Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Grudzień-najgorszy czas na zrywanie...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-12-13, 19:33   #15
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: Grudzień-najgorszy czas na zrywanie...

Cytat:
Napisane przez ence_pence1234 Pokaż wiadomość
kiedyś tak myślałam, marzyłam o ślubie, nawet o tym rozmawialiśmy... gdzie postawimy dom itp ...

potem zaczęłam mówic o Erasmusie. O pole dance. Poszłam do pracy...

ale myśl o zerwaniu jest tak przerażąjąca.... tyle czasu z kimś być, TŻ jest mi naprawdę bliski. Nie wiem czy jestem na tyle silna żeby mu to powiedzieć
Teraz piszesz, że jest Ci bliski, a wcześniej dałaś opis faceta, który Cię znacząco ogranicza i którego musisz okłamywać, żeby żyć po swojemu. Dodatkowo jeszcze w pierwszym poście znajduje się obszerny opis imprez, na których koniecznie musisz być z facetem. Ba, sam tytuł wątku sugeruje wcale nie to, że jesteś z cudownym facetem, którego przestałaś darzyć uczuciem, ale, że to czas jest nieodpowiedni na zerwanie.
Moim zdaniem Ty chcesz z tym facetem zerwać, bo nie pasuje Ci życie z nim, ale bardzo przejmujesz się opinią otoczenia, które mogłoby skrytykować, że np. pojawisz się na imprezie sama. Przemyśl dobrze sprawę i zastanów się, czy nie lepiej zrezygnować ze związku, który Cię ogranicza, a na Wigilię pojechać do koleżanki.