2013-12-13, 13:53
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: chwalimy się poczynaniami do bycia idealną w tym ważny dla nas dniu!
Cytat:
Napisane przez Lg_ago
|
fajnie, że Ci się podoba... zobaczę jak mój facet i mama zareagują. Chociaż nie powinni być tak sceptyczni już, bo najbardziej przeszkadzały im nieobrobione boki.
Tez z linku śliczny, mój by też był piętrowy. W cukierni proponują mi dolne piętro atrapę, tak samo pokrytą np. masą cukrową, jeżeli chce mieć 4 okazałe piętra. Zwykle na 120 kawałków robi się 2 piętra, czasem trzecie ale malutkie. 4 pięter nie robi się w ogóle, bo tort jest za ciężki i nie trzyma pionu.
---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------
Cytat:
Napisane przez existence
mnie w cukierniach napisali tak:
- Można kupić też paczki z ciastem, ceny: 11,50, 13,50, 15,50 lub 16,50zł za sztukę w zależności od wielkości paczki. (ta od 560zł za tort)
- ta druga cukiernia: Polecamy również paczki dla gości zapakowane w estetyczne przezroczyste pojemniki, każdy z serwetką, bilecikiem, ozdobiony kokardką. Duża paczka zawiera 4 rodzaje ciasta (ok 1,4 kg) i kosztuje 28zł. Mała paczka-również 4 rodzaje ciasta (ok 0,8 kg) - cena 19zł.
Nie wiem jak to się przedstawia wielkościowo w tej pierwszej, jeszcze nie oglądałam 
jeśli tylko umiesz to sama ładnie zrobić to super pomysł  my będziemy mieć tort w grochy bo to nasz motyw przewodni 
|
u mnie jest 22 zł za kilogram ciasta (też mogę wybrać co chce z ich oferty, po prostu wagowo ma się zgadzać), zapakowane w plastikowe pudełko, z serwetką i bilecikiem. Ale ten bilecik w praktyce ma ich lokowanie produktu, więc jest jak ulotka
Jeżeli sama wybierasz ciasta na wagę to możesz się nieźle przejechać. Najbardziej chyba na niepozornych ciastach na cieście biszkoptowym (mocno pączowanym wodą) lub galaretkach, które są ciężkie. A tak to cukiernia dobiera ciasta tak, aby było ich też 'wizualnie' dużo. Wkońcu te paczki to taka ich reklama
z ozdobieniem tortu nie widzę większego problemu. Położenie owoców czy liści to żadna filozofia
tort w grochy brzmi ciekawie