| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2014-01-14, 11:21 | #181 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-06 Lokalizacja: Wlkp 
				 | 

Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V

Cytat: 
  lepiej sama nie kieruj jak będziesz miała skurcze, bo to źle może się skończyć  ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat: 
   | ||
|     | 
|  2014-01-14, 11:22 | #182 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2013-11 
				 | 

Cytat: 

__________________ 22.10.2011 Nasz ślub  01.10.2013 Dwie piękne kreseczki  15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek  Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!   | |
|     | 
|  2014-01-14, 11:25 | #183 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-06 Lokalizacja: Lublin 
				 | 

Cytat: 
 Uważaj na siebie Kochana. Ciśnienie w domku spadło, bo się nie denerwowałaś. Trzymam kciuki za Was!   | |
|     | 
|  2014-01-14, 11:25 | #184 | 
| Zakorzenienie | 

Położyłam właśnie Hanię, niestety sama nie mogę iść spać, bo mam siostrzeńca pod opieką dzisiaj, a rodzice są u lekarza, także odpada. Będę cierpieć do wieczora   tabsów jednak nie biorę, nie wiem, wolę się przemęczyć niż coś brać. W ogóle mierzyłam sobie ciśnienie i ono jest w normie, ale ten puls mam ciągle między 90 a 100… to chyba trochę wysoko jak na zdrowego dorosłego człowieka w stanie spoczynku? Ale wyniki tarczycy dobre, wiec nie wiem chyba taka moja uroda   Coś mi się dziwnego dzieje z wizażem, większość ma białą czcionkę   Lolitko gratuluję III tymestru  jak to dumnie brzmi  Martuszko chyba zęby, nie mam innego wytłumaczenia na to   Daj znać jak tam na SR   KasiaB współczuję, że tyle się męczyć. Dobrze, że w końcu dostałaś coś konkretnego to powinno przejść już ostatecznie  mnie też coś łapie  A będziesz jechała na te zaliczenia w weekend? Magdi gratuluję 6 miesiaca  Myska u nas dzisiaj naleśniki na obiad  nic mi się nie chce wymyślać innego  Pallas, dzięki za info w sprawie apapu  Pieluchy flanelowe tak jak tetrowe przydają się do wszystkiego  ja miałam rozłożoną pod główką np. w łóżeczku, w razie ulania żeby nie zalało prześcieradła, miałam rozłożoną na przewijaku też na ten sam wypadek. Podkładałam pod główkę jak kładłam Hanię na początku na kocyk, na matę itp. itd.  a potem po USG bioderek jak musiałam chwilę szeroko pieluchować to też używałam pieluch flanelowych  Emilia kciuki mocne zaciśnięte za Was  Muffinko dzięki za informacje w sprawie paracetamolu  Vampirko, sama się dowieziesz najwyżej  pewnie nie Ty pierwsza i nie ostatnia  Miłego dnia   | 
|     | 
|  2014-01-14, 11:25 | #185 | |
| 404 Not Found Zarejestrowany: 2008-09 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Cytat: 
    | |
|     | 
|  2014-01-14, 11:27 | #186 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-06 Lokalizacja: Lublin 
				 | 

Cytat: 
 O matko, nie strasz mnie..... | |
|     | 
|  2014-01-14, 11:27 | #187 | 
| Zakorzenienie | 

Aaa i co do butelek i smoczków chciałam mówić, że ja polecam firmę NUK. To były jedyne butelki, które nam podpasowały, wcześniej miałam nakupowane aventu i jeszcze paru innych firm i Hania piła godzinę i nic nie ubywało. W końcu wypróbowaliśmy NUKa i to był strzał w 10   w szpitalu też jej podawałam mleko ze smoczka NUKa właśnie, wiec może dlatego jej ładnie szło. Moja bratowa też córeczce karmionej piersią nie mogła dobrać butelki i w końcu trafili na NUKa i też chwalili  poza tym ładne są te buteleczki, takie kolorowe   | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2014-01-14, 11:29 | #188 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-12 
				 | 

Cytat: 
   wychodzac podziekowalam ladnie, bo Panie byly cudowne i tyle. | |
|     | 
|  2014-01-14, 11:31 | #189 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-06 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

Paulka ja dopiero na 18.10 ;/ cały dzień czekania. Zapędź TŻ do porządków tam na dole , albo lusterko w dłoń i dawaj :P No Ty to kochana musisz podwójnie liczyć  Ab_cd ale masz zwolnienie z chodzeniem , przecież zawsze możesz iść do lekarza czy na zakupy (głodować nie będziesz)   Naiat to musisz wybrać się do okulisty aby on zdecydował czy możesz mieć SN czy musisz CC. Kasian współczuję nocki  Ja nigdy apapu nie brałam , bo na mnie nie działa . A w ogóle to jakoś jestem przeciwnikiem leków przeciwbólowych , no chyba że boli tak masakrycznie że wytrzymać nie mogę. Lolitka ja mam rożek po Oskarze i szczerze mało używany , bo też szybko był za mały.  za III trymestr  Niegrzeczna a to babcia przyszła w konkretnej sprawie czy tak sobie ?  Light  za 26t  Kasia zdrówka oby w końcu te choróbsko sobie poszło !! Magdi gratuluję 6m  Myska wydaje mi się że w tym wątku już wszystkie będą wiedziały  Monijaa co do zestawu butelek jak najbardziej mogą być  Pallas ja karmiłam piersią przez 2,5m i potem jak miałam przejść na butelkę z powodu braku pokarmu u mnie to się strasznie męczyłam i w sumie Oskar też bo nie chciał z butli pić. A jak jest na odwrót to nie wiem. Lucynka ja nic nie „rzucałam” położnym. Emilia mocno trzymamy za Was kciuki  będzie dobrze . Gosius ja też miałam termin w UP na TP i urodziłam , zadzwoniłam do nich ze szpitala że się nie zjawię bo jestem po porodzie i TŻ zawoził tam tylko mój wypis ze szpitala i dali mu nowy termin dla mnie. I to wszystko. Ale Wy szalejecie z tym pisaniem:P ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- O właśnie NUKa to i ja polecam  U Nas się sprawdził   | 
|     | 
|  2014-01-14, 11:32 | #190 | 
| Wtajemniczenie | 

Myślę że na pewno można dokupić    
				__________________ Kocham , Tęsknie, Czekam . . .  ♥♥♥♥♥  Adrianek    ♥♥ 30.05.2014 /3700g,59cm/  http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png | 
|     | 
|  2014-01-14, 11:35 | #191 | 
				 | 

Emilia dobrze, ze sie odzywasz, mysle o Tobie i Juleczku co dzien i ciagle trzymam   dobrze, ze poszlas na druga wizyte, dbaj o siebie, mierz cisnienie i mysl pozytywnie, wiem, ze to trudne, ale trzeba kochana   co do tych spacero 3h to ja bym nie podolala, a raczej moj kregoslup   | 
|     | 
|  2014-01-14, 11:36 | #192 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2012-09 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

Dzień dobry   Żeby nie zaliczyć excela to trzeba być mną  tym samym muszę sobie to załatwić w przyszłym tygodniu a tak chciałam zaliczyć wszystko w tym tygodniu  dla poprawienia humoru winę zrzucam na mój budyń :P  dziś mam jeszcze egzamin z marketingu a później jadę na wizytę kontrolną do ginki   Miłego dnia Brzuchatki  Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. 
				__________________ "Pod moim sercem, inne bije serce. Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane." 41-przeterminowana- | 
|     | 
|  2014-01-14, 11:38 | #193 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-11 Lokalizacja: Mazowsze 
				 | 

Cytat: 
    3mam ogromne kciuki  Wszystko bedzie dobrze  Cytat: 
  Na pewno muszę jechać w sobotę na jedne zaliczenie. A w niedzielę na cały dzień powinnam jechać. Ale jeżeli będę się źle czuła to nigdzie nie jadę. Zdrowie moje i Oli ważniejsze niż szkoła  Do piątku mam zwolnienie lekarskie, bo mam podpis w UP. A mam zakaz wychodzenia z domu... Tylko trzeba je jakoś dostarczyć   
				__________________ Dziewczyna - 27.06.2006  Narzeczona - 24.01.2012  Żona- 10.08.2013   MAMA- 03.05.2014  http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png | ||
|     | 
|  2014-01-14, 11:39 | #194 | ||||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-01 
				 | 

Cytat: 
   Cytat: 
   Cytat: 
 Cytat: 
   Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. 
|  2014-01-14, 11:40 | #195 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2013-10 
				 | 

A propos jechania samemu autem na porodowke, to mi kiedys znajomy opowiadal taka historie: Babeczka przyjechala sama autem do szpitala i mowi ze bedzie za chwile rodzic. Wszyscy sie na nia patrza i w smiech, bo ona super opanowana, nie zwija sie z bolu. W ogole chudzinka taka, ze nikt nie wierzyl, ze urodzi SN. No i babeczka urodzila jakies pol godziny pozniej  Potem zabrali dziecko na jakies badania. A babeczka po 4 godzinach ubrana w swoje normalne ciuchy przychodzi do poloznych, zeby jej wydac dziecko, bo ona sie juz w sumie bedzie zbierac do domu   | 
|     | 
|  2014-01-14, 11:42 | #196 | |
				 | 

Cytat: 
   To trzeba być geniuszem   To 3 mam kciukasy za marketing i ginekologa   
				__________________ Dziewczyna - 27.06.2006  Narzeczona - 24.01.2012  Żona- 10.08.2013   MAMA- 03.05.2014  http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png | |
|     | 
|  2014-01-14, 11:42 | #197 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2012-05 
				 | 

Emilka caly czas   No chyba faktycznie jedynie taksowka zostaje. Nie mniej dojazd do szpitala to chyba bedzie najbardziej stresujaca rzecz z calego porodu  Co butelek to mam juz metlik, bo tyle samo za slyszalam o Nuku jak i o Avencie. Chyba trzeba bedzie po jednej kupic i wyprobowac, ktora dziecku podpasuje. 
				__________________ Najpiękniejsze chwile przeżywamy wtedy, kiedy dowiadujemy się, że ktoś nas kocha. | 
|     | 
|  2014-01-14, 11:43 | #198 | ||||||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2012-12 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
  Natomiast neurolodzy mają skrzywienie zawodowe bo pracują głównie z dziećmi gdzie podczas porodu coś poszło nie tak  Cytat: 
  Trzeba po prostu już w ciąży być świadomym, że dziecko to nie jest dodatek do życia i uśmiechnięta urocza laleczka - dziecko będzie płakać po nocach, ząbkować, chorować, absorbować i kosztować. Przy tym będzie Ci dawać ogrom absolutnie niedefiniowalnego szczęścia, radości i miłości. Oczywiście o ile Ty najpierw dasz mu to samo - bo dziecko jest jak lustro odbija i naśladuje to co samo widzi w swoim otoczeniu. Cytat: 
  Cytat: 
  Trzymam!! Głowa do góry | ||||||
|     | 
|  2014-01-14, 11:44 | #199 | |
				 | 

Cytat: 
  Dziękuję.     :  cmok: | |
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2014-01-14, 11:46 | #200 | 
				 | 

MamaKtosia milo mi,hehe    | 
|     | 
|  2014-01-14, 11:47 | #201 | ||||
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2013-10 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Cytat: 
  dbaj o siebie, dużo odpoczywaj, a ciśnienie to najpewniej z nerwów miałaś takie wysokie... Ja też mam zawsze przed wizytą podwyższone i przez to muszę 2 razy dziennie sprawdzać. Do tego nie wiem czy widziałaś, ale mam cukrzycę ciążową, wiec jestem na diecie i do tego pomiary cukru. Możemy razem wspierać się w diecie, to nam łatwiej będzie  nie stresuj się kochana  będzie dobrze z Julkiem Cytat: 
 Dziś idęsama, bo to organizacyjne  pytałam siętej babce czy zabierać dziśmęża to mówiła, że nie, bo się nudzićbędzie Cytat: 
  szkoda, że nie masz możliwości spania... Cytat: 
   | ||||
|     | 
|  2014-01-14, 11:49 | #202 | |||
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2008-03 
				 | 

Cytat: 
    mocno zaciskam! Cytat: 
  Na przebijak, na rożek, do wózeczka, łóżeczka, itp.  Jak było ciepło to pieluszką też nakrywałam   Cytat: 
  Strasznie mnie męczył ten temat, bo ta nagonka na około karmieniu piersią...wrrr! Po nocy spać nie mogłam. Potem odpuściłam, bo pokarmu miałam, jak na lekarstwo, więc nawet nie było co ściągać. Teraz nie będę tak schizować  Szybko zrozumiałam, że zasada jest prosta, najedzone dziecko to szczęśliwe i spokojne dziecka, a to się przekłada na szczęśliwą i wypoczętą Mamę  Generalnie mam w planach karmić piersią, ale jeśli będą jakieś przeciwności, to się nie będziemy oboje męczyli, o nie!  Edit: Tzn u nas było odwrotnie   
				__________________ Edytowane przez Magdi555 Czas edycji: 2014-01-14 o 12:00 | |||
|     | 
|  2014-01-14, 11:51 | #203 | |
				 | 

Cytat: 
  Trzymam kciuki też za Was. Masz jakiś pomysł na jadłospis? Np. na obiad? Bo śniadania itp. to wcinam serki wiejskie z warzywami, kefirki itp. Na obiad zupa jarzynowa, ale może masz jakieś podpowiedzi?   | |
|     | 
|  2014-01-14, 12:00 | #205 | |
				 | 

Cytat: 
  ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- moja siostra miała wszystko z NUK'a   | |
|     | 
|  2014-01-14, 12:00 | #206 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2012-02 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Już po wizycie u położnej, 3 kg które poszły w dół nadrobiłam   czyli wracam do wagi przed ciąża. Słyszałam bicie serduszek  Teraz czekam na wizytę u pani doktor. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. 
				__________________ 17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana  03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka  24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem   Zosia 2645g 52cm 10pkt   Ania 2475 50cm 10pkt  | 
|     | 
|  2014-01-14, 12:01 | #207 | |
				 | 

Cytat: 
  ja teraz tez mam terminowe i po upływie ważności pani mi powiedziała w wydziale, że tylko opłata znów będzie i to wszystko   | |
|     | 
|  2014-01-14, 12:02 | #208 | |
				 | 

Cytat: 
  Już się doczekać nie mogę   
				__________________ Dziewczyna - 27.06.2006  Narzeczona - 24.01.2012  Żona- 10.08.2013   MAMA- 03.05.2014  http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png | |
|     | 
|  2014-01-14, 12:03 | #209 | |
				 | 

Cytat: 
  o to też już widzę temat położnej u Ciebie  ale teraz dostałam schizy  musiałam podnieść ciężką klapę od piwniczki, bo po włoszczyznę musiałam pójść, a teraz mnie lekko pobolewa brzuch   | |
|     | 
|  2014-01-14, 12:05 | #210 | ||
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2013-10 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Cytat: 
  dziś np na obiad mam kurczaka i kalafiora gotowane na parze i do tego kasza gryczana  jak nie kasza to ryż naturalny. Głównie mięso drobiowe i rybki można  zdrowe i smaczne  a no i diuuuużo surówek (marchew, kapucha pekińska czy gotowana, brokuł, kalafir, szpinak). Jutro idę do lekarza to zobaczę czy mi zaproponuje jakieś przepisy, mam nadzieję, że tak  Cytat: 
   | ||
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:40.

Mówiłam, żeby mi przesunęli - ale ona MUSI mi akurat wyznaczy ten podpis. No i jeśli nie urodzę, to ma ktoś dostarczyć zaświadczenie od lekarza, a jeśli urodzę to ze szpitala papierek o urlopie macierzyńskim. To pierwsze to rozumiem, ale to drugie - nie wystarczyło by tylko to zaświadczenie od lekarza ?
 Mówiłam, żeby mi przesunęli - ale ona MUSI mi akurat wyznaczy ten podpis. No i jeśli nie urodzę, to ma ktoś dostarczyć zaświadczenie od lekarza, a jeśli urodzę to ze szpitala papierek o urlopie macierzyńskim. To pierwsze to rozumiem, ale to drugie - nie wystarczyło by tylko to zaświadczenie od lekarza ?