Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-14, 11:21   #181
Ramona_85
Zakorzenienie

Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Ja też mam podobny problem, bo jestem jedyną mobilną osobą
Teściowie nie mają samochodu, TŻ nie ma prawka... jest jeszcze kolega TŻ, ale On nie ma samochodu i piechotą dotarł by do mnie w 20 min, chyba że byłby w pracy... Wychodzi na to, że pewnie sama będę się wieźć na IP (w korkach 15 min bez poniżej 10 min), a kolega najwyżej po pracy odstawi mój samochód pod dom (za opłatę parkingową po 3 dniach to całą wyprawkę kupię).
to ja bym na miejscu Twojego TŻ robiła prawko, jeszcze zdąży przed TP
lepiej sama nie kieruj jak będziesz miała skurcze, bo to źle może się skończyć

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Ja już załatwiłam sprawy, w innym mieście Byłam w UP, miałam podpis, i następny pokrywa mi się z TP Mówiłam, żeby mi przesunęli - ale ona MUSI mi akurat wyznaczy ten podpis. No i jeśli nie urodzę, to ma ktoś dostarczyć zaświadczenie od lekarza, a jeśli urodzę to ze szpitala papierek o urlopie macierzyńskim. To pierwsze to rozumiem, ale to drugie - nie wystarczyło by tylko to zaświadczenie od lekarza ? (Ktoś mi to wytłumaczy po Polsku - żebym skumała - bo język urzędowy do mnie nie dociera )
no własnie, nie wiedziałam, ze z UP można iść na macierzyński
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora