Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-03, 08:32   #2247
asienka213
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

dzien dobry

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
obejżałam na tvn player położne i opowieści ciażowe i więcej nie będę ogladać bo jak one parły to ja też się spinałam. poza tym wszystkie te porody to pyk i dziecko wyskakuje, a wiem, że nie ma tak lekko.
ja pierwszego syna rodziłam sn, ból się zaczał o 17, cała noc wyłam w domu, o 7 w szpitalu miałam 7cm rozwarcia, a urodził się po 15.
drugiego planowana cc bez bólu przy porodzie
teraz też chcę CC,
nie czuję się wcale gorzej z tym - u dentysty też zawsze biorę znieczulenie
a w jakim wieku sa Twoi synowie wybacz jak juz pisalas, ale ja ostatnio tu nie nadazam

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
To ten:
http://allegro.pl/wozek-chicco-enjoy...771279250.html
Tż póki co go oglądał, bo ja nie mam siły wstać z łóżka Za to dziecko od wczoraj ma niezłą zabawę u mnie w brzuchu, bo fika cały czas No i wybraliśmy imię: będzie Kamilka

Robiłyście badanie prenatalne w 30tc? Ile płaciłyście?

Ja kupię sobie sterylizator jakiś, bo pamiętam gotowanie butelek i smoczków w garnku i dziękuję... Raz nawet ze zmęczenia zapomniałam wyłączyć gaz przed snem pod tym garnkiem
ladny, choc wiele na tym zdjeciu nie widac
i no gratuluje wyboru imienia

Ja to badanie robilam zaraz na poczatku ciazy, teraz nawet nie wiem ze drugi raz sie robi

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Witam się w 35tc i 9 miesiącu
matko boska
pedzisz jak burza

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Moja mama nosiła dwie ciąze jedną 46 lat temu, drugą 28 lat temu i czasem robi wielkie oczy jak do niej o czymkolwiek mówię aż mi głupio bo przecież miała jeszcze pieluszki do wyprania, a taty wtedy nie było w kraju i była sama z siostrą i wszystko miała zorganizowane super bez żadnych gadżetów Dziś mówię jej rano przez tel. że kupiłam butelkę 22zł a ona że cóż to za butelka, nie wiedziała że butelka teraz tyle kosztuje...osiadła w erze butelek szklanych po 1zł z apteki Ostatnio pyta mnie co się daje dzieciom teraz zamiast śliniaka i czy są jednorazwe śliniaki na co ja że nie, a ona "no nie wiem teraz wszystko jest jakieś inne, jednorazowe" Już jej nie tłumaczyłam o butelkach antykolkowych bo wogóle by mnie nie zrozumiała, tym bardziej że jej dzieci kolek nie miały. Jest rozrzutną babcią i strasznie marzyła o wnuczku a jednak choć nie mówi widzę po niej że po prostu ją rozbraja to moje "to trzeba mieć" bo nasze mamy wogóle tych rzeczy nie miały i też rodziły i też karmiły i dzieci im takie fajne wyrosły
no wlasnie, moja mama, tesciowa i babcie tez przecieraja oczy ze zdziwienia co to dzis za cuda na rynku sa Co tu duzo mowic, mamy o wiele latwiej, bez wielu rzeczy mozna sie obejsc no ale jak juz jest mozliwosc to czemu nie korzystac

no baaa, bardzo fajne dzieci

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiecie może jak to jest z ilością dni przysługującą ojcu od razu po urodzeniu dziecka? Wiem, że są 2 dni okolicznościowe, ale ostatnio gdzieś słyszałam że jest jakieś 14 dni? Wiecie coś na ten temat?
ja Ci niestety nie pomoge
czemu sie ostatnio tak rzadko odzywasz

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora