|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Uffff....nadrobiłam.. Nie było mnie dzis -odwozilismy brata tz na lotnisko-wracam a tu milion str do nadrobienia. Wybacznie nie odpisze. Gratuluje udanych wizyt:brawo:
No i odnosnie zakupów online. W sobote 28 grudnia robilam zakupy w c&a i szlak mnie trafia bo zero inf czy wszystkie towary beda i czy paczka juz skompletowana. A jak zapytanie wyslalam to odp ze poinformuja mnie jak paczke sskompletuja i wysla i jak jakiegos towaru nie bedzie(jak dzis spr na str przy wszystkim co kupilam info ze towar wyczerpany) to kase mi zwroca. No i oczywiscie nie mam mozliwosci innego towaru wybrac w tej cenie ani zrezygnowac z reszzty zamowienia nawet jak 1szt bedzie tylko dostepna ![]() Jutro na badania jade i zakupy wiec pewnei znowu bede nadrabiac cale popoludnie tak spamujecie. Milego wieczorka.. A.... ja kocyk zamowilam ten: http://allegro.pl/show_item.php?item=3767437289 przyszedl i mega zadowolona jestem.. JEst taki milusi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2222 | |||||
Zadomowienie
|
eee no co ty, nie codziennie
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() że co? ![]() ![]() Dziewczyny strasznie mnie dziś ćmiło w brzuchu, mniej więcej w okolicach jajników, to było coś pomiędzy bólem a kłuciem ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2223 |
Zadomowienie
|
Może to te więzadła, nie dźwignęłaś czegoś albo nie wstałaś za szybko?
#2224 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciekawe jakie są ceny na wyprzedażach w stacjonarnym c&a, może ktoś wie czy są porównywalne z tymi z c&a online Edytowane przez Smarrita Czas edycji: 2014-01-02 o 21:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2225 |
Zadomowienie
|
Ag jaja jak sie patrzy
![]() Justine jak sie słodko zrobilo hehe Wysłano za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Lece spać dobrej nocy :-*:-*:-*:-* Wysłano za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2226 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
TeQiba, teraz pierwsza strona wygląda rewelacyjnie ![]() Cytat:
![]() powiem Wam, że w listopadzie chyba jak byly promocje 25% chcieliśmy kupić w smyku fotelik dla Zu - maxi cosi priori. akurat po rabacie cena była porównywalna z all. a tu przez cały weekend promocyjny nie było osoby odpowiedzialnej za foteliki i nikt nie mógł nam powiedzieć, czy mają na magazynie dostępny kolor, który chcieliśmy a nie niebieski tylko, który był na wystawie także chyba te "promocje" na foteliki to pic na wodę Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() hmm... a jak akurat nie widzę ![]()
![]() |
#2227 |
Zadomowienie
|
dźwigać to raczej nie dźwigałam, a z tym za szybkim wstawaniem to rzeczywiście mam problem, ja w ogóle wszystko za szybko robię, nawet kiedyś lekarka mi zwróciła uwagę że wykonuję zbyt gwałtowne ruchy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2228 | |
Zakorzenienie
|
Ja zamawialam z c&a podczas promocji i wszystko ok, wszystko trwalo 2 dni ale daruje sobie chyba takie zakupyvw tych duzych sklepach i.to jeszcze po promocji.
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2229 |
Moderator
|
![]() Dobranoc dziewczyny ![]() Zostawie Wam jeszcze przed snem pytanie - wanienki kupujecie ze stelazami? Bo przegladalam allegro i wychodzi na to ze taki stelaz to koszt 60-70 zl i tak sobie mysle ze chyba wole sie pomeczyc bez... |
![]() ![]() |
![]() |
#2230 |
Zakorzenienie
|
my nie mamy miejsca na stelaz. wanienka stoi w wannie. srednio ro wygodne na poczatku bylo, ale ostatecznie na stole/krzeslach mozna postawic. chyba troche zbedny wydatek
#2231 |
Zakorzenienie
|
Justine nie przejmuj się takimi glupotami. Ja jestem po cc teraz tez będę miała i mam w nosie to czy ktoś uzna mnie za prawdziwa kobiete i matkę. Dla mnie ciąża też jest wysiłkiem a wychowanie maluszka tym bardziej, a porod jest tylko jedną częścią a nie jakimś egzaminem kobiecosci.
Niemniej podziwiam kobiety które rodzą SN. Side usmialam się z tego rysowania ![]() wysłane z fona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2232 |
Zakorzenienie
|
Maggie bo Ty nie przyzwyczajona do małych siusiaczkow
![]() wysłane z fona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2233 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() naszym stelazem byl stol ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2234 |
Zakorzenienie
|
Racja
![]() Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
#2235 |
Wtajemniczenie
|
Choróbsko mnie dopadło
![]() Z nosa mi się leje, kicham co minutę boje się, że się pogorszy:/ ratunku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2236 |
Zakorzenienie
|
![]() Zycze szybkiego powrotu do.zdrowia... Mi sie spac nie chce. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2237 |
Zadomowienie
|
obejżałam na tvn player położne i opowieści ciażowe i więcej nie będę ogladać bo jak one parły to ja też się spinałam. poza tym wszystkie te porody to pyk i dziecko wyskakuje, a wiem, że nie ma tak lekko.
ja pierwszego syna rodziłam sn, ból się zaczał o 17, cała noc wyłam w domu, o 7 w szpitalu miałam 7cm rozwarcia, a urodził się po 15. drugiego planowana cc bez bólu przy porodzie teraz też chcę CC, nie czuję się wcale gorzej z tym - u dentysty też zawsze biorę znieczulenie nie mogę spać, a rano będę nieprzytomna w pracy |
![]() ![]() |
![]() |
#2238 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dokładnie, jedno prowadzi do drugiego ![]() Cytat:
![]() Ag9- przystojniak z tego Twojego syna. A jaki akrobata ![]() Ela87- Ferrari... To brzmi dumnie ![]() Fotelik bardzo fajny i na pewno małej Oleńce będzie w nim wygodnie. Virgo- dobrze, że się odezwałaś, bo właśnie się zastanawiałam co u Ciebie. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia i dobrego samopoczucia ![]() Olakola- gapa jestem i zapomniałam się przywitać ![]() Podgrzewacz nabędę na pewno, sterylizator z dużą dozą prawdopodobieństwa. Moje koleżanki, które już są mamusiami mówią, że oba sprzęty bardzo się przydają. Z zakupem poczekam jednak do czasu, gdy okażą się potrzebne. Na początek mocno się nastawiam na to, że mała będzie doiła cyca, więc zakup akcesoriów do karmienia butlą odkładam na przyszłość. Jeżeli chodzi o poduszkę-fasolkę muszę podpatrzeć jak są szyte i czym wypełniane, a później zamierzam ładnie się uśmiechnąć o uszycie takiego cuda do mojej mamy-krawcowej ![]() Rożek już sobie u niej zamówiłam ![]() W środę rano obudził mnie straszny skurcz lewej łydki. Jeszcze nigdy w życiu nie miałam tak silnego. Po jakimś czasie przeszedł, ale aż do dziś czuję, że ta łydka jest napięta i odczuwam dyskomfort podczas chodzenia. Któraś z Was ma pomysł czym może to być spowodowane? Zaczyna mnie to już drażnić ![]() Jeszcze jedno pytanie. Któraś z Was mówiła, że ma dostać na gwiazdkę "Mamo, tato co ty na to" z filmem DVD. Chciałabym się uśmiechnąć o recenzję ![]() Będę dziś w Empiku i myślę nad zakupem, ale nie wiem czy warto. To tyle jeśli chodzi o moje poranne wynurzenia ![]()
![]() |
#2239 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2240 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/wozek-chicco-enjoy...771279250.html Tż póki co go oglądał, bo ja nie mam siły wstać z łóżka ![]() ![]() ![]() Robiłyście badanie prenatalne w 30tc? Ile płaciłyście? Ja kupię sobie sterylizator jakiś, bo pamiętam gotowanie butelek i smoczków w garnku i dziękuję... Raz nawet ze zmęczenia zapomniałam wyłączyć gaz przed snem pod tym garnkiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2241 | |
Zadomowienie
|
Witam się w 35tc i 9 miesiącu
![]() Cytat:
Kurcze dziewczyny to już końcówka i tak sie nie mogę doczekać że czas zaczyna sie dluzyc ![]() Czuje sie juz nie jak ciężarówka ale jak tir ![]() To się wyzalilam Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja robiłam to badanie, płaciłam 300zł, ale jakie zdjęcia dostałam ![]() ![]()
![]() |
#2243 | ||||||
Zakorzenienie
|
swoją drogą że lekarz u każdego stwierdza płeć po jajkach, bo siusiaki chyba sa jeszcze mikroskopijne
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Pani w Smyku powiedziała nam wcoraj że będą mieli inwentaryzację w połowie stycznia i do tej pory tylko wyprzedają dlatego nie ma kocyków grubych z womara tzn tylko resztki i nie wie czy będą później. Trochę dziwne, wyrzedaże robią, szaleją i tylko to cvo na półkach do połowy stycznia...toż to kawał czasu ![]() ti ti ti ti! a w twoim brzuszku siedzi malutki bobasek, taki słodziusi i kochaniusi ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() co do kocyków jak chcesz to poczekaj napiszę ci powinnam mieć na dniach to zrecenzuję i wrzucę fotkę naturalną nie z reklamy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do skurczów brałam 2 magne b6 i myślałam że to ok, ale dostałam właśnie takie skurcze o jakich piszesz (mąz na drugi dzień jeszcze musiał rozmasowywać godzinami żeby zakwasy po skurczu przeszły) i lekasz zmienił mi na 6 tabletek dziennie i jak ręką objął! Polecam, ale może po konsultacji z lekarzem. Wydaje mi się ale tylko wydaje że mhymm je ma, ale może mi się tylko wydaje ![]() Ja czekam na kurierów, ale nie wiem czy to dziś jak rano nadali...pewnie dopiero jutro. Mój ochraniacz i prześcieradełko się uszyły i wysłali, więć czekam z niecierpliwością i kocyk też zamówiony z dostawą kurierem wić wszystko zależy od ruchów sprzedawcy ![]() Edytowane przez side85 Czas edycji: 2014-01-03 o 08:04 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ALe popatrz mamusie noworoczne już się sypią ![]() ![]()
![]() |
#2245 |
Zakorzenienie
|
lutien ja robiłam, ale mój lekarz prenatalne robi jedno na początku to z krwią krzyżowe i to jest chyba w 11 tygodniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2246 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny wiecie może jak to jest z ilością dni przysługującą ojcu od razu po urodzeniu dziecka? Wiem, że są 2 dni okolicznościowe, ale ostatnio gdzieś słyszałam że jest jakieś 14 dni? Wiecie coś na ten temat?
#2247 | ||||
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
i no gratuluje wyboru imienia ![]() Ja to badanie robilam zaraz na poczatku ciazy, teraz nawet nie wiem ze drugi raz sie robi ![]() matko boska ![]() pedzisz jak burza Cytat:
![]() no baaa, bardzo fajne dzieci ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
czemu sie ostatnio tak rzadko odzywasz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2248 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
![]() 12 tydzień - czyli kość nosowa i takie tam 20 tydzień - nerki, półkule mózgowe i coś tam jeszcze 30 tydzień - teraz lekarz sprawdzał przepływy i jeszcze jakieś inne kropki na monitorze ![]()
![]() |
#2249 | |
Zakorzenienie
|
wiecie co mój Piotrek chyba już osiągnął maksymalne rozmiary bo ja nie wyobrażam sobie że on jeszcze z dwa kilo ma przytyć
![]() Czy te mamusie które mają drugą ciąże i więcej mogą powiedzieć, czy potem te ruchy są takie bolesne mocno? Bo mnie już zaczyna nieraz boleć a on dopiero się rozrasta a czytałam że wód przestaje przybywać do 33 tygodnia chyba i potem już tylko dzieć się rozpycha w tym co jest więc jest gorzej... ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2250 | ||||
Moderator
|
Cytat:
![]() Ja tez to mialam przez ostatnie 3 dni - wlasnie zaczyna mi sie poprawiac. Mam nadzieje, ze u Ciebie tez szybko przejdzie. Cytat:
Cytat:
![]() Gratuluje ![]() ![]() Cytat:
A te 2 tygodnie to urlop ojcowski i trzeba bo wykorzystac w ciagu pierwszego roku zycia dziecka, takze mozna od razu, a mozna tez np. w wakacje. Ojcowski jest placony ze srodkow ZUSu - na tych samych zasadach co nasz macierzynski. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:25.