Raczkowanie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Cytat:
Napisane przez matallewar
Nie przegrzewaj dziecka... 24 stopnie, to mega cieplo, Ty w podkoszulce i sie odkrywasz, a dziecko w pajacu i spiworku?
U nas kolo 21 stopni ostatnio, En spi w pajacu pod kocykiem i kark ma cieply...
|
Cytat:
Napisane przez Madziuchna27
U nas z tym jest jakaś patologia, bo mamy niby 25 stopni w sypialni, aczkolwiek, jak drzwi są zamknięte i wchodzi się z korytarza, to jest przyjemnie chłodno  Ubieram Julka w body krótki rękaw + pajac + śpiworek, a jak kładę go nad radem do siebie do łóżka to przykrywam jeszcze kocykiem tak od połowy ciałka, bo on śpi jakby od okna i boję się, czy nic tam na niego nie zawiewa.
|
Wszystkiego nie pocytuję, ale dzięki. Niby ten termometr wskazuje 24stopnie u nas, ale jak np. położę się w podkoszulku to jest mi zimno. I nie wiem czy ta kołdra tak mnie grzeje, bo jak ledwo wystawię nogę to mi zamarza. To i tak teraz mam 1warstwę, bo były dwie tej kołdry. Pisałam wam kiedyś, że myślałam, że wody mi odeszły, a to 'tż' się tak spocił. ZA to wychodzenie spod kołderki przypomina wejście na Północ. Dlatego martwiłam się, czy młody nie marznie.
Cytat:
Napisane przez misia332
Nie wiem co się stało, ale dzisiaj Kornel wpadł dwa razy w płacz jak TŻ go wziął i to taki 10 minutowy płacz.
TŻ chodzi smutny, bo myśli, że dziecko się go boi. 
|
U mnie to samo, w sensie mały siedzi u babci nagle ryk i to straszny, Ani trzymać do góry, ani usiąść, ani zrobić samolot, ani bujak, ani położyć, nic no nic. W końcu przytargałam znów suszarkę, żeby mu dodatkowo wibrowało. Po 5min przestał płakać, jeszcze trochę marudził, ale w końcu usnął. I takie płacze znikąd ostatnio często się pojawiają, ale to pewnie ten skok, bo Erni kończy dziś 12 tydzień. Od kilku dni nawet nie śmieje się tak głośno. Przedtem nawet w kuchni w bujaczku jak siedział śmiał się nie wiadomo do czego, a teraz ledwo się uśmiechnie na kosi kosi łapci.