fotki z sesji
Fajną macie położną, za spacerek i utratę kg!

Cytat:
Napisane przez Pociety Pokaż wiadomość
Pępek! To jest jakaś zmora, niedługo odpadnie, dobrze, że mamy córeczkę bo jakby to był synek to bym zszedł na zawał w chwili gdy zobaczyłbym jak leży oddzielony

Nie bój się zajmować Uleńką(i tak Cię to nie ominie ), nie zrobisz jej krzywdy, a Mya będzie miała pomoc
Fajnie się czyta, jak tak ją chwalisz
Też się zastanawiałam, co będzie jak coś zbroisz i Mya się będzie chciała poskarżyć
Może założycie wątek tatusiowy z mężem Lineczki i kto tam jeszcze z tż ma konto na wizażu i będziecie na nas narzekać

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 16:36   #4376
sorento
Rozeznanie

nemosek już sobie wyobraziłam Ciebie na tym jaju
dla Tymusia za awans na niemowlaczka

Cytat:
Napisane przez Eluvtus Pokaż wiadomość
Malusia wersja mojego Ukochanego się budzi, może w końcu zje mi te cycki, bo padam
sorki
dla tż , masz skarb w domku

Mya Uleńka podobna do Ciebie
Odnośnie laktatora elektrycznego moi znajomi polecają Medelę Mini Elektric, tu chyba Dzidzia też go chwaliła.
Choć ja bym się wstrzymała jeszcze-bo to jednak trochę kosztuje, próbuj dalej dymać ręczny i się unormuje pewnie niedługo

Beatka obyście się dogadali bez kłótni i łez

Sylwiaaa88 za przygotowania i tydzień
Wydaje mi się, że troszkę za dużo ciuszków, ale z drugiej strony Mya ma rację-jak się jakiś "wypadek przy pracy" zdarzy to będziesz miała w co przebrać
A nie myślałaś, żeby się przejść do szpitala, w którym chcesz rodzić na ktg?? Tam sobie 20-40 minut poleżysz, położna się kręci w okolicy to można się dopytać o wszystko A przy okazji mniej formalności do wypełnienia przy porodzie.

agnieszka255 za akt urodzenia!!
Jak się czujesz???

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
A do mnie dzwoniła właśnie mama moja, że już jest po zabiegu i wybudziła się z narkozy

za wygraną, kocyk super!

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
o, warto zapamiętać, dzięki
Ktosiula, Tobie też za podanie ilości

metkaao ja, a wczoraj narzekała, że zero skurczy na ktg
za szybki porodzik!!

aaby Ninka

O, mamy miesięcznicę dziś Nasturcja sto lat dla Miłka!!!

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 16:42   #4377
De28
Wtajemniczenie

W jakich godzinach robia sobie drzemki wsze 8 tygodniowe maluchy? Moj w dzien to wogole nie spi, tylko przysypia i zaraz sie budzi.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 16:54   #4378
nasturcja7667
Zadomowienie

Hello!

Póki pamiętam:

Miki - nas na odparzenie pomógł tylko Alantan plus [zielony]. Ani Ziajka, ani sudocrem- nic nie działało. A no i przez jeden-dwa dni myłam Miłkowi pupę pod bieżącą wodą przy każdej zmianie pieluszki. Do tego wietrzenie. Zrezygnowaliśmy w ogóle z chusteczek na rzecz wacików i wody przegotowanej- jak na razie [minęły dwa tygodnie]-żadne odparzenie nas się nie ima

Byliśmy dziś u neurologa dziecięcego i pediatry. I mam ochotę podpalić oddział noworodkowy, gdzie rodziłam. Normalnie Nastraszyli nas strasznie, ze rączki drżą, że na pewno wyjdzie coś neurologicznego, ze początki napięcia mięśniowego... I co? Dupa. Wydałam 150zł na wizytę u lekarza, a dziecko zdrowe jak rydz. W ogóle super cudowna pani neurolog nam się trafiła! Polecana przez znajomych i serio porządna! Całą wizytę nosiła Miłka na rękach ["żeby poczuć jak się układa, kiedy napina, jak reaguje"], była niesamowicie spokojna, wyśmiała lekarzy ze szpitala, gdzie rodziłam [nawet wzięła książkę "wczesny rozwój neurologiczny" czy coś i pokazała mi rozdział, który obala ich "teorie"]. Kazała na wszelki wypadek przyjść za 2 miesiące, ale sama powiedziała, że to raczej dla mojego spokoju niż dla medycznego powodu. Byliśmy w środku 35minut Ludzie nas mało nie zjedli

Pediatrę też fajną mamy. Fajne podejście ma do Miłosza Wszystko gra, mój Klocuszek waży już 4090g [i to po tym jak osikał Tatę, mnie i pielęgniarkę ] , czyli przybiera ponad 320g/tydzień. Pani powiedziała, ze sporo. Ale niestety, mamy pleśniawkę... I do smarowania buzi coś [mąż ma wykupić receptę, bo po wizycie do pracy pognał]. I pytanie do Beatki: Liwka chyba też miała pleśniawkę, prawda? Jakim sposobem jej smarowałaś buzię? Bo mnie to przeraża..
11.12 mamy usg bioderek, a 19.12 szczepienie. Ostatecznie 5w1 weźniemy. Chcieliśmy pneumokoki, ale nas na nie nie stać chyba jednak... 300zł... dużo trochę.

Mya- też chciałabym mieć tyle pokarmu, by wykarmić Miłka i jeszcze odciągać.. Zazdroszczę. On obecnie je tyle, ze dwa razy dziennie muszę mu mm podawać, bo mi mleka brakuje..

Iskra: jadłam już brokuła, ciut fasolki szparagowej, co dwa dni jem pół pomidora, jem też ogórka. Ogórka kiszonego też parę razy zjadłam. Szpinak też [ale jest polecany]. Ofkors: marchewka, pietruszka, seler, ziemniaki, nawet ciut papryki zjadłam.
Z owoców: jabłka, banany, cytryna w herbacie [ale trochę i raz dziennie max].
Jem za to dżemy: z maliny, jabłek, brzoskwini, borówek.
Kompoty piłam nawet ze śliwek [ale gotowane bez pestki], wypiłam litr takowego kompotu, dzieć bez zmian. A, nawet z agrestu piłam.
Mięso: indyk: filet smażony na łyżeczce oliwy w ziołach- dzieć przeżył, bez zmian. Trochę parówek wieprzowych zjadłam nawet. A i kiełbasę w babce ziemniaczanej.
Jem to wszystko, dzieciowi nic nie jest. Cykałam się lekko, bo jest w grupie ryzyka na alergie [oboje z TŻ jesteśmy porządnymi alergikami], ale widać Miłek odporny

A: któraś miała kłopot z suchą skórką na twarzy [ Aabby? ] Miłkowi też taka wyszła, na czółku i między brwiami i to jest ciemieniucha Podobno tam też się zdarza. Więc od dziś lekko mamy smarować oliwką i potem "szuru-buru" mokrą tetrą.
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 16:57   #4379
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:

Trzymamy mocno kciuki
A malutka jest przeurocza

Cytat:
A JAKIE JEST ZAPOTRZEBOWANIE na tą witaminę? bo moze ja daje za dużo tez:P

za metkę

Ktosiula napisała już że 400 j ale, właśnei przeczytałam że to dotyczy dzieci karmionych piersią ponieważ dzieci karmione sztucznie właśnie mają dostarczaną wit D3 w mleku modyfikowanym. A jeszcze na tych kapsułkach wyczytałam że 400 j to jest 200 %. Nadmiar witaminy D też może wpływać niekorzystnie na zdrowie maluszka

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
W jakich godzinach robia sobie drzemki wsze 8 tygodniowe maluchy? Moj w dzien to wogole nie spi, tylko przysypia i zaraz sie budzi.
U mnie mała różnie bardzo, często ma koło 10 drzemkę, później jak jest spacer koło 13 i popołudniu to naprawdę różnie bo popołudniami jest jakaś marudna i często albo przysypia trochę na rękach, albo robi sobie takie 10 minutowe drzemki

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

W końcu dostałam kase z ZUSU!!!!!!!!!!

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 17:02   #4380
anulka2205
Wtajemniczenie

Nina cudna

Nasturcja cieszę się bartdzo, że z Miłkiem tak dobrze

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości