2014-01-07, 20:13
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie, Ciężaróweczki i Staraczki cz.II
Cytat:
Napisane przez White Cafe
Cześć kochane! dzięki za trzymanie kciuków, bo pomogły!
8 tydz. 3 dzień!! Jestem taka szczęśliwa!! Widziałam serducho!
Byłam dziś u lekarza na kasę chorych, bo stweirdziałam, że będę chodziła prywantnie i na kasę chorych bo badania chciałam robić za darmo ale nie wiem czy jest sens, bo u prywatnego dostałam całą litanię do zrobienia a tutaj raptem 3 badania... No ale chociaż częściej będę miała wizyty i swojego okruszka będę oglądała.
Ten prywatny lekarz tp wyliczył mi na 12 sierpnia (tak też mi wychodziło jak liczyłam) a ten dziś na 6 września....
Nie wiem jak oni to liczą ale oczywiście tym się narazie nie przejmuję bo gdzie tu jeszcze do porodu.
Jestem przeszczęśliwa! Dziś uświadamiam szefa i już nie będę trzymała tego w tajemnicy!    
|
super !
ja też chodziłam do dwóch ginów, jakoś sie to udało pogodzić.. bałam sie ze usg bede mieć za często a to pdoobno może być szkodliwe ale ten na NFZ zrobił tylko 3 usg jakos zaraz na poczatku a potem wcale, jedynie tętno sprawdzał. No i skierowania na badania miałam za free 
Cytat:
Napisane przez pannajoanna71
Ojej, to ja chyba wpadłam w panike, bo 4  ale chyba i tak sie do gina wybiorę po okresie, żeby mi dał skierowania na jakies badania kontrolne, zeby sprawdzić, czy tam wszystko jest okej. Ostatnio mnie brzuch ciagle rwie tak na dole, więc może cos tam sie dzieje (odpukać!).
|
zmieniłam na liscie.. czyli dzisiaj 1 dzień cyklu i 4cs czy juz 5 sie zaczął?
Cytat:
Napisane przez Prymaza
Hej Dziewczynki, robiłam bete i wyszła 362,2, u mnie to jakiś 4-5tydzień, 18dpo, pojęcia nie wiem jak to liczyć, normy do laboratorium też jakies dziwne. Martwię się czy ta beta nie za niska....w czwartek idę na 48h po. Kiedy najlepiej iść do lekarza? Ściskam was!
|
beta duża ja miałam wynik bodajże 92 bety i to było 13dpo a potem juz nie robiłam, robiłam tylko testy ktore mi zostały a miałam kilka tych po 1 zł z allegro i wychodziły coraz grubsze kreski i to mi wystarczyło a u gina byłam chyba 15dpo bo akurat miałam umówioną wizyte ale mnie nie badał bo za wcześnie i 1 USG zrobiłam 6tydzień 2 dni i było już serduszko jejku pamiętam jakby to było wczoraj a moje Serduszko już takie duże i śpi sobie właśnie 
Cytat:
Napisane przez Prymaza
Kochane moje! Dziękuje za wszelkie słowa otuchy, powtorzę betę we czwartek i się wszystko wyjaśni. Czasami czuję takie kłucie jakby lewego jajnika, trwa to kilka sekund i przestaje, powtarza się kilka razy i mija, miałyście coś takiego??
Czy pamiętacie Dziewczynki swoje bety na początku ciąży?
Czy momęt zapłodnienia to owulacja? jak wy to liczycie bo to jakiś kosmos dla mnie hihi 
|
może tak kłuć beta 92 tak jak napisałam wyżej owulacja nie musi być w tym samym czasie co zapłodnienie. Owu może być np 12 dc a zapłodnienie 13dc bo komórka żyje jakoś do 24h ale nie na odwrót hehe a ciążę liczą od 1 dnia @ i tp wyjdzie prawidłowy jeśli cykl był książkowy gdzie owu była 14dc ale tak nie zawsze jest przecież.. mnie wyliczyli na 3 czerwca a ja wiedziałam ze mam na 1 czerwca a urodziłam 29 maja
|
|