|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie |
0 | 0% |
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy |
6 | 15,00% |
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy |
3 | 7,50% |
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę |
8 | 20,00% |
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię |
19 | 47,50% |
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy |
2 | 5,00% |
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie |
2 | 5,00% |
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Cytat:
A w nocy często też sie odkrywa, ale zawsze ręce ma ciepłe, a dlonie lekko chłodne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2222 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Cytat:
![]() ![]() film ponoć na faktach i takie akcje jak w filmie miały miejsce w realu - co za ludzie mieszkają na tym świecie ![]() a Leosia lubie - wg mnie jest świetnym aktorem - ale w tym filmie gra oblesnego typka ![]() Cytat:
![]() A co do domu to ja też myślę że do 120 m2 jest aż na tyle, ale mój TZ chciałby wielgusa (mądry bo sam nic nie sprząta ![]() Aaa, i zapomniałam napisać wczoraj - lekarka mi odpisała apropos tego paluszka. Także kazała tak jak wy namaczać w ciepłej wodzie przez 10-15min (albo ile Pola wytrzyma), a później posmarować maścią z antybiotykiem (dostępną bez recepty). Powtórzyć 3-4 razy dziennie. Jak nie przejdzie po 3-4 dniach to umówić się na wizytę. My zastosowaliśmy i już prawie się zagoiło ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2223 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem co się stało, ale dzisiaj Kornel wpadł dwa razy w płacz jak TŻ go wziął i to taki 10 minutowy płacz.
![]() TŻ chodzi smutny, bo myśli, że dziecko się go boi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2224 |
Zakorzenienie
|
Zamówiłam właśnie żyrafke
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
super,że z paluszkiem lepiej ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2226 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
Ja ubieram body z długim rękawem i pół śpiochy,przykrywam go samą kołderką.U nas jest24 st i zawsze też wywietrze przed spaniem,[/QUOTE] Ubieram krótkie body na to pajac i przykrywam kołderką. Albo body z długim i spodenki. Na stópki zawsze skarpetki. W domu mam ok 23 ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2227 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio marudziłam, że skok i Pola ciągle głodna
![]() Teraz zrobiła się tadkiem niejadkiem ![]() ![]() (matka wariatka - za często je to zle, za rzadko tez niedobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2228 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
![]() Dużo z was pisze że maluchy próbują siadać, robią różne akrobacje i zaczynam się trochę martwić bo Antek nie wykazuje takich zachowań ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
Ależ ja lubie czytać opisy porodów ![]() Znowu się wzruszyłam ![]() Wszystko dobrze się skończyło a to najważniejsze! ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
![]() w zasadzie to jem już wszystko ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2229 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja bym nic nie dawała, jak coś to poszliśmy do lekarza Cytat:
Ja ubieram w krótkie body i pajaca, mała śpi z nami pod kołdrą albo pod kocem minky Piszecie o zawitkowskim- uwielbiam go i jego filmiki, myślałam, że on jest taki spokojny i ciepły tylko w tv, ale spotkałam go i jest bardzo pozytywnym,otwartym człowiekiem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2230 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój nigdy nie odmawia ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2231 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2232 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ps. Już się chwaliłam, że w Lądku widziałam Leo na żywo? ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2233 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aktualnie chodze spać koło 23-24, koło 2-3 mam pobudkę a koło 6-7 zaczynam dzień ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() moja już przestały wypadać, uspokoiło się jakoś 4 miesiace po porodzie, ale było kiepsko, z połowę włosów straciłam ![]() a teraz stosuję to: http://www.bangla.babyonline.pl/opin...h-wypadajacych i liczę na cud ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zdjęcia słodkie ![]() a i przypomniałas mi sprawę z konikiem... jakiś zcas temu pytałam Was czy to jest oryginalny konik, zamówiłam (nie dla siebie, dla brata mojego męża bo mu się córeczka urodziła) i on jest zupełnie inny niż mój, który kupowałam 3 lata temu ![]() Cytat:
![]() Angelikada, rozumiem Twoje zmęczenie.... Natomiast nie traktuj spania z dzieckiem jako jakiejś wielkiej nieprawidłowości, być może Twój maluch potrzebuje Twojej bliskości? Może jest sposób, byś spała z nim i też się wysypiała? Walczenie z tak malutkim dzieckiem nie koniecznie ma sens ![]() byłam wczoraj w tym smyku i wiecie że stacjonarnie jest taniej niż online ![]() kupiłam np takie spodenki: http://www.smyk.com/cool-club-spodni...a-dla-dzieci-p i za komplet dałam 20 zł! te były też po 20: http://www.smyk.com/cool-club-spodni...a-dla-dzieci-p ale były tylko 68 a ja chciałam większe, więc już zamówiłam online ![]() a za te skrapetki dałam 7 zł ![]() http://www.smyk.com/cool-club-skarpe...a-dla-dzieci-p więc jak ktoś ma możliwość to polecam odwiedzić stacjonarny sklep ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2234 |
Zakorzenienie
|
Natala bo dziś była premiera
![]() ![]() nasz konik jest oryginalny ![]()
#2235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a nie pochwaliłam się... jakiś kryzys mamy, połączony ze skokiem ![]() ![]() w każdym bądź razie przy karmieniu po kąpieli 4 razy pierś zmieniałam ![]() ![]() no nic, chlapnęłam laktacyjną, zapiłam karmi i jakoś to będzie ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2236 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2237 |
Zakorzenienie
|
no to gratuluję premiery
![]() nie no nasz też wyglądał na oryginalnego, tylko chyba po prostu nieco inaczej teraz wygląda niż 3 lata temu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2238 |
Wtajemniczenie
|
Maxunia, , anulusekk, Karolina88w, bayeczna, cosmoewuu,
Dziewczyny nie przygladać się tylko dyskutowac z Nami ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Nasz ma cały twardy to znaczy ze podróba? |
![]() ![]() |
![]() |
#2239 |
Zakorzenienie
|
no własnie ten mój sprzed 3 lat też ma cały twardy, a ten co teraz kupiłam ma taką miękką tą gumę w większości, jak się naciska to się zapada
![]() ![]() i te poliki takie mocniej fioletowe, i w ogóle jakoś inaczej brzmiały melodyjki ... ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2240 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2241 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2242 |
Zakorzenienie
|
kurcze, nie wiem... ale może jak rozbijesz na dwa zamówienia? bierzesz z darmową dostawą do empiku czy do domu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2243 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o kurcze..to bardzo dziwne.A myslisz ze który moze okazac się podrobką?ten z przed 3 lat czy ten co teraz kupiłas? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2244 |
Zakorzenienie
|
Natala, sprawdziłam naszego, nasz jest sprzed 4 lat. Brzuszek ma miękki, taka jakby guma i w zależności jak się ułoży ten twardy mechanizm wewnątrz to gdzieniegdzie jest miękki, w innym miejscu twardy.
Mi się wydaje, ze nasz jest oryginalny. |
![]() ![]() |
![]() |
#2245 |
Wtajemniczenie
|
Ja kupiłam od tego gościa..brzuszek twardy czyli podróbka
![]() http://allegro.pl/fisher-price-przyt...761749774.html Zgubiłam pilota od karuzelki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2246 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2247 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie to samo, w sensie mały siedzi u babci nagle ryk i to straszny, Ani trzymać do góry, ani usiąść, ani zrobić samolot, ani bujak, ani położyć, nic no nic. W końcu przytargałam znów suszarkę, żeby mu dodatkowo wibrowało. Po 5min przestał płakać, jeszcze trochę marudził, ale w końcu usnął. I takie płacze znikąd ostatnio często się pojawiają, ale to pewnie ten skok, bo Erni kończy dziś 12 tydzień. Od kilku dni nawet nie śmieje się tak głośno. Przedtem nawet w kuchni w bujaczku jak siedział śmiał się nie wiadomo do czego, a teraz ledwo się uśmiechnie na kosi kosi łapci.
![]() |
#2248 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bo w tym co teraz kupiłam ta guma (żółty brzuszek) jest taka miękka, flakowata, jak się naciśnie nie tam gdzie jest mechanizm to się normalnie zapada i dopiero po chwili wraca do swojego kształtu ![]() ale dobra, nie rozkminiam już ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2249 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:15.