|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
![]() My kupiliśmy po drodze przewijak jednak taki kładziony na łóżeczko, bo stwierdziłam że na rok nie będę mebla do sypialni wstawiać, a najwyżej kupię ten tani za 80zł stół do przewijania z Ikei do łazienki jeśli stwierdzimy że to sie nam przyda. Skończyło się zatem moje bieganie z kreda po domu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Limonka łóżeczko śliczne ![]()
![]() |
#3963 |
Zadomowienie
|
w kappAhl wyprzedaż wyprzedaży -50% z przeceny,
kupiłam 3 swetry (sobie), 2 koszule (synowi) i 2 sukieneczki dla dzidzi, sweterek, rajstopki po 7zł, skarpetki po 5zł sukienka taka jak ta tylko czerwona za 27,50 |
![]() ![]() |
![]() |
#3964 |
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny,
Podczytuje Was czesto, gdzies tam w pierwszej czesci probowalam sie udzielac, ale tak pedzicie ze nie mam szans byc na bierzaco ![]() Dodatkowo, roznica czasu pewnie tez nie pomaga... Ale dzisiaj cierpie na bezsennosc, od 4 krece sie po mieszkaniu I nie wiem co ze soba zrobic, w koncu wlaczylam kompa, I znow Was czytam ![]() Jestem w 29 tygodniu ciazy, mam juz 2 latke w domu, takze te ciaze przezywam troche inaczej. Wogole to lubie wlasnie Was poczytac, bo widze ze duzo rzeczy zwiazanych z ciaza I porodem przebiega inaczej w PL I inaczej tutaj(mieszkam w Stanach). Zycze zdrowka wszystkim mamusiom I dzieciaczkom ! |
![]() ![]() |
![]() |
#3966 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a koszmary ma chyba większosć z nas. Siedzisz mi na ogonie ![]() ![]() Zamykaj drzwi i niech TŻ marudzi ile chce! Ja osobiście kocham zwierzaki, ale jakby mi koty obszczały materac za 200 zł to bym chyba z nich smalec zrobiła ![]() Cytat:
![]() oglądałam jakieś wróżenie z kart. Ta prowadząca pyta dzwoniącej babki "pani data urodzenia" ona "pięćdziesiąty ósmy" prowadząca "ale dokładna" dzwoniąca "tysiąc dziewięćset pięćdziesiąty ósmy" ![]() ![]() Cytat:
![]()
Mikołajek ![]() 26.02.2014 Obudził mnie trzepot skrzydeł Wyjrzałam przez okno Na parapecie zostało Białe piórko - Pamiątka po Tobie Mój Aniołku 01.12.2012 [*] Edytowane przez elunka88 Czas edycji: 2014-01-10 o 13:14 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3967 | |||||
Wtajemniczenie
|
hejka
![]() śniło mi się dzisiaj że urodziłam...... córkę ![]() był księżulek u nas, teraz narobiłam frytek i jemy z Malwinką! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() marzyłby mi się takie no ale....... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do brzuszka - mam nadzieję że to tylko takie przepowiadacze ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3968 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I opisuj jak to u Was jest, bo sama jestem ciekawa ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3969 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() śliczne łóżeczko Ela i jak fretki? Dały się pobujać? ![]() właśnie zjadłam snickersa i się Piotruś zaczyna budzić ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3970 |
Wtajemniczenie
|
kozielmleko 50 dni! jak to brzmi
![]() masakra ![]() aniany witaj ![]() jak tam te mrozy u was, odpusciły już cos?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bogdan to też imię które w mojej rodzinie wywołało gromki śmiech, ale co tam ![]() ![]() Jestem na etapie kremów do pupki, czyli ciągle 10 stron do tyłu ![]() A tym które kupują rogale do karmienia polecam poszewkę ze sztruksu, ja mam generalnie 3 szt, dwie zwykłe materiałowe bawełniane i jedną taką sztruksową, jest super, bo dzieciak się nie ześlizguje, a z tamtych niestety trochę tak. Tylko kurczę nie pamiętam gdzie ja to kupiłam, oczywiście przez neta, jak będzie któraś chciała to poszukam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3972 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aż tak długo planujecie dziecko przewijać? ![]() Cytat:
![]() Ja się pakuję w lutym ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3973 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja to w ogóle nie mogę spać - koło 20-tej zasypiam na kanapie no to ide się ogarnąć - prysznic, pizama, coś tam obejrzę i lezę i leżę..... dziś zasnęlam kolo 1 w nocy. Malwinka mnie przebudziła koło 2 to do 4 znowu próbowałam zasnać no i o 7 pobudka. i tak codziennie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3974 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3975 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Smiejcie sie, ale ja mam przewijak polozony na komodzie, I szczerze, to sluzy mi do dzisiaj ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U nas? Hmm, np. zawsze zadziwia mnie to skad po wizycie I gina wiecie ile male wazy.... bo ja to tylko na usg sie takich wiadomosci dowiaduje, a tutaj usg robia tylko 2 -3 razy w ciazy. Ogolnie wizyta wyglada tak, ze pielegniarka mierzy cisnienie, bada siuski, przychodzi gin, slucha serca dziecka, I do domu ![]() Dzieki ![]() Od soboty nie wychodzimy z cora z domu, bo mrozy siarczyste, do tego ten wiatr ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3976 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przestań kupisz sobie peruke ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() 2. Oj koniecznie ![]() 3. Też bym zjadła ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3977 |
Zadomowienie
|
side85
![]() ![]() ![]() ![]() Limonka1987 bardzo ładne łóżeczko, ten wzór najładniejszy ze wszystkich w tym modelu, szkoda, że nie ma takiego ładnego dla dziewczynki ... moje typy na łóżeczko (nie mogę się zdecydować), jestem nastawiona na BIAŁE i płaskie szczebelki 1 pierwsze łóżeczko, moge je mieć za 319zł nie ma wyjmowanych szczebelków, ma opuszczany bok ma takie ochraniacze, żeby dziecko nie gryzło boków (takie plastikowe) 2 drugie łóżeczko tylko to ma szuflade ewentualnie to : 3 trzecie łóżeczko które według was najfajniejsze???????? help ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez olakola Czas edycji: 2014-01-10 o 13:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3978 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Tak, chyba sobie Piotrek będzie koleżanki na nim sadzał ![]() ![]() Ja też wybuchnęłam ale TŻ śpi w Niemczech to nie słyszał ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
![]() A
![]() |
#3979 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3980 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3981 | |||||||
Zakorzenienie
|
Ja znów na chybcika do Was zaglądam
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To dobrze, że dziś masz tą wizytę, wypytaj gina o te twardnienia i nie martw się na zapas! Ja trzymam mocno kciuki! ![]() BeautifulLie trzymam kciuki za wyniki ![]() Cytat:
![]() 2. Ja to w zasadzie mogłabym już mieć to dziecko i tak nie sypiam.. ![]() Cytat:
![]() Łóżeczko rzeczywiście urokliwe a o Emilkę się nie martw, jeszcze nie będzie umiała czytać ![]() Trisdom dzięki za rady z SR, chociaż wątpię, że będę robić sobie te herbatki albo oliwki. a akupunkturze nie wspominając.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wiecie co, jedna babka z tej szkoły policealnej prosiła mnie kiedyś, żebyśmy się pozamieniały na zajęcia bo coś tam jej nie pasowało, ona miała ułożyć nowy plan, taki żeby nam obu pasował i dać go do zatwierdzenia a teraz się okazuje, że w niedzielę pokrywają mi się zajęcia a plany już zatwierdzone i weź tu zrób komuś dobrze... I co ja teraz zrobię, przecież się nie rozdwoję... ![]() A wgl to spróbuję chyba przełożyć jakieś zajęcia z dziś, chociaż ostatnie bo już nie nadążam za swoim ogonem... Tylko szkoda mi przekładać, bo kasę stracę... ![]()
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2014-01-10 o 13:49 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3982 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aniany ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja będę musiała sobie 3 zęby zrobić ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3983 |
Zakorzenienie
|
to piątka bo mój dziś ma dzień dziecka: pól ciepłej drożdżówki, pół eklerka z czekoladą...a przed chwilą deser czekoladowy
![]() mnie też ![]() aniany witaj w naszym gronie ![]() ![]() ![]() na te przewijaki kupujecie te frotowe prześcieradełka?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3984 |
Wtajemniczenie
|
poczytałam o poradach ze styczniówek i aż mnie obrzydzenie wzięło jak tż niby miał mi ściągać mleko, a fujjjjjjj
![]() on się bał mnie dotykac jak karmiłam bo wiecznie coś poleciało..... eee no nie wyobrażam sobie tego ![]() olakola tez dostałam sms z Kappahl ale w CH nie bedę ![]() ![]() co do łóżeczka to w sumie nr 1 jak i 2 mi się podoba. nie lubię takich rysuneczków na dzieciecych mebelkach więc 3 nie za bardzo mi sie widzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3985 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Lubie prostote, I cos co moze sluzyc na wiele etapow, nie tylko niemowlecy. ![]() Pisalam, ale na samym poczatku, gdy mamus nie bylo jeszcze tyle. Pozniej nie nadazalam, I zostalo mi tylko czytanie. Cytat:
![]() Jestem ze srodkowej czesci Stanow ![]() ja mam taki przewijak, I takie przescieradelko.... uzywane codziennie przez ostatnie 2 lata, I nic sie nie dzieje z tym, nawet te kulki sa caly czas puszyste. http://www.target.com/p/circo-plush-...m=changing+pad |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3986 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3987 | |||||
Moderator
|
Cytat:
![]() Bo napisałaś półdzikie i zrozumiałam to w takim sensie, że to nie wasze ![]() Ale mimo wszystko - kot wychodzący różne świństwa może przynieść niestety ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Albo zrób im przejażdżkę po mieście ![]() Oby ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3988 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2014-01-10 o 14:13 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3990 | ||||
Zakorzenienie
|
Nie ma bujania i zapinania
![]() ![]() Prawdopodobnie pierwsza jej jazda w samochodzie będzie mało bezpieczna, bo nie wiem czy ładnie i szybko uda nam się to wszystko wyregulować ![]() Cytat:
![]() To tak jak z Buką ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chociaż nie wiem czy potrzebna Ci szuflada. Bo jakby nie była potrzebna to brałabym jedynkę, ale ja potrzebuje szuflady więc brałabym dwójkę. Cytat:
Jak się dziecko urodzi, to akurat będzie nam się chciało całą noc spać ![]() Ja się własnie zastanawiałam, bo to nie jest drogie, a mogę dorzucić do paczki jak będę zamawiała zwykłe prześcieradła, ale z drugiej strony zawsze można położyć tetrę ![]()
Wszelkie piękno rodzi się w bólu. ![]() ![]() Edytowane przez Ela87 Czas edycji: 2014-01-10 o 14:20 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:33.