2014-01-10, 15:18
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
Napisane przez monkaa321
Ela i jak fretki? Dały się pobujać?  poka
|
Nie ma bujania i zapinania Przeczytalam instrukcję i chyba będziemy Ole 3 dni w to zapinać i dopasowywać 
Prawdopodobnie pierwsza jej jazda w samochodzie będzie mało bezpieczna, bo nie wiem czy ładnie i szybko uda nam się to wszystko wyregulować 
Cytat:
Napisane przez Lewek
Bogdan to też imię które w mojej rodzinie wywołało gromki śmiech, ale co tam  Boguś już brzmi sympatycznie, Bodzio też, w ostateczności może być nawet Bobek 
|
Ale Bobek to zła, mała puchata kulka z Muminków, nie wolno tak na dziecko mówić 
To tak jak z Buką 
Cytat:
Napisane przez aniany
Dzieki
U nas? Hmm, np. zawsze zadziwia mnie to skad po wizycie I gina wiecie ile male wazy.... bo ja to tylko na usg sie takich wiadomosci dowiaduje, a tutaj usg robia tylko 2 -3 razy w ciazy.
Ogolnie wizyta wyglada tak, ze pielegniarka mierzy cisnienie, bada siuski, przychodzi gin, slucha serca dziecka, I do domu  dopiero po 30 tygodniu sa czestsze wizyty no I po 32 badanie KTG.
|
U nas w niektórych NFZtowskich placówkach tak to wygląda że są tylko 3 usg, a tak to badanie tętna i takie tam, ale u nas dużo dziewczyn chodzi prywatnie, więc mamy usg co miesiąc robione, dlatego znamy wagę dzieci.
Cytat:
Napisane przez olakola
moje typy na łóżeczko (nie mogę się zdecydować), jestem nastawiona na BIAŁE i płaskie szczebelki
1 pierwsze łóżeczko, moge je mieć za 319zł
nie ma wyjmowanych szczebelków, ma opuszczany bok
ma takie ochraniacze, żeby dziecko nie gryzło boków (takie plastikowe)
2 drugie łóżeczko
tylko to ma szuflade
ewentualnie to :
3 trzecie łóżeczko
które według was najfajniejsze???????? help    
|
Dwójkę wybierz, dwójkę 
Chociaż nie wiem czy potrzebna Ci szuflada. Bo jakby nie była potrzebna to brałabym jedynkę, ale ja potrzebuje szuflady więc brałabym dwójkę.
Cytat:
Napisane przez virginia
1. Może chociaż tu będę miała fory... 
2. Ja to w zasadzie mogłabym już mieć to dziecko i tak nie sypiam.. 
|
No to na pewno.
Jak się dziecko urodzi, to akurat będzie nam się chciało całą noc spać 
Cytat:
Napisane przez side85
na te przewijaki kupujecie te frotowe prześcieradełka??
|
Ja się własnie zastanawiałam, bo to nie jest drogie, a mogę dorzucić do paczki jak będę zamawiała zwykłe prześcieradła, ale z drugiej strony zawsze można położyć tetrę Ja może kupię jedno tylko.

Edytowane przez Ela87
Czas edycji: 2014-01-10 o 15:20
|
|
|