Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013, cz.III - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV 0 0%
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie 0 0%
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy 6 15,00%
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy 3 7,50%
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę 8 20,00%
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię 19 47,50%
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy 2 5,00%
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie 2 5,00%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-08, 13:24   #3151
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
maharet podziwiam za odwagę!
No gdybym sobie ledwo dawała radę z dwójką to bym się pewnie nie zdecydowała.Ale jakoś żyjemy i nie jest źle. Mamy sytuacje mieszkaniowa i finansowa dość dobrą więc się miejsce dla jeszcze jednego dzidziusia znajdzie.Zawsze jest jakieś "ale", jakieś ryzyko niepowodzenia. Jednak jakbt tak każdy czekał na idealną sytuację to by mało kto miał dzieci. O ile taka idealna sytuacja jest wogole możliwa.

Nie rozumiem, dlaczego jak jestem sama z dziećmi to one są grzeczniejsze niż jak w domu jest jeszcze ktoś.Przez świeta dawali w kość, potem jak teściowie pojechali a maz poszedl do pracy to im przeszlo momentalnie. W niedziele miał wolne i znowu małe diabołki. Po weekendzie dalej spokoj...Dziwne

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
:
Wazne pytanie- jak doprać ubranka i śliniaczki ubrudzone marchewką???
Dobry odplamiacz.I to nie zawsze zejda po jednym praniu
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 13:24   #3152
papuga_69
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Maciej wyrosl mi z wanienki i kupilismy lezaczek plastikowy do wanny

ale jest problem.bo odpycha sie pietami i podnosi pupe do gory powyzejtgo zabezpieczenia i trzeba go caly czas trzymac
nie chce kupowac waniebki bo nie mam gdzie tego trzymac
nie wiem jak rozwiazac ten.problem
ma ktos jakas idee?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Antek też wyrasta z wanienki, pare razy odepchnał sie nogami i uderzył głową :/ najgorsze jest to że nie mam wanny tylko prysznic i nie wiem jak rozwiązać ten problem

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 13:25   #3153
87czarna
Zakorzenienie

misiahahaha,dobre
MadziuchnaStudiuję w UK,ale w polskiej filii
papugagłówką się nie martw-moja Maja miała też z jednej strony i kiedy zaczęła siadać wszystko wróciło do normy

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 13:26   #3154
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość

ja wymyśliłam, że kupię po nalewce babuni a dziadkowi hmmmmm tego jeszcze nie wiem
szyneczka dziadziunia jest choć pewnie dziadkowie woleli by coś z % skoro babcie dostaną
Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
Padam, skok sobie trwa i młody cuduje, ale takiej jazdy jak teraz przez godzinę miałam to nawet z Jakubem nie pamiętam... Dwa cyce wyssane, butla w pogotowiu, pielucha sucha, brzuszek miękki a dziecku źle... W końcu w fotelik samochodowy go wpakowalam, otulilam kocem, smok w.buzie kilka razy buki buju i śpi....

Byliśmy na kontroli u chirurga dziecięcego i pani doktor powiedziała ze już jest wszystko ładnie i kolejnego plastra nie zakłada, mamy się za miesiąc pokazać

I ubrank w rozmiarze 62 spakowałam i 68 nosimy od dzisiaj... mój malutki dzidziuś mi szybko rośnie...
wow to dużu już chłopak, my w 62 chodzimy , ile Hubercik waży ?
Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

u nas zmiana kupek była jakoś 3 tyg temu. Wcześniej było nawet ok. 506 małych kupek z grudkami, a teraz 1, max. 2 kupki bez grudek o konsystencji wody. Jak byłam u pediatry i o tym wspominałam nie mówiła ze to coś złego
my z mężem śmiejemy się z odpowiedzi naszego lekarza na nasze pytania, człowiekprzed wizytą myśli,spisuje na kartce, stara się mądrze mówić a odpowiedzi na większośc pytań to jedno stwierdzenie : ,,to normalne" ten tekst króluje teraz u nas w domu
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Mieliśmy iść na spacer, ale strasznie się rozpadało
no my tak samo , a pieczywa nie ma w domu
no nic,jak się rozpogodzi to śmigniemy na spacerek
Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Janek miał strasznie sucha skorę na nóżkach. Smarowałam oliwką i średnio pomagało. Wczoraj po kąpieli posmarowałam mleczkiem i dzisiaj jest o wiele lepiej. Dziwne, bo myślałam, że oliwka bardziej pomaga.
Cwaniak się przewraca z brzucha na bok
u nas pomógł linomag na suchą skórę na stópkach
Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
W Pepco widziałam takie śliniaczki. Są chyba do kolan i na rączki Też rozważam zakup, bo z marchewki ciężko sprać. Narazie zakładam śliniak tą stroną z ceratką na zewnątrz
oooo jak kupisz to pokaż fotki ,ciekawe jak cenowo ,któraś wie ?

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Zastanawiam się nad kupnem Biogai Polecacie? Jak dawkujecie i jak ją podajecie?
ja w gemini zamawiałam coś ok 29 zł
podawałam od urodzenia może z 4-5 razy, wieczorami jak bolał brzuszek, 5 kropli na łyżeczkę , po minucie a czasem nawet i krócej płacz ustępował i lek działa cuda
a co się dzieje że chcesz kupić ?
Cytat:
bojatoja Rozumiem Cię doskonale Ja też mam zapierdziel w szkole,a sesja już za pasem :/
jedna i druga mądre dziewczynki i szybko Wam pójdzie, trzymam kciuki i samych 5 życzę

u nas skok... i więcej nie pisze bo samo to wystarczy

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 13:28   #3155
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
To sobie narobiła, chyba mam totlnie poblokowane kanaliki w prawej piersi... Prawie nic nie leci, cholernie boli, jest twarda od strony pachy i są widoczne na powierzchni te kanały. Booooli, nie miałam tak nigdy do tej pory, choć często mi się zastoje robiły, sama jestem sobie winna pewnie, bo to zbagatelizowałam.

Ja-ika, do kogo się zwracałaś o pomoc przy problemach z piersiami? Do lekarz rodzinnego? do położnej? do ginekologa? Bo nie wiem co robić... Jutro Tż będzie ok. 13 w domu to moze zdążę gdzieś podskoczyć, a w czwartek mamy tę wizytę w szpitalu z Zuzią.

Boję się, że mi pokarm przez stres zaniknie i nie wiem co wtedy zrobie, skoro Zuzia nie chce butelki. Jestem załamana, nie wiem co robić.

A w ogóle to dostałam dziś okres. Życie jest niesprawiedliwe. Karmię co 2-3 godziny,mało kiedy mamy dłuższą przerwę a tu 2,5 miesica po porodzie przylazł... 2 dni mi brakowało, a byłby okrąglutki rok bez okresu.
O rany , radze jak najszybciej udać się do lekarza. Gdy miałam zapalenie piersi to poszłam do zwykłego lekarza na dyżur ale on powiedzial ze nastepnym razem mam udać się do ginekologa.
Spróbuj ogrzać tą pierś.

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Hipp i bobovita jest sama marchewka.
Gerber też ma. Bobovity jest najsłodsza , próbowałam ;p

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Dziewczyny! Zastanawiam się nad kupnem Biogai Polecacie? Jak dawkujecie i jak ją podajecie?
u nas się sprawdziła. chyba 5 kropli raz dziennie, nie pamietam bo juz nie podaje. na opakowaniu jest napisane jak podawac.

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
namowilam siostre na wizaz biedna zestresowana nie moze sie odnalezc na forum
na jakim wątku się udziela?

Stary 2014-01-08, 13:30   #3156
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość

Dobry odplamiacz.I to nie zawsze zejda po jednym praniu
maharet jako ze mieszkasz w Niemczech moge Ci poleci fajny odplamiacz.Kupiłam w promocji za jedyne 1,5o eur.Nazywa się Sil i jest w sprayu.Ogolnie jest to odplamiacz do tłuszczów i smarów ale swietnie się tez sprawdza z zaschniętymi kupkami albo z plamami ktore nie zeszły po kilkukrotnym praniu.

o taki: http://www.bdsklep.pl/sil-250ml-spez...ynowy,id-37851

Edytowane przez policzanka
Czas edycji: 2014-01-08 o 13:33
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 13:34   #3157
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

niedawno wrócilismy od lekarza, Antek dzielnie zniósł szczepienie, popłakał ale zaraz się uspokoił.

Waży 7kg, mierzy 66cm, od ostatniego ważenia przybrał 600, lekarka powiedziała że mógłby troche więcej byłam zdziwiona bo przecież ma apetyt i je dużo..
mam mu dawac słoiczki dwa razy dziennie, w porze obiadowej warzywka a pod wieczor owoce.

Ponad to młody ma krzywą głowę.. deformuje mu się z tyłu z jednej strony przez to obracanie głowy w lewo. 24 stycznia mamy wizytę w poradni rehabilitacyjnej więc zobaczymy co dalej..
Miał robioną morfologię i wyszła w granicach normy, więc przepisała żelazo..
Jestem trochę zmartwiona po tej wizycie

brawa za wagę
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-08, 13:34   #3158
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

Moja na rękach w zyciu nie zasnie. Jak tylko biore ja na rece nawet bardzo zmeczoną to oczy jak 5zł i głowa lata po wszystkim dookoła taka jest ciekawska. No i oczywiście ciągle bardziej zmęczona i bardziej zdenerwowana przez to. Dziś jest hardcore z usypianiem.. Zazwyczaj wsadzałam do wózka, 5 min pobujałam/potrzymałam za rączki i odlot,
u nas to niewykonalne póki co Jest zupełnie odwrotnie niż u Was. Na rękach śpi, a po odłożeniu do łóżeczka oczy jak 5zł.

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Ja bym spróbowała połozyc sie na lozku razem i tak usypiac.
próbowałam, ale po 45minutach "walki" zrezygnowałam, dałam cyca, uspokoił się, pociumkał kilka razy i dopiero wtedy zasnął. Może dziś znów spróbuję.

Kurde, nie wiem czemu, ale Szymek zdecydowanie woli zasypiać jak TŻ jest przy nim. Sytuacja z przedwczorajszej i wczorajszej nocy: w trakcie karmienia zasnął, więc odłożyłam go do łóżeczka, nie minęło 5 sekund, a ten oczy jak 5zł i marudzi. Wzięłam go do odbicia, przytuliłam, położyłam, przykryłam, dałam smoka, pogłaskałam. Smoka wypluł i zaczął machać rączkami i nóżkami i mnie zaczepiać. Jak nie patrzyłam na niego to po chwili zaczynam marudzić i płakać, a jak się spojrzałam to wielka radość i uśmiechy. Po godzinie nieudolnego usypiania, brania na ręce i odkładania poprosiłam TŻta żeby mnie zmienił i co? 3 minuty i dziecko spało! Już drugą noc z rzędu historia się powtarza. Ciekawe czemu tak jest U mnie to najlepiej spać przy cycu, a z TŻtem to i w łóżeczku sam zaśnie i razem z nim na łóżku.

Cytat:
Co do ćwiczeń,bo wiem,że niektóre z Was walczą z wagą - ćwiczyłam jakiś czas z Chodakowską,ale jakoś srednio mi to odpowiadało,więc przerzuciłam się na Mel B, za namową Matal Tylko kurcze od Swiąt znowu sobie odpuściłam i jestem na siebie WŚCIEKŁA!
Koleżanka wyciąga mnie na siłownię, tak więc wczoraj się zapisałam i muszę znaleźć jakieś gatki, bo w szafie takowych brak :P

A jak Wam idzie, dziewczyny?
no właśnie nie idzie. Nie mogę się jakoś zebrać do tych ćwiczeń.

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Zbieramy sie powoli na bioderka i baaaardzo prosimy o kciuki

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Ale Kornel mi akcję odstawił, zamiast płakać to piszczał wniebogłosy, myślałam, że go coś boli, ale wziełam na ręce i cisza, zaciesz do mnie, odkładam a ten znów piszczy, oczy zamknięte.

Przewinęłam, dałam butlę i w końcu padł.

W czwartek kończy 11 tygodni, myślicie, że to przez skok ?

Wczoraj wieczorem było to samo.
to może być skok. U nas od zeszłego tygodnia takie cyrki.

Hmmmm... Szymek łapie zabawki zdecydowanie częściej w lewą rękę, właściwie tylko w lewą. Jak na macie mu przyczepię zabawki z prawej, to weźmie prawą rączką je jakoś przesunie a i tak złapie w lewą. Tak samo jak się bawimy, ja mu coś w prawą, a ten miętosi miętosi i zaraz już przewaga lewej. Powinnam się martwić? Mam z nim ćwiczyć w jakiś sposób?
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 13:35   #3159
karolson
Zakorzenienie

Wink Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
U nas jeszcze bardziej zatwardza wiec jezeli 5 dni bez kupki to nipolecam. Dopiero po odstaeieniy kupki byly codziennie. To jest probiotyk na uklad trawienny i biegunke.
Stary 2014-01-08, 13:38   #3160
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
maharet jako ze mieszkasz w Niemczech moge Ci poleci fajny odplamiacz.Kupiłam w promocji za jedyne 1,5o eur.Nazywa się Sil i jest w sprayu.Ogolnie jest to odplamiacz do tłuszczów i smarów ale swietnie się tez sprawdza z zaschniętymi kupkami albo z plamami ktore nie zeszły po kilkukrotnym praniu.

dzieki
Stary 2014-01-08, 13:38   #3161
wiktom
Raczkowanie

Hej Mamuśki

Witam się po dość długiej nieobecności. Mam nadzieje, że przyjmiecie mnie ponownie do swojego zacnego grona Pieluszkowych Mam

Proszę o radę

Chyba tracę pokarm a zależy mi na KP. Mniej więcej od świąt zauważyłam, że Mały się nienajada. Ssie pierś, wydaje się sobie pojadł, natomiast w niedługim czasie po tym staje się strasznie marudny i nerwowy. Uznałam,że jest głodny i dokarmiłam go butlą no i dziecko Anioł. Kiedy karmię w nocy i nad ranem jest ok, bo pokarmu się trochę nazbiera ale w ciągu dnia jest już gorzej. Podaje jedną butelkę a drugą na noc bo inaczej mam w domu małego potworka. Dodam, że za każdym razem przystawiam go do piersi, żeby possał (popyt-podaż) ale nic nie leci i się denerwuje, piję dużo wody, niczym się nie stresuje a pokarmu coraz mniej. Co robić, pomóżcie!!!
wiktom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 13:41   #3162
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
misiahahaha,dobre
MadziuchnaStudiuję w UK,ale w polskiej filii
papugagłówką się nie martw-moja Maja miała też z jednej strony i kiedy zaczęła siadać wszystko wróciło do normy

dzieki, mam nadzieje że u nas bedzie podobnie

Stary 2014-01-08, 13:42   #3163
Aaamelkaa
Zakorzenienie

a jakiej firmy polecacie słoiczki owocowe zeby bylo jak najwiecej owocow, najmniej cukru

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 13:43   #3164
misia332
Zakorzenienie

czarna dzieci idą na rekord, mój spał 35 minut, za przeproszeniem tyłka nie zdazyłam sobie podetrzeć. !
Stary 2014-01-08, 13:45   #3165
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
u nas to niewykonalne póki co Jest zupełnie odwrotnie niż u Was. Na rękach śpi, a po odłożeniu do łóżeczka oczy jak 5zł.

próbowałam, ale po 45minutach "walki" zrezygnowałam, dałam cyca, uspokoił się, pociumkał kilka razy i dopiero wtedy zasnął. Może dziś znów spróbuję.

Kurde, nie wiem czemu, ale Szymek zdecydowanie woli zasypiać jak TŻ jest przy nim. Sytuacja z przedwczorajszej i wczorajszej nocy: w trakcie karmienia zasnął, więc odłożyłam go do łóżeczka, nie minęło 5 sekund, a ten oczy jak 5zł i marudzi. Wzięłam go do odbicia, przytuliłam, położyłam, przykryłam, dałam smoka, pogłaskałam. Smoka wypluł i zaczął machać rączkami i nóżkami i mnie zaczepiać. Jak nie patrzyłam na niego to po chwili zaczynam marudzić i płakać, a jak się spojrzałam to wielka radość i uśmiechy. Po godzinie nieudolnego usypiania, brania na ręce i odkładania poprosiłam TŻta żeby mnie zmienił i co? 3 minuty i dziecko spało! Już drugą noc z rzędu historia się powtarza. Ciekawe czemu tak jest U mnie to najlepiej spać przy cycu, a z TŻtem to i w łóżeczku sam zaśnie i razem z nim na łóżku.

no właśnie nie idzie. Nie mogę się jakoś zebrać do tych ćwiczeń.

to może być skok. U nas od zeszłego tygodnia takie cyrki.

Hmmmm... Szymek łapie zabawki zdecydowanie częściej w lewą rękę, właściwie tylko w lewą. Jak na macie mu przyczepię zabawki z prawej, to weźmie prawą rączką je jakoś przesunie a i tak złapie w lewą. Tak samo jak się bawimy, ja mu coś w prawą, a ten miętosi miętosi i zaraz już przewaga lewej. Powinnam się martwić? Mam z nim ćwiczyć w jakiś sposób?
ostatnio czytałam o tym. to ze czesciej chwyta lewą nie znaczy ze jest leworeczny poniewaz moze sie to w kazdej chwili zmienic.i ze nawet jak sie okaze ze jest leworeczny to nie powinno sie przestawiac go zmuszajac uzywac prawej reki bo te wymuszenia moga pozniej prowadzic do problemow rozwojowych.
Stary 2014-01-08, 13:48   #3166
87czarna
Zakorzenienie

misia Czekaj,czekaj... moja chyba spasowała,bo dałam ją Tż i już od pół godziny jak makiem zasiał

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

jo_asiekJulia też łapie lewą ręką,ale jakoś specjalnie sie tym nie przejmuje...nawet jesli będzie leworęczna

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Tak w ogóle to zauważyłam,że Julia od 2 dni przestała chwytać zabawki... tak jakby zapomniała to,czego się nauczyła

Stary 2014-01-08, 13:51   #3167
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
a jakiej firmy polecacie słoiczki owocowe zeby bylo jak najwiecej owocow, najmniej cukru
Hipp
Stary 2014-01-08, 13:53   #3168
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
[B]

[/COLOR]Tak w ogóle to zauważyłam,że Julia od 2 dni przestała chwytać zabawki... tak jakby zapomniała to,czego się nauczyła
Jest to mozliwe.W broszurce która dali mi w szpitalu,napisali ze podczas skoku rozwojowego może sie wydawac ze dziecko jakby cofneło sie w rozwoju i nie potrafi robic tego co wczesniej miało super opanowane.
Stary 2014-01-08, 13:53   #3169
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie nie jest pogodny, śmieje się, popierduje
Myślę, że jak pogodny to nie musisz mu pomagać
Cytat:
jedna i druga mądre dziewczynki i szybko Wam pójdzie, trzymam kciuki i samych 5 życzę
dzięki
Już za 4 dni egzamin

Pamiętacie dziewczyny debate na poczekalni na temat: 'po kim chciałybyśmy żeby dzieci odziedziczyły nos'?
Ja tam mogę stwierdzić, że Filip ma taki jak mąż- co mnie cieszy
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-08, 13:58   #3170
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość

o dzieki tez skorzystam bo ostatnio sie zastanawialam jak ja dopiore te marchewki

Laseczki mam pytanko z innej beczki
czy ktoras z was ma jakies namiary na sprawdzona kwatere ew. miejscowosc w polnocnych Wloszech? chcemy jechac w maju na wakacje ale poki co nic sensownego nie znalazlam...ceny wywalaja z butow normalnie to bym pojechala w ciemno ale z Bartkiem nie bede ryzykowac

Papuga moj maly ma z tylu plaska glowe... wprawdzie wydaje mi sie ze od porodu mu sie juz poprawilo troche, bo mial z jednej strony bardzo wystajaca kosc a teraz juz prawie jej nie czuc pod dotykiem...staram sie go jak najwiecej klasc na boki ale zazwyczaj odwraca sie na plecy wczesniej czy pozniej skubany...czytalam ze taka deformacja powstaje juz w macicy i potem trudno jest powrocic do normalnosci bo dziecko duzo lezy i uciska tyl glowy... i w sumie chyba ma to sens bo dziecko mojej kolezanki ma az wlosy wytarte z tylu od lezenia a nie ma plaskiej glowki... ide w piatek do lekarza i az sie boje ze mnie opieprzy za ta glowe... zastanawiam sie czy malemu takiej czapki nie zamowic...ale najpierw chce sie dowiedziec co na to lekarz...

http://www.tortle.com/
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 13:58   #3171
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Myślę, że jak pogodny to nie musisz mu pomagać

dzięki
Już za 4 dni egzamin

Pamiętacie dziewczyny debate na poczekalni na temat: 'po kim chciałybyśmy żeby dzieci odziedziczyły nos'?
Ja tam mogę stwierdzić, że Filip ma taki jak mąż- co mnie cieszy
no ja juz tez pisałam ze Lila całe szczescie ma po Tz.Bo mój to tragedia.Kompleksy na jego punkcie mam juz od dziecinstwa.Lila ma tez oczy i rzęsy Tz co mnie niezmiernie cieszy
Stary 2014-01-08, 13:58   #3172
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
misia Czekaj,czekaj... moja chyba spasowała,bo dałam ją Tż i już od pół godziny jak makiem zasiał

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

jo_asiekJulia też łapie lewą ręką,ale jakoś specjalnie sie tym nie przejmuje...nawet jesli będzie leworęczna

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Tak w ogóle to zauważyłam,że Julia od 2 dni przestała chwytać zabawki... tak jakby zapomniała to,czego się nauczyła
mój też spi znowu Kornel też łapie lewą, ale TŻ leworęczny więc może ma to w genach.
Stary 2014-01-08, 14:03   #3173
87czarna
Zakorzenienie

Jula też ma lekko spłaszczoną z tyłu,ale skubana nie chce leżeć na boku i najlpeiej jej na plecach... A włoski też się jej wycierają, śmieje się,że łysieje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-08, 14:07   #3174
papuga_69
Zakorzenienie

Dziewczyny gdzie kupujecie słoiczki?
Zamawia ktoś przez internet? jak tak to z jakiej strony?

Chciałabym kupić większą ilość i zastanawiam się czy przez internet nie bedzie taniej

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
o dzieki tez skorzystam bo ostatnio sie zastanawialam jak ja dopiore te marchewki

Laseczki mam pytanko z innej beczki
czy ktoras z was ma jakies namiary na sprawdzona kwatere ew. miejscowosc w polnocnych Wloszech? chcemy jechac w maju na wakacje ale poki co nic sensownego nie znalazlam...ceny wywalaja z butow normalnie to bym pojechala w ciemno ale z Bartkiem nie bede ryzykowac

Papuga moj maly ma z tylu plaska glowe... wprawdzie wydaje mi sie ze od porodu mu sie juz poprawilo troche, bo mial z jednej strony bardzo wystajaca kosc a teraz juz prawie jej nie czuc pod dotykiem...staram sie go jak najwiecej klasc na boki ale zazwyczaj odwraca sie na plecy wczesniej czy pozniej skubany...czytalam ze taka deformacja powstaje juz w macicy i potem trudno jest powrocic do normalnosci bo dziecko duzo lezy i uciska tyl glowy... i w sumie chyba ma to sens bo dziecko mojej kolezanki ma az wlosy wytarte z tylu od lezenia a nie ma plaskiej glowki... ide w piatek do lekarza i az sie boje ze mnie opieprzy za ta glowe... zastanawiam sie czy malemu takiej czapki nie zamowic...ale najpierw chce sie dowiedziec co na to lekarz...

http://www.tortle.com/

lekarka mi mówiła żeby jak najwiecej kłaść na brzuch by nie odkształcać jeszcze bardziej tej główki.
O jakiej czapce mówisz? : >

Stary 2014-01-08, 14:08   #3175
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
I tutaj padło wcześniej mądre pytanie. Jak przechodzimy na całe słoiczki to rezygnujemy z podania mleka, czy ten słoiczek jest dodatkowym posiłkiem?. Bo ja już mam mętlik od tych rozbieżnych schematów żywienia
Ja podawałam zamiast porcji mleka. I jeśli dziecko nie najadło się to dopijało mlekiem.

Cytat:
Ja podawałam po 5 kropli. Teraz po 3 i chcę niedługo całkiem przestać podawać.

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
potwierdzam, moja pediatra mówi to samo a dopytywałam ze wzg na wagę urodzeniową Hani
zatsnawiałm się o co chodzi z dbz i wymyśliłam że dni bez ziemniaków
Udana

Cytat:

niedawno wrócilismy od lekarza, Antek dzielnie zniósł szczepienie, popłakał ale zaraz się uspokoił.

Waży 7kg, mierzy 66cm, od ostatniego ważenia przybrał 600, lekarka powiedziała że mógłby troche więcej byłam zdziwiona bo przecież ma apetyt i je dużo..
mam mu dawac słoiczki dwa razy dziennie, w porze obiadowej warzywka a pod wieczor owoce.

Ponad to młody ma krzywą głowę.. deformuje mu się z tyłu z jednej strony przez to obracanie głowy w lewo. 24 stycznia mamy wizytę w poradni rehabilitacyjnej więc zobaczymy co dalej..
Miał robioną morfologię i wyszła w granicach normy, więc przepisała żelazo..
Jestem trochę zmartwiona po tej wizycie

Ładnie waży, tym się nie martw. A pod głowkę podkładaj coś, moze kładź go na boczku?
Mój też dostaje żelazo, nic strasznego

Cytat:

Pewnie uczy się czegoś nowego
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 14:09   #3176
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:

wow to dużu już chłopak, my w 62 chodzimy , ile Hubercik waży ?
myślę że 6 kg to już na pewno, za 3 tygodnie szczepienie i zobaczymy ile przykoksił...

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
czarna dzieci idą na rekord, mój spał 35 minut, za przeproszeniem tyłka nie zdazyłam sobie podetrzeć. !
hehe mój po 15 minut śpi...

byłam z Hubertem u rehabilitantki i młody ma lekką asymetrię i napięcie mięśniowe tylne- wygina głowę do tyłu... pokazała jak młodego podnosić, jak nosić i kilka ćwiczeń i mam wziąć od pediatry skierowanie na rehabilitację (moja sis pracuje z tą rehabilitantką to może gdzieś nas ulokuje)
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 14:09   #3177
karolson
Zakorzenienie

Papuga - gratki za wage i szczepienie. Po co zelazo jak morfologia w granicach normy? My mamy zelazi i hct ponizej norm w zelaza nam pediatra nieprzepisala dopiero powtorzymy badania i wtedy.

Moja tesciowa wymyslila dzis ze Filip ma tiki nerwowe i powinnam powiedziec o tym u neurokoga bo w weekend jak bylismy u nch to patrzyla jak spi i czasami wzdrygal..
Stary 2014-01-08, 14:10   #3178
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Dziewczyny gdzie kupujecie słoiczki?
Zamawia ktoś przez internet? jak tak to z jakiej strony?

Chciałabym kupić większą ilość i zastanawiam się czy przez internet nie bedzie taniej
W DMie (takie coś jak Rossman), Rewe, Real, Lidl. W PL kupowałam w rossmanie i tesco najczesciej, ale zdarzaly sie tam tez inne sklepy. Nie zamawiałam przez internet. Ale nie kupuj za dużo takich co jeszcze nie jadł.Może sie okazać, że coś go uczula.
Stary 2014-01-08, 14:14   #3179
policzanka
Wtajemniczenie

Moja Lila tez ma płaską od lezenia.A to sie juz nie wyrówna?

Papuga ja kupuje mleko przez internet i widziałam ze sprzedawca ma tez w sprzedazy słoiczki ale nie wiem czy one są taniej..

Edytowane przez policzanka
Czas edycji: 2014-01-08 o 14:16
Stary 2014-01-08, 14:14   #3180
karolson
Zakorzenienie

Papuga w poscie samby na dole jest link

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości