Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-02, 21:19   #2221
czbasia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Uffff....nadrobiłam.. Nie było mnie dzis -odwozilismy brata tz na lotnisko-wracam a tu milion str do nadrobienia. Wybacznie nie odpisze. Gratuluje udanych wizyt:brawo:
No i odnosnie zakupów online. W sobote 28 grudnia robilam zakupy w c&a i szlak mnie trafia bo zero inf czy wszystkie towary beda i czy paczka juz skompletowana. A jak zapytanie wyslalam to odp ze poinformuja mnie jak paczke sskompletuja i wysla i jak jakiegos towaru nie bedzie(jak dzis spr na str przy wszystkim co kupilam info ze towar wyczerpany) to kase mi zwroca. No i oczywiscie nie mam mozliwosci innego towaru wybrac w tej cenie ani zrezygnowac z reszzty zamowienia nawet jak 1szt bedzie tylko dostepna No ale na razie spokojnie czekam. Pewnie po swiecie 6stycznie sie doczekam info..
Jutro na badania jade i zakupy wiec pewnei znowu bede nadrabiac cale popoludnie tak spamujecie. Milego wieczorka..
A.... ja kocyk zamowilam ten: http://allegro.pl/show_item.php?item=3767437289
przyszedl i mega zadowolona jestem.. JEst taki milusi
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 21:27   #2222
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Mona co ty swój ręcznik tez pierzesz po każdym użyciu?
eee no co ty, nie codziennie ale dzieciowy myślałam, ze trzeba codziennie, ale jak mówicie że nie to jeszcze zobaczę

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Mnie nowy rok zaczął się kiepsko, od wczoraj mam plamienie Dziś wizyta u gina. Jestem strasznie przejęta bo zdążyłam się już naczytać w internecie co może być przyczyną. Jedyną rzeczą która mnie uspokaja to fakt, że mnie nic nie boli i ogólnie czuje się dobrze!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ojej niepokojące te plamienia, pewnie już jesteś po wizycie, co powiedział lekarz?

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Nie martw się. Ja średnio raz w miesiącu mam plamienia i to zawsze w środku pomiędzy wizytami, więc jak idę do lekarza, to wszystko jest już ok
Stwierdziłam, że taka ma uroda.
o cholera nie pomyślałabym że w zdrowej ciąży takie plamienia się pojawiają, mam nadzieję że u mary to też nic niepokojącego.

Cytat:
Ale sie wkurzyłam teraz.
Mam ochotę usiąść i beczeć teraz.
Zamówiłam fotelik na smyku 26 go grudnia, a dzisiaj dostaję meila, że nie mają go Tak mi się podobał, a był w promocji
ale świństwo

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
o mamusiu! Jaki duży, toż to już nie kurczaczek ale mały indyczek Moja kruszyna chyba tyle nie będzie miała i w 33.
13go mamy wizytę to się dowiem. Piotruś będzie jak tata: długi jak miesiąc, cienki jak wypłata jak mówią jego koledzy w pracy

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Cayenne - ale historie, jak z filmu

A poniżej przedstawiam - nasz Gabryś (?)
słodziak
Cytat:
Na trzecim zdjęciu są stopy, które trzyma sobie na głowie
że co? człowiek guma z niego

Dziewczyny strasznie mnie dziś ćmiło w brzuchu, mniej więcej w okolicach jajników, to było coś pomiędzy bólem a kłuciem czy też tak macie, nie wiem co robić, trochę mnie to martwi...
Stary 2014-01-02, 21:34   #2223
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość

Dziewczyny strasznie mnie dziś ćmiło w brzuchu, mniej więcej w okolicach jajników, to było coś pomiędzy bólem a kłuciem czy też tak macie, nie wiem co robić, trochę mnie to martwi...
Może to te więzadła, nie dźwignęłaś czegoś albo nie wstałaś za szybko?
Stary 2014-01-02, 21:35   #2224
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Uffff....nadrobiłam.. Nie było mnie dzis -odwozilismy brata tz na lotnisko-wracam a tu milion str do nadrobienia. Wybacznie nie odpisze. Gratuluje udanych wizyt:brawo:
No i odnosnie zakupów online. W sobote 28 grudnia robilam zakupy w c&a i szlak mnie trafia bo zero inf czy wszystkie towary beda i czy paczka juz skompletowana. A jak zapytanie wyslalam to odp ze poinformuja mnie jak paczke sskompletuja i wysla i jak jakiegos towaru nie bedzie(jak dzis spr na str przy wszystkim co kupilam info ze towar wyczerpany) to kase mi zwroca. No i oczywiscie nie mam mozliwosci innego towaru wybrac w tej cenie ani zrezygnowac z reszzty zamowienia nawet jak 1szt bedzie tylko dostepna No ale na razie spokojnie czekam. Pewnie po swiecie 6stycznie sie doczekam info..
Jutro na badania jade i zakupy wiec pewnei znowu bede nadrabiac cale popoludnie tak spamujecie. Milego wieczorka..
No to Cie trochę rozczaruję. Ja zrobiłam zamówienie w C&A super okazję mi się udało upolować. Po paru dniach mail z informacją o wysyłce paczki dostałam, z czego na 7 kompletów które zamówiłam otrzymam 3, bo reszta niby wyprzedana. Pierwszy i ostatni raz u nich coś zamawiałam!!! Oczywiście niczego domówić już nie można, a szkoda bo teraz to mi się średnio opłaciło. Jak zobaczyłam tego maila to się nieźle wkur****.

Ciekawe jakie są ceny na wyprzedażach w stacjonarnym c&a, może ktoś wie czy są porównywalne z tymi z c&a online

Edytowane przez Smarrita
Czas edycji: 2014-01-02 o 21:40
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 21:40   #2225
BeautifulLie
Zadomowienie

Ag jaja jak sie patrzy

Justine jak sie słodko zrobilo hehe

Wysłano za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Lece spać dobrej nocy :-*:-*:-*:-*

Wysłano za pomocą Tapatalk
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 21:48   #2226
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Mój tato Henryk, więc Heniu to bym nie nazwała, nie ujmując niczego mojemu Tacie oczywiście, ale jak dla mnie imię archaiczne

Jestem ZA Twoją propozycją, na kij regiony i poprzednie ciąże, w końcu wątek dotyczy aktualnej.
Jestem minimalistka, im mniej tym czytelniej.
Podobnie jak tytuł wątku - im krócej tym lepiej
mi Henryk jakoś niespecjalnie się podoba. Henio tak, ale Henryk już nie. w ogóle średnio mi się stare imiona podobają.

TeQiba, teraz pierwsza strona wygląda rewelacyjnie
Cytat:
Ale sie wkurzyłam teraz.
Mam ochotę usiąść i beczeć teraz.
Zamówiłam fotelik na smyku 26 go grudnia, a dzisiaj dostaję meila, że nie mają go Tak mi się podobał, a był w promocji
Były jeszcze inne promocje na necie, ale juz nie zamówiłam i teraz zostaję bez fotelika, który mi się podobał.

Nienawidzę smyka
kurcze... to wywinęli Ci numer przykro mi bardzo. jeszcze znajdziesz coś fajnego i przystenego mam andzieję, a na smyka na wieki wiekow bym sie wypiela.
powiem Wam, że w listopadzie chyba jak byly promocje 25% chcieliśmy kupić w smyku fotelik dla Zu - maxi cosi priori. akurat po rabacie cena była porównywalna z all. a tu przez cały weekend promocyjny nie było osoby odpowiedzialnej za foteliki i nikt nie mógł nam powiedzieć, czy mają na magazynie dostępny kolor, który chcieliśmy a nie niebieski tylko, który był na wystawie
także chyba te "promocje" na foteliki to pic na wodę
Cytat:
Zapomniałam napisać, jaki miałam fajny sen otóż śniło mi się, że z TeQibą, moim Marcelem i naszymi psami teleportowałyśmy się do mieszkanie Kate, gdzie jej mąz pokazywał nam ich wózek x-landera, a Kate inne rzeczy kupione dla Majki Kate miała w tym śnie ogromne, eleganckie mieszkanie i fototapety na ścianach. Pytała, czy grzebyk przyda się do czesania niemowlęcia Ciekawe co by mi się jeszcze przyśniło, gdyby nie zbudził mnie telefon...
fajny sen Wy się w ogóle znacie tak na żywo

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Witaj!
U nas akurat plusem jest to że i do mojego i do męża samochodu wózek wejdzie bez składania Mój zostanie ewentualnie kiedyś wymieniony na coś jeszcze większego więc nie przewiduje problemów. Ale przyznaje, że dosyć często będę jeździła z dzieciaczkiem, dlatego jestem mega zadowolona że otwieram bagażnik i wjeżdżam wózkiem =) Sprawdzone z bratankami

cayenne ależ historia... mi takie rzeczy zaraz kojarzą się z programem- strefa 11. Przerażała mnie w nim już muzyka i nigdy nie obejrzałam żadnego odcinka.

Dziewczyny podziwiam Was za zakupy w lumpkach. ja najzwyczajniej w świecie nie umiem nic sobie tam wybrać. Wchodzę, dotkną paru rzeczy i na tym koniec. Moja siostra nie kupuje prawie w innych sklepach, ale ja nie mam tego daru...
Ja od paru godzin siedzę i nie wiem co ze sobą zrobić. Byłam na tych zakupach, porozmrażałam mięso i na tym skończył się mój zapał.

frogutka ja właśnie dzisiaj zakupiłam Magne B6. Straszne skurcze mnie męczyły, gin kazał brać jedną tabl wieczorem razem z witaminkami (biorę pharmaton maturelle).

Kurcze nadal matwią mnie te moje płytkie oddechy. Czasami jest normalnie, a czasami przez dłuższą chwilę nie mogę wziąć głębokiego oddechu. Myślicie, że dzieciaczkowi to jakoś nie szkodzi?
może maluszek uciska Ci przeponę i stąd trudności w oddychaniu? konsultowałaś się z ginem? albo rodzinnym?
Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Dokladnie
Mniej-wiecej dwa razy do roku siadam za kolkiem
TZ bez znieczulenia nie chce ze mna jezdzic
a ja dziewczyny kocham prowadzić uwielbiam normalnie...
Cytat:
Nie śmiejcie się ze mnie, ale ja miałam takie odczucia po swojej cc, byłam podłamana, że nie dałam rady urodzić naturalnie. Do dzisiaj zazdroszczę kobietom, które rodzą sn.

Gabryś śliczny!! a ja na 3 zdjęciu dopatrywałam się siusiaka
oj Bebe... jaka gorszaz, podłamana? przecież b. często to nie jest zależne od matki. no i nie powinniśmy chyba porodu rozpatrywać w kategorii zasług bądź nie. każdy poród chyba jest b. trudnym doświadczeniem. wydaje mi sie, że po cc dłużej dochodzi się do siebie niż po sn, w którym może i dłużej mocniej boli w danym momencie. nie zmienia to faktu, że KAŻDY poród jest ogromnym wysiłkiem dla mamy!
Cytat:
Ciesz się, bo mój dzieć ma nos zdarty z teściowej

Tekst męża sprzed chwili:
mąż: co tam robisz?
ja: wizażuję
mąż: to dobrze, bo jak masz komputer na kolanach to albo coś kupujesz albo wizażujesz, to już wolę wizaż

jeszcze się nie domyślił że wizaż jest gorszy od zakupów, bo przez niego kupuję

Cytat:
Podobno to są jajca, wywalił od razu, zero wstydu - tak jak tatuś
hmm... a jak akurat nie widzę

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 22:24   #2227
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Może to te więzadła, nie dźwignęłaś czegoś albo nie wstałaś za szybko?
dźwigać to raczej nie dźwigałam, a z tym za szybkim wstawaniem to rzeczywiście mam problem, ja w ogóle wszystko za szybko robię, nawet kiedyś lekarka mi zwróciła uwagę że wykonuję zbyt gwałtowne ruchy ale do tej pory nic mnie nie bolała, a dziś właściwie przez cały dzień może to te wiązadła rzeczywiście...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-02, 22:24   #2228
Ela87
Zakorzenienie

Ja zamawialam z c&a podczas promocji i wszystko ok, wszystko trwalo 2 dni ale daruje sobie chyba takie zakupyvw tych duzych sklepach i.to jeszcze po promocji.

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
o cholera nie pomyślałabym że w zdrowej ciąży takie plamienia się pojawiają, mam nadzieję że u mary to też nic niepokojącego.

ale świństwo
Lekarz mnie badal i nie widzial nic niepokojacego, najwidoczniej to.z tego, ze widocznie mam bardziej ukrwiona szyjke i moze to tak czasami plami.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 22:26   #2229
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
TeQiba, teraz pierwsza strona wygląda rewelacyjnie

Dobranoc dziewczyny
Zostawie Wam jeszcze przed snem pytanie - wanienki kupujecie ze stelazami? Bo przegladalam allegro i wychodzi na to ze taki stelaz to koszt 60-70 zl i tak sobie mysle ze chyba wole sie pomeczyc bez...
Stary 2014-01-02, 22:29   #2230
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:

Dobranoc dziewczyny
Zostawie Wam jeszcze przed snem pytanie - wanienki kupujecie ze stelazami? Bo przegladalam allegro i wychodzi na to ze taki stelaz to koszt 60-70 zl i tak sobie mysle ze chyba wole sie pomeczyc bez...
my nie mamy miejsca na stelaz. wanienka stoi w wannie. srednio ro wygodne na poczatku bylo, ale ostatecznie na stole/krzeslach mozna postawic. chyba troche zbedny wydatek

Zapraszam
Stary 2014-01-02, 22:29   #2231
Lewek
Zakorzenienie

Justine nie przejmuj się takimi glupotami. Ja jestem po cc teraz tez będę miała i mam w nosie to czy ktoś uzna mnie za prawdziwa kobiete i matkę. Dla mnie ciąża też jest wysiłkiem a wychowanie maluszka tym bardziej, a porod jest tylko jedną częścią a nie jakimś egzaminem kobiecosci.
Niemniej podziwiam kobiety które rodzą SN.

Side usmialam się z tego rysowania

wysłane z fona
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-02, 22:30   #2232
Lewek
Zakorzenienie

Maggie bo Ty nie przyzwyczajona do małych siusiaczkow

wysłane z fona
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 22:32   #2233
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
ladny

Cytat:

naszym stelazem byl stol

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 22:55   #2234
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Maggie bo Ty nie przyzwyczajona do małych siusiaczkow

wysłane z fona
Racja

Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2

Zapraszam
Stary 2014-01-02, 23:14   #2235
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Choróbsko mnie dopadło
Z nosa mi się leje, kicham co minutę boje się, że się pogorszy:/ ratunku

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-02, 23:31   #2236
Ela87
Zakorzenienie

nic wiecej.nie moge dodac...
Zycze szybkiego powrotu do.zdrowia...

Mi sie spac nie chce.

Stary 2014-01-03, 00:54   #2237
olakola
Zadomowienie

obejżałam na tvn player położne i opowieści ciażowe i więcej nie będę ogladać bo jak one parły to ja też się spinałam. poza tym wszystkie te porody to pyk i dziecko wyskakuje, a wiem, że nie ma tak lekko.
ja pierwszego syna rodziłam sn, ból się zaczał o 17, cała noc wyłam w domu, o 7 w szpitalu miałam 7cm rozwarcia, a urodził się po 15.
drugiego planowana cc bez bólu przy porodzie
teraz też chcę CC,
nie czuję się wcale gorzej z tym - u dentysty też zawsze biorę znieczulenie

nie mogę spać, a rano będę nieprzytomna w pracy
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 05:11   #2238
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze się nie domyślił że wizaż jest gorszy od zakupów, bo przez niego kupuję

Dokładnie, jedno prowadzi do drugiego

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Choróbsko mnie dopadło
Dużo zdrówka życzę

Ag9- przystojniak z tego Twojego syna. A jaki akrobata

Ela87- Ferrari... To brzmi dumnie
Fotelik bardzo fajny i na pewno małej Oleńce będzie w nim wygodnie.

Virgo- dobrze, że się odezwałaś, bo właśnie się zastanawiałam co u Ciebie. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia i dobrego samopoczucia

Olakola- gapa jestem i zapomniałam się przywitać

Podgrzewacz nabędę na pewno, sterylizator z dużą dozą prawdopodobieństwa. Moje koleżanki, które już są mamusiami mówią, że oba sprzęty bardzo się przydają.
Z zakupem poczekam jednak do czasu, gdy okażą się potrzebne. Na początek mocno się nastawiam na to, że mała będzie doiła cyca, więc zakup akcesoriów do karmienia butlą odkładam na przyszłość.

Jeżeli chodzi o poduszkę-fasolkę muszę podpatrzeć jak są szyte i czym wypełniane, a później zamierzam ładnie się uśmiechnąć o uszycie takiego cuda do mojej mamy-krawcowej
Rożek już sobie u niej zamówiłam

W środę rano obudził mnie straszny skurcz lewej łydki. Jeszcze nigdy w życiu nie miałam tak silnego. Po jakimś czasie przeszedł, ale aż do dziś czuję, że ta łydka jest napięta i odczuwam dyskomfort podczas chodzenia. Któraś z Was ma pomysł czym może to być spowodowane?
Zaczyna mnie to już drażnić

Jeszcze jedno pytanie. Któraś z Was mówiła, że ma dostać na gwiazdkę "Mamo, tato co ty na to" z filmem DVD. Chciałabym się uśmiechnąć o recenzję
Będę dziś w Empiku i myślę nad zakupem, ale nie wiem czy warto.

To tyle jeśli chodzi o moje poranne wynurzenia
Stary 2014-01-03, 05:43   #2239
nivka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
ja pierwszego syna rodziłam sn, ból się zaczał o 17, cała noc wyłam w domu, o 7 w szpitalu miałam 7cm rozwarcia, a urodził się po 15.
No to nieźle... A jakie masz zdanie o naszych wrocławskich porodówkach? Wybrałaś już może? Ja ciągle nie potrafię się zdecydować
nivka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-03, 07:45   #2240
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
zdrowka
pokaz wozek
moj mial przyjsc dzisiaj i co maja czas do soboty bo w niedziele juz wyjezdzamy
To ten:
http://allegro.pl/wozek-chicco-enjoy...771279250.html
Tż póki co go oglądał, bo ja nie mam siły wstać z łóżka Za to dziecko od wczoraj ma niezłą zabawę u mnie w brzuchu, bo fika cały czas No i wybraliśmy imię: będzie Kamilka

Robiłyście badanie prenatalne w 30tc? Ile płaciłyście?

Ja kupię sobie sterylizator jakiś, bo pamiętam gotowanie butelek i smoczków w garnku i dziękuję... Raz nawet ze zmęczenia zapomniałam wyłączyć gaz przed snem pod tym garnkiem
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 07:49   #2241
kate1623
Zadomowienie

Witam się w 35tc i 9 miesiącu

Cytat:

Dobranoc dziewczyny
Niestety nie pomogę :-( bo wanienke i stelaż dostałam od koleżanki

Kurcze dziewczyny to już końcówka i tak sie nie mogę doczekać że czas zaczyna sie dluzyc a z drugiej strony jestem przerażona porodem i tym jak to będzie później

Czuje sie juz nie jak ciężarówka ale jak tir dzisiaj sciagnelam obrączkę bo zaczynam puchnac :-( ehh masakra ale ważne żeby Majka była zdrowa.

To się wyzalilam

Wysłane z mojego GT-I8190

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 07:53   #2242
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
To ten:
Tż póki co go oglądał, bo ja nie mam siły wstać z łóżka Za to dziecko od wczoraj ma niezłą zabawę u mnie w brzuchu, bo fika cały czas No i wybraliśmy imię: będzie Kamilka

Super cena za wózek i ładny. Gondolka wydaje sie być duża

Ja robiłam to badanie, płaciłam 300zł, ale jakie zdjęcia dostałam tylko wiem, że nie wszystkie dzieci się wtedy dają

Stary 2014-01-03, 07:58   #2243
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Podobno to są jajca, wywalił od razu, zero wstydu - tak jak tatuś
Cytat:
Mysle ze oni od poczatku do konca lubia slyszec ze maja duzego
swoją drogą że lekarz u każdego stwierdza płeć po jajkach, bo siusiaki chyba sa jeszcze mikroskopijne Wogóle bobaski mają takie maluśkie ptaszątka Przeraża mnie ta pielęgnacja ptaka, w życiu żadnego nie pielęgnowałam, właściwie to chyba zostawię to meżowi.

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Nie licz na takie cuda w takich wielkich sklepach jak Smyk .Ja pracuje na co dzień w dziale internetowym dość dużej firmy sportowej i jest taki przemiał, że nie ma czasu i sensu na proponowanie ludziom zamienników i jeszcze nie daj boże obniżyć cenę do brakującego towaru (musiałabym z własnej kieszeni różnicę pokryć)
Taka Ela to dla nich mała strata. Z własnego doświadczenia wiem, że lepiej kupić w mniejszej firmie, której zależy na kliencie i coś Ci zaproponują w razie braku niż w takich gigantach typu Smyk
Eh Polska kraj absurdu Jak się wczasy kupi w niemieckim biurze podróży to po 10 latach nam dalej parasolkę na święta czy szampana z jakiejś okazji wysłali, a w polskim to co najwyżej jak masz szczęście przyślą ci katalog na nastęny rok Zawsze jednak zdawało mi się że to te duże marki mogą sobie pozwolić na mniej bo większa renoma i że z nimi można więcej i mniej się u takich bałam kupować...a tu takie roczarowani.
Pani w Smyku powiedziała nam wcoraj że będą mieli inwentaryzację w połowie stycznia i do tej pory tylko wyprzedają dlatego nie ma kocyków grubych z womara tzn tylko resztki i nie wie czy będą później. Trochę dziwne, wyrzedaże robią, szaleją i tylko to cvo na półkach do połowy stycznia...toż to kawał czasu

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
"Slicznusie i milusie"?! Zaczynam gadac jak prawdziwa Mamuśka
ti ti ti ti! a w twoim brzuszku siedzi malutki bobasek, taki słodziusi i kochaniusi (ja też to już mam )

Cytat:
nasze mamy to sie bez wiekszosci rzeczy obeszly i jakos zyly i sobie ze wszystkim radzily
co do sterylizatora i podgrzewacza, tez mam po Nati i nie wyobrazam sobie funkcjonowania bez tych rzeczy, tym bardziej przez taki dlugi czas - jakies 3 lata, pewnie dlatego ze jestem wygodna U nas butelki szly non stop, nie chcialo mi sie co chwile ich myc a tak wsadzilam wyplukane do sterylizatora, na chwile do mikroweli i juz czyste
Moja mama nosiła dwie ciąze jedną 46 lat temu, drugą 28 lat temu i czasem robi wielkie oczy jak do niej o czymkolwiek mówię aż mi głupio bo przecież miała jeszcze pieluszki do wyprania, a taty wtedy nie było w kraju i była sama z siostrą i wszystko miała zorganizowane super bez żadnych gadżetów Dziś mówię jej rano przez tel. że kupiłam butelkę 22zł a ona że cóż to za butelka, nie wiedziała że butelka teraz tyle kosztuje...osiadła w erze butelek szklanych po 1zł z apteki Ostatnio pyta mnie co się daje dzieciom teraz zamiast śliniaka i czy są jednorazwe śliniaki na co ja że nie, a ona "no nie wiem teraz wszystko jest jakieś inne, jednorazowe" Już jej nie tłumaczyłam o butelkach antykolkowych bo wogóle by mnie nie zrozumiała, tym bardziej że jej dzieci kolek nie miały. Jest rozrzutną babcią i strasznie marzyła o wnuczku a jednak choć nie mówi widzę po niej że po prostu ją rozbraja to moje "to trzeba mieć" bo nasze mamy wogóle tych rzeczy nie miały i też rodziły i też karmiły i dzieci im takie fajne wyrosły

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Side, dziękuję za przepisy

śliczne te kocyki i na grube wyglądają.
może bym też zamówiła?
proszę
co do kocyków jak chcesz to poczekaj napiszę ci powinnam mieć na dniach to zrecenzuję i wrzucę fotkę naturalną nie z reklamy

Cytat:
Też go mam ale ten dla mnie jest z kategorii kocyków lekkich, nie typowo zimowych. Mam ten z małpką i zgadzam się jest cudowny!

Cytat:
Ja kupię bez bo dostałam stelaż, poszukaj może ktoś wśród znajomych ma bo to na prawdę wywalona kasa...Gdybym nie miała zastanowiłabym sie poważnie bo zależy jakie masz warunki. W wannie ja bym nie dała rady kąpać małego bo mam ją bardzo nisko osadzoną na podłodze i nie dałabym rady się ciągle schylać do wanienki tam postawionej. Wiem że niektórzy stawiają też na stole jadalnianym żeby było wygodnie. Ja mam za ładny stół żeby go moczyć to wolę już stelaż , zresztą mam do tego dużą łazienkę więc tam stanie na stałe póki co. A może ktoś sprzedaje na tablicy? Moim zdaniem z obserwacji innych przydaje się, ale lepiej poszukać używki.

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
W środę rano obudził mnie straszny skurcz lewej łydki. Jeszcze nigdy w życiu nie miałam tak silnego. Po jakimś czasie przeszedł, ale aż do dziś czuję, że ta łydka jest napięta i odczuwam dyskomfort podczas chodzenia. Któraś z Was ma pomysł czym może to być spowodowane?
Zaczyna mnie to już drażnić

Jeszcze jedno pytanie. Któraś z Was mówiła, że ma dostać na gwiazdkę "Mamo, tato co ty na to" z filmem DVD. Chciałabym się uśmiechnąć o recenzję
Będę dziś w Empiku i myślę nad zakupem, ale nie wiem czy warto.

To tyle jeśli chodzi o moje poranne wynurzenia
Zazdroszczę mamy krawcowej
Co do skurczów brałam 2 magne b6 i myślałam że to ok, ale dostałam właśnie takie skurcze o jakich piszesz (mąz na drugi dzień jeszcze musiał rozmasowywać godzinami żeby zakwasy po skurczu przeszły) i lekasz zmienił mi na 6 tabletek dziennie i jak ręką objął! Polecam, ale może po konsultacji z lekarzem.

Wydaje mi się ale tylko wydaje że mhymm je ma, ale może mi się tylko wydaje Ja wszystko od Zawitkowskiego oglądam przez youtube.

Ja czekam na kurierów, ale nie wiem czy to dziś jak rano nadali...pewnie dopiero jutro. Mój ochraniacz i prześcieradełko się uszyły i wysłali, więć czekam z niecierpliwością i kocyk też zamówiony z dostawą kurierem wić wszystko zależy od ruchów sprzedawcy

Edytowane przez side85
Czas edycji: 2014-01-03 o 08:04
side85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 07:59   #2244
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:

Kurcze dziewczyny to już końcówka i tak sie nie mogę doczekać że czas zaczyna sie dluzyc a z drugiej strony jestem przerażona porodem i tym jak to będzie później

Czuje sie juz nie jak ciężarówka ale jak tir dzisiaj sciagnelam obrączkę bo zaczynam puchnac :-( ehh masakra ale ważne żeby Majka była zdrowa.

To się wyzalilam
Ja już się powoli czuję jak Ty
ALe popatrz mamusie noworoczne już się sypią lada moment i będzie po bólu

Stary 2014-01-03, 08:02   #2245
side85
Zakorzenienie

lutien ja robiłam, ale mój lekarz prenatalne robi jedno na początku to z krwią krzyżowe i to jest chyba w 11 tygodniu albo 14 a potem to z usg 3d już bez krwi jest ok 25 tygodnia. Tak więc jesteśmy po ale nasz mały wyjątkowo się wtedy cały zakrył rączkami i nic nie było widać wogóle buźki nie widzieliśmy. Na szczęście mój lekarz się przestawia podczas badań na 3d więc mieliśmy okazję zrobić zdjęcie twarzyczki na nastęnych badaniach w 29 tygodniu.
Stary 2014-01-03, 08:29   #2246
agunia4ever
Zadomowienie

Dziewczyny wiecie może jak to jest z ilością dni przysługującą ojcu od razu po urodzeniu dziecka? Wiem, że są 2 dni okolicznościowe, ale ostatnio gdzieś słyszałam że jest jakieś 14 dni? Wiecie coś na ten temat?

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 08:32   #2247
asienka213
Wtajemniczenie

dzien dobry

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
obejżałam na tvn player położne i opowieści ciażowe i więcej nie będę ogladać bo jak one parły to ja też się spinałam. poza tym wszystkie te porody to pyk i dziecko wyskakuje, a wiem, że nie ma tak lekko.
teraz też chcę CC,
nie czuję się wcale gorzej z tym - u dentysty też zawsze biorę znieczulenie
a w jakim wieku sa Twoi synowie wybacz jak juz pisalas, ale ja ostatnio tu nie nadazam

Cytat:
To ten:

Ja kupię sobie sterylizator jakiś, bo pamiętam gotowanie butelek i smoczków w garnku i dziękuję... Raz nawet ze zmęczenia zapomniałam wyłączyć gaz przed snem pod tym garnkiem
ladny, choc wiele na tym zdjeciu nie widac
i no gratuluje wyboru imienia

Ja to badanie robilam zaraz na poczatku ciazy, teraz nawet nie wiem ze drugi raz sie robi

Cytat:
matko boska
pedzisz jak burza

Cytat:
Moja mama nosiła dwie ciąze jedną 46 lat temu, drugą 28 lat temu i czasem robi wielkie oczy jak do niej o czymkolwiek mówię aż mi głupio bo przecież miała jeszcze pieluszki do wyprania, a taty wtedy nie było w kraju i była sama z siostrą i wszystko miała zorganizowane super bez żadnych gadżetów Dziś mówię jej rano przez tel. że kupiłam butelkę 22zł a ona że cóż to za butelka, nie wiedziała że butelka teraz tyle kosztuje...osiadła w erze butelek szklanych po 1zł z apteki Ostatnio pyta mnie co się daje dzieciom teraz zamiast śliniaka i czy są jednorazwe śliniaki na co ja że nie, a ona "no nie wiem teraz wszystko jest jakieś inne, jednorazowe" Już jej nie tłumaczyłam o butelkach antykolkowych bo wogóle by mnie nie zrozumiała, tym bardziej że jej dzieci kolek nie miały. Jest rozrzutną babcią i strasznie marzyła o wnuczku a jednak choć nie mówi widzę po niej że po prostu ją rozbraja to moje "to trzeba mieć" bo nasze mamy wogóle tych rzeczy nie miały i też rodziły i też karmiły i dzieci im takie fajne wyrosły
no wlasnie, moja mama, tesciowa i babcie tez przecieraja oczy ze zdziwienia co to dzis za cuda na rynku sa Co tu duzo mowic, mamy o wiele latwiej, bez wielu rzeczy mozna sie obejsc no ale jak juz jest mozliwosc to czemu nie korzystac

no baaa, bardzo fajne dzieci

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiecie może jak to jest z ilością dni przysługującą ojcu od razu po urodzeniu dziecka? Wiem, że są 2 dni okolicznościowe, ale ostatnio gdzieś słyszałam że jest jakieś 14 dni? Wiecie coś na ten temat?
ja Ci niestety nie pomoge
czemu sie ostatnio tak rzadko odzywasz

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 08:37   #2248
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Tak. Oprócz tych dwóch dni urlopu okolicznościowego, ojciec może wziąć tzw. urlop tacierzyński, który trwa 14 dni kalendarzowych. To jest płatny urlop

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Ja to badanie robilam zaraz na poczatku ciazy, teraz nawet nie wiem ze drugi raz sie robi
Ja robiłam trzy razy
12 tydzień - czyli kość nosowa i takie tam
20 tydzień - nerki, półkule mózgowe i coś tam jeszcze
30 tydzień - teraz lekarz sprawdzał przepływy i jeszcze jakieś inne kropki na monitorze

Stary 2014-01-03, 08:40   #2249
side85
Zakorzenienie

wiecie co mój Piotrek chyba już osiągnął maksymalne rozmiary bo ja nie wyobrażam sobie że on jeszcze z dwa kilo ma przytyć On już się rusza tak mocno że mnie to zaczyna przerażać. Wczoraj tak szalał że cały brzuch mi skręcało we wszystkie strony! Zawołałam męża do sypialni i powiedziałam że ma się zając dzieckiem bo ja już nie daję rady i wtedy on do niego wali przemowę i kładzie swoje duże dłonie i mały się trochę uspokaja, no ale przecież nie może tak być że ja sobie z własnym dzieckiem nie radzę a siedzi jeszcze w brzuchu. Mąż poszedł do drugiego pokoju a mały jak tylko tatuś był za futryną już zaczął na nowo...nic sobie z matki nie robi, ja wiem że to śmiesznie brzmi ale ja czuję to tak intensywnie że jestem w szoku!
Czy te mamusie które mają drugą ciąże i więcej mogą powiedzieć, czy potem te ruchy są takie bolesne mocno? Bo mnie już zaczyna nieraz boleć a on dopiero się rozrasta a czytałam że wód przestaje przybywać do 33 tygodnia chyba i potem już tylko dzieć się rozpycha w tym co jest więc jest gorzej...

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
30 tydzień - teraz lekarz sprawdzał przepływy i jeszcze jakieś inne kropki na monitorze
Ela ja z tobą normalnie nie mogę Myślę że te kropki były najważniejsze
Stary 2014-01-03, 08:52   #2250
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Choróbsko mnie dopadło

Ja tez to mialam przez ostatnie 3 dni - wlasnie zaczyna mi sie poprawiac. Mam nadzieje, ze u Ciebie tez szybko przejdzie.

Cytat:
To ten:

Sliczne imie - wrzucic na pierwsza strone?

Cytat:

To się wyzalilam

Wysłane z mojego GT-I8190
Wow - 9 miesiac
Gratuluje Juz blisko spotkanie z Majka

Cytat:
Juz mowie - 2 dni sa okolicznosciowego urlopu i trzeba je wykorzystac jak najblizej okolicznosci, czyli porodu.
A te 2 tygodnie to urlop ojcowski i trzeba bo wykorzystac w ciagu pierwszego roku zycia dziecka, takze mozna od razu, a mozna tez np. w wakacje. Ojcowski jest placony ze srodkow ZUSu - na tych samych zasadach co nasz macierzynski.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości