2014-01-08, 15:34
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Cytat:
Napisane przez papuga_69
Wazne pytanie- jak doprać ubranka i śliniaczki ubrudzone marchewką???
|
Fajne jest mydełko na plamy, które można kupić np. w Rossku.
http://www.rossnet.pl/Produkt/Dr-Bec...lamiania,96791
No i słońce działa rewelacyjnie na plamy z marchewki Trzeba powiesić ubranko na słońcu.
Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa
ja w gemini zamawiałam coś ok 29 zł
podawałam od urodzenia może z 4-5 razy, wieczorami jak bolał brzuszek, 5 kropli na łyżeczkę , po minucie a czasem nawet i krócej płacz ustępował i lek działa cuda
a co się dzieje że chcesz kupić ?
|
Bo Julek nie robi kupy 
Cytat:
Napisane przez karolson
U nas jeszcze bardziej zatwardza wiec jezeli 5 dni bez kupki to nipolecam. Dopiero po odstaeieniy kupki byly codziennie. To jest probiotyk na uklad trawienny i biegunke.
|
Właśnie pamiętałam, że któraś z nas pisała o zatwardzeniu po Biogai.
Cytat:
Napisane przez wiktom
Proszę o radę
Chyba tracę pokarm a zależy mi na KP. Mniej więcej od świąt zauważyłam, że Mały się nienajada. Ssie pierś, wydaje się sobie pojadł, natomiast w niedługim czasie po tym staje się strasznie marudny i nerwowy. Uznałam,że jest głodny i dokarmiłam go butlą no i dziecko Anioł. Kiedy karmię w nocy i nad ranem jest ok, bo pokarmu się trochę nazbiera ale w ciągu dnia jest już gorzej. Podaje jedną butelkę a drugą na noc bo inaczej mam w domu małego potworka. Dodam, że za każdym razem przystawiam go do piersi, żeby possał (popyt-podaż) ale nic nie leci i się denerwuje, piję dużo wody, niczym się nie stresuje a pokarmu coraz mniej. Co robić, pomóżcie!!!
|
Spokojnie 
Miałam podobnie. Musisz zainwestować w elektryczny laktator I ściągać nim od razu po każdym karmieniu z obu piersi systemem 7-5-3. Tak przez 4 dni, ale można i dłużej. Powinno pomóc. Wiem, że nie zawsze się da po każdym, to ściągaj chociaż po 3-4 karmieniach.
Pewnie Tassia Ci jeszcze coś podpowie, bo ona rozkręcała laktację chyba już ze dwa razy i jest skarbnicą wiedzy w tej materii 
Ps. Pij i najadaj się porządnie. Kup herbatkę na laktację Lactosan, super działa Przynajmniej dla mnie