Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-08, 09:26   #4444
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9

Dzien doooobry!!!
no i jak? ktora zaraz urodzi? chyba Olcia, co?

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Kto zakłada nowy wątek? Bo już niedługo będzie najwyższy czas na to.
o rany!! to juz!!!!
a przewidywalysmy tyyle porodow w 9 czesci i co?! trzeba sie pospieszyc, zeby jeszcze statystyki nadrobic

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
A wiec towarzyszki ciążowej podrózy... Daję znać co u mnie:
1. Głodno i chlodno. Otrzymalam dzis do zjedzenia kulke ulepiona nie wiem z czego, podobniez ryz z warzywami, oblana zimnym sosem pomidorowym. Palce... Nie, nie lizac- wkladac do gardla i rzygac.
Za to na kolacje juz byl wypas - pasztet.
2. Sala 3 osobowa, nawet nie jest depresyjna. Mam za to współlokatorke, która sie ciagle drapie wywalila dzis cale bety z lozka imzaczela je trzepac w pokoju, az nie chce sobie wyobrazac co z nich spadlo. Skoro tak intensywnie zdrapuje swój naskórek - nie, niemprzesadzam
3. Mój syn nie kocha matki - wg usg osiagnal wage słonisiową 3900. A ja go mam urodzić...
4. Lekarz ocenił moje przygotowanie do porodu jako "strasznie marne". Patrząc w krok. Wrózy poród trudny.
5. Akcji skurczowej zero.
Czeka na konsultacje z kardiologiem i byc moze jutro podejma próbe wywolywania. Byc moze. W moich papierach z kardiologii zabraklo jasnej deklaracji - moze rodzic SN. Wiec sie wystalam w dzikich kolejkach do poradni w zasadzie bezcelowo.
6. Mam chwiejność
cholerka!! wspolczuje i mam nadzieje, ze jednak szybko sie cos ruszy... w sumie to trzebabylo jeszcze kilka dni w domu zostac, skoro takie "strasznie marne" to przygotowanie do porodu...

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile macie rożków? Dzisiaj na SR położna mówiła, że 2 to stanowczo za mało (ja mam 1 :P). Jej argumentem było to, że dziecko parę razy dziennie może zakupkać/zasiusiać/zarzygać ten rożek. Do tego wyjechała z tetrami w liczbie 50 szt! (ja mam 20 ) Czy ona nie przesadza?
chyba przesadza!! ja mam 2 rozki i poki co nie zamierzam kupowac wiecej, a co do tetowek to nawet 10 nie mam.

Cytat:
Napisane przez Olcia_1983 Pokaż wiadomość
Chyba rodze od 5 mam skurcze. Szyjka zgladzona, główką przodujaca tylko skurcze za słabe i kroplówkę dostanę dzisiaj. I powinno pomoc :jupii:.
: sbanan:

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
To proponuję zrobić zbiorową paczkę - dorzucę mojego. Dziś tak piłował, że miałam ochotę zatkać mu nos. Z tego chrapania sam się obudził, więc mu mówię (taka zniecierpliwiona już) żeby przestał tak chrapać, bo czytać nie idzie, na co książę z fochem, że on nie chrapie przecież, bo on jeszcze w ogóle nie zasnął . Po 2 minutach znów zaczął charczeć .
to ja mojego dorzucam do tej paczki!! od 2 dni nie moge juz korkow uzywac, bo mnie uszy bola. przedwczoraj sie znow wynioslam ze wspolnego lozka, bo nie mialam juz cierpliwosci, a wczoraj wieczorem mu zagrozilam, ze jak dzis bedzie chrapal, to jego wykurze z lozka w srodku nocy. nie wiem jakim cudem, ale dzis nie chrapal!!! chyba sie przestraszyl w kazdym razie spalam calkiem niezle, oczywiscie wstalam kilka razy na siku.

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość
O, skąd ja to znam Mój jak już jedzie z charczeniem to po całości ...nawet 2 minut nie da spokoju, potrafi po dwóch oddechach zacząć znowu Oczywiście twierdzi, że to nieprawda, ale kiedyś go nagrałam. Stwierdził, że to fotomontaż
ja tez swojego juz nie raz nagrywalam. nawet przez jakis czas ustawilam sobie jego chrapanie jako dzwonek w telefonie jak on dzwonil - uwierzcie mi, zawsze slyszalam, niewazne gdzie byl moj telefon troche sie wkurzal, zwlaszcza jak znajomi sie nabijali, ze slyszeli jego chrapanie, a on przez jakis czas nie wiedzial o co chodzi

Cytat:
Napisane przez Olcia_1983 Pokaż wiadomość
Ja już pod kroplowka leze na ktg i teraz to skurczybyki coraz mocniejsze sa. Chyba zaraz po męża zadzwonie.